Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Räpp ja hip hop

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Räpp ja hip hop\'

Algselt postitas norsk
    See pangareklaam oli tõeliselt rõve, isegi rõveduskõdi tekitav
    See on superreklaam! Täiesti super.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Juur rääkiski sellest, mis üldsuse silme ees ning üha enam püütakse üldsusele kraami pritsida, aga mitte... et see kakab hinge - toodete kunagised sõimajad on samastumas toodetega.
      see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Promoda võiks seda kultuuri siis, mitte lihtsalt rulli kokku lükata oma lugu ja enda nägu mingitele reklaamidele müües. Martinil on õigus, et see Hansapanga reklaam on teostuse mõttes super, aga ka mul viskas üle näha neid vendi järjekordselt huiteabmida müümas. Mõttekas promo on see, kui Kozy oma häälega mingit uut plaati reklaamib, mingi Hansapank on hip-hopist sama kaugel nagu siga käost.
        Mis Juurt puudutab, siis ära ei pannud ta kellelgi, ega Eesti hiphop skene nüüd ainult A-Rühmast ka ei koosne, eksju. Samas õigus oli tal paljuski küll, sest kahjuks Genka ja Kozy esindavad pigem seda poolt meie räpparitest, kes lugudes äsavad küll ühiskonnale valusalt, aga samas ise elavad nendesamade paljukirutud stampide järgi. Ja see mässajapoos, mis hiphopiga alati kaasas on käinud, hakkab pigem eneseeksponeerimiseks muutuma. See muidugi on juba vana viga neil: nt Kuhnja Homophobes\'i kassetile panid varbasildi vennad omal ajal ISE \"Parental Advisory\" märgi peale No kui see ei ole poos, mis see on siis. Kusjuures viimasel ajal on vähemalt asi selles mõttes isegi ausamaks läinud ses mõttes, et nüüd käib juba lugudes ka jutt rulli ümber. Selle koha pealt on nt Tommyboy hea näide n-ö ehedast vennast, kes on meid ümbritseva sita suhtes terav nii plaadi peal kui ka päriselus. Chalice ka muidugi, tema ei ole lihtsalt nii kriitiline, vaid võtab vabamalt ja ajab oma asja. Ja esikplaadi rahade eest ehitab koju uue stuudio, mitte ei maksa autoliisingut...
        Aga üldiselt tuleb mul selle hip-hopi olemuse jutu peale meelde Kozy enda (sic!) kunagine geniaalselt lihtne definitsioon mingile ajakirjanikule - hiphopi põhiidee on see, et tee seda, mis sulle meeldib, ja ära mõtle liiga palju sellele, mis teised sellest arvavad. Tasuks vist vahel bling-bling kõnekaartide reklaamimise kõrvalt meelde tuletada endale.
        armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

palju nad siis teenivad? minu meelest kõik nad peavad päevatööl käima. ja miks arvad, et kozy ise praegu selle easy money\'ga rahul ei ole.
          muuseas be yourself oli kunagi ka pungi sõnum aga mingil põhjusel saadi pistolsi poistest vastupidi aru.
          jokers to the right
          clowns to the left of me

Kommentaar

Küss ei ole selles, palju sa teenid, vaid selles, millega. Ei saa hästi võrrelda raadios saatetegemist ja mingile telereklaamile oma laulu müümist. Kusjuures vähemalt minu jaoks on vahe, kas sa kirjutad muusika reklaamile/saatele või ärid oma plaadi lugu loo haaval maha sellele, kes rohkem pakub. Ja loomulikult ollakse kerge rahaga rahul, kes ei oleks, aga siis on nagu suht tobe kõva gangstat mängida ja mingitest hiphopi põhimõtetest rääkida. Kes mida raha nimel teeb. Sellistel juhtudel meenub mulle alati üks Eesti \"punkar\", kes õhtul kirjutab bändile ühiskonnakriitilisi laule ja järgmisel hommikul läheb \"Kroonika\" toimetusse tööle (näide elust)... Natuke narr IMHO. Aga noh, vaba maa, igaüks elab nagu ise tahab - eks mina lihtsalt kujundan jällegi selle põhjal oma arvamuse neist.

Kommentaar

vb on mu mõtlemine selle raha koha pealt liiga jänkipärane, et ei tasu kurta raha päritolu üle kui see on seaduslik ning aus. aga lihtsalt tekkis selline küsimus, et kelle nägemine sulle(eeldan, et sa ka hip-hop kultuuris elav inimene) on solvavam, kas mingi suvalise \"tänavanäitleja\" või sellise \"eeskuju\" kind-of-guy, sellistes reklaamides?
              ja kas nemad tegid selle laulu?
              jokers to the right
              clowns to the left of me

Kommentaar

Solvavat polnud seal midagi, häiris pigem. Ja mitte isegi niiväga konkreetne reklaam iseenesest, vaid kui osa tervikust - see pidev raha ümber jauramine viskab lihtsalt üle teinekord. Võiks nagu mingi vähe sügavam sõnum olla loomingul. Kuigi, eks USAs on ju sama värk, et osad mehed püüavad kultuuri edasi arendada, teised seevastu võimalikult palju rulli kokku lükata, et saaks 26tollised kullatud blingbling veljed osta autole. Kahju lihtsalt, et mõnda meest näib nagu pigem sinna teise suuna poole kiskuvat (väiksemas mastaabis muidugi). Mullegi ju meedliks, kui rohkem pappi oleks, aga samas ei sea seda omaette eesmärgiks endale. Ja valin viise, kuidas seda teenida. Aga noh, see on ilmselt mu isiklik tragöödia muidugi.

Kommentaar

Algselt postitas vincent

see pidev raha ümber jauramine viskab lihtsalt üle teinekord.
                  ei ole küll viisakas tsiteerida poolikut lõiku antud hetkel aga lihtsalt selle kohta ütlen
                  EESTLASED!
                  muidu saan su poindist mingil määral aru küll.
                  jokers to the right
                  clowns to the left of me

Kommentaar

voin vist oelda, et olin kunagi 90ndatel paris tihedalt selle muusikaga seotud, nuud enam mitte niivaga, aga koik tegijad ikka vanad tuttavad ja moned ka hetkel supersemud...

aga siin mainite seda Juure artiklit...sel teemal voiks mingi tundi kaupa vestelda ja jaaksgi vestlema..

aga luhidalt esialgu- asi on ajaloos ja muusikastiili arenemises samuti. kui mina seda kuulasin naiteks oli ju asi piisavalt underground. koik need public enemyd, wu tang clanid, dr.dred, igal laupaeva ool sai mtvst tsekatud yo!mtv rapsi...olin noor, asi oli elustiilis..tol hetkel tehti ka rohkem poliitilist muusikat..krt siiani meenub kuidas mtvs naidati intervjuud wutangclaniga brooklynis kusagil tanaval tuupide jeepis, samal ajal mingi paarisajameetri peal kolasid lasud ja tv vottegrupp ehmus ara, aga wu tangi mehed utlesid, et see on neil igapaevane...muusikat oli igavesti keeruline saada, pidi netist tellima et uldse katte saada, kusagil raadios ei mangitud...lopuks asi lihtsalt ammendas end...esiteks ei tulnud midagi huvitavat enam artistidelt, siis laks populaarseks rnb ja seda hakkas igalt poolt kuulama, nii raadiost kui telest...ja loomulikult tuli siis raha mangu..aga tegelt on see raha pidevalt ju hip-hopis olnud..ka wu tangi liikmed olid ju tollal juba miljonarid, aga soltub sinu elustiilist, mida sa elad...kui oled tanavalaps, siis oled ka tanavalaps jne...
                    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas Devil

Algselt postitas mazz

Lühidalt öeldes: Hip-hop on tänavakultuur, mille alla käib 4 elementi - räppimine, plaadikeerutamine, breiktants ja graffiti. Vahetevahel loetakse nn. \"viiendaks elemendiks\" veel human-beatboxi. Kogu kultuuri peaks põhimõtteliselt ühendama austus üksteise ja teiste elementide vastu.
                      Niisiis räpp on ikkagi hip-hopi osa, aga samas on võimalik räppida ka ilma, et sel hip-hopiga midagi seost oleks. Hip-hop räpi osa nüüd küll kuidagi olla ei saa.
                      Kas mitte ei räpitud juba enne hip-hopi kultuuri tulekut?
                      See on see, et kuidas võtta.
                      Hip-hop on rohkem nagu elustiil, mille alla kuulub (loetelu mazzi jutust), aga võhikud seda üldjuhul ei tea ning seeläbi on kõik sassis. Räpp on ikkagi ainult see n.ö laulmis osa, mis kuulub hiphopi alla. Räpp on osa hiphop kultuurist.

Anyway mulle endale tundub see asi nii, et asi sai alguse soulist funkyst. Just sellisest väheke loomingulisemast või siis rütmilisemast mustast muusikast, millest arenesid välja esimesed bändid/rühmad, kes siis hakkasid räppima(evolutsioon). Kuigi jah nende räpp ei ole enam väga meie normidele vastav(Toredad ülikonnad ja kaabud, mitu kutti reas n.ö räpivad jne - tglt päris tore). Ja nii on see asi arenenud aja jooksul, kuni tänapäeva Eminemi ja 50 centini.(ei ole enam tore) Mingi vahe hakkas tekkima lihtsalt n.ö kultuur midagi hakati nimetama hiphopiks.

Ühesõnaga räpiti enne, aga lihtsalt asjade loomuliku arenguga viidi kõik toredad tänava asjad yhe sõna alla kokku ja see on hiphop. Ja hiphopi annab väga eduliselt müüa nagu te juba teate - enam ei ole ülikondi ja kaabusi nüüd on mega kallid brändid kõikkidel. Rõve komert ajab südame pahaks.

Ahvist sai inimene. Raha paneb rattad käima.
                      How does Freddy Kruger wipe his butt?

Kommentaar

jeah. Alo TV-s näitas sellist venda nagu Kemo, kes esines Dynaminti ja mingi Pasadenaga. Eile oli Hoia ja Keelas sama mees mingi Baari tegelasega. Ning nagu ütles saaremets iga vend räpiks sellest jorsist paremini. uus kuningas Hiphop-scene\'s?

Kommentaar

see ongi elurõve, et mingid tegelinskid vaatavad, et ohh asi toidab ja hakkavad tootma, kuigi asja olemusest arusaam puudub ning mõtlevad, et on lahedad ja siis... haibitakse ja huijatakse ja leitakse kaasvõitlejaid ning kummardajaid ja... rõve-rõve-rõve.
                          see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Pablo Francisco
                            Am Sonntag um 13.00 Uhr haben wir ein Weißwurst- Wettfressen mit der Bayern-Spitze. Da bin ich gut dabei. (Rainer Calmund)

Kommentaar

Nüüd on Toe Tag väga tuntud inimene,

Et nagu mida?
                              Kui päkapikk tahab, võib ta oma välimust muuta. päkapikk on korduvalt ennast rihmaks joonud.

Kommentaar

See artikkel on ikka väga mööda!

Päkapiku poolt mainitud lauses on veelgi faktivigu...õudne!

edit: enne, ei märganud jan\'i kommentaare artikli kohta! sorry! :P
                                olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

Working...
                                X