Algselt postitas vendetta
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Algselt postitas Punkt Vaata postitustKui KE ei oleks nüüd neile kätt andnud, siis mina näinuks pikas plaanis seda, et EKRE olekski jäänud puhtakujuliseks opositsiooni erakonnaks, kellega keegi koostööd poleks teinud. Oleks küll edasi räusatud, aga sisulises plaanis ei oleks see Eesti tulevikule suurt mõju avaldanud. Sest olgem ausad - EKRE ongi käitumiselt puhas populismi ja opositsioonipartei senini olnud.. ja ma seejuures käiks välja arvamuse, et seekordne tulemus oligi enam-vähem nende lagi.
KE oli senini valimiste põhjal populaarsuselt teine erakond, tehti loodetust kehvem, aga siiski viisakas tulemus. Mis neil kaotada on?
Kaotada on näiteks langemine Eesti tavaliseks reaparteiks Reformierakonnast palju kaugemale ning senine võim Tallinnas (ainuvõim oleks ilmselt nkn kaotatud, aga nüüd võib isegi kehvemi minna). Ja seda pikaks ajaks, sest mh kaotatakse ilmselt oma lojaalne valija, mitte emotsiooni ajendil valija. Kui palju hääli kaotatakse, seda saab järgmistel valimistel näha.
Aga kui mõelda, et kust ja kelle hääli siis asemele võidetakse, siis mina väga neid kohti ei näe.
KERE koalitsioonis saanuks KE küll olla ainult nö teine viiul, aga arvan, et siis saanuks vähemalt mängida seda kaarti, et kaitstakse venekeelse valija huve mingil määral ning ei lasta Reformierakonnal full liberaalseks minna (ehk mh mõeldakse ka natuke konservatiivsemale tädi Maalile maapiirkonnas). Seega oleks suures plaanis oma püsivalija alles hoitud ning ehk võidetud siis mõned EKRE valijate hääled maapiirkondadest endale.
Eks ajalugu näitab, kui üldse niikaugele jõutakse. Raske ennustada, kas KEst saab äärmusparempoolsete legitimeerija või nende populaarsusele ohjade paigutaja. Eks see ole ka poliitikute ette pandud ülesanne, mida teaduslike meetoditega ette analüüsida ei saa ja otsuseid tuleb teha piiratud info tingimustes ja kõhutunnet usaldades."An errand boy, sent by grocery clerks, to collect a bill"
Kommentaar
-
Algselt postitas vendetta Vaata postitustPS. Kunnas sõdis koos lääneliitlastega päris sõjas ja nüüd rahuajal on kuidagi kahtlane, kas kaitseministriks sobiks? Te nagu tõesti olete kuskilt kõrgelt pea peale kukkunud või?
Kommentaar
-
Algselt postitas allars Vaata postitustJüri Luik on hetkel hea kaitseminister. Tal on pikk kogemus diplomaatias ning ta tajub adekvaatselt ümberringi toimuvat. Tal on kontaktid ja ilmselt on tal ka välissuhtluses olemas teatav respekt. Kunnasel see puudub. Praeguses välispoliitilises olukorras ei saa hakata riskima mingisuguse uue tulijaga. Vaja on inimest, kes teab, kuidas süsteem toimib.
Kommentaar
-
Algselt postitas eika Vaata postitustyolo! kõik võidavad vms.
nagu jõulurahu-valitsus valimistsükli viimaseks aastaks, aga antud juhul siis
kohe peale uusi valimisi 4 aastaks
Algselt postitas _AI_ Vaata postitust"vene valija erakond"
J. Alliku arvustusest T. Kochi Savisaare-raamatule võime tsiteeritust aru saada, et kesk-i vene valijale orienteerumine oli ühtlasi ka kokkulepe KaPoga, et ei tekiks tugevat vene erakonda
Kuuleme Kaitsepolitsei koostööst Savisaarega tugevate vene parteide tegemise vältimiseks ning sellest, et kui keegi soovis astuda Vene Erakonda Eestis, siis kutsuti ta kohe kaposse vestluseleGEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
(Seinfeld, The Pitch)
Kommentaar
-
Algselt postitas eika Vaata postitust
Ah, eks see diplomaatia on eniveis mingi sotside väljamõedud pask.
Kommentaar
-
Algselt postitas allars Vaata postitustKaitseminstri ametikoht on eelkõige ikkagi poliitiline ja esinduslik. Oled sa näinud Kunnast debateerimas? Arvad sa tõesti, et ta suudaks meie riiki nii NATOs kui ka mujal Euroopas vääriliselt esindada? Ma ei kahtlegi tema pädevuses, kuid kaitseminstriks ta ei sobi. Tal pole vajalikku esinduslikkust ega ka retoorikat. Samamoodi ei leia ma, et kaitseminister peaks olema nt erukindral Laaneots. Jüri Luik on hetkel hea kaitseminister. Tal on pikk kogemus diplomaatias ning ta tajub adekvaatselt ümberringi toimuvat. Tal on kontaktid ja ilmselt on tal ka välissuhtluses olemas teatav respekt. Kunnasel see puudub. Praeguses välispoliitilises olukorras ei saa hakata riskima mingisuguse uue tulijaga. Vaja on inimest, kes teab, kuidas süsteem toimib.
Kunnase tugevuseks võiks olla Kamina ja KV vahelise koostöös mõnede teravate nurkade mahalihvimine ja üldisemalt veidi praktilisemat mõtlemist viia sinna. See pole juba ammu teab mis saladus, et niiöelda põllul põrkajad ei ole alati just vaimustatud elukaugete ministeeriumiametnike ideedest ja vastupidi.
eikale>
Isamaa ja EKRE olid ainsad, kelle programmis oli selgelt ära toodud kaitsekulutuste % tõus vähemalt 2.5 %ni SKTst, välisabid ja muu pudi-padi on eraldi jutt. See võib tunduda üleüldise rahakülvi taustal suhteliselt ebaoluline teema, aga need valijad, kes kaitsekulutuste lubadusi jälgivad on keskmisest tunduvalt lojaalsemad oma erakonnale. EKRE kohta ei oska öelda, aga tean päris mitut inimest, kes ütlesid, et nad valisid Isamaa kuna nemad on ainsad, kes tajuvad kaitsekulutuste olulist lähiaastatel. Enamasti lisandus sinna juurde märkus, et Isamaa on palju lollusi teinud, aga teistel on üldse pohhui riigikaitsest.
Kommentaar
-
Algselt postitas vendetta Vaata postitustVälissuhtluse koha pealt isegi pigem nõus, samas meil on neid osavaid diplomaate kaitseministriks järjest olnud väga palju ja ei ütleks, et nad meile nüüd midagi nii erilist kaitsevallas on isegi Ida-Euroopa kontekstis oleks suutnud välja suhelda.
Kunnase tugevuseks võiks olla Kamina ja KV vahelise koostöös mõnede teravate nurkade mahalihvimine ja üldisemalt veidi praktilisemat mõtlemist viia sinna. See pole juba ammu teab mis saladus, et niiöelda põllul põrkajad ei ole alati just vaimustatud elukaugete ministeeriumiametnike ideedest ja vastupidi.
Ahjaa. Mitte jällegi kaheldes Kunnase pädevuses, aga ma olen näinud neid erinevaid sõdijaid ja see argument on küll natsa nõrk.Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.
My spell checking is second to nine!
Kommentaar
-
Mina nii küll ei vastandaks, et kas Herem või Kunnas. Mõlemad on vajalikud meie piiratud inimressursside juures. Võibolla kirjutasin kuidagi ebaselgelt, aga ei võtnud sõna ei põrkajate ega ametnike nimel omastarust? Teema arendus sai alguse sellest, et mõned postitajad tunduvad seda meelt, et Kunnas oleks ministrina garanteeritud läbikukkumine, millega ei saa küll kuidagi nõustuda.
Ainus milles olen nõus end süüdi tunnistama on see, et ilmselgelt minu eelistus võimalikes kriisisituatsioonides on isikud, kes on juba edukalt hakkama saanud kriisisituatsioonides ja ma ei pea seejuures silmas sugugi ainult sõdade ja välismissioonide kogemusi. Puhtsalt enda subjektiivne elukogemus.
Kommentaar
-
Algselt postitas vendetta Vaata postitustAinus milles olen nõus end süüdi tunnistama on see, et ilmselgelt minu eelistus võimalikes kriisisituatsioonides on isikud, kes on juba edukalt hakkama saanud kriisisituatsioonides ja ma ei pea seejuures silmas sugugi ainult sõdade ja välismissioonide kogemusi. Puhtsalt enda subjektiivne elukogemus.
Selle kohapealt, et ette me teda mahakanda ei saa, saab nõustuda.
Raamatut olen lugenud, Kunnasega kokku pole puutunud. Seega ei oska öelda, kui pädev ta oleks/on kriisisituatsioonis. Aga oma kogemusele tuginedes, siis kõik seal ei saa kriisis hästi hakkama. Tead küll, piiratud resurss.
Minu jaoks hakkas vaidlus sellest, kus Budu ainukeseks argumendiks oli ajateenistuse läbimine küsimusele, kas Kunnas oleks hea.Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.
My spell checking is second to nine!
Kommentaar
-
Jüri Luik tõmbab asjale vee peale. See näitab selgelt, kui värdjalik sellise koalitsiooni idee ikkagi on.
Kommentaar
-
Algselt postitas allars Vaata postitustJüri Luik tõmbab asjale vee peale. See näitab selgelt, kui värdjalik sellise koalitsiooni idee ikkagi on.
https://www.err.ee/919120/juri-luik-...u-toenaoliseks
Kommentaar
-
Algselt postitas allars Vaata postitustKaitseminstri ametikoht on eelkõige ikkagi poliitiline ja esinduslik. Oled sa näinud Kunnast debateerimas? Arvad sa tõesti, et ta suudaks meie riiki nii NATOs kui ka mujal Euroopas vääriliselt esindada? Ma ei kahtlegi tema pädevuses, kuid kaitseminstriks ta ei sobi. Tal pole vajalikku esinduslikkust ega ka retoorikat. Samamoodi ei leia ma, et kaitseminister peaks olema nt erukindral Laaneots. Jüri Luik on hetkel hea kaitseminister. Tal on pikk kogemus diplomaatias ning ta tajub adekvaatselt ümberringi toimuvat. Tal on kontaktid ja ilmselt on tal ka välissuhtluses olemas teatav respekt. Kunnasel see puudub. Praeguses välispoliitilises olukorras ei saa hakata riskima mingisuguse uue tulijaga. Vaja on inimest, kes teab, kuidas süsteem toimib.Algselt postitas vendetta Vaata postitustPS. Kunnas sõdis koos lääneliitlastega päris sõjas ja nüüd rahuajal on kuidagi kahtlane, kas kaitseministriks sobiks? Te nagu tõesti olete kuskilt kõrgelt pea peale kukkunud või?Algselt postitas vendetta Vaata postitustIsamaa ja EKRE olid ainsad, kelle programmis oli selgelt ära toodud kaitsekulutuste % tõus vähemalt 2.5 %ni SKTst, välisabid ja muu pudi-padi on eraldi jutt. See võib tunduda üleüldise rahakülvi taustal suhteliselt ebaoluline teema, aga need valijad, kes kaitsekulutuste lubadusi jälgivad on keskmisest tunduvalt lojaalsemad oma erakonnale. EKRE kohta ei oska öelda, aga tean päris mitut inimest, kes ütlesid, et nad valisid Isamaa kuna nemad on ainsad, kes tajuvad kaitsekulutuste olulist lähiaastatel. Enamasti lisandus sinna juurde märkus, et Isamaa on palju lollusi teinud, aga teistel on üldse pohhui riigikaitsest.
EKRE valitsuses? No lohutada võib end mõtetega, et Rokeach'i sotsialiseerumise hüpoteesi järgi, võtavad meil rahvastikus kümne- või kahekümne aasta pärast võimust praegused noored, Y-generatsioon, kes pooldavad tolerantseid vaateid. Samas, et ajateenistus alles jääks, tuleb seda tõenäoliselt muuta jätkuvalt aina pehmemaks...sigpic
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar