Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Uurimistöö

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Uurimistöö\'

6 - ei ole vaja, ma ei vaja kuradi eesti keele opetajat, vardjad
    Sa eksid.

Kommentaar

Algselt postitas laurenzo

6 - ei ole vaja, ma ei vaja kuradi eesti keele opetajat, vardjad
      Sa eksid.
      edu sulle siis

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking

Algselt postitas eestimees
        2 Kas arvate et on olemas interneti-keel mis on erinev normikirjakeelest?
        2 - eip
        tõeline pärl ...
        ma ei viitsind süveneda eriti

Kommentaar

Algselt postitas xzburnoutzx
          1 Kui vanad olete
          2 Kas arvate et on olemas interneti-keel mis on erinev normikirjakeelest?
          Kui on siis kas te kasutate seda ja mõningaid näiteid sellest keelest
          3 Kas teie arvates tuleks foorumites kirjutada õigesti ja korrektselt või pole see nii tähtis(Põhjendus)
          4 Kas teie eksite enda kirjutistes, kui jah siis millest see tuleneb?
          5 Kui tähelepanelik olete teiste kommentaaride suhtes. Kas panete tähele eksimusi ning kas te parandate vea. Kuidas suhtute inimesse kes on torkab silma eripärase keele ja/või rohkete keelevigade poolest.
          6 Kuidas suhtute \"keelepolitseinikesse\" Internetis. Kas neid on vaja ja miks.
          1. 14
          2. jah. tglt, vbla jne
          3. võiks küll jah, silmale kergem lugeda
          4. vahel ikka, arvatavasti tuleb kiirustamisest
          5. ei paranda, aga tähele panen ikka
          6. ei ole vaja

Kommentaar

1. 21

2. Ei saa öelda, et oleks olemas päris konkreetne internetikeel. On küll teatud erinevad väljendid, mida kasutatakse (teismeliste puhul siis on neid sõnu (on need ikka sõnad?) pisut rohkem), kuid enamasti jääb asi siiski mõistlikkuse piiridesse ja on arusaadav. Ise kasutan aeg-ajalt lühendeid nagu näiteks (nt) prst=pärast, phmt=põhimõtteliselt, krt=pagan (hahaa). No näete siis.

3. Arvan, et tuleks üritada enam-vähem õigesti kirjutada. Mõne muidu asjalikku juttu ajava foorumikasutaja postitused jätan ma aeg-ajalt lugemata, kuna juhtub, et kirjatüki sisu ei jõua minuni kas siis õigekirjavigade või sõnade väära kasutamise võttu vms (lühend jällegi). Veel, päris jõuliselt häirib, kui ilusate maakeelsete õäöü asemel kasutatakse numbreid... olgu, mõnel ei jää muud üle võib-olla, kuid siiski...

4. Vabalt eksin. Ongi. Ei ole midagi, et ei eksi. Või tegelt ei tea ka eriti, sest pärast postituse tegemist ma nagu eriti enam enda kirjutist ei loe enamasti. Aga kui eksin, siis eks oma osa tule kiirest elutempost ja loomulikult ka madalast laubast ja haridusest ja muudest sellistest faktoritest, klaviatuuri eripärasused ka.

5. Üldjuhul jäävad kirjavead ikka silma, kuid et hakkaks neid parandama... seda ei. Kui see just kuidagi naljakas pole. Aga kui kirjutaja suudab mõtte edasi anda, siis ei ole väga mõtet norida. Inimestesse ei suhtu kuidagi, sest ega ma ausaltöeldes ei tea siin kirjutavate inimestest mitte midagi ja aid nende õigekirja põhjal lõplikku arvamust paika panna ei saa. Kuigi loomulikult tekib korrektselt kirjutava foorumikasutaja suhtes vähe positiivsem hoiak.

6. Kes on keelepolitseinik ja kas Venemaal on keelemiilitsad? Tegelikult ei oska siinkohal sõna võtta, sest ma ei kuuta päris täpselt ette, milles nende töö konkreetselt seisneks.

Kommentaar

Working...
            X