Algselt postitas LeeRomeno
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustSotside probleem on selles, et kui tavapäraselt peaks nende imago olemagi selline tavainimesest hooliv, sõbralik ja tore, siis reaalses elus tehtud liigutused ja käitumine meenutab pigem elitaarset Reformi. Ja see, et nad otsustasid otseselt hakata EKREga jaurama, Tarandi märatsused jms võõrandasid nad oma potentsiaalsest valijaskonnast veelgi.olgem kristlased, vabandused on esitatud
Kommentaar
-
Algselt postitas taku* Vaata postitust
Ja miks paremale poole kalduv maailmavaade halb on?
Küll aga võib öelda, et vasakpoolsus on pigem ideoloogia ja parempoolsus pigem vasakpoolsusele vastandumine. Ühiskond milles me elame on tahame või mitte sotsiaalne keskkond, parempoolsus rõhub aga üldjuhul individuaalsusele.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustIse hinges pigem sotsialist ei pea parempoolsust iseenesest halvaks. Pigem oleneb teemast, sest ka endale on teatud Eesti sotside seisukohad ebamõistlikud ja teatud parempoolsete seisukohad mõistlikud.
Küll aga võib öelda, et vasakpoolsus on pigem ideoloogia ja parempoolsus pigem vasakpoolsusele vastandumine. Ühiskond milles me elame on tahame või mitte sotsiaalne keskkond, parempoolsus rõhub aga üldjuhul individuaalsusele.
Parempoolsus seevastu on alati seisnenud ühe või teise privilegeeritud ühiskonnagrupi eeliste säilitamises ja kaitsmises. Olgu selleks siis nn vana aristokraatia, ärieliit või mõni konkreetne poliitikute klikk. Ükskõik kui palju glasuuri sinna ilustamiseks ümber pannakse, jääb sisu samaks. Kellele on tegelikult kasulik võimalikult madalad maksud ning õhuke ja nõrk riik? Talllinna lähivaldade jõukale keskklassile, kes truualamlikult reformikaid valivad? Vaevalt küll... Või kelle huvides oli apteegireformi tühistamine?
Samas pole vasakpoolsed kaugeltki immuunsed raha ja võimu korrumpeeriva mõju suhtes, mis sogastab pilti valija jaoks veelgi. Eriti tänasel massi- ja sotsiaalmeedia ajastul, kui igasuguse kompra leidmine ja selle abil ebasobiva poliitiku maine ruineerimine on lihtsam kui kunagi varem. Iga pisimgi plekk on väga lihtne laiendada kogu lehte katvaks tindilärakaks.
Kommentaar
-
Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitustMis suhtumine? Mul pole lorenzo vastu midagi, lihtsalt kui visati õhku väide, et foorumis ühtegi padusotsi pole, siis tema sõnavõtud jätavad küll sellise mulje, et ta seda on. Padusots ei täheda, et ta oleks äärmuslik, ongi normaalne vasakpoolse maailmavaatega inimene, aga ei kõigu skaalal ühelt poolt teisele.
See, et mul temast erinev maailmavaade on, ei tähenda, et ma teda äärmuslikuks pean.
Sotside probleem on selles, et kui tavapäraselt peaks nende imago olemagi selline tavainimesest hooliv, sõbralik ja tore, siis reaalses elus tehtud liigutused ja käitumine meenutab pigem elitaarset Reformi. Ja see, et nad otsustasid otseselt hakata EKREga jaurama, Tarandi märatsused jms võõrandasid nad oma potentsiaalsest valijaskonnast veelgi.
Muidu jutt muidugi õige, EKRE lihtsalt leidis endale õige sihtgrupi ja viisi kuidas neile läheneda, sotside lahendused olid arusaamatud ja reaalselt ei lahendanud nn väikese inimeste murest mitte midagi, pigem tekitasid rohkem (pagulasteema, kooseluseadus jne).
Esiteks see, et Eesti poliitikas on mul suurim ühisosa sotsidega maksupoliitika. Samas on teemasid mis minu jaoks pole aktuaalsed või milles olen ma ka sotsidega eriarvamusel. Näiteks ei arva ma et üle-euroopaline pagulaste kvoodipoliitika oleks mõistlik, sest Eesti ei ole pagulase jaoks atraktiivne sihtriik ja see pagulane laseb siit nagunii jalga siis riiki kuhu ta on soovinud juba oma kodumaalt lahkudes jõuda. Ka kooseluseadus on teema, mille suhtes ma ise olen erapooletu, kuid mind häirib kuidas see seadus on vastu võetud ja põhimõtteliselt suure hulga rahva arvamusest üle sõites. Sellises olukorras oleks referendum parim lahendus. Ja eks neid teemasid ole veel. Ka alkoaktsiis, mida oleks tulnud lahendada mõistlikumalt.
Need probleemid, mis sa sotside puhul välja tõid näitavad selgelt et probleem on inimestes, juhtides. Ambitsioonid, egod. Ideed iseenesest ei ole pahad. Eesti sotside probleem on tõesti see, et nad on väga vähe teinud vaesema tavainimese heaks. Max. tugevuselt 3.-4. jõuna on muidugi ka raske, jõudu vähe. Ja no NSVL-i taak on sügaval ühiskonnas, kus siiani arvatakse et igasugused vähegi sotsiaalsemad ideed on paha-paha. Hea näide ametiühing.
Nagu ma olen ka varem maininud on huvitav asjaolu, et Eestis tembeldatakse mu seisukohti sotsi omaks, Lääne-Euroopas ja Brasiilias olles aga pigem parempoolse omaks. Eri ühiskondades on sotside ja liberaalide seisukohad erinevad. Me siin Eestis võitleme selle üle kas maksusüsteem peaks olema astmeline või mitte, arenenud läänemaailmas aga võideldakse tulumaksumäära suuruse üle- kas see on kõrgema astme puhul 30-40% või peaks olema hoopis 50-70% ja ei kuule nagu liberaalid sooviksid hoopis ühetaolist madalat tulumaksu kehtestada.
Eks sa otsusta nüüd ise kas ma olen padusots või mitteCatalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustkuna siin minu vaated on teemaks tulnud, siis tuleb vist veidi selgitada oma seisukohti.
Esiteks see, et Eesti poliitikas on mul suurim ühisosa sotsidega maksupoliitika. Samas on teemasid mis minu jaoks pole aktuaalsed või milles olen ma ka sotsidega eriarvamusel. Näiteks ei arva ma et üle-euroopaline pagulaste kvoodipoliitika oleks mõistlik, sest Eesti ei ole pagulase jaoks atraktiivne sihtriik ja see pagulane laseb siit nagunii jalga siis riiki kuhu ta on soovinud juba oma kodumaalt lahkudes jõuda. Ka kooseluseadus on teema, mille suhtes ma ise olen erapooletu, kuid mind häirib kuidas see seadus on vastu võetud ja põhimõtteliselt suure hulga rahva arvamusest üle sõites. Sellises olukorras oleks referendum parim lahendus. Ja eks neid teemasid ole veel. Ka alkoaktsiis, mida oleks tulnud lahendada mõistlikumalt.
Need probleemid, mis sa sotside puhul välja tõid näitavad selgelt et probleem on inimestes, juhtides. Ambitsioonid, egod. Ideed iseenesest ei ole pahad. Eesti sotside probleem on tõesti see, et nad on väga vähe teinud vaesema tavainimese heaks. Max. tugevuselt 3.-4. jõuna on muidugi ka raske, jõudu vähe. Ja no NSVL-i taak on sügaval ühiskonnas, kus siiani arvatakse et igasugused vähegi sotsiaalsemad ideed on paha-paha. Hea näide ametiühing.
Nagu ma olen ka varem maininud on huvitav asjaolu, et Eestis tembeldatakse mu seisukohti sotsi omaks, Lääne-Euroopas ja Brasiilias olles aga pigem parempoolse omaks. Eri ühiskondades on sotside ja liberaalide seisukohad erinevad. Me siin Eestis võitleme selle üle kas maksusüsteem peaks olema astmeline või mitte, arenenud läänemaailmas aga võideldakse tulumaksumäära suuruse üle- kas see on kõrgema astme puhul 30-40% või peaks olema hoopis 50-70% ja ei kuule nagu liberaalid sooviksid hoopis ühetaolist madalat tulumaksu kehtestada.
Eks sa otsusta nüüd ise kas ma olen padusots või mitte
Kommentaar
-
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustPortugalis on ju kommunistid ka täiesti suur jõud, Stalini ja sirbi ja vasaraga. Mis muudab sealset perspektiivi tugevalt.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Ma ikka ei saa aru. Suurbritannias kirutakse, et Brexit oli vanemate inimeste hääletus nooremate üle ja leiboristid panevad endale esimeheks mingi 70-se vanuri. Sai peksa Maylt. Noh, pole hullu, proovime uuesti! Sai veel rohkem peksa.
USA-s loetakse ka, et vanemad ja valged valitsevad nooremate ja värvilisemate üle, kuna Trump võitis. Ja endiselt on Bernie Sanders nagu legit kandidaat. Tooge veel Hillary ka tagasi, eks. Et kõnetaks noori ja üleüldse.
Järgmisena võiks mingi erakond reaalselt Savisaarega võitu püüdma minna.
Kommentaar
-
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustMa ikka ei saa aru. Suurbritannias kirutakse, et Brexit oli vanemate inimeste hääletus nooremate üle ja leiboristid panevad endale esimeheks mingi 70-se vanuri. Sai peksa Maylt. Noh, pole hullu, proovime uuesti! Sai veel rohkem peksa.
USA-s loetakse ka, et vanemad ja valged valitsevad nooremate ja värvilisemate üle, kuna Trump võitis. Ja endiselt on Bernie Sanders nagu legit kandidaat. Tooge veel Hillary ka tagasi, eks. Et kõnetaks noori ja üleüldse.
Järgmisena võiks mingi erakond reaalselt Savisaarega võitu püüdma minna.Legend has it that when N'Golo Kante lost his virginity, he immediately won it back again.
Kommentaar
-
Algselt postitas wordprez Vaata postitustBernie põhipopulaarsus noorte hulgast tulebki ju.
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar