Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Ma ei tea kas on just paljud minuga nõus kuid see aasta väärib seda auhinda pigem keegi keskvälja mees. Ründajatest pole apsull kedagi kes vääriks kuldset auhinda. Isiklikult annaks selle Vitinhale. Hakimi oleks isegi seda rohkem väärt kui Dembele!
Eks see top 3 ole Dembele, Raphinha ja Yamal. Mingi lekkinud list pakub isegi Raphinhat, aga enamus ikka Dembelet eelkõige tiitlite pärast. Suht jama, et ükski meie kanal seda üle ei kanna.
Eks see top 3 ole Dembele, Raphinha ja Yamal. Mingi lekkinud list pakub isegi Raphinhat, aga enamus ikka Dembelet eelkõige tiitlite pärast. Suht jama, et ükski meie kanal seda üle ei kanna.
Seda ei kanta sellel põhjusel üle, et kedagi ei koti see. Eriti sellel aastal.
Seda ei kanta sellel põhjusel üle, et kedagi ei koti see. Eriti sellel aastal.
Miks nii negatiivne, ma ütleks et peale seda meie "Ronaldo ja Messi" ajastust on praegune uus "generatsioon" just sama popp ja noortepärane. Genereerivad pealkirju küll igast otsast.
Miks nii negatiivne, ma ütleks et peale seda meie "Ronaldo ja Messi" ajastust on praegune uus "generatsioon" just sama popp ja noortepärane. Genereerivad pealkirju küll igast otsast.
Tead, noh, mul kümnene poeg ja tema jaoks on teada nimed Messi, Ronaldo, Haaland, Lewandowski ja Mbappe. Maradona on ka, aga Dembele ja Raphinha osas on üsna ükskõikne.
Tead, noh, mul kümnene poeg ja tema jaoks on teada nimed Messi, Ronaldo, Haaland, Lewandowski ja Mbappe. Maradona on ka, aga Dembele ja Raphinha osas on üsna ükskõikne.
Yamal on muidugi tattide jaoks jumal
Ma arvan, et aus ei tea sellest vanuseklassist midagi. Aga ma vaatan puht enda ringkonnast ja seal on kõik need väga hästi teada isegi nende jaoks kes vaatavad jalgpalli ainult finaalide ajal või Suvised suurturneere.
Vaatan, et keegi on Mac Allisteri otsustavat mõju ‘pooli tiitlivõidule märganud ja ta lausa 22. pulgale pannud. Äge - ega ta McTominay klassiga pallur muidugi pole.
the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Puudub huvi selle auhinna vastu, sest kõik taandub loogikale, et "vaatame mis klubi võitis CLi / MMi / EMi" ja valime sealt staari välja. Ja eks see sütitab jälle arutelusid, et jalgpall ongi tiitlite peale mäng jne jne. Ma isiklikult hoiaksin individuaalsed oskused klubi/koondise saavutustest eraldi. Robustse ja täiesti suvalise näitena tooksin, et minu isiklikul hinnangul on Haaland aastal 2025 parem jalgpallur kui Dembele, Raphinha, Yamal või John Terry.
Ma ei tea kellele seda postitust vaja oli, aga ilusat sügist kõikidele
Puudub huvi selle auhinna vastu, sest kõik taandub loogikale, et "vaatame mis klubi võitis CLi / MMi / EMi" ja valime sealt staari välja. Ja eks see sütitab jälle arutelusid, et jalgpall ongi tiitlite peale mäng jne jne. Ma isiklikult hoiaksin individuaalsed oskused klubi/koondise saavutustest eraldi. Robustse ja täiesti suvalise näitena tooksin, et minu isiklikul hinnangul on Haaland aastal 2025 parem jalgpallur kui Dembele, Raphinha, Yamal või John Terry.
Sama lugu. Täiesti lamp auhind, millel on maailma parimaks jalgpalluriks olemisega sama palju ühist kui seal ja käol. Rohkem on tegu kõige populaarsema ja resultatiivsema ründemängija valimisega tiimist, mis võitis antud hooajal duubli ja/või koondisest, mis võitis EM/MM.
Näiteks seesama Dembele. Mängis vaieldamatult väga hea hooaja ja tema väravate toel võideti asju. Aga äkki oli Donnarummal PSG edus palju suurem roll? Või mõnel kaitsjal, kes hoidis ära rohkem vastase ohtlikke rünnakuid kui Dembele väravaid lõi?
Kui tahavad oma auhinda jagada, tehku ründajate, poolikute, kaitsjate ja kiiperite kategoorias ka seda. Virgil oleks oma parimal hooajal lõtva pidanud ballondoori võitma aga ikka sai mingi "lambine jorss" selle, kes lõi 525536 väravat.
Sama lugu. Täiesti lamp auhind, millel on maailma parimaks jalgpalluriks olemisega sama palju ühist kui seal ja käol. Rohkem on tegu kõige populaarsema ja resultatiivsema ründemängija valimisega tiimist, mis võitis antud hooajal duubli ja/või koondisest, mis võitis EM/MM.
Näiteks seesama Dembele. Mängis vaieldamatult väga hea hooaja ja tema väravate toel võideti asju. Aga äkki oli Donnarummal PSG edus palju suurem roll? Või mõnel kaitsjal, kes hoidis ära rohkem vastase ohtlikke rünnakuid kui Dembele väravaid lõi?
Kui tahavad oma auhinda jagada, tehku ründajate, poolikute, kaitsjate ja kiiperite kategoorias ka seda. Virgil oleks oma parimal hooajal lõtva pidanud ballondoori võitma aga ikka sai mingi "lambine jorss" selle, kes lõi 525536 väravat.
Kuskil oli selle kohta mingi tore statistikaanalüüs, et väravavahtide pluss-miinus faktor nö. maailma parima ja suurliiga kesisema venna vahel mingi 10 väravat. Ehk enamjaolt võtavad mõlemad ära, lihtsalt üks teeb mõne vea rohkem ja üks teeb out of the world tõrje rohkem. See vist oligi umbes põhjus, miks Donnarumma müüki lasti, et nõudis liiga palju raha, tema lahkumine maksab analüütiliselt X arv väravaid, aga selle rahasumma eest saaks tuua nö. mängumuutja. Sealt tulebki siis suur vahe eri positsioonide vahel, et ründavad mängijad suudavad superhooajal tuua seda erinevust kõvasti rohkem. Noh, et kui on Haaland või Lewandowski, siis neil on sellised võimalused, et seal lööks ka kesisem ründaja päris kopsakalt väravaid. Nende pluss on selline X arv. Seejärel läheb võtmekoht neile mängijatele, kes loovad ja löövad võimalusi. Lewal ja Haalandil seda loomise poolt väga pole, seega on eelis enamjaolt ründaval poolkaitsjal, kes suudab luua võistkonnale +X võimalusi ja suudab ka +X võimalusi ära lüüa. Ehk siis nende mängijaomadused toovad väljakul kõige rohkem lisandväärtust.
Kõik muu on sisuliselt eye-test ja isiklik arvamus. NBA-s oli kunagi vinge skoorija Monta Ellis, aga kui saabus analüütika, siis selgus, et viskas küll 40 pointsa, aga tema kasutegur oli negatiivne, sest pea iga teine vend oleks niimoodi peale uhades 30 toonud ja siis veel mõned söödud ka andnud.
Aga üldiselt, jah, kui Messi valiti mingi paari aasta eest parimaks, siis oli kogu üritus juba paras nali. Eelmisel aastal oli RMi protest nali. Sel aastal oleks Yamali võit olnud turunduslik nali ja tema teine koht on ka nagunii nali.
Ma ei saa eriti aru sellest "miks alati valitakse ründajaid" halast. Üldjuhul eeldabki ründemängijana tegutsemine pisut rohkem konkreetselt jalgpalliga seotud oskusi ning kõige puisemad vennad mängivad keskkaitses või väravas. Parimate ründajate väärtus võrreldes mingi keskpärase torbikuga on üsna selgelt kõrgem kui muude rollide puhul. Ilmselt ei ole juhus, et ründajatele ja ründajate eest makstakse kõige rohkem. Mitte et tegemist oleks muidu väga tõsise üritusega.
Kommentaar