Võibolla ma saan hagu alla nüüd, aga vat selles teemas ma olen kaalaga suhtkoht nõus - ehk siis - inimtegevus kui selline võib olla kliimamuutuste taga, aga inimkonna muutmine selliseks, et ühtki kliimamuutust põhjustavat tegurit poleks ja kliima muutumine kas siis pidurdada või lõplikult ära hoida - seda pole mitte kuidagi võimalik saavutada, toodetagu neid plastikkõrsi nii vähe kui võimalik vms. Uus jääaeg tuleb niikuinii, ja ilmselt tapab see jääaeg 100% inimkonnast ära ka, kui enne muidugi inimkond ennast ise ära ei tapa. Aga see, kas kütame ahju puuga, või kas plastimaks aitab valmistoidu kaasamüümisel kuidagi maailma parandada olukorras, kus 3 miljardit inimest India-Hiinas sellest sooja ega külma ei koti.... I don't really think so....
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Päevapoliitika
Collapse
X
-
Algselt postitas Eilaveel Vaata postitustVõibolla ma saan hagu alla nüüd, aga vat selles teemas ma olen kaalaga suhtkoht nõus - ehk siis - inimtegevus kui selline võib olla kliimamuutuste taga, aga inimkonna muutmine selliseks, et ühtki kliimamuutust põhjustavat tegurit poleks ja kliima muutumine kas siis pidurdada või lõplikult ära hoida - seda pole mitte kuidagi võimalik saavutada, toodetagu neid plastikkõrsi nii vähe kui võimalik vms. Uus jääaeg tuleb niikuinii, ja ilmselt tapab see jääaeg 100% inimkonnast ära ka, kui enne muidugi inimkond ennast ise ära ei tapa. Aga see, kas kütame ahju puuga, või kas plastimaks aitab valmistoidu kaasamüümisel kuidagi maailma parandada olukorras, kus 3 miljardit inimest India-Hiinas sellest sooja ega külma ei koti.... I don't really think so....Amorim <3
Kommentaar
-
Algselt postitas diver Vaata postitustEi saa keelata inimesel loll olemast, kuid parem olla ausalt loll, kui sõgeusklik fanaatik.Hello! I´m mentaly ill.
Kommentaar
-
Algselt postitas Eilaveel Vaata postitustVõibolla ma saan hagu alla nüüd, aga vat selles teemas ma olen kaalaga suhtkoht nõus - ehk siis - inimtegevus kui selline võib olla kliimamuutuste taga, aga inimkonna muutmine selliseks, et ühtki kliimamuutust põhjustavat tegurit poleks ja kliima muutumine kas siis pidurdada või lõplikult ära hoida - seda pole mitte kuidagi võimalik saavutada, toodetagu neid plastikkõrsi nii vähe kui võimalik vms. Uus jääaeg tuleb niikuinii, ja ilmselt tapab see jääaeg 100% inimkonnast ära ka, kui enne muidugi inimkond ennast ise ära ei tapa. Aga see, kas kütame ahju puuga, või kas plastimaks aitab valmistoidu kaasamüümisel kuidagi maailma parandada olukorras, kus 3 miljardit inimest India-Hiinas sellest sooja ega külma ei koti.... I don't really think so....
Kommentaar
-
Algselt postitas Pints Vaata postitustTäielik peatamine on muidugi keeruline, kui juba mitte võimatu, tingituna ülerahvastatusest aga meie võimuses on protsesse oluliselt aeglustada - mis annab uute lahenduste otsimiseks aega juurde. Euroopas/P-Ameerikas toimuvad muudatused (kliimapoliitika/ tarbijate harjumuste muutused) mõjutavad otseselt ka Indiat/Hiinat + ka neil endal on see huvi olemas. Hiinal on väga jõuline plaan/visioon jõuda 2005 aasta tasemele tagasi aastaks 2030. Tihti naeruvääristatakse püüdeid just selle plastikkõrre või suvalise "rohepesu"(mis on üha kasvav probleem) näitega aga see on üks lahendus/tahk paljudest, mis kokku moodustavad siiski märkimisväärse panuse.
Kommentaar
-
Algselt postitas Linnupoja Vaata postitusttubli laps. pohui, kas see juhtub 100 aastaga või 8000 aastaga, nkn tuleb juh.
Kommentaar
-
Algselt postitas Eilaveel Vaata postitustEi, kõik on tore ja ilus paberil. Aga inimloomust ei peta ja peata kuidagi. Mitte mingi nipiga pole võimalik miljonitele selgeks teha, et OK, täna sõidad diisliga, aga homme, sorry, kui rahhi pole, käi jala. Või et külmu surnuks rsk, aga puid ei võta siit. Või et davai, maksa raibe, et plasti kasutada. Või et lennake-lennake, a pilet on 2000 euri ots... Lendab sul keegi? Mitte eriti. Ehk siis - oleme otsaga tagasi suht kiviajas. Või siis jätkame, aga võibolla natuke jätkusuutlikumalt, aga sellest pole ju kasu kahjuks. Hiina ja India POLIITIKUTE plaanid võivad olla kasvõi aastaks 2025, aga lihtinimest (jah, röövin seda terminit ühest teisest teemast) see vähe kotib ju, kui küsimuse all on tema ja tema pere isiklik elusolemine.
Vähemalt Hiinas on hetkel nii, et kui ladvik midagi otsustab, siis nii saab ka olema. Võime muidugi arutleda, et kas sellised otsused oleks tehtud ilma välise surveta või mitte - ise kipun arvama, et see pelgalt kiirendas protsessi aga aktsepteerin ka eriarvamust.
Kommentaar
-
Algselt postitas Linnupoja Vaata postitustkalli kalliAlgselt postitas Linnupoja Vaata postitustkalli kalli musi musi
Kommentaar
-
Algselt postitas boobek Vaata postitustMitu protsenti maa atmosfäärist moodustab CO2? Küsimus peaks olema põhikooli bioloogia õpikust..vist. Võid guugeldada kui ei tea.
Kommentaar
-
Algselt postitas Pints Vaata postitustKliima on tõesti alati olnud muutumises aga praegused kiired tsüklid, mis varem toimusid saja või koguni tuhande aastaga - nüüd pelgalt kümnega, on suuresti inimtekkelised - selles osas on tunnustatud teadlastel konsensus. Nagu kasutaja LaRaBla juba mainis, siis teadus ei kuulutagi absoluutset tõde vaid see on meetod vastusteni jõudmiseks, ajas ja ruumis arenev/kohanev, mõõdetav ning sinu või minu uskumused seda ei väära. Võime päevapoliitilistel teemadel arutleda erinevate meetmete mõju ulatuse üle või miks roheenergia nii kallis hetkel on (kvootidega teenitakse metsikud summa ja hinnad aetakse investorite poolt kunstlikult üles) aga teemat naeruvääristades või teiste vastuseid teabemüraga ülekülvates heidad sa vaid endale varju ning kahjustad oma tõsiseltvõetavust teemades mida tundud päriselt jagavat.“Just because you're offended, doesn't mean you're right.”
Kommentaar
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustSee mega narratiiv, et "3 miljardit inimest hiinas ja indias ei koti".
Nüüd järgmine küss oleks - Kui paljudel on need pöhivajadused enam-vähem täidetud, et neid ka kliimamuutuste teema kotiks ja kui palju ressurssi ja energiat (veel rohkem CO2!)veel vaja läheks, et köikidel teistel ka need täidetud oleks? Ilmselt poleks 8 miljardi jaoks niipalju vöttagi“Just because you're offended, doesn't mean you're right.”
Kommentaar
-
Algselt postitas kaala Vaata postitust10-12 kraadi C muutused toimusid vähem kui 100 aastaga alles lähiminevikus
Kommentaar
-
Algselt postitas kaala Vaata postitustSellest on siin juttu olnud, miks enamus maailma inimestest selliseid probleeme ei prioritiseeri.
Nüüd järgmine küss oleks - Kui paljudel on need pöhivajadused enam-vähem täidetud, et neid ka kliimamuutuste teema kotiks ja kui palju ressurssi ja energiat (veel rohkem CO2!)veel vaja läheks, et köikidel teistel ka need täidetud oleks? Ilmselt poleks 8 miljardi jaoks niipalju vöttagi
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar