Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pronkssõdur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Tõnismäe pronkssõdur\'

Algselt postitas dannar

mai teagi. ma olen nüüd vist juba 6 aastat ajalugu ülikoolis õppinud nii et sellisele küsimusele, et mis on õige ajalugu, ma vastata ei oska.
    oige ajalugu= x-fail? ehk mingi paranormaalne nahtus?
    Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas dannar
      mai teagi. ma olen nüüd vist juba 6 aastat ajalugu ülikoolis õppinud nii et sellisele küsimusele, et mis on õige ajalugu, ma vastata ei oska.
      Millal kadus komme süütult abielluda?

Krt. nüüd keerati küll hea teema persse.
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo

Algselt postitas dannar

ajalugu on lihtsalt tööriist inimeste ohjamisel ja suunamisel. ning igaüks üritab olnust rääkida vastavalt omas võtmes. näiteks tõlgendavad ka Eesti erakonnad mitmeid ajaloo sündmusi erinevalt. näiteks on mõnele erakonnale kasulik näidata, et KÕIK eestis elavad venelased on täielikus sitapead ja muidusööjad, sest rahvuskonfliktide suurenedes on nende platvormil rohkem toetajaid jne.

Õige ajalugu on see, et sel ja sel ajal oli sõda, kuid sõja põhjused, ajendid ning muu on väga subjektiivne ning igal riigil on enda nö. \"õige\" ajalugu. Näiteks võib väita, et eesti vallutamine venelaste poolt oli riikliku julgeoleku küsimus, sest eesti sattumise korral sakslastele või ükskõik kellele, oleks jäänud Venemaa ainsaks Euroopas manööverdatavaks sadamaks Arhangelsk, (pluss Musta mere sadamad, kuid seal on Bosporuse väin, mida oleks ka üsna kerge blokeerida).

Samas võib ka venelastest aru saada, et tegelikult nad tõesti võitlesid fašismi vastu ning selle ideoloogia süstemaatiliselt inimgruppide ahjuajamispoliitikale võrdväärselt Darth Vaderlikku kõrvale panna pole. Kui selle käigus mingilt väikerahvalt \"komm\" ära võeti, sis see on lihtsalt tööõnnetus ning mitte ühtegi suuremat rahvust pole kottind endast väiksema rahva käekäik. Samamoodi pole eestlasi tegelt kunagi huvitand, et mis neist krdi setudest saab.

ehk meile on ajalugu üks, teistele teine. ja nii see alati ka jääb.

Kommentaar

Algselt postitas Martin

Algselt postitas dannar

mina abiellun endiselt süütult. aga miks sina pole meie klubiga liitund ah???

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas Martin

Algselt postitas dannar

mina abiellun endiselt süütult. aga miks sina pole meie klubiga liitund ah???

When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

vott ülejäänud, kes pole Martini kombel moraali käest lasknud, võivad liituda siin süütult abiellujate klubiga .

Kommentaar

Pronkssõduriga on see asi kõige hullem, et nüüd soditi ka eest VABADUSSÕJA monumenti.. nimelt oli seal vene keeles \"Libu riik\" kirjutatud ja mõlema äärmuse sümboleid juurde, kui venkudel saksa poolel sõdinute ausambaid võtta pole lähevad omeriikluse ausammaste kallale ja neid politsei ei kaitse, vähe sellest neid linnavalitsus puhastada kah ei viitsi: neljapäeva hommikul olla avastatud ja laupäeva õhtuksks polnud puhas.. pronkssõdurit oleks selle ajaga rohkem kui kakskümmend korda määrida ja puhastada jõudnud
                lihtsalt keskerakonna suhtumine ajab vihale.. venemeelsed on nad koguaeg olnd ja mulle pole nad kunagi meeldind, aga kas neil endal tõesti aateid ei ole? ma saan aru et mõned juhtfiguurid võivad olla vene mõju all, aga erakonnal on ju liikmeid tuhandeid ja iga eestlase au peaks olema praegu nii riivatud, et erakonnas peaksid pinged olema.. ja ratas on lihtsalt jube- huvitav kas ta ise ka mõelda suudab või räägib naisega kah eind etteöeldud sõnu

kurb on lihtsalt vägivallaga (punasõdurite haudade rüvetamisega) vastata on mõttetu ja nõme, meeleavaldusi korraldada ei lasta.. eesti rahvas on oma riigis täiesti abitu

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas lorenzo

Algselt postitas dannar

ajalugu on lihtsalt tööriist inimeste ohjamisel ja suunamisel. ning igaüks üritab olnust rääkida vastavalt omas võtmes. näiteks tõlgendavad ka Eesti erakonnad mitmeid ajaloo sündmusi erinevalt. näiteks on mõnele erakonnale kasulik näidata, et KÕIK eestis elavad venelased on täielikus sitapead ja muidusööjad, sest rahvuskonfliktide suurenedes on nende platvormil rohkem toetajaid jne.

Õige ajalugu on see, et sel ja sel ajal oli sõda, kuid sõja põhjused, ajendid ning muu on väga subjektiivne ning igal riigil on enda nö. \"õige\" ajalugu. Näiteks võib väita, et eesti vallutamine venelaste poolt oli riikliku julgeoleku küsimus, sest eesti sattumise korral sakslastele või ükskõik kellele, oleks jäänud Venemaa ainsaks Euroopas manööverdatavaks sadamaks Arhangelsk, (pluss Musta mere sadamad, kuid seal on Bosporuse väin, mida oleks ka üsna kerge blokeerida).

Samas võib ka venelastest aru saada, et tegelikult nad tõesti võitlesid fašismi vastu ning selle ideoloogia süstemaatiliselt inimgruppide ahjuajamispoliitikale võrdväärselt Darth Vaderlikku kõrvale panna pole. Kui selle käigus mingilt väikerahvalt \"komm\" ära võeti, sis see on lihtsalt tööõnnetus ning mitte ühtegi suuremat rahvust pole kottind endast väiksema rahva käekäik. Samamoodi pole eestlasi tegelt kunagi huvitand, et mis neist krdi setudest saab.

ehk meile on ajalugu üks, teistele teine. ja nii see alati ka jääb.
                  ma saan su mottekaigust aru ja olen pari, aga kui need asjad kokku liita siis ju saab toese ajaloo. mis puudutab aga ajaloosundmuste eksponeerimist mingi riigi territooriumil, siis see oleks ikkagi antud riigi, hetkel Eesti, otsustada, mis on eetilised mis mitte ja lahtudes Eesti ajaloost, mitte Venemaa ajaloost. see mis venelane korraldas siin 50 aastat oli lihtsalt natsionaliseerimine labi ajupesu. ka mul vanemad ju jarsku avastasid 80ndatel et nae, Lenin polnudki nii lahe sell ja Stalin oli vapsee kriminaal.
                  Catalunya is not Spain!

Kommentaar

DANNAR hoia palun siit teemast eemale sest sa ajad kõik perse!!!!!!!!!!!!

Kommentaar

Algselt postitas eestimees

sinu kontributsioon sellesse teemasse on muidugi kõvasti asjalikum
                      Feel the strength of a hundred thousand heartbeats,
                      Cry welcome to the song.
                      And as it lifts you, time to move on.
                      We go!

Kommentaar

Algselt postitas eestimees

TEEME KLUBI, KUHU SAAB SEE, KES ON MOLLI PANNUD:
                        NEEGRITELE
                        VENELASTELE
                        PILUKATELE
                        JUUTIDELE
                        ARAABLASTELE
                        JT VÕÕRAMAALASTELE

ELAGU PUHAS EESTI!!!!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                          ma saan su mottekaigust aru ja olen pari, aga kui need asjad kokku liita siis ju saab toese ajaloo. mis puudutab aga ajaloosundmuste eksponeerimist mingi riigi territooriumil, siis see oleks ikkagi antud riigi, hetkel Eesti, otsustada, mis on eetilised mis mitte ja lahtudes Eesti ajaloost, mitte Venemaa ajaloost. see mis venelane korraldas siin 50 aastat oli lihtsalt natsionaliseerimine labi ajupesu. ka mul vanemad ju jarsku avastasid 80ndatel et nae, Lenin polnudki nii lahe sell ja Stalin oli vapsee kriminaal.
                          no tglt võib alati mõelda tõesti, et kui KÕIK faktid välja uurida, et siis saame üksüheselt korrektse ajaloo, kuid inimesed tunnistavad ikka seda, mis neile parem. Näiteks Magnus Ilmjärv suutis ära tõestada, et Päts oli NL-i palgal, kuid rahvast suurem osa ei tunnista seda siiani. Samuti kirjutas hiljuti Eero Medijainen sellest, et Tartu rahu ei saa enam kehtida, sest mõlemad pooled on seda rikkunud, kuid selle peale läks sõimamiseks, et mis õigusega kirjutab EESTI ajaloolane eestlastele mitte kasulikku ajalugu.

Samamoodi ei taha ka venelased mõista, et nende sõjavägi okupeeris lisaks fašismist vabastamisele eesti, ameeriklased ei taha tunnistada endapoolseid sõjakuritegusid, sest neid pole tõestatud jne. ainsad õnnetud, kes enda mineviku pärast punastavad on sakslased, ja ma olen üsna kindel, et ka sakslased oleks sama enesekindlalt natsismi kaitsmas, kui neid poleks Teise maailmasõja lõpuks täiesti mättasse pekstud.

edit. teemasse ka. Pronkssõdur, fuck yeah..

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha

TEEME KLUBI, KUHU SAAB SEE, KES ON MOLLI PANNUD:
                            NEEGRITELE
                            VENELASTELE
                            PILUKATELE
                            JUUTIDELE
                            ARAABLASTELE
                            JT VÕÕRAMAALASTELE

ELAGU PUHAS EESTI!!!!
                            http://foorum.soccernet.ee/read.php?TID=4185

Kommentaar

Algselt postitas dannar

Algselt postitas lorenzo
                              no tglt võib alati mõelda tõesti, et kui KÕIK faktid välja uurida, et siis saame üksüheselt korrektse ajaloo, kuid inimesed tunnistavad ikka seda, mis neile parem. Näiteks Magnus Ilmjärv suutis ära tõestada, et Päts oli NL-i palgal, kuid rahvast suurem osa ei tunnista seda siiani. Samuti kirjutas hiljuti Eero Medijainen sellest, et Tartu rahu ei saa enam kehtida, sest mõlemad pooled on seda rikkunud, kuid selle peale läks sõimamiseks, et mis õigusega kirjutab EESTI ajaloolane eestlastele mitte kasulikku ajalugu.

Samamoodi ei taha ka venelased mõista, et nende sõjavägi okupeeris lisaks fašismist vabastamisele eesti, ameeriklased ei taha tunnistada endapoolseid sõjakuritegusid, sest neid pole tõestatud jne. ainsad õnnetud, kes enda mineviku pärast punastavad on sakslased, ja ma olen üsna kindel, et ka sakslased oleks sama enesekindlalt natsismi kaitsmas, kui neid poleks Teise maailmasõja lõpuks täiesti mättasse pekstud.

edit. teemasse ka. Pronkssõdur, fuck yeah..
                              ok, aga miks ma peaks uskuma mingit subjektiivset ajalugu? ma saan aru, et moni tahab kuulata uhte ja teine teist, aga siit ka vastus sinu kusimusele mis on oige ajalugu- objektiivne ajalugu. eks see ole igauhe enda otsustada millist ajalugu tahab tema tunda ja milliseid fakte aktsepteerida, aga olnut ei saa olematuks teha.
                              Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo
                                ok, aga miks ma peaks uskuma mingit subjektiivset ajalugu? ma saan aru, et moni tahab kuulata uhte ja teine teist, aga siit ka vastus sinu kusimusele mis on oige ajalugu- objektiivne ajalugu. eks see ole igauhe enda otsustada millist ajalugu tahab tema tunda ja milliseid fakte aktsepteerida, aga olnut ei saa olematuks teha.
                                no olnut jääb alles, kuid samas saab ajalugu alati endale sobivaks kirjutada, allikaid hävitada jne jne.
                                Pronkssõdur, noku

Kommentaar

Working...
                                X