Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Film

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Ma olen ühte Eesti filmi näinud - Nimed Martoohvli(või midagi sellist) ja sellest jubedusest piisab terveks eluks.

Kommentaar

Algselt postitas Jürvi-Hool Vaata postitust
      Ma olen ühte Eesti filmi näinud - Nimed Martoohvli(või midagi sellist) ja sellest jubedusest piisab terveks eluks.
      vaata veel Imeb Marmorvahvlit ka juurde ja piisab kahekordselt

Kommentaar

Algselt postitas Jürvi-Hool Vaata postitust
        Päris kurb kui filmikultuuritut elu oled sa siiani elanud. No küll noor inimene vast ka areneks, kui keegi õieti suunaks teist. Oh jah..

Kommentaar

Kuidas palun? Ma pole su 10 aastane sõber, et sa minuga nii rääkida võid.

Ja pealegi vaevalt, et see filme paremaks teeb kui nad on mingi kindla väikese kultuuritu ja vaese maajupi peal tehtud. Sa arvad kindlasti ka, et Nimed Martoohvlil on hea film?

Kommentaar

Marmorfilm ei ole mingi kvaliteetüllitis tõepoolest, aga ainult selle põhjal kogu eesti filmindusele kriips peale tõmmata, on ikka äärmiselt pealiskaudne.

Nujah, eks sa ka liialdasid (ainult 1'te) kindlasti, aga su väljaöeldu jättis tõepoolest mulje tüüpilisest tatipritsimisest, mis ühelt teismeliselt välja võib tulla. Oh andesta kui solvasin.
            Mnjah....ega delfi kommarid ole ka kõik mäslevad tiinekaid, vaid valdavalt eakam kontingent ja noh teadagi mis seal toimub.

Kommentaar

Algselt postitas smörgåsbord Vaata postitust
              ühtede parimate noorema generatsiooni eesti näitlejate "puisteks" nimetamine on samuti muhe.
              Kas hea näitleja ei või puiselt või üle jala oma rolli mängida? Võib küll.
              the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
              because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Eile Riia kaitsjaid vaadates sain aru, et Nimed marmortahvlil on ikka hea film.

Kommentaar

Kui lahingustseene võrrelda, oli Riia kaitsjad igatahes parem. Ma ei tea milles asi, Tuulepealse maa kui ka Nimed marmortahvlil puhul on sõjaline osa väga mannetuks jäänud. Jääb mulje, et 10- liikmelisest koolipoiste bandest piisab iga lahingu võidu vormistamiseks. Riia kaitsjate puhul oli vähemalt näha, et sõjavägi on vähe suurem kooslus. Sisuliselt poolelt (kohustuslik armastuslugu, patriotismipuhangud jms) oli ta kõigi eesti analoogidega võrdses klassis.
                  308

Kommentaar

Tehti jah pauku veidi rohkem, aga midagi põnevat seal küll polnud. Armastuslugu oli haigutamaajav ja noh, Riia päästmiseks piisas lõpuks kah neljast mehest, kes kuidagi ühe kahuri juurde hiilisid.

Kommentaar

Algselt postitas kyps Vaata postitust
                      Tehti jah pauku veidi rohkem, aga midagi põnevat seal küll polnud. Armastuslugu oli haigutamaajav ja noh, Riia päästmiseks piisas lõpuks kah neljast mehest, kes kuidagi ühe kahuri juurde hiilisid.
                      Mulle meeldis samas filmi peakangelane - mis ta nimi nüüd oligi? Martinsh? Väga tore, et Riia kangelaseks ei osutunud noor ja piltilus naistemagnet. Hoopis igati aus ja usutavalt keskpärase välimusega keskealine sõjamees.
                      Ah jaa ja Ulmanise näitamine argpüksina avaldas muljet. Kas me julgeksime Pätsiga samamoodi teha?

Kommentaar

No lähenemised olid erinevad. Läti filmis oli peategelane selline Rambo tüüpi killer, kes lisaks sellele oma patriootlike kihutuskõnedega oli võimeline rahvast üles kütma. Eesti filmis näidati jälle koolipoisse, kes hoolimata oma sõjaliste oskuste puudumisest läksid riigile appi. Viimane variant on Rambo filmidele vahelduseks sümpaatsem. Eriti meeldis filmis see koht, kus esmakordselt metsas vastast nähti. See tundus äärmiselt ehe ja tundsin, et ise oleks kah sealt 200-se pulsiga vehkat teinud.

Kommentaar

Minu meelest oli see kohutavalt halb film. Ei oska isegi midagi head sealt välja tuua. Armastuslugu oli ebaloomulik, karakterid polnud korralikult välja arendatud, sisu oli täis klišeesid, sealne ajalookäsitlus oli kuidagi liiga vildakas jne. Samuti jäi arusaamatuks, et kuidas mingid suvalised vennad kohe nii tegijad sõjamehed on. Ei piisa ju ainult püssi kätte andmisest kui sellega midagi teha ei oska. Aga vot selles filmi piisas. See Martins oli muidugi ületamatu. Mingi suvaline jorss, kes seisab nähtavasti iga Läti suurema eduka ajaloosündmuse taga. Nagu mingi Läti Kalevipoeg. Oh krt, neid häid kohti oli seal ikka hulgi, naerda sai kõvasti.

Kommentaar

Algselt postitas Yattara Vaata postitust
                            Ei piisa ju ainult püssi kätte andmisest kui sellega midagi teha ei oska. Aga vot selles filmi piisas. See Martins oli muidugi ületamatu. Mingi suvaline jorss, kes seisab nähtavasti iga Läti suurema eduka ajaloosündmuse taga.
                            Martinsh ja suur osa tema kaaslastest olid 4 aastat I maailmasõja rinnetel võidelnud. Seega kogemust justkui oli. Või jäi filmi algus nägemata?

Kommentaar

Rambode kasutamine sõjafilmides on tegelikult filmitööstuse poolt üpris vastutustundetu lähenemine mis lihtsalt romantiseerib sõda. Sel teemal on kenasti kirjutanud Vonnegut oma raamatus Tapamaja, korpus 5. Tegelikult peetakse sõjad ju ikka umbes 18 aastaste lastega, aga vaatajad pidavat laste massilisele tapmisele eelistama hoopis maikaga John Wayne'i kangelastegusid sooritamas. Imelik lugu.

Et teemast mitte väga mööda minna, siis olgu meelde tuletatud, et Nimed Marmortahvlil on eelmise vabariigi vaikival ajastul kirjutatud propaganda. No ja siis tegi Elmo Nüganen selle põhjal filmi. No mida te ootate, jumal hoidku! Samuti on iseenesestmõistetav, et lätlased sama asja veel sitemini suudavad teha.
                              Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

Tundus vähemalt, et suur osa relvastatud riialastest olid ikkagi mingid suvalised inimesed. Samas jah, osad olid tõesti sõjast naasnud. Ma mõtlesin neid 4 venda ka selle all, kes suurtükki läksid varastama.
                                Miks just nemad valiti. Ok, saab aru, et Martins oli mingi eriline tapamasin ja filmi kangelane, aga ta sõbrad...nemad ju polnud õiged sõjamehed, no ta parim sõber küll oli rindel käinud, aga ta oli ikkagi joodik.

Kommentaar

Working...
                                X