320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ajaloonurgake

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Ajaloonurgake

    Siia siis võib kirjutada meie planeedi ajaloos olulistest sündmustest ning kuna hetkel on arutelu koloniaalriikide teemal võtnud CL teemas off topicu mõõtmed, siis suunan selle teema ise siia üle.
    Wij komen terug met de cup in de hands

    #2
    Algselt postitas midfielder Vaata postitust
    Nad on siiski segunenud ja keel võrdub kultuuri kandja. Hispaania mentaliteet, kombed ja ka need verised härjavõitlused on toodud kaasa koos hispaania kolonisatsiooniga. Seal on küll omad variatsioonid kuid hispaaniakeelsetes riikides kogu ameerika mandril on elatustase ja kuritegevuse-maffia osakaal ikkagi üle mõistuse kõrge võrrelduna nt. ingliskeelsete riikidega maailmas.
    Hispaania keele kasutamine on tõepoolest nendes kultuurides sama kuid selle ühise joone tõestuseks toomine, et kõik hispaaniakeelsed regioonid on vägivaldsed, on ekslik. Seal on sama palju ühist kui austraalia aborigeenide alkoholilembuse ja inglise keele vahel. Pigem on ameerika hispaaniakeelsete kogukondade teema rohkem seotud vaesuse, harimatuse ja ajaloolise represioonidega. Pluss näiteks mehhiklased kes on otsesed asteekide järeltulijad kes olid tuntud oma meie jaoks rämeda vägivaldsuse poolest. (nad muidugi segunesid ka kolonisaatorite hispaanlastega, ei vaidle vastu)

    Kommentaar


      #3
      Tõstsin ümber. Läks tõesti liiga läbuks kätte

      Kommentaar


        #4
        The strangest myth of all comes from Egypt, and if you had trouble with any of the other stories, you might want to stop reading here.After Horus takes the throne, Set still isn’t happy, and he comes up with a plan to take it from him. The Egyptians believed that anyone who had been used like a woman couldn’t be king, so Set sexually assaults Horus in the night to ruin his claim to the throne.Horus shows his stained hands to his mother, Isis, and Isis does what any good mother would do. First, she chops off her son’s hands. Then she “causes Horus to become stiff” and makes him fill a pot full of his seed. Isis pours the pot into Set’s lettuce. Set eats it, not realizing what the dressing is, and becomes pregnant with his nephew’s baby. The two go in front of a court, where Horus proves that Set is pregnant with his baby, and since the handless Horus has destroyed the evidence of Set’s abuse, Horus keeps the throne.
        see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

        "joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

        "Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

        Kommentaar


          #5
          Algselt postitas midfielder Vaata postitust
          Siia siis võib kirjutada meie planeedi ajaloos olulistest sündmustest ning kuna hetkel on arutelu koloniaalriikide teemal võtnud CL teemas off topicu mõõtmed, siis suunan selle teema ise siia üle.
          These days it's hard to believe that thousands of people would be willing to stand out in the cold for hours on end just for a Big Mac. But when...

          See siis käib raudselt siia!
          "I like an aggressive team, I want to see a team that is strong, committed and quick on the break.
          These are things which Atletico fans have always liked, it helps them identify with and love this shirt."

          Kommentaar


            #6
            Algselt postitas atleticomadrid Vaata postitust
            The crowds outside the Moscow restaurant did eventually die down a little from Jan. 31,1990, when more McDonald’s were opened in Russia.
            The opening ceremony of the second restaurant in 1993 was even attended by President Boris Yeltsin.
            Kannatlik rahvas (Y)

            Kommentaar


              #7
              https://www.businessinsider.com/how-...e-world-2018-7

              Tuletab meelde muidugi, kuidas Pepsi sai maailma kuuendana suurimaks mereväeks korraks oma suhkrujooki venelastele müües

              Kommentaar


                #8
                Hommik.

                Äkki leidub siingi mõni ajaloosõber?

                Igatahes. Jagan videot Ivan Julma kurikuulsaimast käsilasest Maljuta Skuratovist.

                Milline oli nende kahe sadisti seos Paidega? (Alguses üldine ajalooline taust ja põnevamaid fakte Paide linnusest)

                Külastame ka n-ö. Kurjuse Obeliski Mäo lähistel, mis pühendatud Paide ordulinnuse all langenud Skuratovile ja 3 000 Vene sõdurile.

                Kommentaar


                  #9
                  Paar minutit Eesti rahvuslipu teemadel, mis pärineb videost, kus sai kõneldud Eesti rahva vaimsest äratajast Jakob Hurdast endast, kellel kohe tulemas 115. surma-aastapäev.

                  ""Eesti lipp" on Eesti lipu lipulaul, mille autoriks on Lipp" - just nii iseloomustas rahvasuu üht asjaolu seoses Eesti lipu stooriga.

                  Eesti lipu sünnilooga seoses soovitan huvilistel lugeda Artur Taska teost "Sini-must-valge 100 aastat." Tegemist äärmiselt põhjaliku teosega.

                  Kommentaar


                    #10
                    "Ükskord
                    prahvatab vimm,
                    mis on kogunend salaja"
                    (filmist "Viimne reliikvia")

                    "Ma olen iks so herr, su kuningas, su jumal, ma võin sind ellu jätta või tappa," olevat kunagi ütelnud üks mõisnik talupojale.

                    "Õnn, usk, lootus, armastus,
                    tõde, õigus, õiglus ja vabadus"
                    (laulust "Viimne reliikvia")

                    Vaatleme põgusalt mõisnikest nn ülemkihi ja talupoegadest pärisorjade pingelisi suhteid aastasadade jooksul. Kõige põhjalikumalt on teemat käsitlenud agraarajaloo korüfee Juhan Kahk. Olid rasked, trööstitud ajad - Eesti rahva üle oli laskunud kottpime sünge orjaöö. Lõplikult murti mõisnike ülemvõim alles Vabadussõja käigus teostatud maareformiga, mil eestlane sai peremeheks omal maal. Eesti aladel valitsevad feodaalsuhted olevat ehmatusest hinge kinni nöörinud paljudel Saksa literaatidel. Üks neist oli Tartu Ülikooli peahoone arhitekt Krause, kellel Baltimaade olukord toonud kananaha ihule. Nii mitmedki neist kirjutasid teravaid pärisorjusevastaseid teoseid, mis tutvustasid Eesti rahva rasket orjaiket üle kogu Euroopa. Kuulsaim ehk oli Garlieb Merkel, kes kirjutas ühe Eesti sadistlikuima mõisniku - Neerutis möllanud von Kymmeli hirmutegudest (tuginedes kohtumaterjalidele) nii et kogu Euroopa sai sellest teada. Muide, seesama Kymmel ei tundnud enda üleolekut mitte üksi inimeste, mõisatööliste üle, vaid ta astus võitlusse isegi jumalaga. Korra, kui pikne ta häärberi süüdanud, vihastanud see kõrki parunit nõnda, et ta näidanud rusikaga pilve poole ja lausunud meeletus raevus: "Mis mina sinule kurja olen teinud, et sina minu häärberi põlema lööma!!?" Lasknud siis tallipoisil hobused tõlla ette panna, toonud toast püssi ja hakanud hobustega mõisa õue mööda ringi kihutama ja püssi paugutama pilvede poole, ise karjudes: Eks me vaata, kumb jõuab kangemat mürinat teha, kas sina või mina!"

                    Leppimatud pärisorjuskorra vastased olid ärkamisaja tuusad Kreutzwald ja Jakobson. Esimene nimetas balti aadli eesõigusi ajaloo prügikastiks. Jakobson pidas kogu elu ägedat võitlust ja vägikaikavedu mõsnikega. Pooldades ja propageerides seisuste võrdsuse põhimõtet, astus Jakobson välja aadli eesõiguste vastu. Ta rõhutas, et Eesti talupoeg pole ei oma moraalsete omaduste ega vaimsete võimete poolest mingil määral halvem mõisnikust. Ülekaalukalt kõige negatiivsem oli suhtumine mõisnikesse Stalini eluajal Teise maailmasõja ajal ja pärast seda. Kreutzwald õppis juba poisipõlves tundma talupoegade vaevarikast elu ja nägi mõisnike julma ülekohut. Kord laskis mõisniku kuulekas käsilane, haagikohtunik, ülekohtuselt karistada kahtlusaluseid talumehi heina varastamise pärast mõisast. Piinamise abil sunniti talupoegi end süüdlaseks tunnistama. Selleks laskis haagikohtunik kahtlusaluste sõrmed panna kruvipingi vahele ja pigistada, kuni veri nähtavale ilmus. Hiljem aga selgus, et heinad oli varastanud naabermõisa kõrtsmik ja talumehed olid täiesti süütud. Hüvitusest polnud aga juttugi. Kreutzwaldi koostatud "Kalevipoeg" leidis parunite reaktsioonilistes ringkondades negatiivset vastuvõttu. On täiesti mõistetav, et rahva rõhujatele ei meeldinud rahva võitluseepos, milles kajastub eestlaste muistne heroiline minevik.

                    Tuntud Saksa literaat Petri kirjutas, et väga levinud oli sajandite jooksul, et mõisnikud kutsusid nägusaid talutüdrukuid endile teenijateks, mis tihti tähendas sohinaise pidamist. Kes keeldus, selle vanemad võidi kättemaksuks näiteks talust välja kihutada.

                    Juba Russowi kroonika järgi elasid sealhulgas kirikuisad päris sündsusetult, pidades mitmeid sohinaisi.

                     

                    Kommentaar


                      #11
                      Von Kymmeli käitumisest võib välja lugeda klassikalisi kokaiiniku tunnusjooni.

                      Kommentaar


                        #12
                        Eesti loetuim kirjanik Oskar Luts versus Nõukogude diktaator Jossif Stalin.

                        Seesama Luts, kelle teose "Soo" ainetel on tehtud kohe-kohe esilinastuv uus Eesti film.

                        Kuidas põimusid nende eluteed? Milline oli Eesti armastatuima kirjaniku seisund stalinistlikus ühiskonnas?
                         

                        Kommentaar


                          #13
                          Algselt postitas Marts Vaata postitust
                          "Ükskord
                          Kuulsaim ehk oli Garlieb Merkel, kes kirjutas ühe Eesti sadistlikuima mõisniku - Neerutis möllanud von Kymmeli hirmutegudest (tuginedes kohtumaterjalidele) nii et kogu Euroopa sai sellest teada. Muide, seesama Kymmel ei tundnud enda üleolekut mitte üksi inimeste, mõisatööliste üle, vaid ta astus võitlusse isegi jumalaga. Korra, kui pikne ta häärberi süüdanud, vihastanud see kõrki parunit nõnda, et ta näidanud rusikaga pilve poole ja lausunud meeletus raevus: "Mis mina sinule kurja olen teinud, et sina minu häärberi põlema lööma!!?" Lasknud siis tallipoisil hobused tõlla ette panna, toonud toast püssi ja hakanud hobustega mõisa õue mööda ringi kihutama ja püssi paugutama pilvede poole, ise karjudes: Eks me vaata, kumb jõuab kangemat mürinat teha, kas sina või mina!"
                          Saad sa siia rohkem source panna?

                          Kommentaar


                            #14
                            Kadriorus asub Eesti mälestussammaste au ja uhkus - Amandus Adamsoni Russalka monument. Tegemist on üldse esimese Eesti skulptori valmistatud monumendiga terves Eestis. Selle mälestussambaga oli seotud koguni Venemaa keiser Nikolai II ise.

                            Kes oli Adamsonile selle inglikuju modelliks? Tegu on ühe tuntud poliitiku, kirjamehe, majandusteadlase ja 20. augusti klubi liikme vanaemaga.


                             

                            Kommentaar


                              #15
                              Monument on kunnon, aga juhtum ise ikka päris lamp - mingi madal küna küttis tormise ilmaga merele - anna kannatust

                              Kommentaar

                              Working...
                              X