Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Räpp ja hip hop

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Räpp ja hip hop\'

Ega hip-hop pole aint lai püks ega üks plaat, mille noorem õde sulle kinkis...
    See teema tegi mind pisut nostalgiliseks...
    Aastad siis olid 1990-1994 u, kus HH oli minu jaoks kõik. Sai skrätsitud, HH riideid kantud ja ise mikker käes soiutud
    nimed nagu Public Enemy, dr. Dre, EricB&Rakim, Gangstarr jne jne. siis kui asi läks nende Wu Tang Clanide peale, siis vaibus tasapisi ära.
    Praeguseks pean parimaks Sugarhill Gangi
    Mingit definitsiooni ma küll teemale ei esitanud....

Kommentaar

näib et nüüd on minu kord kapist välja tulla

nimelt, piinlik-piinlik, kuulasin ma nooruses soome räppi. raadiost sai lindistatud erinevat kõntsa, millest meenub veel vaid Rapptori. ja üks selline lugu meenub ka:

miksi naiset aina rakastuvat miehin mustin
      me halutan olla neekereitä, halutan olla
      miksi naiset aina rakastuvat miehin mustin
      me halutan olla neekereitä, halutan olla

mikä siina mustassa viehätää?
      onko mustalla valkoista pitempää?
      joshan se nainen ei pituudesta tingi,
      niin onhan se musta mies ehtotoon kingi?

kuulmise jätgi mäletan
      nii, nüüd lähen ma nimevahetusteemasse
      «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
      «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas 13

Et olen nagu ammu tahtnud teada mis vahe on nagu räpil ja hip hopil.Olen küll küsinud igasugustelt vendedelt kes käivad riiides nagu kaltskad ja nimetavad ennast kas räppariteks või hiphopparitekas,aga pole nagu ka nemad konkreeset vastust mulle andnud.Äkki keegi foorumlastest oskab vastata?!

R2pp on see kus point on otseselt RIIMIL
        aga Hip-Hop on selline kus on naq meloodiline ja muu selline m6ll loodan et saate aru!
        Eestlased kasutavad neid m6lemaid t2hendusi valesti!!!!!!!!
        Räpp on niggade teema ehk nende alustatud
        R.I.P Dimebag Darrell

WE ARE BORN TO DIE

Kommentaar

Algselt postitas runno

Ega hip-hop pole aint lai püks...

Praeguseks pean parimaks Sugarhill Gangi
          rappers delight videoklipis patseerivad noodsamad sellid kuskil võsa vahel ringi kitsaste teksatega, mille alumine äär on torgatud kauboisaabste sisse, seljas vakstumoodi nahast tagid.. STIIL!!

parandus - see oli siiski grand master flash ja furious five loos message.

Kommentaar

Algselt postitas mazz

Algselt postitas Devil

Algselt postitas mazz
            Niisiis räpp on ikkagi hip-hopi osa, aga samas on võimalik räppida ka ilma, et sel hip-hopiga midagi seost oleks. Hip-hop räpi osa nüüd küll kuidagi olla ei saa.
            Kas mitte ei räpitud juba enne hip-hopi kultuuri tulekut?
            Pealegi ei väitnudki ma oma esimeses postituses, et räpp peab tingimata hip-hopi alla kuuluma.
            Mulle ei meeldinud lihtsalt su lause, et räpp on hiphopi osa, mis võib mõnedele eksitavana tunduda ...
            Võiks siis vast nii öelda, et räpi oli gip-gopi ajendiks

edit: viimases lauses on>oli

Kommentaar

Räpp on muusika stiil. Hip hop aga laiem mõiste kuhu alla käivad teatud riietus stiil, break dance, graffiti jne. Aga samas on see väga suhteline nt MTV muusika auhindadel jagatakse auhindu parimale Hip hop loole, parimale hip hop artistile jne mitte parimale räpp loole ega artistile. Aga üks on kindel räpp ja hip hop ruulivad
              The only sensible way to live in this world is without rules! - The Joker.
              If you're good at something, never do it for free - See above.
              I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger - See above.

Kommentaar

Algselt postitas Ch1ller666

Räpp on muusika stiil. Hip hop aga laiem mõiste kuhu alla käivad teatud riietus stiil, break dance, graffiti jne. Aga samas on see väga suhteline nt MTV muusika auhindadel jagatakse auhindu parimale Hip hop loole, parimale hip hop artistile jne mitte parimale räpp loole ega artistile. Aga üks on kindel räpp ja hip hop ruulivad
                Hip Hop on siiski ka muusikastiil ning erineb puhtast räpist. Auhindu ei jagata, kuna stiil on vähe kasutusel ja Hip-Hop(mis sisaldab enamasti ka räppimist) maailmavallutanud.

Kui nyyd muusika stiilidelt kõrvale kalduda siis ... hiphoppar on see tont laias püksis, kes sulle tänaval vastu kõnnib
                räppar on see, kes hiphopparile meelepärast muusikat valmistab

Telefoni helinaks mul Jay-Z - 99 problems, mis meeldib ka loona, nii et külmaks ei jäta need kaks asja

Kommentaar

mazz ära jama muga:P , räp on isa ja hh on nagu õde

Kommentaar

Algselt postitas 10

runno, sa seda teemat mõtlesid?
                    Äkki seda

Kommentaar

kusjuures räpiks nimetati vanasti(80datel) hoopiski raadio dii˛eide kiiret kõnet(möla)
                      suurem osa neist oli ilmselt valgeid

hiphopist ei tea ma mmigi
                      tell your mother, we are hooligans!

Kommentaar

Tulles tagasi selle vana teema juurde peaks ütlema, et Devili juttu siin ei saa kohe kuidagi õigeks pidada. Räpp ja muusikastill? Ei. Räpp on lihtsalt rütmiline sõnademäng ning muusikastiiliks, mis seda viljeleb, on hip-hop. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Juur pani Eesti hip-hopile ära Postimehes. Õigupoolest olen ma temaga nõus, et Rühma saurused on veidi \"käest ära läinud\", kui DJ Critikal välja arvata (DJ-ga on muidugi ka veidi teised lood).

HH.ee boardil, millele ma juhuslikult peale sattusin, tehti seda artiklit suht julmalt maha, aga erilisi argumente välja ei toodud. Samuti kuulasin Programm saadet ja sealgi sama lugu - Critikal ja Quest nimetasid Juurt asjatundmatuks inimeseks, aga ei üritanudki midagi ümber lükata.

Kuna mulle on selline suundumus, mida Juur kirjeldas, samuti silma jäänud, siis jäi see asi hinge kripeldama. Et aga hh.ee boardilt on sisuliselt võimatu mingit asjalikku vastukaja saada, siis tegin selle teema ka siia. Teades, et siin on vähemalt 2 eesti hip-hopis hästi orjenteeruvat inimest, ootan eelkõige just nende inimeste asjalikke vastuseid.

Kõik postitused stiilis \"persse need valged neegrid\" saavad kustutatud.

Kommentaar

Ei saanud eriti hästi aru kuidas Juur meile(räpparitele, ju nõu) ära pani. Sellega, et ütles, et Genka ja Kozi on suured lapsed ja dollariorjad, mis ongi ainuke võimalus praeguses ühiskonnas? Mõtle ise kui raha ei oleks... sitt ju!

Muidu küll legendaarne kõnekaart, my ass.

Kommentaar

Juur on panija ning see juba ammu teada tõde, küsimus ongi selles kuidas pandav sellesse suhtub, kui hip-hop elab välismaal oma elu ning on tugev kiht muusikaühiskonnas, siis meil Eestis paraku on hullemaidki nö kunstlikult viljastatuid asju. Kui ma olin veel väikene mees, siis kõige paremat räppi tegin mina koos kolme naabripoisiga, siis mulle nii vähemalt tundus. Ei olnud mingit feimi, sulli ega midagist. Lihtsalt meie, riimid ja rütm. Ma ei ole tänapäeval selle eluga enam väga kursis, kuid hip-hop elab elu kindlasti edasi. Küsimus ongi selle tipus, artistid, kes pääsevad nö \"suurele lavale\". Selle valiku osas on ka minul isiklikult mure, et kus on uued energilised tüübid, kes vanadele peerudele tikust tuld tõmbavad, aga ehk on see vaid aja küsimus?

Kommentaar

mõttetu jutt mu meelest...see kuramuse ross käitus suht provotseerivalt(minu mälu järgi). juur möliseb nkn (mida mina naudin) võiks ju ka ise luukasele molli kütta. minu meelest on selle põhjuseks see, et mõned ei saa väljakujunenud rollidest muusikamaailmas aru. popmuusikud peavad olema poliitiliselt korrektsed ja räpparid tough guy\'d. üks näitas välja, et mõlemad tõed on temast mööda jooksnud.
                              see real teema on vapsjee mõttetu. genka sõnas kuskil, et ainuke asi mis siin eestimaal tõeliselt oma on mulgikapsad...jagan seda arvamust
                              mazzist ei saa aru või noh vajan täpsemat selgitust? mis suundumus? et nagu muutub kommertslikuks see räpiasi siin maarjamaal v? et nagu aint kuhnja homofoobia tasemel asjad on õiged ja realid v? minu meelest on eesti räpietalonid chalice ja genka suht süvenenult uurinud seda kultuuri ning ise ilusti seal sees. see, et \"suurel laval\" esinejad on ennast ära müünud ja not-real on kuidagi pubekate teema.
                              jokers to the right
                              clowns to the left of me

Kommentaar

Juur ei pannud kindlasti mitte eesti hip-hopile ära. Kohalik hip-hop pole õnneks ainult A rühm ja Toe Tag ja ma olen kindel, et Mart teab seda väga hästi. Mis ülalmainitud loomingulisi kollektiive puudutab, siis selle koha pealt olen Juurega nõus, nemad tegelevad viimasel ajal hip-hopi mängimisega.
                                See pangareklaam oli tõeliselt rõve, isegi rõveduskõdi tekitav ning kui poleks Linnadzhunglit, ei suudaks ma Koset peale seda enam vähimalgi määral tõsiselt võtta.
                                Programmi ei kuulnud, aga arvan, et Critikali ja Questi eesmärgiks ei olnudki argumenteeritult Juurele vastu vaielda, pigem oli Juure asjatundmatuks nimetamine lihtsama vastupanu teed minemine või kaitserefleks, mida see artikkel tekitas, sest isu midagi vastu öelda oli ilmselt üsna suur.

P.S. Ei pea ennast eesti hip-hopis hästi orienteeruvaks inimeseks, pigem keskmiselt.
                                P.P.S. Olen vist erapoolik ka, sest Mart Juur on mulle isiklikult sümpaatne tegelane ja tema muusikamaitset usaldan ma ka , kuigi mitte täielikult.
                                Kas sinu kommipood on ikka küllalt autentne?

Kommentaar

Working...
                                X