320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Jalgrattasport

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Kolme päeva pärast juba Vueltal TTT. Enne Vueltat muidugi sellist surinat sees pole nagu enne Tuuri, aga väike ärevus ikka. Ei usu et Taarakas suudab GC-s kaasa rääkida, aga mõnel mägisel etapil võib ehk teda jooksikutepundis näha. Eriti äge oleks muidugi selles pundikeses ka Kangertit näha.

    Kunagi võiks mu silmad midagi sarnast ühel suurtuuril näha:

    Cofidise tegemistest siis nii palju, et lisaks Di Gregoriole on lepingud sõlmitud kahe noore belglase Edwig Cammaerts-i ja Jan Ghyselinck-iga (HTC-Highroad), kelledest viimane peaks suutma korralikult Cofidise TTT võimeid parandada.

    Kommentaar


      Tänavune Vuelta tuleb loodetavasti sama hea, kui seda oli Tour de France. Kel huvi, võib seda eelvaadet kasutada tuuri paremaks jälgimiseks. See põhineb puhtalt minu nägemusele ja kuna ma pole rattaspordis pidevalt kätt pulsil hoidev tegelane, siis võis keegi kahe silma vahele jääda.
      Üldvõit ja mäed. Ühte kindlat favoriiti pole, aga alustaksin Radioshacki meeskonnaga, kelle liidriks on J.Brajkovic, kes pidi tänavuse tuuri katkestama, aga näitas USAs head kiirust. Tema ümber on kõva tiim ning kui õnnestub Tour’i ebaõnne vältida, siis on kõik võimalik. Jätkaks Geox’i tiimiga, kus on võimas tandem Denis Menchov ja Carlos Sastre, kes kahepeale on võitnud kõik kolm suurtuuri. Lisaks ei saanud tiim Tour de France’le wild-card’i, mis andis rohkem aega Vueltaks valmistuda ja neil on üsna korralik abitiim. Eelmise aasta võitja Vincenzo Nibali(Liquigas) soovib kindlasti võitu kaitsta. Kindlasti väga tugev kandidaat võidule. Tiim on korralik, aga mul pole aimu tema viimase aja vormist. Selle aasta Giro lõpetas ta kolmandana. Giro di Italia teisena lõpetanuid Michele Scarponi(Lampre) on avalikult öelnud, et sihib kõrget kohta ka Vueltal. Tänavu väga hästi esinenud rattur, kes lõpetanud 4 kõrgetasemelist tuuri esikolmes. Hispaanias koduväljakul esinevad Igor Anton ja Joaquim Rodriuez, vastavalt Euskatel Euskadi ja Katjusha tiimidest, sihivad samuti kõrget kohta. Ratturid, kes on sel aastal üsna vaiksed olnud, aga on kindlasti ohuks kõrge koha jahtijatele. Anton katkestas eelmine aasta sama tuuri liidrikohalt ja Rodriquez lõpetas neljandana, pärast seda, kui ta eraldistardis kaotas võitjale 6 minutit. Viimasena loeks võimalike võitjate ringi Bradley Wigginsi(Sky), kes teeb pärast rangluumurdu Tour de France’l comebacki. Selle aasta Dauphine võitja. Abiks on tugev tiim ja kindlasti sihitakse võitu. Mõnel etapil võivad hambaid näidata sellised mehed ning ehk isegi esikümnekohta sihtida: Jakob Fuglsang, Jürgen Van Den Broeck, Quickstep’i Kevinid de Weert ja Seeldraeyers, Ruben Plaza ning Rabobank’i Hispaania duo Carlos Barredo ja Luis Leon Sanchez.
      Eestlased ja nende tiimid. Cofidis – Pole vist kellelegi teadmata, et Reinul tuur seljataga ning üldkohta püüdma ei minda. Cofidis on puhtalt etapivõitude peal väljas ning nüüd, kus Rein ei panusta üldkohale võib loota, et esimene suurtuuri etapivõit tuleb ära.
      Astana- Kangertil läheb raskeks pildile saada, kuna tiim panustab Kashechkin’ile, kellesse mina ei usu. Tahavad saada esiviisiku kohta ning Kangert on seal üks tugevamaid abimehi koos Robert Kiserlovski’ga, kellest mina ootaks rohkem, kui vaid kasahhi abistamist. Lootus jääb, et Astana lubab Kangertil minna atrõõvi tegusid tegma koos Reinuga. Kui need kaks koos tööle hakkavad, siis see oleks ilus ja ma kiruks vist pikalt, kui see nägemata jääks.
      Sprindid – Sprinteritel on võrdlemisi vähe võimalus enda näitamiseks. Kindlana näivad 2., 7., 12., 16., 21. Need viis võitu peavad ära jagama Mark Cavendish, kelle tiim keskendub ainult temale. Isegi Matt Goss, kes võiks mõnes teises tiimis võite püüda, aitab teda. Garmini tiim peab kolme suure vahel valima, kelle peale panustada – Tyler Farrar, Heinrich Haussler, Thor Hushovd. Tundub, et panus läheb Farrar’i peale samal ajal, kui Hushovd üritab korrata Prantsusmaa saavutusi. Haussler paistab tööloomaks või viimaseks vedajaks jäävat. Madalmaade tiim Rabobank on esindatud kohaliku iidoli, kolmekordse maailmameistri Oscar Freire’ga, keda abistab tugev Matti Brechel, kes võib olla isegi hispaanlasest tugevam. Tom Boonen teisest Madalmaade meeskonnast Quickstep on mees, kelle kohta on öeldud, et tema aeg suurtuuridel sprindivõite võtta on läbi, tema jaoks on tegu tõestamise tuuriga.Lisaks väärib mainimist Liquigas’i noor, talendikas Peter Sagan, kes võib edukas olla ka nendel etappidel, kus enne lõppu on 2. kategooria tõus. Kui Sagan võitis Poola velotuuri, siis Vueltal on stardis mees, kellest mina kuulsin esimest korda Poola tuuril, kus ta võitis 4 etappi 7st, ülejäänud olid tõusudega etapid – Marcel Kittel. Saab näha, mida mees suudab tõeliselt suurel võistlusel.
      Over and out.

      Kommentaar


        Kui see pole käe pulsil hoidmine siis... Hea töö!

        Kommentaar


          Lisaksin nende nn. GC Favoriitide nimekirja veel ka Dan Martini, kes on võitnud selliste väiksemate mägedega tuure ja etappe (nt. Poola tuur 2 viimast aastat), aga kes pole veel ennast suurtel mägedel üldse proovile pannudki. Teda aga peetakse küllaltki heaks turnijaks ja top 10 peaks miinimumeesmärk tal olema.

          Ja peale tema veel kindlasti ka Steven Kruijswijk, kes lõpetas 2010 Giro 18ndana ja 2011 Giro 9ndana. Lisaks tuli ta selle aasta, küllaltki mägisel, Šveitsi tuuril 3ndaks. Tema siis peaks ka küllaltki võimeline olema konkureerima.

          Sprinterite kohapealt on eelvaate kirjutaja küll HTC kohapealt märkinud ära Matt Gossi ja Mark Cavendishi, aga Vueltal on päris palju selliseid "uphill" finišeid, kus eelnimetatud kindlasti kaasa ei mängi. Selle jaoks on HTC-l olemas 22-aastane John Degenkolb, kelle CV on üpriski impressiivne ja kes võitis selleaastasel Dauphine Liberel 2 üpriski rasket "uphill" finišit.

          Kommentaar


            Ma ka mõtlesin, et siin vutifoorumis nii põhjalik omaarvamuse kirjeldamine pole käe pulsil hoidmie siis mis veel on .Keep going.
            Felix: Oh, bollocks!
            Elmo: Dog's bollocks?
            Felix: No, just plain fucking bollocks!
            Elmo: No dog involved?

            Kommentaar


              +1 kahele viimasele kiitjale. Kuskilt stardinimekirja saab tsekkida?

              Kommentaar


                www.lavuelta.com on mingi nimekiri üleval, kuid see suht ebatäpne, sest esiteks juba ei pidavat Vacansoleil laskma starti dopingukahtlusega Mosquerat, mis omamoodi on muidugi kahju, sest see mees oli üks võimalikke TOP5 mehi.
                Ise pakuks, et põhilahing läheb lahti hispaanlaste vahel. Tugevaimad koosseisud paistavad olema just GEOX-il ja Euskaltelil, keda proovib üle trumbata eelkõige Joaquim Rodriguez. Keegi neist paneb selle tuuri kinni. Itaallaste esinumbrid Scarponi ja Nibali annavad ka kindlasti kõva lahingu, kuid eelkõige näeks neid rohkem TOP5-s. Ülejäänud favoriitidesse, nagu Klöden, van den Broeck ja Brajkovic, mul usk puudub, sest Touril saadi ikkagi vigastused ja pigem on suur küsimärk. TOP10 peaks muidugi neil reaalne olema.
                Silma tasuks peal hoida veel Rochel, LL Sanchezil, noorel Mollemal ja Zubeldial.
                Catalunya is not Spain!

                Kommentaar


                  Vaatasin inglise keelset varjanti ennist ja ei leidnud esimese korraga üles. Nüüd sain hakkama. Tänud! Meie Rein ongi vist Tour de France`il osalenute seast kõrgeima koha saanud mees, kes ka Vueltal stardis on. Või jäi mul keegi kahe silma vahele?

                  Kommentaar


                    Seda muidugi. Ei üritagi väita, et Rein selle pärast favoriitide hulka peaks kuuluma. Lihtsalt veidi üllatav, et teisi Tour de France`il kõrges mängus olnud mehed kaasa ei tee. Vaatasin, et Europcari üldse nimekirjas ei ole. Ei saanud kutset?

                    Kommentaar


                      huvitaval kombel ei saanud jah. veel huvitavam on see, et Europcar kui firma iseenesest sõlmis suht äsja koostöölepingu Vuelta korraldajatega. aga noh Europcar ju continental tasemega klubi ka hetkel, nagu GEOX ja Cofidisgi ja nemad peavad lootma korraldajate kutsele. Hispaanlased kutsusid muidugi oma klubisid. Oleks GEOX ProTouri klubi siis ma arvan et oleks ka Europcar Vueltal. kuigi jah mis koosseisuga nad seal sõidaksid oleks iseasi.
                      Catalunya is not Spain!

                      Kommentaar


                        Algselt postitas umbadapopp
                        Jah, see on nii, aga Vuelta peafavoriidid jätsid Tour de France kas vabatahtlikult(hispaanlased ja itaallased) või siis sunniviisiliselt(Sastre, Menchov, vigastusega Brajkovic, Wiggins)
                        No näiteks Joaquim Rodriguez poleks saanud tuuril startida ka siis, kui ta oleks seda tahtnud. Kutt oli Tuuri eel ikka väga heas vormis ja veider otsus tiimilt. Eks nad said oma vitsad kah seal kätte, sest pilti ei mahtunud nad kordagi.

                        Kommentaar


                          Vaevalt Rodriguezki oleks suutnud tuuril midagi teha, mees osales Girol ju. Vueltal on tal suur võimalus midagi reaalselt teha, tuuril oleks ta tipp olnud võib-olla top 20.

                          Kommentaar


                            pakuks et kui peale esimest etappi on liidriks keegi sprinteritest, siis punane sark on tal seljas koigest 3. etapi lopuni. see tuur pole kohe kuidagi sprinteritele moeldud.
                            4. etapp lopeb kohe Sierra Nevadas HC-tousuga.
                            lahtuvalt sellest tekib kusimus naiteks et kui HTC peaks voitma 1. etapi, siis kelle selga mangitakse sark? kas poleks neil motekam akki Velitsile voi Martinile see jatta kui et Cavendishile?
                            Catalunya is not Spain!

                            Kommentaar


                              Kuidas Thori eemale jäämine üllatusena sai tulla? Aasta alguses juba õeldi, et mees osaleb ainult Touril ja Vuelta jääb ära.

                              Kommentaar


                                Algselt postitas umbadapopp
                                Niipalju tuli üllatusena, et esialgses nimekirjas, mille järgi ma seda lühikokkuvõtet tegi, oli ta sees. Lisaks sellele lugesin 12. augusti ja 19. augusti artikkleid, et ta on selle üle pettunud, et Garmin ta välja jättis. Et maailmameister võiks saada sõita seal, kus tahab.
                                No need esialgsed nimekirjad pole küll need, mille järgi kokkuvõtteid tegema hakata. Need on lihtsalt ajakirjanikke arvamused pmst, ega tiimid ega sõitjad midagi ei ütle ju. Hushovdi kohta oli see selge sellepärast, et juba aasta alguses oli selge, et ta uut lepingut tiimiga ei sõlmi. Kui Vuelta osalejaid vaadata, siis sealt näeb, et seal pole selliseid mehi, kes järgmine aasta mingisse teise tiimi lähevad. Meeskondadele lihtsalt ei tasu see ära, sest neid punkte, mida nad nende sõitjatega teeniks, nad järgmine aasta ei saa.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X