Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pronkssõdur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'Tõnismäe pronkssõdur\'

et mind oma juurte mahasalgajaks ei peetaks, siis teatan, et mina olen rootslane

Kommentaar

Enamasti mainitakse ikak Soomes vahele jäänud pättide kohta, et tegu oli eesti kodanikuga. Rahvust enamasti ei mainita.
      Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas eston maravilha

et mind oma juurte mahasalgajaks ei peetaks, siis teatan, et mina olen rootslane
        Vaata oma nime mees, sa oled tibla
        Feel the strength of a hundred thousand heartbeats,
        Cry welcome to the song.
        And as it lifts you, time to move on.
        We go!

Kommentaar

Algselt postitas Sajets
          Sinu teooria järgi ei eksisteeri ühtki puhast eestlast ju sel juhul.
          Just. Me oleme kõik lihtsalt inimesed. Pikk ja lühike, kõhn ja paks, hele ja tõmmu. Niipea kui sellest aru saame, suudame ka leppida selle maailmaga kus elame.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Algselt postitas Sajets

Algselt postitas eston maravilha

Vaata oma nime mees, sa oled tibla
            hunt vs rahvas..

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Algselt postitas Sajets
              Just. Me oleme kõik lihtsalt inimesed. Pikk ja lühike, kõhn ja paks, hele ja tõmmu. Niipea kui sellest aru saame, suudame ka leppida selle maailmaga kus elame.
              No mis jutt see on? Sa unustad ära taustsüsteemi, selle, milles üks või teine indiviid on kasvanud. Ja paraku on täiesti loogiline, et mida vähem oli inimesi maailmas laiali eri paikades, seda üksteisest erinevalt nad ka kasvasid ja arenesid. Ja kui nende tsivilisatsioonid kokku said, siis loogiliselt tekkisid konfliktid, sest teised olid võõrad ja keegi oma vaadetest loobuda ei taha nii lihtsalt.

Et sinu utoopia toimida saaks peaks tõesti olema meil kõigil üks ema ja üks isa - ah milline piibellik unistus.
              Cry welcome to the song.
              We go!

Kommentaar

Algselt postitas Sajets
                Sa sellist muinasjutu raamatut nagu piibel oled lugenud???

seal on selline koht kus räägitakse paabeli torni ehitamisest kui sa sellele nüüd mõtled, siis saad aru miks erinevad rahvused on head. Igas muinasjutus on tõetera sees.
                Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas Sajets
                  No mis jutt see on? Sa unustad ära taustsüsteemi, selle, milles üks või teine indiviid on kasvanud. Ja paraku on täiesti loogiline, et mida vähem oli inimesi maailmas laiali eri paikades, seda üksteisest erinevalt nad ka kasvasid ja arenesid. Ja kui nende tsivilisatsioonid kokku said, siis loogiliselt tekkisid konfliktid, sest teised olid võõrad ja keegi oma vaadetest loobuda ei taha nii lihtsalt.
                  See sinu taustsüsteem ju ongi kõigi meie konfliktide alus. Kas polekski seega aeg uutmoodi mõtlema hakata?

Kommentaar

Algselt postitas Sajets
                    See sinu taustsüsteem ju ongi kõigi meie konfliktide alus. Kas polekski seega aeg uutmoodi mõtlema hakata?
                    Jah ma tean, et on. Aga kuidas teha 6 miljardile selgeks, et nii on õige elada ja see, mis sulle vanemate poolt kaasa anti ja õpetati, vale. See oleks uus ristiretk, mille käigus sureks suur hulk ja see veniks nii pikale et lõpuks keegi ei mäletakski, mida üritatakse selgeks teha. Sõnum deformeeruks jõledatesse proportsioonidesse.
                    Cry welcome to the song.
                    We go!

Kommentaar

Algselt postitas Sajets
                      Jah ma tean, et on. Aga kuidas teha 6 miljardile selgeks, et nii on õige elada ja see, mis sulle vanemate poolt kaasa anti ja õpetati, vale. See oleks uus ristiretk, mille käigus sureks suur hulk ja see veniks nii pikale et lõpuks keegi ei mäletakski, mida üritatakse selgeks teha. Sõnum deformeeruks jõledatesse proportsioonidesse.
                      Muidugi on sul õigus. Aga eks selle asjaga on nii nagu iga teisegagi siin maailmas - kusagilt tuleb alustada. Võtame või rohelise mõtteviisi. Veel 40 aastat tagasi ei teadnud sellest keegi midagi ega tahtnudki teada. Ometi leidus inimesi, kes suutsid protsessi algatada. Kaugele pole veel jõutud, aga samm sammult ja põlvkond põlvkonnalt...
                      Ega kusagilt mujalt alustada polegi kui iseendast.

Kommentaar

Selles on sul õigus. Aga mina isiklikult ei näe küll enenses suurt motivatsiooni ümberkasvamiseks. Minu pärast võivad inimesed üksteisel kõrisi läbi lõigata või sõdu pidada palju tahavad, Tapku üksteist palju lustib. rohelise mõtlemisega on aga teine lugu. Tunnen end vastutavaks looduse ees ja proovin seega niipalju mitte koormata teda. Ja loodusele oleks ka kasulikum, kui meid 6 miljardi asemel vaid 1 miljard oleks.
                        Cry welcome to the song.
                        We go!

Kommentaar

mulle meeldib ka loodus. ja linnud.

aga mida teie, lugupeetud rohelise mõtteviisi kandjad, siis õigupoolest keskkonna säästmiseks teete? ostate Selverist paberkoti ja laote selle täis toitu, mille pakendamiseks kulutati pool tonni naftat?
                          «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                          «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn

mulle meeldib ka loodus. ja linnud.

aga mida teie, lugupeetud rohelise mõtteviisi kandjad, siis õigupoolest keskkonna säästmiseks teete? ostate Selverist paberkoti ja laote selle täis toitu, mille pakendamiseks kulutati pool tonni naftat?
                            A Konn, kus su enda juurikapõld ja laut ja kanala on? Sa ikka sööd ju seda, mida sa kasvatada, ülal pidada ja tappa suudad, onju nii.

See siin, ei ole see teema, kus hakata rääkima, kes on parem või halvem roheline. Ja ma ei ole ealeski väitnud, et ma olen mingi über-ökomees-puukallistaja, seda koha kindlasti mitte. See jutt tuli McN\'i võrdlusest, ja minu vastus on, et mul isiklikult on motivatsiooni mõneks asjaks rohkem kui teiseks.
                            Cry welcome to the song.
                            We go!

Kommentaar

tahtsin pigem viidata asjaolule, et roheline mõtteviis on neljakümne aastaga muutunud asjaks, mida on endale soliidne omistada. nagu kirikuõpetaja, kes jutlustab kristlikest väärtustest ja pärast läheb ning katsub väikseid poisse.

isiklike tarbimisharjumusi roheline mõtteviis oluliselt muutnud pole. miski ei viita näiteks eriti sellele, et keskmine inimene väljendaks soovi vähem naftat tarbida. ei väljendu see transpordis ega ka muude naftasaaduste tarbimise osas.

mina olen teist selles suhtes soliidsem, et ma end roheliseks ei valeta. aga loodus ja loomad mulle meeldivad. ja roheline rohi.
                              «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                              «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Aga ma ei ole öeldnuski, et ma olen roheline. Mis ma ütlesin (või vähemalt oma ütlemisega mõtlesin) oli see, et roheline mõtteviis motiveerib mind sedavõrd, et ma viin oma vanad riided ja tehnika taaskasutuskeskusesse, ja grillides või telkides ei läbusta loodust ära ega jäta seda seisukorda, milline ta enne ei olnud ning prahti maha ei viska.

Mul ei ole jalgrattal puidust rattaid, ma ei küta oma pelgulinna korterit maasoojusega, kodune mööbel ei ole tehtud leitud asjadest ja seinad pole mullavärvidega värvitud. Vorst on ikka pakitud plastikümbrisesse ja siga, keda söön, on kasvanud õudustäratavas ja loomapiinajalikus keskkonnas.

Nii vähe kui ka ei seda motivatsiooni ei tundu, on seda ikkagi rohkem, kui mul kunagi saab olema rahvaste rahu saavutamiseks.
                                Cry welcome to the song.
                                We go!

Kommentaar

Working...
                                X