Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Uurimistöö

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Uurimistöö

Nimelt mul on eesti keeles ülesandeks teha uurimustöö. Teemaks valisin ma \"Õigekeelsusnormingutesse suhtumine Interneti-foorumites\". Loodan saada siit mõningat informatsiooni töö jaoks.
    Levinud on seisukoht, et Interneti-keel on mingi normkirjakeelest erinev keelevariant, mida iseloomustavad teatud spetsiifilised tunnused. Töö eesmärgiks on välja selgitada, kas see arvamus vastab tõele ja kuidas eri Interneti-foorumite kommentaaride autorid suhtuvad omaenda ja kaaskommentaatorite keelekasutusse.

1 Kui vanad olete
    2 Kas arvate et on olemas interneti-keel mis on erinev normikirjakeelest?
    Kui on siis kas te kasutate seda ja mõningaid näiteid sellest keelest
    3 Kas teie arvates tuleks foorumites kirjutada õigesti ja korrektselt või pole see nii tähtis(Põhjendus)
    4 Kas teie eksite enda kirjutistes, kui jah siis millest see tuleneb?
    5 Kui tähelepanelik olete teiste kommentaaride suhtes. Kas panete tähele eksimusi ning kas te parandate vea. Kuidas suhtute inimesse kes on torkab silma eripärase keele ja/või rohkete keelevigade poolest.
    6 Kuidas suhtute \"keelepolitseinikesse\" Internetis. Kas neid on vaja ja miks.

Kui te olete veel teiste foorumite kasutajad siis võite enda vastused kirjutada ka nende foorumite põhjal.

Oleks väga tänulik kui te vastaks nendele küsimustele.

Ette tänades

Vastus teemale \'Uurimustöö\'

1. 17.
    2. Jah on ja kasutan seda ka vahel ise. Näited: tglt, kodukas, servu, proge, pelama jne.
    3. Pole väga tähtis. Oluline on et aru saaks mis on öelda tahetud.
    4. Jah eksin. Tavaliselt siis kui trükin kiiresti ja ei pane tähele mis ma kirjutanud olen.
    5. Ei ole väga tähelepanelik. Kui on mõni suurem viga siis parandan eksimuse.
    6. \"Keelepolitseinikke\" pole vaja.
    The only sensible way to live in this world is without rules! - The Joker.
    If you're good at something, never do it for free - See above.
    I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger - See above.

Kommentaar

Soovid vastuseid siia teemasse või sõnumina?

Kommentaar

Algselt postitas xzburnoutzx

1 Kui vanad olete
        3 Kas teie arvates tuleks foorumites kirjutada õigesti ja korrektselt või pole see nii tähtis(Põhjendus)
        5 Kui tähelepanelik olete teiste kommentaaride suhtes. Kas panete tähele eksimusi ning kas te parandate vea. Kuidas suhtute inimesse kes on torkab silma eripärase keele ja/või rohkete keelevigade poolest.

Ette tänades
        1. 19
        2. Arvan.
        3. Kindlasti tuleks, sest siis on palju ilusam vaadata.
        4. Ei ütleks, et eksin, aga vahest jätan meelega mõned komad panemata või ei kasuta suuri tähti. Kõik see selleks, et teistele meelde tuletada, et ka mina võin vigu teha.
        5. Panen tähele. Suhtun halvasti. Tavaliselt parandama ei hakka, sest see võtaks liiga palju aega.
        6. MORE POLICE MORE DOCTORS MORE TEACHERS

Kommentaar

1 23
          2 Vähesel määral lyhenditesse pandud ja siis see noorte imelik kelle, mis võib arusaamatuks jääda. Ma ei hakka sulle siia lühendeid kirjutama, keel on keel.
          3 Ei ole niivõrd tähtis, aga oluline on, et silma ei riivaks ja oleks loetav. (Pikemaid tekste kirjutades ei näe ma olulist rolli ideaalsel õigekirjal, eriti kui see häirib mingid fägetit, kes tegelikult asjast aru sai)
          4 Vahest ikka, kirjutan liialt kiiresti ja mitte nii tähelepanelikult(tähed klaviatuuril läevad sassi).
          5 Kui häirib siis mainin, kui ei siis p*hhui.
          6 Lapsi võivad ju vähe parandada ja teisi, kuid sealjuures ise peaksid nad olema 100% perfektsed, aga seda ei juhtu. Üldiselt pole vaja, tolerantsus ruulib ja ka tihedamad tavakasutajad mölisevad niikuinii sama asja kallal.

Kommentaar

Siia teemasse...tänan vastuste eest.

Kommentaar

1) 14
              2) On küll. Ntx, olex, weic jne
              3) Oleneb foorumist, kuna kui on näiteks selliste inimeste foorum, kes kogu aeg kasutavad seda keelt(näiteks noored), siis seal võiks, kuid sellistes foorumites, kus käib igasugust rahvast - nii vanu kui ka noori - peaks kasutama õiget eesti keelt. Ja kindlasti peaks tekst loetav olema.
              4) Vahepeal ikka, näiteks kui on väga kiire.
              5) Vahepeal parandan, tavaliselt siis kui korduvalt eksitakse.
              6) Hetkel veel mitte, kuid varsti kindlasti, kuna mõndasid tekste ei oska lugeda ja ei saa teksti sisust aru.

Ma ei tea, kas siit midagi aru saada on, aga noh...

Kommentaar

Ma parandan siis teema autorit ka. Uurimistöö!
                It\\\'s always better on holiday...

Kommentaar

1. 15
                  2.Jah on küll. täppitähtede asemel nt numbrid, ja erinevad sõnad lühenditega
                  3.See pole eriti tähtis, kuid tähtis on see, et saaks aru, mis on kirjutatud.
                  4.Ikka eksin, seest eksimine on inimlik. Aga jah, kui on kiire siis tulevad tihti vead sisse.
                  5.Eks ma panen seda tähele küll, kuid ma jätan selle enda teada, ning ei ütle tavaliselt seda välja.
                  6. \"keelepolitseinike\" pole eriti vaja.
                  \\"Lampard is the perfect example of a modern player. He has athleticism, strength, and the ability to attack or defend. He scores a lot of goals, has great vision and is very consistent.\\"
                  Marcello Lippi

Kommentaar

Vastus teemale \'Uurimistöö\'

1. 18
                    2. kindlasti, ise kasutan mõningaid lühendeid (põmst, irw), lauslollusi väldin
                    3. minu jaoks isiklikult on tähtis, et kirjutataks korrektselt, kuna eesti keel on palju ilusam ning asjalikum, kui seda õigesti kasutada
                    4. vahel ikka eksin, see tuleb lohakusest
                    5. vigu panen tähele alati, ent tunnen, et nende parandamine on samaväärne tuuleveskitega võitlemisega, portaalis juhin vigadele rohkem tähelepanu; vahel kasutan keelevääratusi vea tegija suhtes ära (nt. vahest vs. vahel jne.)
                    6. mina suhtun positiivselt kõigesse, mille eesmärk on puhtam eesti keel; just sel eesmärgil on neid vaja.
                    Which ship has never docked at Liverpool?
                    The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

1. 32
                      2. Ei arva. Mingil kitsal grupeeringul võib ju oma \"keel\" olla, aga laiemalt internetikeelt ei eksisteeri.
                      3. Tuleks kirjutada korrektselt. Ei näe mingit põhjust keelt asja eest teist taga risustada. Samas ei tunneta ma ka maailmalõppu mõnes üksikus kirjaveas. Jutt peab olema sisukas ja kõigile arusaadav.
                      4. Eksin muidugi. Lohakusest ja kiirustamisest.
                      5. Olen tähelepanelikum siis, kui kirjutaja tekst on sisuliselt mõistetamatu. Olen sellistele asjadele ka tähelepanu juhtinud. Muidugi tulutult. Kindlasti näitab inimese kirjutamisviis tema haritust, mis omakorda mõjutab minu suhtumist.
                      6. Suhtun pigem positiivselt. Muidugi ei maksa selle politseinikutööga liialdada.
                      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

1 Kui vanad olete
                        1 - 21
                        2 - eip
                        3 - seda ei saa nõuda kõigilt aga oleks tore, kuigi ise eksin tihti selle suhtes
                        4 - eksin, kirjutan liiga kiirelt ja mõtte on ees ning käsi ei jõua järgi
                        5 - ei
                        6 - ei ole vaja, ma ei vaja kuradi eesti keele õpetajat, värdjad

Kommentaar

Algselt postitas eestimees
                          2 - eip
                          tõeline pärl ...

Kommentaar

1. 25a
                            2. Kergelt erinev keel, mis on vürtsitatud ikoonidega ning võimalusega linke/pilte/faile jagada.
                            3. Jah, tuleks kirjutada korrektselt. Infovahetus on sellisel juhul selgem ja otsesem. Ka ei harjuta inimene sel viisil rumalat kirjaviisi endale külge. Kui igapäevane suhtlus käib ikka ilma kirjavahemärkideta ning lühenditega, siis sellest tulenevalt võib kannatada ka inimese suhtlusoskus väljaspool internetti.
                            4. Minu eksimused tulevad kiirustamisest, nö näpuvääratused MSNis, foorumites pigem ka lohakusest, kuna ei viitsi alati oma teksti läbi lugeda (just pikema teksti puhul).
                            5. Teiste vead paistavad silma. Juhuslikud eksimused annan andeks, need ei tekita eelarvamusi. Süstemaatiline vigase keele kasutamine paneb kahtluse alla postitaja kompetentsi minu silmes.
                            6. \"Keele politseinike\" on ikka vaja aeg-ajalt. Ilma nendeta ei saaks osa kehvasid suhtlejaid oma vigadest aru.

Edu!

Kommentaar

1 Kui vanad olete
                              1. 23
                              2. Arvan, nt: nv, mhmh, (B)
                              3. Eks igaüks ise otsustab, narr kui eksitakse õigekirjaga a la keehvir, see näitab taset
                              4. Kiirusest
                              5. Ei paranda teise vigu
                              6. Puudub vajadus

edu
                              Jalgpallihaigla juhatuse liige

Kommentaar

Working...
                              X