320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kergejõustik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas vaikiv mees Vaata postitust
    Cali U20 MMi avapäeval on 10v Hantson kahe esimese ala järel
    tagant kolmas
    Praeguseks on see eestlane juba katkestanud.
    the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
    because belle of st mark is a beauty extraordinaire

    Kommentaar


      See naiskommentaator on päris tüütu häälega

      Kommentaar


        seevastu L-M Lusti 7v edeneb päris kenasti ja alustab 2. päeva 4. kohalt

        https://youtu.be/6X0eUBzEdmk?t=14812

        200m oma jooksu võit
        GEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
        GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
        (Seinfeld, The Pitch)

        Kommentaar


          Naiste 100 tõkkejooks

          Eesti hooaja edetabelit juhib Grit Šadeiko ajaga 13.38. Euroopa hooaja edetabelis on ta sellega 88. kohal. Eesti rekord on 12.93 ja kuulub Mirjam Liimaskile. Euroopakate norm on samuti 12.93. Meil on loodetavasti paari aasta pärast üks tugev tõkkejooksja olemas. Anna Maria Millend on see hooaeg jooksnud 13.58 ja on selle ajaga Euroopas omavanuste seas 14. kohal. Eelmine aasta jooksis ta 13.44 ja loodetavasti suudab ta Kolumbias u-20 mm. joosta selle aja üle.

          Cindy Sember jooksis Oregonis 12.50 ja jõudis finaali ja sai seal suurepärase viienda koha.

          Tema suurim konkurent võiks olla Nadine Visser, kelle hooaja tippmark on 12.66, aga ta pole see hooaeg nii särav olnud kui eelmistel ja kulla võitmiseks on vaja ilmselt oma hooaja parimat parandada.

          Euroopa selle hooaja teine on Pia Skrzyszowska, kes on olnud stabiilselt hea ja kolmas kindel favoriit medalile.

          Ülejäänute medal oleks kerge üllatus, võibolla Ditaji Kamboudi võiks heal päeval üllatada, Oregonis jooksis ta 12.70. Edasi on tase ühtlane, aga kedagi medalile küll ei julge ennustada.



          Meeste 110 tõkkejooks - Eesti hooaja edetabelijuht on Keiso Pedriks ajaga 13.91, millega ta on Euroopa hooaja edetabelis 91. kohal. Tema isiklik rekord on 13.63, mis on ainult üks sajandik nõrgem Tarmo Jallai Eesti rekordist. Ühtlasi nimetati Keiso ka Euroopa meistrivõistluste koondisesse. Selle hooaja põhjal jääb ta ilmselt seal statistiks, aga loodame parimat ja hooaja tippmarki võiks Münhenis kindlasti uuendada.

          Euroopa tase on sellel ala ühtlane ja medalitele on kõva konkurents. Oregonis sai pronksi hispaanlane Asier Martinez ajaga 13,17 ja teda võib ka Münhenis favoriidiks pidada.

          Oregonis sai neljanda koha Damian Czykier, kes loodab kindlasti oma mm. kohta parandada. Oregoni viies Joshua Zeller euroopakatel kaasa ei tee.

          Euroopa üks kiiremaid mehi Sasha Zhoya Oregonis ebaõnnestus, aga loodetavasti seekord läheb tal paremini. Prantslane Pascal Martinot-Lagarade oleks osalemise korral kõige nimekam võistleja. Tegemist on tiitlikaitsjaga ja medaleid on tal rohkem kui teistel võistlejatel kokku. Oregonis jooksis ta küllaltki hästi, aga tippvormist oli asi kaugel ja ta peaks ennast veidi ületama.

          Just Kwaou-Mathey jooksis Oregonis poolfinaalis 13.25 ja jäi napilt finaalist välja. Ma usun, et ta võiks olla Prantsusmaa esinumber. Prantslastel on sellel alal tugev esindus ja häid jooksjaid on neil alati jagunud. Viimaselt viielt euroopakalt on medal ära toodud, seega medalita jäämine sellel alal oleks suur pettumus.

          Andrew Pozzi on samuti üks favoriite, Ikkagi olümpia seitsmes mees ja oleks eeldanud, et ta jookseb Oregonis ka finaalis, aga Münhenis tuleb uus võimalus.

          Jason Joseph ja Milan Trajkovic on selle hooaja põhjal nimed, mis tuleks ära mainida. Milan on suurte tiitlivõistluste mees ja on mitmeid kordi finaalides jooksnud, aga väljas tal veel medalit pole.



          400 tõkkejooks

          Naised - Marielle Kleemeier on see aasta jooksnud 56.74, mis on ühtlasi ka uus Eesti rekord. Selle ajaga tagas ta ka endale pääsu Münhenisse. Euroopa hooaja edetabelis on ta 39. kohal, ehk eesmärk võiks olla uus Eesti rekord.

          Femke Bol on selle ala üks suurtest nimedest ja tema esikohta ei tohiks keegi ohustada. Ta peaks samuti 400 m jooksus osalema, seega tal tuleb tihe võistlemine ja ka 4x400 teates on Hollandil hea võimalus medal teenida. Tõkkejooksus on küsimus pigem ajas, Euroopakate rekord on 52.92, mis võiks olla üks eesmärkidest.

          Oregoni finaalis jooksis 2 eurooplast. Anna Ryzhikova lõpetas kaheksanda kohaga ja Berliinis sai ta teise koha, mis võiks ka seekord jõukohane tulemus olla.

          Stardis on ka Euroopa hooaja edetabeli teine naine Lieke Kloster, kes on tänavu jooksnud 53.91.

          Jessie Knight on veel üks medalipretendent, kuigi Oregonis ta ebaõnnestus täielikult. Ma usun, et hõbedale ja pronksile jooksjaid on vähemalt 7-8 veel. Ukraina teine number Viktoriya Tkachuk oli Oregonis kiirem kui tema koondisekaaslane, aga oli tugevamas poolfinaalis ja kahjuks finaali ei jõudnud. Ka Soomel on tugev esindaja Viivi Lehikoineni näol, kes hea õnnestumise korral võiks isegi medalist mõelda, aga konkurents on nii tihe, et ka finaali pääsemine on suur saavutus.

          Mehed - Rasmus Mägi kahjuks kaasa ei tee ja seega on üks suur medalikonkurent väljas. Karsten Warholm on alles vigastusest taastumas, aga ma usun, et ta on nüüd paremas vormis kui Usas ja kaitseb oma tiitlit. Tema suurim konkurent on Wilfred Happio, kes sai Oregonis parima eurooplasena neljanda koha. Tema arenguhüpe on olnud muljetavaldav ja Warholm peab kõvasti pingutama, et teda alistada.

          Mägi loobumise järel on kolmas favoriit medalile Carl Bengtström, kes on stabiilselt hea olnud.

          Teised peavad eneseületuse tegema, et medalile jõuda. Või siiski? Yasmani Copello on võitnud medaleid kõikidelt tiitlivõistlustelt ja ka tema hooaja tippmark on kõva, aga Oregonis oli ta nõrk ja ilmselt segas teda mingi vigastus. Kahjuks ei suutnud infot leida, kas ta Münhenis stardib.Thomas Barr on samuti medaleid võitnud, aga ka tema on see hooaeg oma parimate päevade tasemest kaugel, aga tegemist on kogenud sportlasega ja maha teda ei kannaks.



          3000 takistusjooks.

          Naised - Eestis sellel alal eriti jooksjaid pole ja tase on äärmiselt nõrk.

          Oregonis joosti mitmeid võimsaid aegu. Luiza Gega sai lausa viienda koha. Tal on juba hõbemedal olemas 2016. euroopakatelt. Kuld oleks Albaania jaoks võimas saavutus ja mina olen just Gega poolt. Aimee Pratt ja Alice Finot olid samuti Oregonis head ja on ehk Gega suurimad konkurendid. Viimased kaks euroopakate kulda on läinud Gesa Felicitas Krausele, kes pole see hooaeg nii särav olnud, aga loodetavasti kodupubliku ees on ta paremas hoos. Edasi on küsimus juba tempos. Kui ees väga kiiresti ei joosta, siis on medalitele veel palju konkurente.

          Mehed - Kaur Kivistik on keskendunud maratonile ja seega see ala on meil samuti vaeslapse osas. Kui Kivistik seda distantsi jookseb, siis Eestis talle keegi vastu ei saa.

          3000 takistusjooks on Euroopas väga ühtlase tasemega, keegi maailma tippu ei kuulu, aga Münhenis on medalinõudlejaid palju. Hispaanial on kindlasti väga tugev koondis. Samuti loodavad medali teenida prantslased ja itaallased. Topi Raitanen on Soome üks lootustest. Medal tundub raske, aga aeglase jooksu puhul ei oleks see võimatu. Tegemist on põneva alaga ja võitja ennustamine on raske.








          Kommentaar


            Algselt postitas vaikiv mees Vaata postitust
            seevastu L-M Lusti 7v edeneb päris kenasti ja alustab 2. päeva 4. kohalt

            https://youtu.be/6X0eUBzEdmk?t=14812

            200m oma jooksu võit
            Paljud teevad elu võistlust, Lusti just annab igal alal ära. Kuul oli muidugi hea. Seni on pigem kerge pettumus. Neljas koht peaks siiski ära tulema, mõni seal parandab 200 punktiga rekordit, aga Lusti tase on õnneks võimas. Medal ei ole veel muidugi võimatu, aga päris raske on sakslastele vastu saada.

            Kommentaar


              Lusti kaotas medali odaviskega, kus jäi parematele selgelt alla. 4. koht, lätlannast napilt ees.
              the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
              because belle of st mark is a beauty extraordinaire

              Kommentaar


                U20 tuleb täna kõrgushüppes medal. Äkki isegi kaks? 1.Bruus 2. Topič 3.Pihela

                Kommentaar


                  Pihela 6.
                  krt millal kergejõustik 21. sajandisse jõuab oma ülekannetega ja laseb live-alasid valida, kaamerad ju filmivad

                  Kommentaar


                    vägev!

                    Kommentaar


                      Bruus on täiesti segane, null emotsiooni ja läheb edasi hüppama.

                      Kommentaar


                        Kuulitõuge

                        Naised - Eesti parim kuulitõukaja on Kätlin Piirimäe, kelle hooaja tippmark on 14.65. Eesti rekord 18.03, mille tõukas Veronika Minina juba aastal 1980. Kätlin Piirimäe tõukas aastal 2013 16.80 ja siis võis küll loota, et varsti on uus Eesti rekord tema nimel ning meil on üks stabiilne tiitlivõistlustel osaleja juures. Kahjuks Piirimäe on üks paljudest meie sportlastest, kes noorena on maailma paremikus ja võidab medaleid, aga täiskasvanuna kaob pildilt. Vähemalt ta teeb harrastajana veel kaasa. Eestis endiselt talle keegi vastu ei saa.

                        Euroopa meistrivõistluste norm oli 18.20 ja selle ületas tänavu ainult 12 naist. Euroopas on hetkel kolm tugevat kuulitõukajat, kes ilmselt jagavad omavahel kulla ära. Jessica Schilder sai Oreginis kolmanda koha tulemusega 19.77 ja Auriol Dongmo sai tulemusega 19.62 viienda koha. Fanny Roos tõukas just äsja 19.42 ja tõestas, et ta on suurepärases vormis ja võiks ideaalsel päeval samuti kullamängu sekkuda. Schilder on muidugi võimas ja tõukas samal võistlusel 19.84, parandades jälle Hollandi rekordit.

                        Sakslastel on väga tugev kolmik ja nad võivad medalist unistada, aga ma ei näe neid tõukamas üle 19. meetri.

                        Mehed - Eesti esinumber on Jander Heil, kelle tänavune parim on 19.45. Eelmiste hooaegade põhjal oleks võinud loota, et Heil võib ka Münhenisse jõuda, aga kahjuks pole see aasta arengut toimunud. Eesti rekord on 20.76 ja kuulub Kristo Galeta nimele. Galeta on nüüdseks tippspordiga lõpparve teinud. Kevin Sakson on tänavu tõuganud 19.00, millega ta on U-23 Euroopa edetabelis kuuendal kohal. Ka Heil on kuulitõukaja kohta veel noor. Seega kuulitõukes meil potentsiaali on ja ma usun, et järgmistel euroopakatel võib Eesti esindatud olla.

                        Euroopa meistrivõistluste norm oli 20.85 ja selle on tänavu ületanud 15 sportlast.

                        Oregonis sai finaali ainult 3 Euroopa esindajat. Filip Mihaljevic saavutas kuuenda koha tulemusega 21.82. Sisevõistlustel on tal medalid olemas, aga väljas oli see ta parim tiitlivõistluste tulemus. Münhenis on Filipil hea võimalus Horvaatiale medal tuua. Üks favoriite on kindlasti Nick Ponzio, kes Oregonis ebaõnnestus ja lõpetas alles üheksandal kohal. Tema hooaja tippmark on 21.83

                        Euroopa hooaja edetabelijuht Zane Weir ei osale. Edetabeli teine on Tomaš Stanek, kes tõukas nädal tagasi oma isiklikuks rekordiks 21.94 ja selle pealt võib teda pidada soosikuks number üks. Berliinis jäi ta esimesena medalita, seega võidunälg peaks olema suur.

                        Kõige tituleeritumad osalejad on kaks poolakat. Konrad Bukowiecki, kelle isiklik rekord on lausa 22.25. Berliinis teenis ta hõbeda. Tiitlikaitsjana asub võistlustulle Michal Haratyk, kelle isiklik rekord on 22.32. Mõlemad ebaõnnestusid Oregonis ja ei pääsenud isegi finaalis. Kuigi konkurents on tihe, siis ma usun, et vähemalt üks Poola esindaja on medalikonkurentsis.

                        Ma nimetaks ära veel kaks tugevat sportlast, kes on võimelised tõukama 21.50. Serblane Amir Sinancevic tõukas eelmine hooaeg 21.86 ja Luksemburgi kergejõustiku staar Bob Bertemes tõukas eelmine aasta 21.70.

                        Loodetavasti medali hind on kõrge ja kuulitõuge võib tulla väga ettearvamatu ning põnev.



                        Vasaraheide

                        Naised - Eestis on kaks heal tasemel vasaraheitjat. Kati Ojaloo on see aasta heitnud 67.91 ja Anna Maria Orel 67.09. Mõlema naise areng on kahjuks pidurdunud. Kati Ojaloo Eesti rekord on 71.50 ja Oreli rekord 69.50. Seega kahjuks meil ühtegi sportlast sellel alal ei osale, kuigi Ojaloo jäi tabeli järgi esimesena välja.

                        Anita Wlodarczyk on võitnud kulla viimaselt neljalt Euroopa meistrivõistluselt. Lisaks on tal 4 kulda maailmameistrivõistlustelt ja 3 kulda olümpiamängudelt. Kahjuks on selle ala valitseja vigastatud ja me saame uue võitja.

                        Anita koondisekaaslane Joanna Fiodorow ei osale samuti.

                        Seega suurfavoriit number üks on Sara Fontini, kes on tänavu tõuganud 75.77 ja sai Oregonis parima eurooplasena neljanda koha. Kindlasti on ohtlik Berliini hõbedanaine Alexandra Tavernier. Medali jaoks peab ta muidugi oma hooaja tippmarki parandama.

                        Malwina Kopron on tänavu heitnud 75.08 ja kuigi ta Oregonis ei saanud isegi finaali, siis ma usun, et seekord on ta Fontini suurim konkurent. Kopron on saanud pronksi nii mm. kui ka olümpialt ja praegu on ideaalne aeg ka euroopakatelt oma esimene medal teenida.

                        Vasaraheide on üks paljudest aladest, kus ka Soomel on oma lootused. Krista Tervo on tänavu heitnud 74.40 ja ma usun, et ta on väga motiveeritud ja loodab Oregoni häbi maha pesta. Seal ei olnud ta isegi parim soomlane ja nüüd kui mitu suurt konkurenti on väljas, siis medal peaks olema jõukohane. 72-73 meetrit võivad veel paljud heita ja kui favoriidid oma ära ei tee, siis väikese õnnestumise korral võiks mõni üllataja medali saada.

                        Mehed - Eesti rekord on ülitugev 84.40, mille heitis Jüri Tamm aastal 1984. Hooaja parim on Adam Paul Kelly 74.95, mis ei jää maailma paremikule palju alla. Euroopa hooaja edetabelis on ta sellega 33. kohal. Euroopakate norm oli 77 meetrit ja selle on tänavu alistanud 18 meest. Kelly jäi tegelikult päris napilt joone alla ja mõnel järgmisel tiitlivõistlusel võiks ta osaleda. Eriti kui ta suudaks heita 76 meetri lähedusse.

                        Vasarat on juba pikalt valitsenud kaks Poola meest. Võidetud on 5 tiitlivõistluste kuldmedalit järjest ja praegu ei ole kedagi, kes suudaks ühel võistlusel neile mõlemale ära teha.

                        Paweł Fajdek tuli Oregonis maailmameistriks, kuigi ei olnud favoriit number üks. Tema auhinnakapist on puudu ainult olümpiakuld ja ma usun, et ta läheb seda Pariisi püüdma.

                        Wojciech Nowicki on tiitlikaitsja ja kindlasti väga motiveeritud, et seekord ise võita. Hõbe Oregonis oli talle kindlasti pettumuseks. Kui hooaja alguses tundus, et ta on see aasta jälle parim vasaraheitja, siis hetkel on Fajdek favoriit number üks.

                        Viimaste aastatega on kahe suure kandadele tõusnud Eivind Hendriksen. Norralane suutis olümpial nende vahel teisena lõpetada ja ka Oregonis ei jäänud paju puudu, et poolakate kaksikvõit ära rikkuda.

                        Ülejäänud meeste medal oleks väike üllatus. Quentin Bigot on ühe tiitlivõistluste medali suutnud võita ja see aasta lõpuks ka 80. meetri meeste klubisse tõusnud. Ta on viimastel aastatel stabiilne olnud ja tahaks kindlasti medalimängu sekkuda.

                        Bence Halasz on võitnud nii mm. kui ka euroopakatelt pronksi ja Oregonis viis ta oma isikliku rekordi 80.15 peale. Mykhaylo Kokhan on uue põlvkonna tegija, kes tuli noorelt tippu ja võiks juba Münhenis oma esimese medali võita. Ta ei ole see hooaeg nii särav olnud kui eelmine, aga ka tema on võimeline 80. meetrit täis heitma.

                        Ma loodan, et medali võitmiseks tuleb heita üle 80. meetri ja kõik nimetatud mehed on selleks kindlasti võimelised. Edasi on tase nõrgem ja juba 78 meetrit oleks enamuse jaoks suur saavutus.



                        Kommentaar


                          Oda

                          Naised - Naiste oda on üldiselt meil tugev ala olnud ja keegi on ikka võimeline tiitlivõistlustele jõudma. Eesti rekord on 63.65, mis kuulub Liina Laasmaale. Laasmaa oli pikalt Eesti selle ala valitseja ja temalt oodati suuri tulemusi, kahjuks vigastused rikkusid ta karjääri ja säravad saavutused jäid tulemata. Sellegipoolest on meil ka Münhenis oma esindaja olema. Gedly Tugi on tänavu visanud 58.39, millega ta on Euroopa hooaja edetabelis 28. kohal. Normatiiv oli 62.50 ja selle on tänavu alistanud ainult 9 naist. Eelmine aasta suutis Mirell Luik isegi veidi rohkem visata kui Tugi, aga see aasta on ta täielikult pildilt kadunud. Tugi on omavanuste seas maailma tipu lähedal, seega loodetavasti naiste odas on meil tulevikus üks tugev sportlane olemas.

                          Üldine tipptase on odas see aasta nõrk olnud. Oregonis lõpuks tulid mõned head visked, aga mitte Euroopa naiste esituses.
                          Tiitlikaitsja Christin Hussong ei tule starti. Oregonis oli parim meie lõunanaaber Lina Muze, kes on Münhenis Läti üks suuremaid lootusi. Leedul on veel kõvem odaviskaja Liveta Jasiunaite näol, kes Oregonis valmistas pettumuse, aga Berliinis sai ta lausa pronksi ja osalejatest on tast tänavu ainult üks naine rohkem visanud.

                          Elina Tzengko on see aasta visanud 65.40, aga tegemist on noore sportlasega ja ta ei ole veel stabiilselt sellist taset näidanud. Oregonis jäi ta finaalist kaugele ja ma teda suurimaks favoriidiks ei pea, aga me teame, et ta on võimeline kaugele viskama.

                          Nikola Ogrodnikova on pikalt maailma tipus olnud. Tšehhil peab vähemalt üks kõva odaviskaja olema ja peale Spotakova taandumist, maailma tipust, on just tema nende liider olnud. Berliinis sai ta hõbeda, aga rohkem pole tal medaleid õnnestunud teenida. Selle hooaja kulgu vaadates võiks ta olla üks favoriit medalile koos Livetaga.

                          Ma just mainisin Spotakovat. Ta on üks mu lemmikuid odaviskajaid ja ta osaleb ka Münhenis, kuigi vanust on juba 41. Spotakoval on 10 tiitlivõistluste medalit olemas ja kõikidelt ka kuld, ehk ta oleks võinud juba ammu lõpetada. Viimase medali sai ta aastal 2017. Aga no oleme ausad Spotakova võib ka siin medali võita. Ta jättis Oregoni mm. vahele ja nüüd eile viskas ta 62.29 ning jäi teiseks. Peale esimest viset tegi ta järgmised visked alles viimases kahes voorus.Seega Spotakova on ennast terve hooaeg just Münheniks hoidnud. Spotakova tegi viimasel võistlusel ära oma kolmele suurele medalikonkurendile, keda siin juba mainisin. Võidu korral oleks Spotakova vanim individuaalne Euroopa meister.

                          Pragu on tase naiste oda tase sellinne, et 62 meetrit võib olla medaliks piisav. Rio olümpiavõitja Sara Kolak on alles 27 aastane, aga pole viimastel aastatel säranud. Kolak on varem medaleid võitnud ja võibolla suudab ennast selleks võistluseks kokku võtta.

                          Lätil on veel üks kõva sportlane. Madara Palameika on olnud palju tiitlivõistluste finaalis, aga medal on endiselt puudu. Kas äkki seekord? Vanust on juba 35 ja nii head võimalust ei pruugi enam tekkida. Tema hooaja tippmark on muidugi tagasihoidlik ja esialgu tuleks jõuda finaali.

                          Maria Andrejczyk viskas eelmine hooaeg 65.24 ja sai olümpiamängudel hõbeda, aga on see aasta täielikult liimist lahti ja tema hooaja tippmark on ainult 57.53.

                          Ühesõnaga oda võib tulla väga ettearvamatu. Medali võib saada juba 61-62 meetrise viskega, aga kui vaadata isiklikke rekordeid, siis ei saa välistada, et lõpuks keegi jõuab vormis ja näeme ka 64-65 meetriseid viskeid.


                          Mehed - Magnus Kirt taastub vigastustest ja on see aasta teinud paar võistlust. Hooaja tippmark on 73.67. Loodetavasti järgmine hooaeg on ta tagasi 80. meetri meeste seas, aga ei saa välistada, et ta ei suuda oda enam kaugele visata. Loodetavasti me siiski näeme teda mõnel tiitlivõistlusel veel.

                          Euroopakate norm oli 84.00 ja selle on tänavu ületanud 10 sportlast. Võrreldes naistega on tase kõvem, kuigi maailma parimad ei ole eurooplased ja mitu tugevat sportlast on vigastusega väljas.

                          Selle hooaja põhjal on kaks suurt favoriiti. Jakub Vadlejch ja Julian Weber. Tšehh on tänavu visanud 90.88 ja sai Oregonis pronksi. Weber on visanud 89.54 ja sai Oregonis neljanda koha. Jakub võitis teda ka äsja toimunud võistlusel ja on see hooaeg veidi säravam olnud, aga nende vahe ei ole suur ja Weber võistleb kodupubliku ees. Seega võib oodata suurt duelli.

                          Kas teistel on üldse nende vastu lootust?

                          Oliver Helander on see aasta visanud 89.83, aga Oregonis lõpetas ta alles kaheksandal kohal ja ei olnud isegi parim soomlane. Peale selle ühe hea viske ei ole ta rohkem üle 86. meetri visanud, samal ajal Jakub ja Julian on pea iga võistlus 86 meetrit täis saanud. Soomlased kindlasti ootavad Oliverilt medalit, aga mina selles nii kindel ei oleks.

                          Saksamaal on pikalt väga võimas koondis olnud. Ka seekord on nende kolmik põnev. Kui Weber on nende selle hooaja esinumber, siis Johannes Vetter kahjuks kaasa ei tee. Küll, aga on stardis tiitlikaitsja Thomas Röhler. Ta on see aasta visanud ainult 72.99 ja enne seda võistles ta viimati aastal 2019. Seega Röhler ilmselt suurde mängu ei sekku. Saksamaal on veel Andreas Hofmann, kes on tänavu visanud 87.32 ja on minu kolmas favoriit medalile Helanderi ees. Ka Berliinis sai Hoffmann medali, kui lõpetas Röhleri järel hõbedal.

                          Vítězslav Vesely on tänavu visanud 85.97 ja kui vanameister starti tuleb, siis medal ei ole võimatu ülesanne. Vesely on tiitlivõistlustelt palju võitnud ja ta teab, kuidas ennast suureks võistluseks tippvormi viia. Meestes muidugi on 39 aastaselt raskem medaleid võita kui naiste konkurentsis, aga Vesely õnneks pole tase see aasta hirmkõva ja 85 meetrit võib juba medali anda, kuigi ma loodan, et on vaja visata vähemalt 86 meetrit.

                          Andrian Mardare on viimastel tiitlivõistlustel hästi esinenud ja kahel viimasel ka kaheksa parema sekka jõudnud. Moldova esindaja on stabiilne ja kui teistel ei klapi ideaalselt, siis võib ta oma 84 meetrise viskega medalist unistada küll, aga pigem võib oodata talt järjekordset top 8 kohta.

                          Soomel ja Lätil on ilmselt kolm sportlast osalemas. Kui Soome loodab medalit, siis Lätil on küll ühtlane tase, aga medal on ilmselt liiga suur ootus. Küll, aga on nii kõigil kolmel soomlasel kui ka lätlasel lootust finaali saada.



                          Ketas

                          Naised - Eesti hooaja tippmark on Hanna-Maria Kupperi 49.84. Eesti rekord on Anne Horina 66.42, mis on heidetud aastal 1986. Kätlin Tõllasson oli veel mõned aastad tagasi täiesti arvestataval tasemel, aga praeguseks on ta vist tippspordist taandunud ja meil enam ühtegi tasemel sportlast ei ole.

                          Euroopakate normatiiv oli 60.50, mille on tänavu alistanud lausa 23 sportlast.

                          Sandra Perkovic on võitnud viis Euroopa meistrivõistluste kulda järjest ja Münhenis on ta jälle suurfavoriit number üks. Tema hooaja tippmark on 68.45, millega ta sai Oregonis hõbemedali.

                          Selle hooaja põhjal võiks Kristin Pudenz olla horvaadi suurim konkurent. Ta on tänavu heitnud 67.10. Oregonis Pudenz ebaõnnestus täielikult, aga eelmine aasta olümpiamängudel sai ta teise koha ja suutis ka Perkovici alistada.

                          Shanice Craft on võitnud viimaselt kolmelt Euroopa meistrivõistluselt pronksmedali ja tema hooaja parim 65.10 annab lootust, et ta võib ka seekord medalikonkurentsis olla.

                          Hollandi uus noor talent Jorinde Van Klinken sai Oregonis neljanda koha ja on vaikselt stabiilseks sportlaseks tõusmas ja kindlasti on ta ka Münhenis konkurentsis.

                          Saksal on kolmas tugev heitja veel. Claudine Vita oli Oregonis Saksa parim ja loodab kindlasti kodupubliku ees oma esimese täiskasvanute medali võita.

                          Ülejäänud naiste tase ei tohiks olla piisavalt tugev, et medal teenida. Kuigi 64 meetrit peaks veel mitmele naisele jõukohane olema. Ma loodan, et medali hind on siiski üle 65 meetri.

                          Mehed - Ketas oli teadupärast pikalt meie trumpala. Kahjuks on seis väga kiiresti kurvaks läinud. Martin Kupper suutis veel eelmine aasta üle 60. meetri heita, aga ta pole see aasta võistelnud. Meie uus esinumber on Kevin Sakson tulemusega 57.26. Sakson on nii kuulis kui ka kettas tugev ja 60 meetrit võiks juba õige pea jõukohane olla.

                          Euroopakate normatiiv oli 65.20. See aasta on selle ületanud 14 meest.

                          Kettas tasub eelkõige välja tuua neli meest.

                          Favoriit number üks on Kristjan Ceh, kes sai Oregonis lõpuks oma esimese täiskasvanute medali. Ceh oli ülivõimas ja ei andnud kellelegi võimalust. Ma usun, et Euroopa meistrivõistluste rekord 68.87 saab ületatud ja uus rekord algab numbriga seitse.

                          Favoriit number kaks on Daniel Stahl. Stahl jäi Oregonis alles neljandaks. Seega ma usun, et ta on ülimalt motiveeritud ja ei soovi mingi hinna eest kahel tiitlivõistlusel järjest medalita jääda. Lisaks on tal ju mm. ja om. kuld olemas, aga Euroopa meistriks ei ole ta oma särava karjääri jooksul veel tulnud.

                          Favoriit number kolm on Mykolas Alekna, kes on kiirelt tippu tulnud ja lähiaastatel saame juba näha Alekna ja Cehi suurt duelli. Oregonis sai Alekna juba hõbeda ja Münhenis on tal samuti head võimalused medal võita.

                          Favoriit number neli on tiitlikaitsja Andrius Gudžius, kes viimastel aastatel pole olnud nii heas vormis, aga Oregonis kõik õnnestus ja pronks oli ilus saavutus.

                          Simon Pettersson on tänavu heitnud üle 70 meetri ja kui keegi peaks ülejäänutest suurde mängu sekkuma, siis võiks see just tema olla. Olümpial sai ta ju lausa hõbeda.

                          Ma usun, et medalid jagatakse ära nende viie mehe vahel, aga seekord saab ühe medali kindlasti Stahl. Võidutulemus võiks olla üle 70. meetri ja medalihind vähemalt 68 meetri.

                          Kommentaar


                            Oo õudust, Säärits on EM-l kohal. Õõõh . Ilmselt siis õnneks ainult intervjuu tsoonis .

                            Kommentaar


                              keda ERRi ülekanne ei toida, siis seal näeb alade kaupa:

                              Eurovision Sport by European Broadcasting Union - Dive into your all-in-one Sports Streaming Platform- Eurovision Sport! Your gateway to a world of thrilling Live, Highlights and Replays sports action.

                              Kommentaar


                                Päris halb päev

                                Kommentaar

                                Working...
                                X