Algselt postitas rahvaspordipäev
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustHuvitaval kombel arenenud läänemaailm nii ei arva. Teiste najal ära elamine ei sõltu tulumaksu astmelisest, vaid ikkagi sotsiaalsetest hüvedest, toetustest jne. Keegi ei räägigi, et ebavõrdsus oleks täielikult vaja välja juurida, vaid küsimus on selles kuivõrd suurel määral on ebavõrdsus mõistlik ja jätkusuutlik ühiskonnas. Seda näitab GINi indeks. Küsimus on ju et kas see ebavõrdsus võiks olla 4, või 6 või 8 või mis iganes kordne. Ma olen elanud suure varandusliku ebavõrdsusega riigis nagu Brasiilia ja sellises ühiskonnas ma tõesti ei soovi elada. Suurimad sotsiaalsed probleemid ühiskonnas tänapäeval saavadki alguse suurest varanduslikust ebavõrdsusest.
Sa tõesti arvad et ebavõrdsus paneb edasi püüdlema iga inimest? Kui see nii oleks, siis poleks meil vaeseid. Jah, nõus, kes on kade ja võrdleb end igal momendil naabriga, seda võib olla tõesti viib see edasi. Aga ühiskonnas on õnneks veel palju inimesi kes ei võrdle oma elu teistega ja kes samuti panustavad ühiskonna heaolusse. See jutt on absurdne nagu astmeline tulumaks vähendaks motivatsiooni rohkem teenida. Ei ole kohanud ühtegi inimest, kes elab ja töötab astmelise tulumaksuga riigis, kes selle üle nuriseks. Nurisetakse hoopis liialt kõrgete maksumäärade üle, aga ma loodan et ka keegi Eestis ei kehtestakse sissetulekutele üle 40%-st tulumaksu, mis ma arvan oleks juba liig.
Lõuna-Euroopa probleemid ei ole seotud astmelise tulumaksuga. Jõukamas Lääne-Euroopas on ju samamoodi astmeline tulumaks. Lõuna-Euroopa probleem on korruptsioon, ühiskonnas aktsepteeritud normid. Aga need tulevad juba kultuurist.
Kommentaar
-
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustArenenud läänemaailm pole üldiselt läbi elanud nii mitmeid üleüldisi ühiskondlikke kollapse, kui meie siin oleme. Kui ikkagi riigikorramuutus teeb kogu varale reseti, siis on teatud algtingimused ikkagi erinevad. Kui näiteks Itaalias on probleem, et noored ei saa kodust välja kolida, sest mingid kauaaegsed suguvõsad omavad suurt kogust kinnisvara, siis on kinnisvaramaksul hoopis teine eesmärk. Kui seda kopeerida näiteks meile, siis see ei töötaks.
eks see on arusaadav et me ei saa kopeerida üks-ühele varamakse ja keegi ka ei räägigi ju sellest. ja on arusaadav et iga maksuga leiab positiivseid ja negatiivseid argumente, mida tulebki kaaluda enne.
Ja eks maksude kehtestamisel on ikkagi aluseks see millist probleemi me ühiskonnas lahendada proovime. Mina leian et varamaksud on hea võimalus jõukamate maksustamisel. Samas tuleb määrad panna mõistlikud, et finantsid välismaale kinnisvarasse ei läheks.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
nendest maksudest rääkides, siis oma ringkonnas on küll nii tekkinud, et kõige suuremad uue tulumaksusüsteemi ründajad on JOKK minpalgaga skeemitajad, kes tegelikult ei maksagi. Samal ajal edukatel 2-5x eesti keskmist palka teenivatel palgatöölistel on reaalne tagasiside, et "meh, kui nii siis nii/kui on vaja maksta siis on vaja". Pole veel kohanud kedagi, kes arvaks teistmoodi. ja sealjuures ei ole keegi sotside valija nt.
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustnendest maksudest rääkides, siis oma ringkonnas on küll nii tekkinud, et kõige suuremad uue tulumaksusüsteemi ründajad on JOKK minpalgaga skeemitajad, kes tegelikult ei maksagi. Samal ajal edukatel 2-5x eesti keskmist palka teenivatel palgatöölistel on reaalne tagasiside, et "meh, kui nii siis nii/kui on vaja maksta siis on vaja". Pole veel kohanud kedagi, kes arvaks teistmoodi. ja sealjuures ei ole keegi sotside valija nt.
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustMinu tutvumisringkonnas on jälle vastupidi.
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustmis see vastupidi tähendab täpsemalt? et jokk skeemitajad ütlevad, et hea meelega maksaks ja kõrget palka teenivad tuttavad kiruvad maa põhja?
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustUmbes nii jep.
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitusteks arvamusi erinevaid. tundub huvitav muidugi küll nii kardinaalne erinevus.
Konkreetselt sellest astmelise tulumaksu teemast. Kuigi majanduslik vaade on esimene, mille puhul ma hetkel enne valimisi oma valikuid teen, siis tundub, et igaüks jääb alati enda arvamuse juurde.
See teema tõuseb siin foorumis aeg-ajalt üles ja lõpuks ei jõua me kuhugi.
Kindlasti peab poliitik mõtlema, kuidas teha nii, et ühiskonda terviklikult aidata. Mul on väga hea meel, et ma pole poliitik.
Kommentaar
-
Eks probleem ongi see, et pole ju ühtegi tõsiseltvõetavat poliitilist jõudu, mis näiteks tulumaksu astmeliseks muutmist tõsise eesmärgina võtaksid ja selle nimel pidevalt töötaksid (sh avalikku arvamust kujundades). Kesk ja sotsid on selle teemaga rohkem või vähem flirtinud, kuid seni on küll mulje jäänud, et kui asi koalitsiooniläbirääkimisteni jõuab, on see üks esimesi asju, mis laualt maha tõstetakse. Eks meie väga tugevalt paremale kaldu poliitilist maastikku arvestades on viimatimainitu ka mõneti paratamatu.
Valdav osa maksudebattidest avalikkuse ees on ikkagi käinud piirides, mille on määranud paremapoolsete (nii poliitikute kui ajakirjanike) eelarvamused ja dogmad. Hoolimata sellest kui palju erinevad parempoliitikud meie maksusüsteemi aastate jooksul kiitnud on, kostab peaaegu igast eluvaldkonnast juba pikemat aega tuttav refrään - rahapuudus ning sellest tingitud kärped ja tegematajätmised.
Kommentaar
-
Algselt postitas rahvaspordipäev Vaata postitustKunagi põhikoolis tutvustati sellist asja nagu astmeline tulumaks ja lapsed olid šokis, et miks keegi üldse koolis õppida viitsib sellistes riikides kui saab niisama teiste najal ka ära elada. Ebavõrdsus on vajalik, et edasipüüdlikumad ...edasi püüdleks. Forsseeritud ühtlustamine viib pohhuismi ja stagnatsioonini nagu me lähiajaloost mäletame ja lorenzo lemmiknäidetest pankrotipesad lõuna-euroopas tõestavad.
Jah, ebavõrdsust on vaja, et edasipüüdlikumad edasi pingutaks, aga me ei taha ju feodaalühiskonda tagasi minna, kus vähe on juba nii suur, et kahe grupi vahel polegi võimalik liikuda. Varro võib-olla tahaks. Vaesust ja kuritegevust ei saa välja juurida ainult karistusega. Ma olen endiselt veendunud, et inimestele tuleb anda õng ja õpetada kala püüdma, mitte öelda, et otsi ise endale vahendid ja koht ja pinguta rohkem, sest sa oled laisk. Ja kui selleks on vaja alguses talle kala ka anda, et ta jaksaks kalale minna, siis so be it. Aga see lõpeb kohe ära kui inimene ei pinguta soovimatus, mitte võimetuse tõttu.Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.
My spell checking is second to nine!
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustKindlasti peab poliitik mõtlema, kuidas teha nii, et ühiskonda terviklikult aidata. Mul on väga hea meel, et ma pole poliitik.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas lorenzo Vaata postitustAga kui ma nüüd mõtlen vähe laiemalt ühiskonna mõistes millises ühiskonnas ma sooviks elada, siis ma leian et ei ole mõistlik maksustada vaesust ja rohkem võiks panustada ühiskonda jõukam seltskond. Ja no see jutt, et maksusüsteem motiveeriks või siis vastupidiselt vähendaks motivatsiooni rohkem teenida, ei saa tõsiselt võtta. Mõjutab maksumäär.
Palun selgita täpsemalt, mida sa mõtled vaesuse maksustamise all.
Kommentaar
-
Algselt postitas diver Vaata postitustEks probleem ongi see, et pole ju ühtegi tõsiseltvõetavat poliitilist jõudu, mis näiteks tulumaksu astmeliseks muutmist tõsise eesmärgina võtaksid ja selle nimel pidevalt töötaksid (sh avalikku arvamust kujundades). Kesk ja sotsid on selle teemaga rohkem või vähem flirtinud, kuid seni on küll mulje jäänud, et kui asi koalitsiooniläbirääkimisteni jõuab, on see üks esimesi asju, mis laualt maha tõstetakse. Eks meie väga tugevalt paremale kaldu poliitilist maastikku arvestades on viimatimainitu ka mõneti paratamatu.
Valdav osa maksudebattidest avalikkuse ees on ikkagi käinud piirides, mille on määranud paremapoolsete (nii poliitikute kui ajakirjanike) eelarvamused ja dogmad. Hoolimata sellest kui palju erinevad parempoliitikud meie maksusüsteemi aastate jooksul kiitnud on, kostab peaaegu igast eluvaldkonnast juba pikemat aega tuttav refrään - rahapuudus ning sellest tingitud kärped ja tegematajätmised.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
-
Algselt postitas telekavaataja Vaata postitustPalun selgita täpsemalt, mida sa mõtled vaesuse maksustamise all.
Lisaks siis muidugi esmavajalikud toiduained peaksid olema madalama käibemaksuga.Catalunya is not Spain!
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar