320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Jalgrattasport

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Vaatasin, et rattamaailmas on ka päris huvitavaid üleminekuid tehtud järgmiseks aastaks. Eriti seoses meie meeste meeskondadega.

    Cofidis on näiteks Reinu kõrvale, kes oma eilses blogipostituses kinnitas lepingupikendust Cofidisega, järgmiseks kaheks aastaks toonud Jerome Coppeli (Saur-Sojasun. Selle aasta touri 21. möödunud aasta 13.), kes taseme pooles on vähemalt sama hea kui Taaramäe (võibolla isegi veidi stabiilsem). Vanustki mõlemal sama palju. Väga korralik täiendus ja selles mõttes hea, et võtab pool liidrikoormat (vanameister David Moncoutie ju lõpetab oma ratturikarjääri sel aastal) meeskonnas enda õlgadele ja lisaks hea täiendus ka meeskonna temposõitu silmas pidades.

    Peale Coppeli ja meie Jõeäärele on lisandunud veel ka noor ja andekas Romain Hardy (Bretagne-Schuller), Romain Lemarchand (Ag2r) ja paari tuntuma nimega pidavat veel läbirääkimised käima (Fredrigo, Hutarovich). Tundub, et Cofidisel on tõsised plaanid tagasi ProTour/WorldTouri tõusta lähiajal. Peab meeldima.

    Lahkumas on kuulduste kohaselt sprinter Samuel Dumoulin (Ag2r).


    Kangerti klubi on samuti märkimisväärseid täiendusi järgmiseks aastaks teinud. Möödunud touri kolmas mees on Vincenzo Nibali on Liquigasi vahetanud Astana vastu vähemalt kaheks järgmiseks aastaks. Kaasa võttis kõigil kolmel suurtuuril poodiumil käinud Nibali (Vuelta 2010. aasta võitja) veel ka Alessandro Vanotti ja Valerio Agnoli (mõlemad siis samuti Liquigasist). Astanast lahkumas on kuulduste kohasel üks nende liidreid Roman Kreuziger (mees, keda Kangert enamus selle aasta võislustel aidanud/kaitsnud on).

    Ag2r üks liidreid Nicolas Roche (selle aasta touri 12) on järgmisest aastast Saxo Bank-Tinkoff Bank meeskonnas sõitmas. Tundub, et Saxo Bankal on selge plaan järgmiseks aastaks Contadorile korralik tiim ümber ehitada, sest meeskonda on meedias paari pandud mitme tuntud tegijaga (Cancellara, Kreuziger, Samu Sanchez jne).


    Aga Taaramäed ja Kangertit näeb võistlemas juba järgmine nädal. Rein läheb Tour de l’Ainile (7-11 august), kus ta võttis üldvõidu 2009. aastal ja aitas meeskonnakaaslase Moncoutie üldvõidule möödunud aastal. Tanel osaleb Alberto Contadori comeback võistlusel Eneco Tourile (6-12 august), mida muide kannab üle Eurosport.

    Eneco tourist rääkides, siis Kangert võib seal kokkuvõttes päris korralikku kohta püüda, kuna seitsme etapi sees on kaks eraldistarti, millest üks on meeskonna oma. Astana on üks parimad temposõidumeeskondi ja Tanel ise on üsna kõva käpp ka individuaalses eraldistardis. Ülejäänud viis etappi on põhimõtteliselt sprinteritele.

    Tour de l’Ainist rääkides, siis Taaramäe kirjutas, et see on põhimõtteliselt tema viimane võimalus sel aastal tulemust teha. Et kui vormi on, siis on head tulemust oodata/loota.

    Kommentaar


      Kangert alustas siis Eneco tuuri 57nda kohaga. Jäi küll kukkumise taha kinni, kuid kuna see toimus 3 kildi alas, siis saia finishis sama aja võitjaga, kelleks osutus TdF-il kõhuviirusega kimpus olnud Marcel Kittel (Argos-Shimano).

      Tanel kimab siis (Eneco tuuril) ringi uues Eesti meistri rüüs!

      Kangerti viimane blogipostitus enne Eneco tuuri algust: http://www.rattaprofid.ee/?id=1587&author_id=42

      Kommentaar


        Ei ole normaalne
        Joga Bonito!!!

        Kommentaar


          Algselt postitas Mask Vaata postitust
          Eneco tourist rääkides, siis Kangert võib seal kokkuvõttes päris korralikku kohta püüda, kuna seitsme etapi sees on kaks eraldistarti, millest üks on meeskonna oma. Astana on üks parimad temposõidumeeskondi ja Tanel ise on üsna kõva käpp ka individuaalses eraldistardis. Ülejäänud viis etappi on põhimõtteliselt sprinteritele.
          Hea kokkuvõte! Selle lõigu kommentaariks niipalju, et Kangert enda sõnul seal tulemust tegema ei lähe ja kasutab tuuri, et end vormi sõita ja Colorado tuuri ajal parimas hoos olla.

          Kusjuures see rattamaailma treidimine on tunduvalt põnevam, kui jalgpalli klubide oma, sest nende liikumiste kaal on oluliselt suurem, sest tihti on ju terve meeskond oma liidri nägu.

          Kommentaar


            Algselt postitas kyps Vaata postitust
            Hea kokkuvõte! Selle lõigu kommentaariks niipalju, et Kangert enda sõnul seal tulemust tegema ei lähe ja kasutab tuuri, et end vormi sõita ja Colorado tuuri ajal parimas hoos olla.

            Kusjuures see rattamaailma treidimine on tunduvalt põnevam, kui jalgpalli klubide oma, sest nende liikumiste kaal on oluliselt suurem, sest tihti on ju terve meeskond oma liidri nägu.
            Lugesin ka ja kui mälu ei peta, siis pabistas ta pisut just kiirete siledate etappide pärast, kuid eile pidas täitsa kenasti külje/vastu-tuulele ja sprinteritetiimide valusale tempole vastu. Kuigi jah ennem seda lõpus toimunud kukkumist oli ta üsna grupi sappa vajunud. Ma millegipärast kipun ikkagi arvama, et lõppkokkuvõte otsustatakse kahes eraldistardis, kuigi finishites jagatakse päris korralikke preemiasekundeid, ja kui siledal Kangert vastu peab, siis peaks täitsa normaalne kokkuvõtte koht tulema. Muidugi ei tea, mis vorm tal hetkel eraldistardis on ja ausalt öeldes ei ole ma päris kursis ka Eneco Touril osalevate meeskonnakaaslaste võimetega eraldistardis. Eks näis. Põnev peaks igaljuhul olema.

            Kohe kohe meeskonna eraldistart ka algamas. Astana meeskond lastakse rajale 15:54 meie aja järgi. Eurosport 2 näitab liikuvat pilti.

            Täna siis ka Rein võistlustules Tour de l'Ainil. Kel huvi, siis live teksti saab siit jälgida: http://direct.directvelo.com/live-co...etape-2-1.html
            Pilti nagu ma aru saan sellelt tuuril ei pakuta.


            Ja rattamaailma üleminekute kommentaariga täitsa nõus. Järgmine aasta tõotab väga põnev olla. Can't wait!

            Edit: Nevemind eelmine jutt Taneli võimaluste kohta. Astana meeskonna eraldistart oli üsna kehvake.

            Kommentaar


              No nii. Vaatan, et Cofidis pole vahepealsel perioodil puhanud ja on jätkanud korralikult järgmist aastat silmas pidades meeskonna täiendamisega. Kõlavamad nimed on vast Daniel Navarro (Saxo-tinkoff Bank), kes mitmel suurtuuril on Contadori nö parem käsi olnud, ja Christophe Le Mével (Garmin), kes viimasel Girol oli kokkuvõtte 15. ja paar aastat tagasi lõpetas Touri esikümnes. Liitunud on ka Cyril Bessy, Guillaume Levarlet ja Stéphane Poulhies. Kõik kolm on liitunud Saur-Sojasunist, kes seoses oma ühe peasponsori Saur-i lahkumisega, on kaotanud suve jooksul mitmeid rattureid, kelle seas siis ka meeskonna liider Jerome Coppel, kes samuti Cofidisega juba käed löönud. Cofidisest lahkunud on meeskonna esisprinter Samuel Dumoulin, kes Ag2r-iga on käed löönud.

              Kangerti meeskonnas Astanas on vahepeal meeskonda lisanud (järgmiseks aastaks) noore andeka sprinteri Andrea Guardini (Farnese-Vini) ja mägedeski hästi hakkama saava Jakob Fugslang (Radioshack), kes suurtuuridel vast pigem ikkagi abimehe rolli täitma hakkab. Temposõiduspets Branislau Samoilau (Movistar) on samuti meeskonnaga liitunud.

              Teistest kõlavamatest rattamaailma liikumistest ka. Hetkeseisuga tundub, et Liquigas on täitsa tühjaks jooksma hakanud. Näiteks nende üks parimaid sprintereid Daniel Oss on BMC-iga lepingu teinud ja võtnud kaasa ka noore ja andeka mägedemehe Dominique Nerzi. Seni Ivan Basso parem käsi olnud poolakas Sylwester Szmyd on samuti käed löönud Movistariga ja temaga koos kaasa läinud ka samuti mägedes edukalt hakkama saav Eros Capecchi.
              Norrakas Lars-Petter Nordhaug on Sky Rabobanka vastu vahetanud. Rabobankast on aga lahkunud omakorda noor sprinter Michael Matthews, kes üllatus-ülatus on GreenEdge'iga käed löönud (nagu neil juba piisavalt sprintereid poleks :P). Yauhen Hutarovich (FDJ-Bigmat), keda vahepeal jutud viisid ka Cofidisesse, on hoopiski teise Prantsusmaa meeskonna Ag2r-iga käed löönud. Sky rongiga on liitunud järjekordne ronija Dario Cataldo (Omega pharma-Quickstep).


              Täna aga on algamas aasta viimane suurtuur Hispaania Vuelta, kus Rein eelmine aasta ka ühe etapivõidu võttis. Sel aastal kahjuks meie mehi stardis pole, kuid sellegipoolest tõotab tulla väga huvitavad kolm nädalat. Ennekõike ootab rattamaail Chris Froome`i (SKY) ja Alberto Cotadori (SaxoBank-TinkOffBank) duelli, kuid kindlasti tahavad oma sõna sekka öelda ka Joaquim Rodriguez (Katusha), kelle jaoks võivad mõned etapid võibolla veidi liiga rasked olla, Jurgen Van Den Broeck (Lotto), Damiano Cunego (Lampre), Robert Gesink (Rabobank), Thomas de Gendt (Vacansoleil) ja võibolla veel mõned mehed nagu Igor Anton (Euskaltel). Viimase kahe esimeseks ülesandeks on vast kukkumistest hoidumine. Stardis on ka eelmise hooaja üllatusvõitja Juan Jose Cobo (Movistar), kuid selle mehe vormis pole ma hetkel eriti kindel.

              Kuigi meil pole oma mehi stardis, kuid vaadata nagu tahaks, siis võiks näiteks Cofidise vanameistrile David Moncoutiele pöialt hoida, kes läheb püüdma oma viiendat Vuelta mägedesärki. Rekord Vueltalt mägedesärkide arvestuses ongi viis ja see kuulub José Luis Laguia nimele. Moncoutie on teatavasti pärast tänavust hooaega ratta nö varna riputamas.

              Kommentaar


                see Le Meveli uudis on siiski rumour?

                Vuelta suhtes aga panustaks just Cobole ja Joaquinile, Contadori tase on hetkel suur küsimärk ikkagi. Samuti ootan huviga Valverde sooritust.Froomeil on seekord aga noored kolumbialased abiks.
                Catalunya is not Spain!

                Kommentaar


                  Eee hmmm... Cofidise koduleht on nii mõtetu info poolest, et ma 100% kindel ei ole aga kuskilt ma eile lugesin, et asi on done deal.

                  Contador veenis mind Eneco tuuril, kus ta väga korraliku koha kokkuvõttes sai, kuigi tegemist oli ikka üsna sprinterite tuuriga. Peamiselt kaotas ta aega meeskonna temposõidus, kuna meeskond lihtsalt ei ole nii tugev, et temposõidu tiimide nagu OPQS-ga konkureerida. Näiteks künkalisel viimasel etapil oli ta väga terav. Valverde jäi mul täitsa kahe-silma vahele, kuid ma siiski veidi kahtlen, et ta selle aastasel üsna raskel Vueltal päris etteotsa jõuab. Loogiliselt võttes peaks Froome olema man to beat, kui arvestada, kui tugev meeskond Skyl taaskord on. Põnev igaljuhul.

                  Kommentaar


                    fantasy huvilised võiks end velogames.com ära regada
                    Catalunya is not Spain!

                    Kommentaar


                      Tehtud. Kui soovijaid rohkem, võiks isegi soccerneti enda liiga püsti panne Vueltaks.

                      Muide kõigile Sky hateritele kurvastuseks, et kuulduste järgi on Movistarist on ära toodud Vasili Kiryienk, kes ka mägedes pole papist poiss.

                      Edit:
                      Le Meveli uudis (kinnitus): http://www.cyclingnews.com/news/le-m...ns-for-cofidis

                      Kommentaar


                        velogames.com tegin ka soccernet.ee oma liiga- koodiks 18163126.

                        NB! liituda saab täna kella 20-ni Eesti aja järgi! seda siis velogames.com-is oma tiim regada. liigaga saab ka hiljem liituda
                        Catalunya is not Spain!

                        Kommentaar


                          Garminil ikka täitsa pees see hooaeg. jälle kukkumine ja kaotussekundeid kogunes päris korralikult. Orica paistab aga eriti tugev temposõidusats olema
                          Catalunya is not Spain!

                          Kommentaar


                            Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
                            Garminil ikka täitsa pees see hooaeg. jälle kukkumine ja kaotussekundeid kogunes päris korralikult. Orica paistab aga eriti tugev temposõidusats olema
                            Vaevalt nad seda hooaega just pettumusena võtavad, Giro võit ju olemas.

                            Kommentaar


                              ok, ehk siis hooaja teine pool
                              Catalunya is not Spain!

                              Kommentaar


                                Movistar üllatavalt hea. Sky jällegi üllatavalt tagasihoidlik. Postiivne oli ka Cofidise täitsa soliidne sõit.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X