Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Film

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas magicm Vaata postitust
    Keegi häid jalgpalli teemalisi filme oskab soovitada? A'la selliseid nagu "The Damned United" ja "Looking for Eric".
    Tegelikult on kõik teretulnud. Andke ainult tuld, kui on häid soovitusi.
    Tänan.

Kes Green Street Hooligansi soovitab on homo. Sama käib Goali kohta.

Kommentaar

Football Factory? Ja siis see, kus Vinnie Jones vanglatiimi kokku paneb, Chev Chelios on väravas.

Kommentaar

klassikad

Das Wunder Von Bern

Bend It Like Beckham

ise tahaks ära näha doki "Deutchland - ein Sommermärchen" kasvõi ingliskeelsete supakatega (eesti omad oleks vist juba liigne luksus). http://www.imdb.com/title/tt0853060/ a see dok. dokke oskan ma muidugi palju rohkem soovitada.

reegline filmikompaniid ei taha jalgpallist filme teha, kuna see tihti ei too tagasi. põhjus selles, et kinnomineku otsuse teeb tavaliselt naine ja tihti on ekraanil ka tema film.

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust
          reegline filmikompaniid ei taha jalgpallist filme teha, kuna see tihti ei too tagasi. põhjus selles, et kinnomineku otsuse teeb tavaliselt naine ja tihti on ekraanil ka tema film.
          We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Pigem ei osata jalgpallifilmi kinolinal müüa.

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
              mis sa nüüd öelda tahtsid?

Algselt postitas Devil Vaata postitust
              Pigem ei osata jalgpallifilmi kinolinal müüa.
              No ma pmst võtsin ühe Eesti tipp filmirežissööri sõnad kokku, kes muuseas planeerib jalkafilmi (ilmselt vara veel vist seda mainida), ja natuke panin analüüsi juurde. Püüti teha ju ägedat noorte jalkafilmi. Tulemus Goali näol olemas. Tema mõte oligi ka see, et kuidas jalkafilmiga rahvast kinno tuua.

See on natukene see reegel, mis teles, et alates kella 21st on pult kodus mehe käes ning kogu programm on ka seetõttu vastavalt planeeritud.

See fitti, et sina nii ei arva, on sinu arvamus, mitte analüüs või laiem arusaamine. Miks muidu maailma suurimast spordist niivõrd vähe tippfilme on? Tglt, kas tippfilmi üldse ongi? Palun, fitti, näiteid kus jalkafilm oleks suurt kasumit toonud.

Bend it like Beckhamigi puhul ei olnud peastoori ju jalgpall, vaid inimeste vahelised suhted. Jalgpall oli vahend. See oli ka üks populaarsuse aluseid selle filmi puhul ja see oli tõesti hästi tehtud ka.

Kommentaar

Eks hollywood teeb neid filme üldiselt - ikka päris kahekohalised numbrid on korralikke korvpalli või ameerika jalgpalli filme tehtud, aga ei saa nad sellest meie vutist aru ja seeõttu ei tee ka filmi.

Kommentaar

Algselt postitas Aramis Vaata postitust
                  Eks hollywood teeb neid filme üldiselt - ikka päris kahekohalised numbrid on korralikke korvpalli või ameerika jalgpalli filme tehtud, aga ei saa nad sellest meie vutist aru ja seeõttu ei tee ka filmi.
                  Britannias ju ometi saadakse. Sealgi väga väga suur filmitööstus, mis teeb pmst sarnast asja ka nagu Hollywood.

ega küsimus ei ole ju, et ei tahetaks. pigem ongi probleem selles, et seda on jube raske müüa. ega asjata romantilisi komöödiaid nii palju ei ole. õnneks midagi siiski ikka tehakse.

dokumentaalfilme võrreldes aga mängukatega on ikka kõvasti kõvasti kõvasti rohkem. kui mängufilmis tuleb kangelased luua, siis siin on nad juba olemas.

Kommentaar

Kui ma peaks kinno jalgpallifilmi võtma, siis ega kerge see otsus poleks. Fighteri pealt vaadatuna, ei suutnud ka nii hea film meie inimest kinno tuua, ameerikas aga küll. Head näitlejad, hea film aga vähe glamuuri, mis meie turule sai saatuslikuks. Mõne kopika võib poetada ka sinna, et levitaja polnud kõige parem.

Kindlasti oleks vaja kedagi tuntud nägu, kes ka reaalselt oskaks seda mängu. Sellist on raske leida. Story võiks olla kergelt tõsieluline kergelt sündantlõhestav ja seotud mõne tippklubiga.

Suht valus on vaadata jalkafilme, kus mängivad kehvema skilliga vennad kui keskmine meie IV liigas.

Kommentaar

Noh, mis Aramis ütles.

Ja lisaks, miks on enamik jalgpallist vändatud filme laste või väikeste tüdrukute filmid? Aga sellepärast, et kui näitleja üritab näidelda jalgpalli mängimist, näeb see tobe välja (vt seesinane Goal). Ja kui proovida peaosas jalgpallurit, näeb see samuti tobe välja (vt Victory). Seega on lihtsam teha jalgpallifilme lastest, tüdrukutest või jalgpalli mängivatest koertest, sest need võivad tobedad olla ja keegi ei pahanda, aga need filmid paraku jälle ei koti jalgpallifänne, kes vaatavad parem mängu ennast või lamisevad sellest kõrtsis paari õlle taga.

Aga sirgjooneliselt väita, et mingil 'mehisel' temaatikal film jääb tegemata sellepärast, et see ei pruugi naisi kinno tõmmata, on nii lame üldistus, et selle peale ei tuleks isegi Joey Barton. Küsi kasvõi John McClane'i või John Rambo käest.

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                        Aga sirgjooneliselt väita, et mingil 'mehisel' temaatikal film jääb tegemata sellepärast, et see ei pruugi naisi kinno tõmmata, on nii lame üldistus, et selle peale ei tuleks isegi Joey Barton. Küsi kasvõi John McClane'i või John Rambo käest.
                        Ma saan aru härra, et olen teid südamepõhjani vihastanud miskil põhjusel (mulle mitte teadaoleval), mistõttu teil raskusi üldse minuga nõustumisel ning tunnete vastupandamatut soovi kogu aeg ära panna.

Ent siin sa võrdled ju eri kategooriaid. Minu väide oli, et kassat teevad üldjuhul naiste otsused. Vaata mis filme üldse tehakse ja millised kindla peale enam kassat teevad. Erandid on muidugi alati olemas. Rambo ja McClane'i puhul või ju ka väita, et naised lähevad ka stoori või üldisema meelelahutuse pärast (hakka nüüd selle väite pärast norima!). Mõlemad karakterid pakuvad midagi ka naistele.

Ma saan aru, et sinu naisele jalgpall pakub, aga vaata tribüüne mängudel ja tee omad järeldused. Naised üldjuhul ei lähe jalgpalli vaatama. Kahjuks. Õnneks siiski viimasel ajal on see trend vaikselt muutumas. Ka teleauditooriumi uuringud vaikselt seda muutust kajastavad (mäletan säärast väidet kuskilt).

Ma räägin, sa võrdled praegu võrdlematuid. Võiks siis pigem võrrelda spordifilmid üldisemalt ja action filmid üldisemalt ja romantilised komöödiad üldisemalt ja lastefilmid üldisemalt (ka animatsioonid) jne.

Mu praegune neiu on ka suht tippsportlane. Vaevalt, et ta oleks nõus minuga jalkafilmi vaatama tulema. Kuna ta sportlane, siis ilmselt pärast väikest veenmist tuleks.

EDIT:
                        Maailma kassaedetabel

Esisajast ma spordifilmi ei leidnud (vabandan kui kahe silma vahele jäi). keegi võib uurida, et mitmes esimene on.

Ega ma selle üle õnnelik ei ole. Loomulikult oleks lahe kui oleks spordis s.h. eriti jalgpallist enam mängufilme. Kahjuks need ei too kassat, mistõttu igaks juhuks välditakse. Vahepeal jälle riskitakse. Dokumentaali žanr on spordile ja ka jalgpallile palju sobilikum. See räägib reaalsetest staaridest. Filmis loodavate staaridega saavad inimesed ju tippmeestega alati paralleele tuua, mistõttu filmis ka staaride loomine ülimalt keeruline.

Das Wunder Von Bern - ajalooline, peaaegu dokumentaalne
                        Shaolin Soccer - komöödia
                        Bend It Like Beckam - rassisuhted ja armastuslugu
                        jne.

Otse jalgpalli teemaline, kus kasvab kangelane jne. kipubki olema Goal. Selle tase on aga teada.

Kommentaar

pruut mul rääkis, et varsti hakkab üks lahe jalkapallo fiilmi
                          see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Ma ei tea Steiv, miks minupoolne väike iroonia peaks kohe tähendama, et ma üritan igal võimalusel ära panna. Aga see selleks, nagu ütles Kurt Vonnegut.

Ega ma sinuga vaielda ei viitsi, aga lisaks paar mõtet. Esiteks. Sinu väide ˛enskii razmerist ehk sellest, et naised otsustavad. Sinu toodud kassafilmide tabelit kiigates ütleks selle põhjal väga selgelt, et otsuseid, mida sel nädalavahetusel kinos vaadata, teevad pigem lapsed, mitte tingimata naised. (Kuigi võib obv väita, et süüdi on ikkagi naised, sest ema viib lapse ennem vaatama Potterit kui Hostelit.) Tõenäoliselt on seegi põhjus, miks enamik olemasolevaid vutifilme on lastele mõeldud, aga ma ei välista ka neid teisi argumente näitlejatest jalgpallurite ja jalgpalluritest näitlejate kohta, mis ma ülal välja tõin. (Kuigi näiteks mina vaataks hea meelega filmi, kus peaosas Joey Barton.)

Aga vaadates seda rahamasinate topi, ei näe me ju suurest pildist rohkemat kui fragmenti. Kui suurstuudio leiab, et tal on vaja universaalset kassahitti, siis ta teeb veel ühe osa 'Kariibimerepiraate'; aga kui vaja saada kinno noored sadistid, siis järgmise 'Sae'; ja kui veel kassat vähe on, siis 'Alien vs Charlie Sheen' peaks tooma ulmehuvilistest hedonistidest täismaja. Ja kui stuudio ikka tõesti tahab just neid paganama naisi kinno saada, siis nad teevad veel ühe erin brokovichi. Ent sinna vahele mahuks ju mitu kunst-, eluloo- või vutifilmi, mis võibolla palju ei teeni, aga mida mõni ikka vaatab. Igale filmile on kuskil vaataja. (Ühelt teiselt, mulle tuttavamalt alalt paralleeli tõmmates - umbes samadel printsiipidel antakse välja ka nt luuleraamatuid ja Ungari autorite tõlkeid. Mingit ringkonda see kräpp ju huvitab, ja kui Kulka ja ungari saatkond toetavad, siis tuleb kirjastaja nulli ka!)

Seega, veelkord, minu meelest argument, nagu oleks spordifilme nii vähe ainult sellepärast, et nad ei löö 'Titanicu' kassat, ei päde. Kust tuleb üldse eeldus, nagu peaks jalgpalli- (või üldse spordi-)film olema kassahitt? Nagu sa ütlesid, dokumentaali ˛anr on spordile ja ka jalgpallile palju sobilikum. Aga jällegi, kui dokis ei ole pingviine, siis ei ole ta ka kassahitt.

Kommentaar

fitti, ei midagi isiklikku. pigem olen sinu poolt. eriti kui on võimalik viisakalt arutleda lihtsalt ma ei mäleta, et oleks sinuga varem asja saanud arutada. sinu vastused on olnud ainult iroonia. pidev ühesuunaline iroonia näitab ka mingit kibestumist iroonia saanu suhtes. mul on hea meel kui see nii ei oleks

Aga kahjuks on filmide äriloogika see, et tooks võimalikult palju kasumit ja selle põhjal langetatakse ka otsuseid. Leida spordifilmide jaoks finantseerijaid on lihtsalt samal põhjusel keeruline.

Mõni spordifilm ju ikka igal aastal tehakse, kuna sihtgrupp on olemas. Ent kahjuks ei too see sihtrühm nii palju sisse.

Nii lihtne see kahjuks ongi. 90% filmidest, mis meie kinodesse jõuavad ongi ikkagi toodetud eesmärgiga ka kasumit saada.

Tõsi see kehtib enamasti Hollywoodi ja ka Briti filmide kohta. Euroopa filmid on enam riigi toel ja teistsugusel finantseerimisel, ent ka sealt ei leia ju palju spordifilme (igaks juhuks, et me räägime ikka mängufilmidest). Et Das Wunder Von Bern, Looking For Eric, Bend It Like Beckham tulevad koheselt meelde, ent ükski ei ole neist otseselt jalkafilm vaid ikka lihtsalt jalgpalliga seotud film.

Esimene Euroopa puhas jalkafilm mis pähe kargas oli üks Rootsi film 70ndatest, mida näidati Saksamaa jalka MMi ajal Goethe instituudi poolt korraldatud ürituste sarjas (filmi nimi kohe ei tule meelde, väikse poisiga oli midagi, kes koos meestega mängima hakkas).

Kommentaar

Ma ei tea, kas ja kuidas seda 'puhast' jalgpallifilmi on üldse võimalik kirjutada-vändata. Selline poiss-hakkab-meestega-mängima-alguses-on-raske-aga-pärast-hulga-parem on ju ainuvõimalik liin, millele ehitati ka õnnetu 'Goal'. Aga kui see on juba kord üles võetud ja purki pandud, siis pole nagu järgmiste filmide jaoks enam mingit materjali jäänud. Võimalikud on kerged variatsioonid, aga milleks.

Kommentaar

Working...
                                X