Kui see on sinu esimene külastus, siis palun tutvu korduma kippuvate küsimustega. Selleks, et teha postitusi, tuleb Sul end kasutajaks registreerida. Postitusi saad lugeda ka ilma registreerimata.
Hiljuti Eestist kodumaale naasnud kreeklanna Kristina on seal valitsevast äärmiselt keerulisest olukorrast hämmeldunud ega mõista, kuhu turismiga teenitud rahasummad kadusid.
22-aastane Kristina lõpetas oma Erasmuse vahetusprogrammi Tallinna ülikooli haridusteaduskonnas juuni lõpus. Tagasi kodumaale jõudes jahmatas teda seal valitsev olukord. «Ma ei tea, mis oli valesti. Enne kõik tundus okei. Teadsime, et meil on teatavad probleemid majanduses, aga tänavu on olukord ikkagi hämmastav,» rääkis Kristina eelmisel nädalal.
Kui Kristinalt küsida, kes tema meelest Kreeka võlakriisis süüdi on, siis läheb jutt poliitikutele. «Kreeka on turismipiirkond ja igal aastal on meil miljoneid turiste, kes kulutavad siin palju raha. Ma ei tea, mis on kogu selle rahaga juhtunud.»
Kui Kristinalt küsida, kas mõni Kreeka poliitiline jõud võiks riigi kriisist ära tuua või kas olukorrale üldse leidub mingi lahendus, siis on ta vastus üks: «Ma tõesti ei tea.»
Leave a comment: