Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

TOP 10 Seriaalid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

TOP 10 Seriaalid

1. OZ (4. hooaeg)

2. OZ (hooajad 1-3 & 5-6)

3. THE WIRE (1-4. hooaeg)

4. Twin Peaks (1. hooaeg)
    5. Sopranod
    6. Breaking Bad
    7. The Shield
    8. Prison Break (1. hooaeg)
    9. Game of Thrones
    10. True Detective

Mainimist väärivad komöödiad ja dokumentaalid:

* Arrested Development
    * Wilfred
    * South Park

* Through the Wormhole
    * Carl Sagani "Cosmos"
    * BBC Planet Earth
    * BBC Life
    * BBC Frozen Planet
    FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
    sigpic

1. The Wire - Kommentaare pole vist vaja.
    2. The Sopranos
    3. Twin Peaks - Selle sarja esimene hooaeg ja esimesed osad on midagi nii lummavat ja teistmoodi, võimas ja eriline tunne, mida teised sarjad poel suutnud tekitada. Tõsi teine hooaeg läks veidi karmiks, aga jah mulle meeldis see siiski lõpuni, varsti tuleb uus hooaeg vist ka ja ma tõesti usun, et Lynch suudab midagi maagilist jälle korda saata.
    4. Breaking Bad - Kõige põnevam sari, mida näinud oeln ilmselt, siiski mitte piisavalt mõtlemapanev, võrreldes esimese kolmega, minu jaoks natuke lihtne, et olla päris lemmik.
    5. True Detective - Loodetavasti teine hooaeg on ka hea.
    6. Fargo - Sama, mis eelmisel
    7. Arrested Development - Viimane hooaeg oli suur pettumus, aga minu jaoks kindlasti parim komöödia, mis kunagi tehtud.
    8. The Shield
    9. Dexter - Esimesed neli hooaega, edasi enam ei meeldinud väga
    10. Freaks and Geeks - Ma ei tea, hea muusika ägedad näitlejad ja muidu ka suht vahva.

Troonide Mängu unustasin ära, selle peaks ka tegelt kuhugi siia paigutama.

Kommentaar

1. Sopranos
      2. Suits
      3. Californication
      4. Scrubs
      5. Entourage
      6. Community
      7. Weeds
      8. 24
      9. House of Cards
      10. The Newsroom

Special mention: Firefly, Freaks and Geeks, Outsourced - kolm sarja mis said täiesti ebaausalt peale 1. hooaega cancelit.

Sarjad on sellepärast nõmedad, et enamasti lähevad nad peale paari hooaega täiesti pekki, mis rikub üldmuljet. Head näited Prison Break ja Heroes mille esimesed hooajad olid väga mõnusad ja edasi ainult allamäge. Sellepärast koosnebki mu list enamasti ainult sarjadest mis on juba kas lõppenud või lõppemas. Paar tükki lõpus on veel algusfaasis olevaid ka.

Ahjaa, tahaks veel mainida, et ma pole näinud The Wire, Oz, The Shield, Twin Peaks, Dexter, Lost, Breaking Bad. Enamusel olen vaadanud esimest hooaega üle poole aga jätavad täiesti emotsioonituks ega haara kaasa. Võib olla The Wire ja Oz oleks kättevõtmist väärt aga pikad ja tõsised sarjad tunduvad tavaliselt tüütuna vaadata.
      Victoria Concordia Crescit

Kommentaar

Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
        Sarjad on sellepärast nõmedad, et enamasti lähevad nad peale paari hooaega täiesti pekki, mis rikub üldmuljet. Head näited Prison Break ja Heroes mille esimesed hooajad olid väga mõnusad ja sedasi ainult allamäge.
        Üldiselt käibki asi nii, et esimesed hooajad on originaalsed ja üpriski intelligentsed , aga siis tuleb kuripaha kuulsus ja siis on tegijad sunnitud kõvasti oma tooteid rumalamaks tegema (forced dumbing down), et vaatajate numbreid massiivselt tõsta. Eriti rängalt mõjus see Dexterile, kus esimene hooaeg oli vägagi paljulubav, ja siis tehti see lambist Õnne 13neks. Sama asi ka Heroese kohta.

Eraldi teema oli Prison Breakiga , kus sari hakkas liiga paju illuminaatide (pahad kurjamid The Company-st) telgitagustest rääkima. Sarjale tehti sundkorras keset hooaega paus sisse ja muudeti kogu lugu ümber ja tulemus oli jälle Õnne 13.

Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
        1. Sopranos

Ahjaa, tahaks veel mainida, et ma pole näinud The Wire, Oz, The Shield, Twin Peaks, Dexter, Lost, Breaking Bad. Enamusel olen vaadanud esimest hooaega üle poole aga jätavad täiesti emotsioonituks ega haara kaasa. Võib olla The Wire ja Oz oleks kättevõtmist väärt aga pikad ja tõsised sarjad tunduvad tavaliselt tüütuna vaadata.
        Tõesti kummaline, et need seriaalid pole huvi pakkunud kui esikohale oled pannud Sopranod. Eks maitsed on erinevad, aga Ozi ja Wire vaatamist soovitan kohe kindlasti. Ise olen neid läbi aegade mõlemaid vähemalt neli ringi läbi vaadanud ja teen seda ka lähitulevikus veel ja veel.

Algselt postitas karl54 Vaata postitust
        3. Twin Peaks - Selle sarja esimene hooaeg ja esimesed osad on midagi nii lummavat ja teistmoodi, võimas ja eriline tunne, mida teised sarjad poel suutnud tekitada. Tõsi teine hooaeg läks veidi karmiks, aga jah mulle meeldis see siiski lõpuni, varsti tuleb uus hooaeg vist ka ja ma tõesti usun, et Lynch suudab midagi maagilist jälle korda saata.
        Minu arusaama järgi oli esimene hooage ainus kus Lynch ja Frost said oma asja ajada, teisel hooajal nõudis ABC dumbing downimist ja tänu sellele tulid konfliktid (nt Lynch ei soovinud Palmeri mõrvarit avaldada) ja täielik fopaa ja kaos. Sari põles kiirelt läbi. Ehk sel korral jääb Lynchile ainuõigus otsustada mida ta teha tahab.
        FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
        sigpic

Kommentaar

Algselt postitas count Vaata postitust
          Tõesti kummaline, et need seriaalid pole huvi pakkunud kui esikohale oled pannud Sopranod. Eks maitsed on erinevad, aga Ozi ja Wire vaatamist soovitan kohe kindlasti. Ise olen neid läbi aegade mõlemaid vähemalt neli ringi läbi vaadanud ja teen seda ka lähitulevikus veel ja veel.
          Jah, Sopranos on "'odd one out" selles listis teistega võrreldes küll. Wire ja Oz on alati tagavaras mul olnud, et kui ükskord tuleb jälle tõsise draamasarja isu ...

Üldiselt, erinevalt filmidest, eelistan sarjades kergemaid temaatikaid - eks see ole näha ka nimekirjast.

Kommentaar

Prison Breaki ja Heroes'e keeras pekki ju stsenaristide streik, mistõttu tuli hooajad kiiresti ära lõpetada.

Aga suvalises järjekorras.

Californication
            Entourage
            Dexter
            The Wire
            Sopranod
            True Detective
            House of Cards
            Breaking Bad
            Arrested Development
            Futurama (asendusena sobiks Bojack Horseman)

Kommentaar

Küsimus zeleele ja marv3llousile.
              Seda, et Californication paar hooaega ja pilootosas ka Suits olid ilgelt kõvv materjal, mõikan isegi mina, aga üks kaotas igasuguse sära ja kippus sama asja kordama erinevate nägudega (tõsi, feelgood factori tõttu on kõik kuni viimase hooajani ikkagi vaadatud, viimaseni pole jõudnud) ja teine kippus (vist) kolmanda hooaja alguseks nii tussiks ja mees-naine-veidrad draamad suhtekeskseks ära, et jätsin vabsee katki. Loodetavasti mõistad, mida sellega mõtlesin, mitte ei arva, et ma pean sarja juures halvaks inimestevahelisi suhteid

Maitse asi, selge see, aga et kas Suits läks jälle heaks kätte või kuis ta nii kõrgele platseerus?

Kunagi postitan ehk oma lowbrow gängstaräpp listid ka.
              Legend has it that when N'Golo Kante lost his virginity, he immediately won it back again.

Kommentaar

Ma ei ütleks, et Suits paremaks oleks läinud aga minuarust on ta algusest peale ühtlast taset hoidnud. See, et suhted majja tulevad on paratamatu aga kolmanda hooaja vältel, enne kui ise vaatama hakkasin ja inimeste kommentaare kuulsin, siis tundus küll nagu ei tea mis Mehhiko seebikaks oleks pööratud - aga kui vaatama asusin, ei olnud seal hullu miskit.

Californication/Weeds/Entourage olid kõik sellised sarjad kus ei olnud vaja hoida korrektset joont kuna nad olid vist pay-per-view networkide tooted, kui ei eksi. Kerge meelelahutus aga ei olnud nõmedalt vaoshoitud. Võib olla aeg ajalt mõni hooaeg läks liiga ülekäte aburdseks aga siis leiti jälle balanss ja mindi edasi.

Tegelt kui ma nüüd järgi mõtlen siis võib olla õigelasem järjekord oleks üldse. 2. Scrubs 3. Entourage, 4. Suits 5. Californication.

Ahjaa, praegu käimasolevatest sarjadest on veel üsna head ikkagi Homeland ja Its Always Sunny In Phladelphia aga samas ei tihkand neid sisse panna kuna aeg ajalt on neist korralik tüdimus. Shameless on ka fun.

Kommentaar

Nimekirjas siis seriaalid mis on läbi saanud (sest seriaalidel on kombeks alla käia ja sellega ka üleüldist muljet rikkuda, nt Big Bang Theory, 2 ja pool meest, Dexter, Prison Break jne), kuna hetkel on käimas nn televisiooni kõrgaeg, siis usun, et nii mõnigi võib ka top 10sse murda.

1) Breaking Bad - minu silmes parim seriaal mida näinud olen, kusjuures huvitaval kombel ka üks väheseid, mis minu arvates läks iga hooajaga paremaks ja lõpetas täiesti tipus.
                  2) Friends - minu jaoks läbi aegade parim komöödiaseriaal, seda näidatakse aegajalt ka praegu ja minu arust on endiselt päris naljakas
                  3) Battlestar Galactica - ulmefännina viimase 10 aasta vast parim, eriti kuna lootused olid suhteliselt madalad selle suhtes
                  4) Stargate SG1 - 5+, isegi enamik spinoffe olid täiesti vaadatavad
                  5) Family Guy - kuigi kõikuva kvaliteediga, siis üleüldiselt ikkagi mõnus ajaviide
                  6) Firefly - tõeliselt nauditav kosmosevestern, kahju, et ainult 1 hooaeg kestis
                  7) Scrubs - originaalne ja huvitav draama ja komöödia segu
                  8) 3 Kivi Päikesest - tipphetkedel ikka ülinaljakas, omapärane ja lahe iroonia inimsuse üle
                  9) The Outer Limits (uuem variant 1995-2002) - väga hea kvaliteedi ja tihti musta huumoriga erinevad sci-fi lühijutud
                  10) Quantum Leap - lapsepõlve suur lemmik

Aga jah tegelikult on nii, et esimesed 2 tulid kohe ja ülejäänutega pidi nati klappima ja päris palju head meelelahutust jäi napilt välja.

Kommentaar

Seriaalidega on tunduvalt raskem top10-t välja käia. Noh, et nad on nii erinevad.
                    Draamad:
                    - Breaking Bad
                    - The Shield
                    - The Wire

Pooleli olevatest:
                    - House Of Cards
                    - Game Of Thrones

Anime:
                    - Cowboy Bebop
                    - Code Geass
                    - Full Metal Alchemist
                    - Death Note

Komöödiad:
                    - South Park
                    - Arrested Development
                    - kummalisel kombel meeldis ka My Name Is Earl

Selline "vana asi, mida vaatan nostalgiast, kui telekas peale satun":
                    - A-Rühm
                    - Knight Rider
                    - Allo Allo
                    - Tuvikesed

Sopranod jäid mul kunagi teise hooaja keskel pooleli, kuna seal tuli mingi eriti tüütu naistegelane, aga ma ei mäleta enam, et kes see oli.

Oziga samas meenub see, et esimene hooaeg oli sigahea. Aga sealt edasi läks asi ikka täiesti pekki. Tundus, et mingit kandvat ideed enam pole ning hakati mingit esoteerilist kräppi ja pmst Päästja Koolikella vanglamüüride vahel tegema (kõik need erinevad konkursid, võistlused ja muu säärane). Ehk väga vastuoluline sari minu jaoks, mille vaatasin lõpuni, aga ma lihtsalt ei saa seda väga kõrgelt hinnata (kui oleksin ilmselt 14 aastat tagasi vaatama hakanud, siis oleks parem arvamus).

Kommentaar

See on minu ala. Raske leida asja, mida ma poleks vähemalt ühe osa vaadanud (USA looming, natuke UK kah).

Hinnatud on taset algusest lõpuni (või senini), mistõttu sorry "House", "Dexter" jms, te olite lõpuks õudsed pasad. Kõige rohkem kahju "The X-Filesist", mis oli niinii hea, kuid siis hakkas David UFOdega suhtlema (ja ka "Oz", mida Dannar selgitas). Niisiis absoluutne tõde tuleb siit.

Parimad sarjad
                      1. "Breaking Bad"
                      2. "Game of Thrones"
                      3. "The Sopranos"
                      4. "South Park"
                      5. "Curb Your Enthusiasm"
                      6. "House of Cards"
                      7. "Friends"
                      8. "Freaks and Geeks"
                      9. "Seinfeld"
                      10. "The Wire"

Parimad minisarjad
                      1. "Band of Brothers"
                      2. "Black Mirror" (esimene hooaeg, müstika)
                      3. "V"
                      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
                        See on minu ala. Raske leida asja, mida ma poleks vähemalt ühe osa vaadanud (USA looming, natuke UK kah).

Hinnatud on taset algusest lõpuni (või senini), mistõttu sorry "House", "Dexter" jms, te olite lõpuks õudsed pasad. Kõige rohkem kahju "The X-Filesist", mis oli niinii hea, kuid siis hakkas David UFOdega suhtlema (ja ka "Oz", mida Dannar selgitas). Niisiis absoluutne tõde tuleb siit.

Parimad sarjad
                        1. "Breaking Bad"
                        2. "Game of Thrones"
                        3. "The Sopranos"
                        4. "South Park"
                        5. "Curb Your Enthusiasm"
                        6. "House of Cards"
                        7. "Friends"
                        8. "Freaks and Geeks"
                        9. "Seinfeld"
                        10. "The Wire"

Parimad minisarjad
                        1. "Band of Brothers"
                        2. "Black Mirror" (esimene hooaeg, müstika)
                        3. "V"
                        Äkki tuleb GOT-s ja HOC-s ka lõpuks ufod ning päästja koolikellad vanglas?

Tõsisemalt rääkides, siis ma pole kunagi saanud Friendsi ja Seinfeldi stiilis komöödiatest aru. Aga, noh, ma ei saa ka Family Guyst aru.

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                          Äkki tuleb GOT-s ja HOC-s ka lõpuks ufod ning päästja koolikellad vanglas?
                          Kuule, kirjutamise asemel loeme ka nüüd sutsu: "Hinnatud on taset algusest lõpuni (või senini)"! Seega, kui läheb, siis langeb. Tabel (nagu ka filmide oma) on ATM.

HOC on sellele päästja koolikella tasemele muidugi päris lähedal, kuid andsin veel andeks, sest see on tore, et grupiseks ja tapmised. Mulle meeldib mõelda, et see toimub Eestis ka.
                          When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
                            Tõsisemalt rääkides, siis ma pole kunagi saanud Friendsi ja Seinfeldi stiilis komöödiatest aru. Aga, noh, ma ei saa ka Family Guyst aru.
                            Friends ja Seinfeld kohapealt olen nõus, aga Family Guy on absoluutselt geniaalne seriaal!
                            "Tolerance is the virtue of men who no longer believe in anything." -- G.K. Chesterton

Kommentaar

See on puhtalt huumorisoones juba kinni anyway.

Kommentaar

Working...
                              X