Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

rassism?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Vastus teemale \'rassism?\'

Algselt postitas Pingviins

Algselt postitas No_Name
    Miks ahju ??? Las kõik elavad seal kus on nende kodu ! Neegrid aafrikas ja ameerikas. Pilukad hiinas jne . . . Kõigeparem oleks nii et need kes võõrasi riigis märatsevad ja mingeid omi õigusi nõuavad kohe kiiremas korras oma kodumaale saata. Juurte juurde nö ... tahaks näha mis siis saama hakkab.
    Oh jah, ma ei viitsi oma eelmist postitust selgitada, teeme nii nagu seda poleks olnudki.
    Mis õiguste nõudmisse puutub...See, et antud riik mu kodumaa pole, ei tähenda seda, et ma peaks leppima sellega, et mind kui kõntsa koheldakse (a´la mõnitatakse, ei anta tööd rassi/rahvuse pärast jne.). Ära palun hakka eestlastest, venelastes, pronkssõdurist ja okupatsioonist vatrama, sest ma ei räägi üldse sellest.

Ära ole nii naiivne. Ma arvan, et sa ise ka ei usu ega taha, et su \"iga roju, oma koju\" jutt realiseeruks. Rahvad on rännanud ja vallutanud sellest ajast saati kui kuhugi rännata ja midagi vallutada oli, seda ei muuda ükski \"patriootlik\" kiilakas ega right-wing nutter.

Kokkuvõttes rassismist. Minu jaoks on see täiesti arusaamatu, kuidas keegi suudab paari, paarikümne, paarisaja või isegi paarituhande idioodi pärast kogu rassi või rahvuse hukka mõista. Vaadake igat inimest eraldi. See, et ühel vennal on pigmendi sisaldus nahas suurem/väiksem ei tee temast veel halvemat või paremat inimest.
    Nii , individuaalselt e üksinda on jah kõik toredad inimesed , ka kahekesi kolmekesi. Aga kui tuleb rohkem , nagu lorenzo esimesest postitusest võis välja lugeda siis ei olda enam nii vahvad ja toredad ja mõnusad inimesed. Ok mitte kõik ei muutu ja ei hakka kohe nõudma mingeid õigusi. Teatud piir on siiski. Ja ma ei ole rassist vähemasti enda arvates. ( Ja üldse ma pole sõnagagi rääkinud eestlastest , venelastest , okupatsioonist jne )
    Ja jalgpall on parem kui seks !!!

Kommentaar

Algselt postitas No_Name
      Ja ma ei ole rassist vähemasti enda arvates.
      Ükski eestlane ei ole enda arvates rassist. Ta lihtsalt puhtjuhuslikult vihkab igaüht, kes on temast erinev.
      the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
      because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

tegelikult on siin eestis jube hea veendunud rassist või antirassist olla. tegeliku probleemi ei eksisteeri ja seetõttu on hea möliseda. kui toimuksid sellised massilised peksasaamised, nagu saksa neonatsid türklaste käest mingitel ajajärkudel said, siis polekski rassist enam nii ohutu olla. teisest küljest on täpselt sama hea mcnamarasugustel vendadel antirassist olla, kuna kivimäel tõepoolest ei ole mitte mingit tüli oluliselt erineva kultuuritaustaga sisserännanutega.

mina nii veendunud mustvalge ei ole. esiteks on elu mulle õpetanud, et asjad ei juhtu niisama. vähemalt mitte suured ja olulised asjad. rassism ei põhine kindlasti mitte kitsarinnalisusel, ajalool või harimatusel. need komponendeid kathlemata mõjutavad seisukohtade jäikust, aga ei ole iseenesest olulised rassismi põhjused. asi on siiski selles, et erinevate etniliste rühmade väärtushinnangud ja võimekus ühiskonnas toime tulla on liiga erinevad. selle põhjused on aga tõepoolest ajaloos. ilmselt umbes nii kaugel ajaloos, kui ühel kasvas banaan puu otsas aga teisel oli külm ja hundid ründasid.

kasvõi ühendriikide näitel võime tõdeda, et valge mehe poolt loodud kapitalistlikus ühiskonnas ei tule keskmine must mees sama hästi toime. hea lihtne näide on see paljumaterdatud IQ test, mille resultaat korrelleerub valge mehe ühiskonnas hakkamasaamisega suht hästi. miks see nii on, seda ma hetkel ei lahka, ning ehk pole ka nii oluline. oluline on, et suur erinevus elustiilides tekitab musta ja valge ameerika vahel jätkuvalt pingeid. kumbki ei ole rahul sellega, kuidas teine oma asju ajab. et siis proovige aru saada, et rassismi vastu ei saa võidelda sloganitega \"lets kick racism out..\" jne. kuni põhjus eksisteerib, pole ka mingit mõtetajada suust välja paska stiilis: \"rassism on kitsarinnalise ja elus mittehakkamasaava valge impotendist ajukääbiku enesetõestusvahend\". ei ole.

siit kaugelt rassismi maapõhja needmine on võrreldav brüsseli onude näpuviibutusega meie suunas, kui jutt venelaste halvale elule läheb. kasvõi see keeruline kodakondsuse saamise teema. küllap nad mõtlevad kõige paremat oma ovaalsete brüsseli laudade taga.

et siis laske rassistidel ka elada, kohati on nende antipaatia igati põhjendatud. kas nad peaks nüüd siis vait olema? mina nii ei arva. erinevad etnilised rühmad ongi erinevad, ning sageli on rassiline kuuluvus hea lihtne võimalus nende tuvastamiseks. aga mitte alati.
        «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
        «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara

Algselt postitas No_Name
          Ja ma ei ole rassist vähemasti enda arvates.
          Ükski eestlane ei ole enda arvates rassist. Ta lihtsalt puhtjuhuslikult vihkab igaüht, kes on temast erinev.
          Jah sul on selles suhtes õigus ! Ja seda sama teevad ka kõik teised rahvused !

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn
            teisest küljest on täpselt sama hea mcnamarasugustel vendadel antirassist olla, kuna kivimäel tõepoolest ei ole mitte mingit tüli oluliselt erineva kultuuritaustaga sisserännanutega.
            Tõesti hea, et on inimesi, kes oskavad teise nii kenasti paika panna. Mulle on alati sellised inimesed väga meeldinud. Tõsi, ainult siis, kui ma nendega kunagi kohtuma ei pea. Ma kardan nimelt, et illusioon selliste inimeste ääretust tarkusest puruneks peagi.

Jumala tõsi - Kivimäelt pole mina elu sees välja käinud ja teist rassi või teisest rahvusest inimest näinud. Nii et mul on tõesti kerge \"antirassist\" olla. Mis on muuseas ka üks hiiglama tore sõna.
            the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
            because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Muideks ma arvan et kellelgi ei ole selle neegri vastu mitte midagi kes on hetkel riffis baaris tööl , kui ma ei eksi oli ta enne amigos turva.( Kes teavad need teavad ) Ka minul mitte. Aga ütleme et kui umbes 1000 neegrit või kes iganes sisserännanut , lärmaksid, lõhuksid autosid ja peksaksid poodide vitriine sisse ja siis samas nõuaksid endale mingeid õiguseid siis seda ma arvan ei kannataks paljud. Kaasaarvatud mitte mina !!! Ja siis võib juba tekkida vihkamine.

Ja kui 10 tsuksit mulle vastu tuleksid ja kui ma neile julgen otsa vaadata siis küsiksid mis viga on , mis ma tahan , kas ma olen rassist. Ja kui politsei ei julgeks midagi ette võtta sisserännanutega rassisimi süüdistuse kartuses. Vot siis oleks jama majas.

Kommentaar

teisest küljest on täpselt sama hea mcnamarasugustel vendadel antirassist olla, kuna kivimäel tõepoolest ei ole mitte mingit tüli oluliselt erineva kultuuritaustaga sisserännanutega.
                Tõesti hea, et on inimesi, kes oskavad teise nii kenasti paika panna. Mulle on alati sellised inimesed väga meeldinud. Tõsi, ainult siis, kui ma nendega kunagi kohtuma ei pea. Ma kardan nimelt, et illusioon selliste inimeste ääretust tarkusest puruneks peagi.

Jumala tõsi - Kivimäelt pole mina elu sees välja käinud ja teist rassi või teisest rahvusest inimest näinud. Nii et mul on tõesti kerge \"antirassist\" olla. Mis on muuseas ka üks hiiglama tore sõna.
                miks sa iga kujundliku näite peale alati solvud, ma ei saa aru

Kommentaar

noustun paljuski rohelise konnaga, nimetuga ka (marko, teed tood!)
                  eile tassisin naiteks mooblit koju, must mees oli autojuhiks. kuna tee oli parajalt pikk, siis raakisime maailmast ja elust siinkandis. jutt laks ka rassismile. tuup kusjuures oli Guinea-Bissaust, aga see selleks. Sobralik vend oli. Tema samuti ei saanud aru neist mustadest kes tulevad siia endistest kolooniatest paremat elu otsima, ise samas selle heaks mitte midagi tegematta. Tema sai aru, et tuleb siin omale korralik too leida, kasvoi autojuht olla, ja elu on nagu lill. Mitte olla vihane keskkonna peale, kus sa tegelt oled immigrant jne. Siin Portugalis tundub see rassism veel suht leebe valgete poolt, kuigi kui selline mustade attitude jatkub, siis varsti arvatavasti ka siin viskab valgetel ule see suhtumine ja oma arvamus antakse teada juba avalikult. siiamaani aga kindlasti suuresti muu maailma arusaamale seda ei tehta.
                  kindlasti on ka neid portugaallasi siin juba kes oma suhtumist juba valjendavad. uleeile naiteks uks rongipiletimuuja nimetas uhte musta rotiks, mispeale must ahvardas ta ara tappa.

hea soovitus tegelt neile antirassistidele- olge kusagil neis maades kus on see probleem uleval ja nii monigi asi saab teise tahenduse.
                  Catalunya is not Spain!

Kommentaar

miks sa iga kujundliku näite peale alati solvud, ma ei saa aru

Kiunub ikka see koer kes jalaga sai.

McN on ju teada tuntud õrnhingeke. Ükskord kui ma mainisin oma ühes kommis sõna taunik, arvas ta kohe, et pidasin silmas teda . Kas ma tegelikult ka tedapidasin silmas või mitte, jätan enda teada
                    Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas No_Name
                      Muideks ma arvan et kellelgi ei ole selle neegri vastu mitte midagi kes on hetkel riffis baaris tööl , kui ma ei eksi oli ta enne amigos turva.( Kes teavad need teavad ) Ka minul mitte. Aga ütleme et kui umbes 1000 neegrit või kes iganes sisserännanut , lärmaksid, lõhuksid autosid ja peksaksid poodide vitriine sisse ja siis samas nõuaksid endale mingeid õiguseid siis seda ma arvan ei kannataks paljud. Kaasaarvatud mitte mina !!! Ja siis võib juba tekkida vihkamine.
                      Kust sina tead, mis tunne on kui 20 neegrit sulle tänaval vastu tuleks? Ära nüüd selle põhjal küll järeldusi tee, et mingil Lorenzol olid halvad kogemused, eks neid halbu kogemusi on teistelgi olnud, aga see ei tähenda, et kõik neegrid ja moslemid kes kümnekesi kuskil käivad mingid kaabakad on.

Millal on 1000+ neegrit võõral maal ILMA PÕHJUSETA rioteid korraldanud? Mulle küll meelde ei tule...

Algselt postitas No_Name
                      Ja kui 10 tsuksit mulle vastu tuleksid ja kui ma neile julgen otsa vaadata siis küsiksid mis viga on , mis ma tahan , kas ma olen rassist. Ja kui politsei ei julgeks midagi ette võtta sisserännanutega rassisimi süüdistuse kartuses. Vot siis oleks jama majas.
                      Jajah, eks kõik maailma inimesed, kes sinu kallisse aaria rassi ei kuulu on sellised mölakad nagu Lorenzo kirjeldas, tubli laps oled.

Kommentaar

Algselt postitas Pingviins

Algselt postitas No_Name
                        Kust sina tead, mis tunne on kui 20 neegrit sulle tänaval vastu tuleks? Ära nüüd selle põhjal küll järeldusi tee, et mingil Lorenzol olid halvad kogemused, eks neid halbu kogemusi on teistelgi olnud, aga see ei tähenda, et kõik neegrid ja moslemid kes kümnekesi kuskil käivad mingid kaabakad on.

Millal on 1000+ neegrit võõral maal ILMA PÕHJUSETA rioteid korraldanud? Mulle küll meelde ei tule...

Algselt postitas No_Name
                        Jajah, eks kõik maailma inimesed, kes sinu kallisse aaria rassi ei kuulu on sellised mölakad nagu Lorenzo kirjeldas, tubli laps oled.
                        Ma ei või . Mul polegi mitte midagi selle vastu kui nad ka tuleksid vastu mulle. Aga kui selliseks ütlemiseks läheks nagu lorenzo puhul vot siis oleks mul kül ütlemist. Aga mulle meeldib tõesti valge tänavapilt ja mõned teistsugused täpikesed ei häiri aga kui neid täpikesi palju saab ja sellest probleemid tekivad vot siis hakkab häirima. Teen puust ette ja värvin punaseks kah äkki jõuab kohale !!!

Ahsoo et ilma põhjuseta ei tehta midagi , muidugi ei tehta põhjuse leiab alati, nagu prantsusmaal kus mingi varganägu leidis oma otsa ja siis tekkisid rahutused. Et politsei paha.

Kommentaar

Algselt postitas No_Name
                          Ma ei või . Mul polegi mitte midagi selle vastu kui nad ka tuleksid vastu mulle. Aga kui selliseks ütlemiseks läheks nagu lorenzo puhul vot siis oleks mul kül ütlemist. Aga mulle meeldib tõesti valge tänavapilt ja mõned teistsugused täpikesed ei häiri aga kui neid täpikesi palju saab ja sellest probleemid tekivad vot siis hakkab häirima. Teen puust ette ja värvin punaseks kah äkki jõuab kohale !!!
                          Kui mingi kamp eesti känkstereid hakkaks sinu kallal hüppama, et \"mis sa vahid\", kas siis ei oleks probleemi? Inglismaal ja Hispaanias olles nägin ma neid \"täpikesi\" päris palju, tahest-tahtmata vaatasin mõnel otsa ka, aga näe...siin ma olen ei löödudki kohe maha

Samas on tore see kuidas sa ütlesid, et kui neid \"liiga palju\" tuleb siis on probleem. Selline süüdimatu rassism on tore vaheldus tüüpilise eestlase suhtumine. Kui Vene meedia kutsub eestlasi rassistlikeks, siis tavaliselt mõeldakse ikka \"Kuradi tiblad raisk, mina pole mingi rassist, ise need lollid neegrid ja ihned juudid ronivad minu maale!\"

Algselt postitas No_Name
                          Ahsoo et ilma põhjuseta ei tehta midagi , muidugi ei tehta põhjuse leiab alati, nagu prantsusmaal kus mingi varganägu leidis oma otsa ja siis tekkisid rahutused. Et politsei paha.
                          Hahaha. Jah sa oled õigesti aru saanud, just politsei vastu nad mässasidki, moron

Kommentaar

Millejaoks et politsei liiga vägivaldne , krt politsei peabgi olema see kelle korraldustele allutakse mitte ei joosta eest ära et pärast vinguda. Shitt happens :-D

Aga nyyd see valge aariarassi esindaja kes on hirmus rassist nagu välja tuli ja enamuse oma tööajast täna soccernetis veetnud läheb nädalavahetust pidama ja soovib ka kõikidele teistele vahvat nädalavahetust olenemata soost , rahvusest või nahavärvist. Ärge ennast surnuks jooge :-)

Kommentaar

Teadmata tausta, lootes, et kedagi ei solva või valusat meelde ei too.
                              Sellised küsimused on kaugemal igasugusest pieteedist.
                              Aga siiski, minu jaoks on hea proovikivi järgmine küsimus.
                              Küsimus, millele ei saa vastata kiiresti, küsimus, millele vastamine nõuab teatud sotsiaalset küpsust.
                              Kas sa oled valmis, et sinu tütar abielluks neegriga? Araablasega? Kasahhiga? Lätlasega? Ah või, et miks ei ole siin nimekirjas sakslast, inglast, taanlast, soomlast...
                              14. september 2006, Tallinn

Kommentaar

Algselt postitas uvv
                                Lätlasega?
                                ei no nilbitsema nüüd ka ei pea..

aga tegelikult on see parim rassismiindikaator, mida ma elus kohanud olen. ning kui kõrvale jätta see klassikaline \"minu tütre õnn on mulle kõige tähtsam\", siis osutus, et ma olen suhteliselt sügavalt eelarvamuste kütkes. tõrv, suled..

Kommentaar

Working...
                                X