Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Clint Eastwood

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Miks see teema Läbus pole?
    Victoria Concordia Crescit

Kommentaar

Algselt postitas marv3llous Vaata postitust
      Miks see teema Läbus pole?
      Kuna varem polnud minu teada näitlejatest, filmitegijatest jne. teemasid tehtud, ei teadnud ega arvanud ma, et see peaks läbus olema. Samal õhtul tehti muidugi teine, läbusse.

Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitust
      Hehe, kas Lauri oli Meie Meele lapsarvustaja, kes kirjutas üsna, noh, ümberjutustusi lehte?
      Ümberjutustused?
      Minu teadmised (Eastwoodi kohta) on enamjaolt võetud raamatutest, mida ma olen lugenud. (ja seejuures foorumisse ümber tõlkinud)

Kommentaar

Algselt postitas Koopia Vaata postitust
        Lapsarvustaja? Ümberjutustused?
        Minu teadmised (Eastwoodi kohta) on enamjaolt võetud raamatutest, mida ma olen lugenud. (ja seejuures foorumisse ümber tõlkinud) Vaid tsitaat on nii öelda üles otsitud. Aga, noh, kui kvaliteet tõesti kehva on, siis eks leiab ka paremaid filmitutvustusi.
        See küsimus oli pigem sellest, et mul lõi korraga meelde, et mingi noor djüüd meie meeles filme kommenteeris. Pidasin toona neid eriti lapsikuteks ja olin jummala veendunud, et ma kirjutaks paremini. Nüüd töötame ühes ettevõttes pmst...

Kommentaar

For a Few Dollars More

Sarja teist filmi võib pidada esimesest paremaks paljude põhjuste tõttu. Huvitavamad tegelased ning eelkõige teise tolleaegse staari, Lee Van Cleef´i ühinemine filmivõtetega andsid filmile vürtsi juurde. Lee Van Cleef, kes kannatas alkoholi - ja terviseprobleemide käes, oli vesternites üpris sagedane kõrvalrolli mängija. Siiski sai ta filmi alles pärast Henry Fonda äraütlemist. Cleef´i suurepärane osatäitmine andis tema karjäärile uue hoo sisse.
          Filmi kuulsamad stseenid olid Van Cleef´i ja Eastwoodi mõõduvõtt täpsuslaskmises ja järjekordne Leone suurepäraselt õnnestunud lõpuduell.
          Suurem eelarve ja Eastwoodi ning Van Cleefi suurepärane koostöö muudavad filmi veelgi edukamaks kui seda oli sarja esimene osa. Parim oli siiski veel tulemata.

Kommentaar

Algselt postitas Koopia Vaata postitust
            Rixxeri huvipakkuvatest vihjetest hoolimata jätkan vähemalt praegu seni nähtud Eastwoodi filmide tutvustusega. Proovime siis veel objektiivsemalt, ladusamalt.

Sarja teist filmi võib pidada esimesest paremaks paljude põhjuste tõttu. Huvitavamad tegelased ning eelkõige teise tolleaegse staari, Lee Van Cleef´i ühinemine filmivõtetega andsid filmile vürtsi juurde. Lee Van Cleef, kes kannatas alkoholi - ja terviseprobleemide käes, oli vesternites üpris sagedane kõrvalrolli mängija. Siiski sai ta filmi alles pärast Henry Fonda äraütlemist. Cleef´i suurepärane osatäitmine andis tema karjäärile uue hoo sisse.
            Filmi kuulsamad stseenid olid Van Cleef´i ja Eastwoodi mõõduvõtt täpsuslaskmises ja järjekordne Leone suurepäraselt õnnestunud lõpuduell.
            Suurem eelarve ja Eastwoodi ning Van Cleefi suurepärane koostöö muudavad filmi veelgi edukamaks kui seda oli sarja esimene osa. Parim oli siiski veel tulemata.

Ajee, lugesin Lee Van Cleefi kohta seepeale ja leidsin mingi eriti rõlge telesarja, mis umbes 91. või 92. aastal jooksis Pro7 peal ja rääkis mingist eriti rõlgest ninjavärgist. Ühesõnaga oli toona ninjamöll väga in, kuna Karate Tigerid, Kickboxeris, American Ninjad ja Teenage Ninja Mutant Turtlesid olid kõige oossomimad.
            Ühesõnaga 10-aastase minu jaoks oli see osa täiesti šokeeriv, kuna naine oli ilus, mina olin vaikselt temasse armunud ja unistasin temaga paljalt olemisest, aga siis selgus, et ta on kuri ja paha. Oeh. Need soengud...

Kommentaar

https://www.youtube.com/watch?v=wYsmKoPEqGM Ja oh õud, kui hi-tech Highwaymani auto-kopter tundus. Praegu on aga selline kuradi MÕV-2.

Kommentaar

The Good, the Bad and the Ugly

Eastwoodi viimane spaghetti - vestern, millest sai ühtlasi ka üks tema kuulsaimaid filme.

Filmis on kolm peategelast. The "good" ehk Blondin (Eastwood), the "bad" ehk Sentenza (Van Cleef) ja the "ugly" ehk Tuco (Wallach). Ühtlasi on ta dollarite triloogiast kõige edukam, kuulsam ja hinnatum.
                Sellegipoolest otsustab Eastwood pärast triloogia kolmandat osa spaghetti - vesternite perioodile punkti panna ja edasi liikuda. Leonele see otsus ei meeldi ning pärast seda, kui Eastwood keeldub osalemast Leone järgmises filmis, "Once Upon a Time In the West´is" (minu lemmikfilm) Leone ärritub ja tulemuseks aastatepikkune tüli. Vahetult enne Leone surma saavad mõlemad mehed Itaalias kokku ja lepivad ära. Eastwood pühendab "Unforgiven´i" Don Siegelile ja Leonele, enda mentoritele.

Kommentaar

Dirty Harry (1971)

Jättes ajutiselt vahele 8 filmi, jõuan otsapidi Dirty Harry juurde.

Filmi ei võetud alguses eriti hästi vastu. Leiti, et film sisaldab mõttetut vägivalda ja mõned pidasid seda suisa fašistlikuks. Alles ajapikku sai filmist tõeline kassahitt.
                  Dirty Harry on tuntud eelkõige oma tsitaatide poolest, siinkohal toon ka mõned neist välja:

I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well to tell you the truth in all this excitement I kinda lost track myself. But being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and would blow your head clean off, you've gotta ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?

Mayor: (calls out) Callahan.
                  Insp. Harry Callahan: Sir?
                  Mayor: I don't want any more trouble like you had last year in the Fillmore District. Understand? That's my policy.
                  Insp. Harry Callahan: Yeah, well, when an adult male is chasing a female with intent to commit rape, I shoot the bastard; that's my policy.
                  Mayor: Intent? How did you establish that?
                  Insp. Harry Callahan: When a naked man is chasing a woman through an alley with a butcher knife and a hard-on, I figure he isn't out collecting for the Red Cross.
                  Mayor: [after Callahan has left] I think he's got a point.

Nagu kuskilt silma jäi - Harry Callahan (Eastwood) tegi filmis seda, mida iga mees oleks tollal soovinud teha.

Kommentaar

Magnum Force (1973)

Filmi idee oli suurelt osalt stsenaristi John Miliuse teene. Magnum Force oli ühtlasi ka võimalus tõrjuda etteheiteid justkui oleks Harry Callahan fašistlik tegelaskuju.
                    Lõpptulemusena näeme igati korralikku politseifilmi, mis sest, et filmi vormistamine polnud kõige lihtsam. Tsitaate:

A man's got to know his limitations.

Lieutenant Briggs: Suppose they panic and start shooting?
                    Harry Callahan: Nothing wrong with shooting as long as the right people get shot.

Kommentaar

The Enforcer

Jõuan otsapidi kolmanda filmini, kus Eastwood kehastab inspektor Harry Callahani.
                      Seekordselt valitakse Callahanile terroristirühmituse jälitamiseks abiliseks Kate Moore, naine, kes peab Callahani usaldusväärsuse võitmisega kurja vaeva nägema.
                      Kui enamik filmist oli eelneva kahe filmiga veidi lahjavõitu, siis lõpustseen, kus Moore surmava kuuli saab, on meeldejääv. Kate lausub viimastena sõnadena Callahinile "püüa nad kinni", mida Callahan ka mõistagi teeb.

Tsitaate:

Harry Callahan: She wants to play lumberjack, she's going to have to learn to handle her end of the log.

Harry Callahan: Here's a seven-point suppository, Captain.
                      Capt McKay: What did you say?
                      Harry Callahan: I said stick it in your ass.

Kommentaar

Unforgiven (1992)

Unforgiven oli tehtud ajal, kui Eastwood oli teinud järjest mitu filmi, mis olid kinolaval ebaõnnestunud. Eastwoodi hakati juba pidama samasuguseks kustuvaks täheks nagu seda oli omal ajal Charles Bronson. Seega oli aeg sahtlist välja võtta käsikiri, mida ta seal aastaid oli hoidnud.
                        Purjus kauboi lõikab noaga prostituudi näo katki. Õnnetu naise kaaslased leiavad, et meest ei karistatud piisavalt karmilt ning pakuvad 1000 $ sellele, kes mehe ja tema kaaslase elule lõpu teeb. Kuuldus rahast jõuab tuntud bandiidi Will Munny (Eastwood) kõrvu, kes aga pärast naise surma loodab ennast muutunud olevat. Talupidamises on aga rasked ajad ning Munny otsustab töö koos oma vana kaaslase, Ned Loganiga (M.Freeman) raha pärast ära teha. Tee peal oldakse sunnitud kampa võtma ka The "Schofield Kid" (Jaimz Woolvett), kogenematu ent ülbe nooruk. Ei arvestata aga linna šerifi, Little Big Dagett´it (Gene Hackman), kes ei tolereeri oma linnas ei tulirelvi ega vägivalda.
                        Kui filmi sisu teatavaks saab, siis paljud kriitikud nimetasid seda kulunud sisuga vesterniks, mida vaevalt eriline edu saadab. Filmi jõudmisel kinodesse oli aga edu silmapilkne. Unustati justkui kõik Eastwoodi varasemad ebaõnnestumised.
                        Unforgiven on tunnustatud paljude auhindadega, seehulgas Academy Awardsi Best Picture, Best Director, Best Supporting Actor ja Best Film Editing tunnustustega.
                        Unforgiven on suurepärane film nii sisulises kui ka visuaalses mõttes.

Clint Eastwood: Mulle meeldivad kahemõttelised tegelased. Et head ei oleks ainult head ja pahad ei oleks ainult pahad. Igaühel on oma põhjus sellele, mida ta (filmis) teeb.

Kommentaar

Million Dollar Baby (2004)

Film ise on üpris emotsionaalne ja kurva lõpuga, mis üldjuhul ei ole publiku seas kõige populaarsem. Antud juhul see muidugi määravaks ei saa. Põhirolle mängivad M. Freeman, Clint ise ja Hilary Swank.
                          Selle väikese eelarvega filmi rahastaja leidmiseks pidi Eastwood korralikult vaeva nägema, ent lõpptulemusena näeme igati korralikku poksifilmi, mis on tunnustatud Academy Awardsi poolt Best Picture, (Clint Eastwood, Albert S. Ruddy, Tom Rosenberg) Best Director, (Clint Eastwood) Best Actress (Hilary Swank) ja Best Supporting Actor (Morgan Freeman) auhindadega.

Lisaksin ka, et teised foorumlased, kes samuti vahetevahel Eastwoodi filme vaatavad võivad mõistagi samuti siin muljeid avaldada.

Kommentaar

The Outlaw Josey Wales (1976)

Omamoodi stiilis vestern, kust ei puudu huumor, suured võitlustseenid ning indaanlased. Kuigi The Outlaw Josey Wales kannataks välja võrdluse Unforgiveniga, siis kriitikute poolt filmi hästi vastu ei võetud. New York Times´i ajakirjanik kirjeldas Eastwoodi tegelaskuju kui meest, kes ei paista midagi mõtlevat või tundvat ning on seetõttu ekraanil põhimõtteliselt nähtamatu. Eastwood ise on öelnud, et film tuli välja lihtsalt valel ajahetkel ning on igati võrreldav Unforgiveniga.
                            Kas just sama hea kui Unforgiven, ent nõustun, et tegu on igati nauditava vesterniga.

Kommentaar

High Plains Drifter (1973) - Eastwoodi esimene vestern režissööritoolis.
                              Eastwood kehastab High Plains Drifter´is klassikalist vesternite peategelast ehk saladuslikku meest, kes oskab hästi revolvrit käsitseda.
                              Filmi teevad aga meeldejäävaks just viimased stseenid. Enda subjektiivse pilgu läbi Eastwoodi parimate filmide hulka ei arvaks.

Mystic River (2003) - Ilus film suurepärase käsikirja, suurepärase teostuse ja suurepäraste näitlejatega.

High Plains Drifter

Mystic River

Kommentaar

Sudden Impact (1983) - Esimene Harry Callahani film, mille tegijaks oli Eastwood isiklikult. Iseenesest sarja varasematele osadele alla ei jää, ent minu jaoks oli Harry Callahani tegelaskuju esimese kolme filmiga ennast juba ammendanud. Kuidas kellelegi, ent Eastwood isegi on öelnud, et tegi võib-olla 1-2 Harry Callahani filmi liiga palju. Siiski tasub veel märkida, et erinevalt enamikest varasematest Callahani filmidest, võeti Sudden Impact kriitikute poolt pigem hästi vastu.

"Go ahead, make my day" - Clint Eastwood

Kommentaar

Working...
                                X