Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Väravavahi paanika

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Väravavahi paanika

Ees on tulemas tähtis mäng ning positsioon on väravavaht.

Luupainaja on olnud seni, teadmatus/oskamatus/otsustusvõimetus, mida teha olukorras kui ründaja murrab kaitsest läbi ning jookseb väravale peale (ning jõuab lähedale). Mis oleks kõige targem ning kindlam tegu taolises olukorras?
    Alati on võimalik kiiresti vastu joosta ning püüda pall ära võtta kuid see on ka selline 50:50 asi - on võimalus, et ründaja saab ka sinust mööda ning lööb ikkagi värava....

Nõuanded oodatud.

Tänud!

nu ikka vastu

niipalju kui kuulnud olen, siis tuleks ikka vastu joosta ja nurgad ära katta (esimene ja tagumine), muidu on ju ründaja lähemal ja suunamine lihtsam. Vastujooksmisega kiirustad teda löögi tegemisega.

Kommentaar

jookse ründajale sedasi vastu, et kui ta ka sinust mööda triblab, siis tõmba ta käega vähemalt maha... äki joppab ja punast sa ei saa!!!... aga pennu tuleb ikka... ja siis sukeldud alla vasakusse nurka(kui lööb parema jalgne mees)... kui vasaku jalgne, siis natuke keskelt paremale ja ülesse poole.... ja siis võtad pennu ära... ja oled kangelane

taku* - FCS'i superkiiper

Kommentaar

Algselt postitas taku* Vaata postitust
        ja siis sukeldud alla vasakusse nurka(kui lööb parema jalgne mees)... kui vasaku jalgne, siis natuke keskelt paremale ja ülesse poole.... ja siis võtad pennu ära...
        Kelle poolt vaadatuna, vv või lööja?
        Supplies!

Kommentaar

See pole oluline, Taku teab, mis Taku räägib.

Kommentaar

Lugesin sellist huvitavat asja:

A study done of all the penalties taken in the 1998 World Cup (including shootouts) noted that almost 70% of the kicks taken went to the opposite side from the kicker's dominant foot (that is, right-footed kickers shot to their left -- keeper's right -- and vice versa).

Kommentaar

See vana tõde, juba füüsiliselt on märksa ebamugavam nt parema jalaga paremasse nurka täpselt lüüa - kui me muidugi ikka siseküljega löömisest räägime . Eks igaüks võib ise proovida.

Teine kasulik nipp on muidugi vaadata tugijalga. See oli vist 82-94 MMidel löödud pennalde uuring, kus 80% juhtudel näitas tugijalg samasse suunda, kuhu pall lendas. Samuti igati loogiline, kui veidi mõelda.

tegelt vanas foorumis arenes mingi teema all ka päris hea arutelu, kus oli igasuguseid kavalaid nõuandeid vv jaoks, ainult et hetkel tõesti ei viitsi otsida.

ehkki muidugi alati on kõige mõttekam küsida esmalt takult
              armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Algselt postitas vandersell Vaata postitust
                Jah, sell, järgmine kord vaata kindlasti lööja tugijala asendit enne löögihetke. Ja kasu on ka Lehmanni stiilis märkmetest sokis a la Riquelme, long run up, spits a lot of really white spit, looks like he’s about to cack his own pants - shoots right
                Minu nimi on jyriöö, aga sõbrad kutsuvad mind tavaliselt külla.

Kommentaar

Triibik ütles asja ära, kui on üks-ühele olukord, aitab ainult ründajale vastu minemine. Kui palli kätte saad, oled kangelane. Kui ei, on kaitsjad süüdi

Kommentaar

Algselt postitas jyriöö Vaata postitust
                    Ja kasu on ka Lehmanni stiilis märkmetest sokis a la Riquelme, long run up, spits a lot of really white spit, looks like he’s about to cack his own pants - shoots right
                    Mis ajast sa Arseblogi loed? Ja oma "saladusi" ma välja ei räägi, muidu kõik need kümned pendlalööjad on minu vastu eelisseisus
                    Supplies!

Kommentaar

Algselt postitas vandersell Vaata postitust

lööja.... aga tegelt oleneb... kui on tehniline lööja ( valgd butsad ja soeng peas)... siis harilikult tahavad nad ilusat väravat lüüa... ja on nati ülbed... ja löövad samale poole, samale poole, mis jalgsed nad on... aga neid on jube kerge närvi ajada... tuleb enne pennud 20cm joonelt välja tulla ja teha pete teisele poole hüppamiseks... siis nad muutuvad ülbeks ja löövad omastarust täpselt.. ga õrnalt .. ja teinekod seaab reaktsiooniga ka pennu ära võtta... nagu ma tegin viimases liigamängus

Kommentaar

No ma olen enamus kordadest ikka paremajalgsete puhul enda poolt paremale hüpanud. Umbes 80% olen nii ära ka tõrjunud .

Kommentaar

Samas ise küll väravavaht pole, aga mida tuleb väravavahil teha siis kui ründaja ja kaitsja tulevad kõrvuti, aga kaitse hästi ei saa ründajaga hakkama. Kas siis tuleb ka väravavahil otsustavalt vastu joosta?

Kommentaar

Muarust on nii, et kui ikkagi kaitsja ja ründaja kõrvuti tulevad, jääb väravavaht joonele...

Kommentaar

Oleneb. Mõnikord on parem karjuda "mina!", kaitsja tõmbab veidi kõrvale ja hüppad ründajale jalgadesse (palli järgi ikka )

Kommentaar

Working...
                              X