Paraku on asjalood sedaviisi, et Eestis festivali filmid kinodesse praktiliselt ei jõua. Näidatakse ainult \"Ameliet\" ja ameeriklaste \"Mementot\" (heal juhul oli mõni film veel). Filmimaxil, aga on litsentsind olemas selliste filmide jakoks nagu \"Las käia!\" (parim komöödia, mida ma viimase 6-7 aasta jooksul näinud olen), \"25 vatti\" (parim film mida ma sel festivalil nägin) jne.
Asja tuum on aga selles, et Eestis neid ei näidata, küll aga Lätis ja Leedus.
Seega pole muud, kui padavai Riiga. Eesti inimesed on niivõrd armunud ühes ameerikamaa linnakeses tehtavatesse filmidesse, et nad muu maailma linateostest midagi teda ei taha. Tulemus on see, et siia midagi ei tooda ja nii on ikkagi lähim kino Helsingis (olgugi, et Eestis asub põhjamaade suurim-uusim filminäitamise maja).
Asja tuum on aga selles, et Eestis neid ei näidata, küll aga Lätis ja Leedus.
Seega pole muud, kui padavai Riiga. Eesti inimesed on niivõrd armunud ühes ameerikamaa linnakeses tehtavatesse filmidesse, et nad muu maailma linateostest midagi teda ei taha. Tulemus on see, et siia midagi ei tooda ja nii on ikkagi lähim kino Helsingis (olgugi, et Eestis asub põhjamaade suurim-uusim filminäitamise maja).
Kommentaar