320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kodukino

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kodukino

Nunii nüüd siis 1 tõeline offtopic
    tahaks teada kodukinosüsteemidest räägitakse nagu palju et head võimalused aga huvitab just see soundi pool..ega need kõllid välimiselt küll midagi erilist ei kujunda aga äkki kellegil kes omab kodukino oskab soovitada mingid kindlalt varianti või siis räägib lähemalt natuke kõllidest ja üldse kodukinost on kasulik vms..?
    kui saaks targemaks oleks teinud suure sammu ostmise poole

Replying to Topic \'Kodukino\'

Ma ei tea, millest alata...Kui on suurem huvi, siis ma võin siia sellest väikese ülevaate kirjutada. See teema on lai ja jutt võib tulla laialivalguv, seega äkki on võimalik küsida küsimusi ja ma vastan.
    Minu kokkupuuted on nende 4-5 aastane müük ja momendil Samsungi, Kenwoodi, Sony, Panasonicu, Philipsi maale toomine. Selle aja jooksul on mõndasi asju ka omanud ja väga paljusi üles pannud.

Kommentaar

eem aga millist firmat nagu oleks mõtet osta
      nagu vist sellist asja nagu united eiole vist kataloogist usaltatavalt osta?
      et noh tahaks ikka mingit kvaliteeti mitte mingi supperhinna eest..mingi 5-6 k-d
      ja saada mingi vähemalt 6 kõlliga asi...
      et nagu on selle hinnaga leidi mingit usaldatavat kvaliteeti?

Kommentaar

On. Selle raha eest on kindlasti. Kui su põhisoov on kodukino, siis võib kahtlemata öelda, et selles hinnaklassis on täiesti kvaliteetseid ja tavanõudmisi täitvaid asju. Ennekõike Samsungi ja Philipsi mudelid. Sonyst mahub sinna vaid alumine ots ja seal kõlarid ehk veel liiga kesised.
        Kellel on suuremad ruumid ja soov muusikat ka nautida, siis ma muidugi soovitan mõelda eraldi ressiiveri , DVD ja kõlarikomplekti ostule. Odavaim variant hakkaks kuskil 10 kilo piiril.
        Aga nagu ütlesin mingitesse väiksematesse tubadesse, kus soov nautida Dolby Dgital heli ja lasta muusikat taustaks on sinu poolt mainitud hinnaskaala asjad täiesti OK.
        Kui veel arutada nende noname brändide toodangut, siis ainult DVD mängija on selline asi, kus ma ei soovita tingimata tuntud brändi. Ressiiveri ja kõlarite kaasamisel või siis komplekti puhul on aga asi teine. Seal on ikka vahe kõrvaga kuulda...Väga harva mõni tundamtu nimi on üllatanud, aga ka siis pole ta kõige odavam.

Kommentaar

am aga olen kuskilt lugenud et kui vaadata kõlarite suurust jääb esmalt silma see et nad on nii väiksed ja mingit erilist heli küll ei tohiks teha aga tegelikult võib päris kõvasti mõni asi raputada on see tõsi..?
          ette tänades kogu abi eest

Kommentaar

uurisin just hiljuti seda teemat. teatud määral oskaks juba ka rääkida, kuid ilmselt on siin pädavamaid. rääkides gurudega jäi kõlama siiski üks asi:
            kui tahad kuulata muusikat ja surround heliga dvd-sid laenutad suht harva, siis osta pigem 2 tornkõlarit ja stereovõim/resiiver. või siis riiulikõlarit ja subbakas (2.1), kui oled tümakasõber. ise naudin muusikat, kus keskmised sagedused on sama olulised, kui madalad ja sestap langes valik kahele tornkõlarile.

küsimus on lihtsalt selles, et sama kallis kodukino (5.1) on puhtalt muusika kuulamise jaoks selgelt sitem. no ikka oluliselt. 10K eest, millest ülal räägiti saad juba kasutatud hi-end võimendi/ressiivri + nt ~170W Audese kõlarite kloonid. mina teeks nii ja saaks naabrite poolt tapetud. äkki leiaks veel kusagilt mõne laheda vanakooli lampvõimendi...... mmm, ila juba voolab suunurgast. (ma muide ei leidnud)

samuti saad 10K eest juba üpris kvaliteetsed uued vidinad.
            ise ostsin kasutatud sony ressiivri ja tellin Audese ~100W kõlari kloonid ja kulutan kokku u 5K. kui valmis on, siis võin muljeid jagada.

ja kalli otsa tehnikat ostes pole mõtet osta ka sitta dvd mängijat. kuigi võib tunduda, et mängijatel nagu polekski mingit vahet, siis tegelikult ikka on küll. just selles osas, kus digitaalinfost tehakse analoogsignaal. inimese kuulmine pole sugugi sageduse muutudes lineaarne ja sestap on jka meeldiva kõla tekitamine tõeline pain. ja pain maksab.

aga mis ma siin võhikuna ikka möla ajan. sellised küsimused saavad asjatundliku vastuse Tevalo foorumites (tevalo.ee), või Hi-Fi klubis Roosikrantsi tänaval.

täiendus kõlarite suuruse kohta: kõrgete puhul pole suurus eriti oluline, küll aga on bass ostses sõltuvuses valjuka läbimõõdust, valjuka kaalust, kasti suurusest ja muust säärasest.

ja veel: need väiksed ja odavad kodukino kõlarid näevad tavaliselt ilgelt nilbed välja
            «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
            «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Working...
            X