Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Taani karikatuurid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Taani karikatuurid\'

Algselt postitas Jyrka

Algselt postitas Devil

minu arvamus asjast
    Ma ei ole kindel, kas sinu intelligentsustasemega on kõige õigem oma arvamusi avaldada. Siit võib tõmmata parelleeli ka nende joonistuste kohta.
    No sinu mõtteid lugedes viimasel ajal, võiks ma lausa teles oma arvamust avaldada ja seda tõlgitaks umbes kümnesse enimlevinud keelde.

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Sõnavabaduse kaitsja topeltstandardid.
      Jep, siis on kodusõja alustamine arusaadav. Ma saan neist täiesti aru. Täna solvav karikatuur, homme solvav artikkel, ülehomme solvav silmakirtsutus. Paneme pommi, majad põlema. Ma saan neist täiesti aru. Kui sõda tahame, siis selle saame. Mis siin siis juba toimub...
      "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Algselt postitas vello99

Jep, siis on kodusõja alustamine arusaadav. Ma saan neist täiesti aru. Täna solvav karikatuur, homme solvav artikkel, ülehomme solvav silmakirtsutus. Paneme pommi, majad põlema. Ma saan neist täiesti aru. Kui sõda tahame, siis selle saame. Mis siin siis juba toimub...
        Asi pole nii must-valge. Moslemite puhul peagb arvestama, et tegu on teistsuguse kultuuriga rahvaga, kelle puhul ei tasu hakata selliste pisiasjadega provokatsioone esile kutsuma. Sarnaselt oli hiljuti ka see nö. sealihasupi skandaal, mis oli tehtud teadlikult provokatsiooniks, et teatud inimgrupp saaks enda aadetele ajakirjanduslikku kõlapinda. Minu jaoks on isiklikult arusaamatu selline viha teatud sümboli vastase huumori suhtes, kuid ma arvan, et näiteks ka sulle ei meeldiks, kui Vene ajakirjanduses hakataks Eesti regaalide vastast huumoriprogrammi läbi viima. Või keegi teeks näiteks sinu emast/isast jne., mõnitavad karikatuurid.
        Sõnavabadus on tore asi, kuid see ei anna põhjust teiste inimeste tõekspidamisi lamedalt mõnitada. Iraani president tegi vist ettepaneku hakata koguma holokausti teemalisi karikatuure, et see oleks ka siis sõnavabadus? võid paar korda arvata,m et kas mõned maailma suurriigid on juba sellel teemal valulikult reageerinud?

Siinkohal ei kiida ma ka heaks vägivalda saatkondade vastu, kuid nende rüüstajate hulgas paistab enamust omavat nö. noored ja radikaalsed tegelased, keda on üsna kerge igasugu loosungitega hulluks ajada. A\'la isamaa eest või allahi eest jne jne.
        Igatahes tobe käik mõlemalt poolt.

Kommentaar

ma juhin su tähelepanu asjaolule, et konflikti tuum ei peitugi nende karikatuuride avaldamise faktis vaid Taani riigi reaktsioonis. karikatuurid ongi teiste religiooni solvavad, mõttetud, koledad ja mitte põrmugi naljakad. küsimus on ikkagi selles, kas me peaksime välissurve mõjul oma väärtused (antud juhul siis sõnavabaduse temaatika) ümber vaatama või ei. selline oma kodanike õiguste ja ühiskonnakorralduse eest seismine on ära teeninud minu imeltuse. kahju ainult, et Taani pidi seda tegema nii mõttetu konflikti pärast.
          «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
          «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas dannar
            Moslemite puhul peagb arvestama, et tegu on teistsuguse kultuuriga rahvaga, kelle puhul ei tasu hakata selliste pisiasjadega provokatsioone esile kutsuma.
            Just. Läänes ollakse niikaugel, et tõsiselt usklik inimene on anakronism. Midagi pilamist väärivat. Aga arvestada võiks sellega, et mujal on teisiti. Et usul on sõna otseses mõttes eluline tähendus.
            Loomulikult ei kiida ma vägivalda heaks. Ja need, kes moslemimaailmas seda praegust vägivalda õhutavad, ei vääri kiidusõnu. Vastupidi. Aga teise inimese tõsist usku ei pilata.
            the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
            because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas dannar
              Moslemite puhul peagb arvestama, et tegu on teistsuguse kultuuriga rahvaga, kelle puhul ei tasu hakata selliste pisiasjadega provokatsioone esile kutsuma.
              Just. Läänes ollakse niikaugel, et tõsiselt usklik inimene on anakronism.
              No tegelt ju ei ole. Suur osa selle jama eskaleerumisest viimase aastatel aastatel on sellest, et esimest korda viimaste aastakümnete jooksul on Läänes (ok, mitte kõikjal, kuid selles riigis mis loeb) võimul tõsiusklikud inimesed.
              "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Algselt postitas vello99
                No tegelt ju ei ole. Suur osa selle jama eskaleerumisest viimase aastatel aastatel on sellest, et esimest korda viimaste aastakümnete jooksul on Läänes (ok, mitte kõikjal, kuid selles riigis mis loeb) võimul tõsiusklikud inimesed.
                Mingis suhtes tõsi. Samas ei maksa retoorikat ka liiga tõsiselt võtta. Ma kahtlen, kas see riik oleks toiminud oluliselt teisiti demokraadist presidendi võimul olles.

Kommentaar

see on haiglane kuidas moslemid käituvad ja panid taani saatkonna põlema seal urkkas....mingi väikse pildi pärats käituvad nüüd nii!

Kommentaar

Algselt postitas Devil

No sinu mõtteid lugedes viimasel ajal, võiks ma lausa teles oma arvamust avaldada ja seda tõlgitaks umbes kümnesse enimlevinud keelde.
                    Sa... oskad lugeda?

Kommentaar

...

Kommentaar

Sõnavabaduse kattevarju all teiste inimeste elu kõige olulisemat osa pilada - mind islamimaailma reaktsioon ei üllata. Läänemaailm on radikaalse islami esiletõusus ise süüdi. Need nõmedad karikatuurid on ainult ajend, mis inimesed hulluks ajab. Ja mina saan neist täiesti aru. Esimene ajend. Kindlasti mitte viimane. Kui me sõda tahame, siis selle ka saame.
                        Siinkohal on paslik meenutada, et kõige räigemad karikatuurid joonistasid Taani moslemid, kui läksid miskile moslemite konverentsile rääkima, kuidas neid Põhjamaades kiusatakse.

Ja noh, üldiselt võiks ära lõpetada endale tuha päheraputamise ja muu sarnase roosa naiivkommunistliku ila. Et kuidas me siis täpselt oleme süüdi nende hädades? Laseme nende helgeimad pead siia? Saadame liiga palju abiraha (mida Hamas lubas pommideks mitte vorpida!!) ja õpetame inimesed laisaks?

Igal asjal on piir. WHen in Rome, do like Romans. Islamimaailmas peavad valged inimesed seda jälgima, võiksid siis ju nemad siinkandis ka. Ühepoolne tolerants on mõttetu.
                        “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                        The Special One

Kommentaar

mnjahh.. programmeeritud, lahendamatu, vastuolu..

Kommentaar

Algselt postitas Jaan
                            Ja noh, üldiselt võiks ära lõpetada endale tuha päheraputamise ja muu sarnase roosa naiivkommunistliku ila.
                            Kui teisest inimesest lugupidamine ja tema usu aktsepteerimine on roosa naiivkommunistlik ila olen ma suurima rõõmuga kommunist. Kui see siinsele kontingendile rõõmu teeb. Homode sõber ja vasakpoolne liberaalne fanaatik - need austavad nimetused on juba varem külge poogitud niikuinii. See on nüüd siinses debatis küll kõige vähemolulisem aspekt.

Kommentaar

Kui teisest inimesest lugupidamine ja tema usu aktsepteerimine on roosa naiivkommunistlik ila olen ma suurima rõõmuga kommunist. Kui see siinsele kontingendile rõõmu teeb. Homode sõber ja vasakpoolne liberaalne fanaatik - need austavad nimetused on juba varem külge poogitud niikuinii. See on nüüd siinses debatis küll kõige vähemolulisem aspekt.
                              Hell yea! Mulle meeldib kuidas sa mõtled.

Kommentaar

Ma oletan, et sa mc oled ühes teises teemas tähele pannud, et ma pole homovihkaja, seega on su vastus puhas demagoogia. Sisulisemate teemade osas sa midagi ei öelnud, või mis?

Üks asi on usu aktsepteerimine ja teine asi on suvalise aspekti ära kasutamine viha õhutamiseks (ning viisid kuidas seda tehakse). Eriti viimased peaksid ära näitama, et mis mäng käib? Kordan veel, raske on leida ühine palliplats, kui ühed mängivad võrkpalli, teised ragbi reeglite järgi.
                                “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                                The Special One

Kommentaar

Working...
                                X