Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Kellel on pülk? Ja milline?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kellel on pülk? Ja milline?

Mp3 mängija ja iPod said uue eestikeelse vaste

Tartus baseeruv Hobilingvistide Ühing kinnitas oma aastakoosolekul uued vasted enamlevinud võõrsõnadele. Kõige enam vaidlusi tekitas eestikeelse vaste leidmine sõnale"mp 3mängija" ja "iPod".

Kokku laekus Hobilingvistide Ühingu liikmetelt 6 kuu jooksul sõnadele iPod ja mp3 mängija üle 150 ettepaneku, millest aastakoosolek otsustas hääletusele panna järgmised vasted: trühmul, sing, noodikäimar ja pülk. Hääled jagunesid järgmiselt: trühmul 23 häält, sing 2 häält, noodikäimar 36 ja pülk 42 häält.

"Oleme tulemusega igati rahul. Pülka on tunduvalt suupärasem käänata kui näiteks noodikäimarit. Õige on käänata: pülk, pülga, pülka. Loodame,et üldsus, eeskätt aga noored, võtavad uue sõna kiiresti omaks," rõõmustas Hobilingvistide Ühingu president Kaimar Kalkun.

Hobilingvistide Ühing on emakeele huvilisi koondav lingvistide ja keeleteadlaste avalik foorum, millel on üle 200 toetajaliikme. Hobilingvistide Ühing annab välja eriala ajakirja "Süntaks", mis ilmub 1 kord aastas.
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

täname taaskordsete frigiidsete postituste ja sõnade eest

teie omanik.

edit: ahjaa, 2GB-ne ipod nano on olemas.

Kommentaar

Kaarel Koski tsiteerides: "Härra Martin Šmutov, kas te võiksite mõelda eesti keelse variandi sõnale vedelkristallteleviisor (LCD ehk siis, et sa ikka aru saaks)"

Kommentaar

Aprill vä?
        "You didn't realize that they had guns? Big, long, dangerous machine guns. With war criminals attached to the trigger."

RocknRolla (2008)

Kommentaar

ema on sul aprill

Kommentaar

Algselt postitas Devil Vaata postitust
            ema on sul aprill
            Ei, ema on mul hoopis teise nimega.
            "You didn't realize that they had guns? Big, long, dangerous machine guns. With war criminals attached to the trigger."

RocknRolla (2008)

Kommentaar

sinu probleem

Kommentaar

Okei. Küsime siis nii, et kas see Hobilingvistide Ühing on tõsiseltvõetav organisatsioon selles mõttes, et kas sõna "pülk" leidub järgmises ÕS-is? Samuti, kui ma lähen uuel nädalal endale uut pülki ostma, siis kas ma otsin seda hinnakirjast tähe p alt või pean vanadest harjumustest külastama m tähte?

RocknRolla (2008)

Kommentaar

esialgu, et lihtsam oleks... on ta mõlema all...

a mul on mingi vana 512mb mpman'i pülik

Kommentaar

Mulle igatahes sõnana pülk meeldib

Kuid ma kasutan telefoni pülga (või siis pülgi - kuidas seda üldse käänama peaks???) asendajana ja seal sees 2GB kaarti.

Kommentaar

Mina kasutan 512 megast Creative Zen Nano Plus pülka.

Kommentaar

ipod shuffle 2.gen 1gb
                        forever fooling, free and using, sliding down the slide that breaks a will

Kommentaar

lahe sõna ju:P.

Muusikat kuulan Siemens M75-ga. 512 MB kaart on sees.
                          Am Sonntag um 13.00 Uhr haben wir ein Weißwurst- Wettfressen mit der Bayern-Spitze. Da bin ich gut dabei. (Rainer Calmund)

Kommentaar

Mul on auto ja mul pole vaja pülka.

Kuulan autos kas raadiot või cd või mp3 e.

Noodikäimar on tegelt parem sõna.
                            Last edited by Rein; 14.04.07, 19:04. Põhjus: Delfist lugesin hoopis, et kasd püls või noodikäimar
                            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Tekib kohe tahtmine enda 30GB-ne pülk kotist välja võtta ja kuulama hakata. Kui seda metsa ees ei oleks... (loe: aku sai ainult et just tühjaks)

Kommentaar

Working...
                              X