Vivatbet
Collapse
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
Investeerimine
Collapse
X
-
Mitte ironiseerida aga eestlasena on alati naljakas lugeda ennast vaeseks tituleerinud ameeriklaste kohta, kel ikka vedeleb mingi 5-kohaline summa kusagil kontol et brokerisse sisse kanda.
-
-
Algselt postitas Daz Booob Vaata postitustKas sa oled kunagi mõnes tootmisüksuses töötanud või seda juhtinud? Või nuh, minule jääb hetkel mulje, et sinu arvates n.ö välised numbrid ja sotsiaalne foon ei oma ettevõttele (s.h tootmisele) mõju (või siis see mõju pole määrava tähtsusega).
Leave a comment:
-
Algselt postitas kaala Vaata postitustIdee oligi paljastada süsteem, mis on retail investori kahjuks. Loomulikult jääb lambivello löpuks alla, alati jäänud. Priceless on lihtsalt vaadata, kuidas y-pölvkonna noored, kelle vanemad samad riskifondi tegelased 2008a. pankrotti ajasid nüüd julgenud avalikult vastu hakata ja samad riskifondi vennad ulguma panna.
Leave a comment:
-
Mingi aasta-paar tagasi Gamestopi vaadates ma seda kuskil 4-5 pealt näppida ei tahtnud. Väärtust lihtsalt polnud. Vb tõesti Coheni agiteerimisel seal midagi sünnib, aga mingit kaheksamiljardilist retailerit? Vaevalt. Võime mingi 5 aasta beti teha, et >=100 ta (adjusted erinevate sündmuste suhtes) ei ole.
Turu veritsemise osas pakungi, et see ei ole enam YOLO rongile jooksmine, vaid ratsionaalsete tüüpide väljumine.
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustKuidas puutub Melvini tegevus Tesla ärisse?
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustKamoon, see asi pole ju hedge fundides. Jah, nad võtavad korraliku miinuse sisse, aga nad lakuvad haavad ära ja tõmbavad varsti lambivellosid edasi.
Sellele huijamisele peab käe ette panema sp, et lõpuks kannatavad ikkagi lambivellod. Kogu asja algatajad pistavad oma sajad milkud taskusse ja viimased lollid, kes nende jutuga kaasa jooksid, jäävad oma elusäästudega mingite 1000 taala eest ostetud sitapaberitesse, mille eest keegi mõistuse juures inimene pole nõus viite taala ka maksma.
Samas sellist lolli raha on ajaloos varemgi hooti turgudele tulnud. Pöörf indikaator, et vaja raha aktsiatest välja võtta ja ootama jääda, millal pauk ära tuleb.
Negatiivse külje peal on muretsemiseks muidugi pöhjust küll. Kogu turg veritseb praegu vaikselt tühjaks, sest raha vöetakse mujalt välja, et once in a lifetime rongile YOLO ticket osta. Ma eeldan, et short sellerid peavad reedel (ja järgmisel nädalal) ka hakkama oma paremaid aktsiaid müüma, et see pull kinni maksta. See tekitab omakorda üldist paanikat turult väljuda ja nii see nn pauk tekibki.
Leave a comment:
-
212 ei võta uusi kliente vastu enam seoses eriolukorragauus koroonakriis on saabunud
Leave a comment:
-
Jah, mu mõte oligi rohkem algul see, et mingi könn HF ei mõjuta oma shortiga seda aktsiahinda sel määral, et see kuidagi praktilises maailmas ärile takistuseks saaks. Ja selle juurde jään ma ikka, et Tesla bond on junk olenemata sellest, kas ta aktsiahind on $100 või $1000 või kas short ratio on 0% või 50%. Krediidi andmisel ikka vaadatakse vähe teisi näitajaid. Ja see kliendi arvamus kah - võib-olla mingis konnatiigis, aga selliste suurnimede puhul ikka eriti ei kõiguta küll klienti, mida turg selle aktsiaga parajasti teeb.
Leave a comment:
-
Algselt postitas vtp Vaata postitustKes retaili selles süüdistanud on? HF-ide pärast ei nuta siin keegi.
Ei teegi, sest retail ei teeni lõpuks raha ainult HF-ide kaotuse pealt. Haiget teeb see, et siin võidavad enim selle /r suurimad lõuapoolikud retailerid ja rahast jäävad ilma algajad retailerid, kes kaasa jooksevad, päriselt mõistmata kuidas neid orki tõmmatakse. See on nagu poiste seltskonnas ikka, kui meenutada Kärbeste Jumalat. Jackid mängivad kunne ja põssad tehakse praeks. Suures plaanis peletab see mõistlikud retail investorid turult eemale jälle ja see ei ole turuefektiivsuse seisukohast hea.
Palju neid avalikke ettevõtteid on, kes hullult peavad minema turult secondary offeringuga juurde kaasama?
Teises osas, ma isegi ei läheks nii detaili nende secondary offeringutega, creditiga jne jne. Kuigi sa ütlesid, et "ei võta kapitali ära" jne. Tegelikult ta siiski vähendab vähemalt ligipääsu kapitalile olgu see siis aktsiate lisamisel või laenude finantseerimisel/restruktureerimisel. Ja nagu ma ka oma eelmistes postitustes välja toon, siis see ei ole teoorias halb asi. Aga väita, et see ei mõjuta, raha on emissiooniga juba käes ja võetakse ära "suvaliselt". Noh, sa tundud teadvat ka, millest räägid, seega miks midagi sellist väita? See oli mu point.
Aa ja siis juurde ka, et ettevõtetel on siiski kliendid ja aktsia hind on kaudselt ka ettevõtete usaldusväärsuse näitaja. Ja jällegi, väga okei on kui keegi turuosaline arvab teisiti ja shordibki, aga see ei tähenda, et see või aktsia hind ettevõtet ei mõjuta.
Leave a comment:
-
Eesti II samba fondide puhul aktiivne vs passiivne (indeks) küsimust minu jaoks ei ole, olenemata vanusest. Meil ei ole aktiivseid fondijuhte, kes looks kõrgendatud haldustasu küsimist õigustavat väärtust.
Küsimus ongi seega, kas aktsiad (indeks) või võlakirjad (indeks). Tasub silmas pidada seda graafikut (NB! logaritmiline skaala):
Ehk worst case scenario aktsiate puhul on, et tuleb mingi 10-15 aastane periood, kus võlakirjad oleks olnud targem investeering. Siit ka otsene järeldus - kui sul pole jäänud just vähem kui 15 aastat pensionini, pole absoluutselt mingit põhjust võlakirju näppima minna.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Rudy Vaata postitustSwedbank soovitab indekseid alla 30a kodanikele. See vist on korraliku varuga? Täna 40a inimesel peaks indeksitest ikkagi suurem võit tulema pensioni ajaks?
Ma ise vaatasin, et minu II samba tootlus on olnud 2,9%. Appi!!, aga eks lollidelt võetaksegi kõik raha ära. Pärast seda polnud mingit mõtlemist - kohe sellest fondist minema!
Leave a comment:
-
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust"retail ei ole süüdi selles, et HF-d ei oska oma positsioonide riske õigesti kalkuleerida"
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust"mis sulle nii haiget teeb, et retail raha teenib valearvamuse esindajate raha kaotuse pealt"
Algselt postitas plastic'99 Vaata postitustma ei teadnudki, et ettevõtte aktsia hinna muutus ettevõtet ennast tegelikult ei mõjuta.
Leave a comment:
-
Algselt postitas Kebab Vaata postitustHei II samba omanik. Kuna meid on fonditasudega aastaid lüpstud, siis on kõik eesti pangad tulnud Tuleva eeskujul välja indeksfondidega, mille tasud on rämedalt väiksemad kui see, kus me oma pensioniraha hoiame. Mine nüüd internetipanka ja vii oma II sammas mõnda indeksfondi. Isegi kui sa ei tea mis see on, siis indeks on see võlusõna. LHV, Swed ja SEB on selle sõna suhtes veits allergilised ja soovitama ükski pank seda sulle ei hakka. Indeksfondid on agressiivsed (suurema riskiga) fondid ja kui oled varsti pensionile minemas, siis ära vaheta.
Leave a comment:
Bottom 300x250
Collapse
Vivatbet 1200x200 bottom
Collapse
Leave a comment: