Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Uus lipp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Loomulikult vana lipp! , mis pulli te teete. See uus lipp meenutab millegipärast sakslaste haakristiga lippu(väga karm)
    JK Tallinna Kalev Meistriliigasse!!

Kommentaar

Lippu ja mingeid linde-loomi pole küll mitte mingisugune mõte muuta, samas tasub kaaluda hümni vahetamist ,sest ei taha küll nende soomlastega sama viisi kuulata, kuigi praegune on iseenesest täiesti pandav lugu.

Kuid ikkagi - vahetagu hümni ning ärgu lippu puutugu.
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Ma ei saa aru - miks te sõimate inimesi, kes tulevad huvitavate ideedega välja rumalateks. Tore, et kellelgi on uusi ideid mille üle diskuteerida.
        Hümn ja lipp pole mingil põhjusel nii igavesed asjad, mille muutmise üle arutamine oleks täielik tabu.
        Ise leian, et mingit olulist põhjust nende muutmiseks pole - ei ole riigikord muutunud, ega midagi. Las jääda esialgu samaks. Aga tore kui diskussioon selle ümber käib.
        Võiks äkki mõne rõngasristiga lipu teha - mitte sellise rõngasristiga nagu välismaistel skinnidel on, aga sellise kus risti otsad jäävad rõnga sisse - eestis kasutati mõlemit sorti riste, aga sissejääva ristiga varianti on vähem ekspluateeritud. Ise kavatsen sedasorti lipu kevadeks, hiljemalt makedoonia mänguks valmis teha. Näeb siis kas saab asja.
        memer of Gaskoff fan club

Kommentaar

Praeguse hümni sõnad on ju täielikult ajast ja arust. Seega on täiesti mõistetav, miks näiteks spordivõistlustel seda nii vähesed kaasa laulavad. Võiks tõesti kaaluda selle asendamist Ernesaksa looga 'Mu isamaa on minu arm', mis sisuliselt ENSV ajal oli ka laulupidude lõpuloona varjatud hümniks. Alternatiivne variant oleks ka Vinteri 'Põhjamaa'.

Aga hümnidest ilmus jumala lahe lugu paar aastat tagasi Luubis: http://arhiiv.postimees.ee/luup/99/09/kult1.shtm

Kommentaar

Praeguse hümni sõnad ei ole mitte ajast ja arust. See, et nad kohati on vanas eesti keeles ei tähenda, et nad on ajast ja arust. Pealekauba on ka täitsa loogiline seletus nende salmide järjestusele - 1. salm on kiitus; 2. salm on tänu; 3. salm on palve. Kahe esimese kohta ei saa midagi öelda, kui kolmas salm ei meeldi näiteks ateistidele, siis võivad nad oma suu selle ajal lihtsalt kinni hoida ju.
            Väga broo hümn on meil! Pealekauba miks peaks meie muutma hümne, äkki oleks õigem hoopis, et hümni vahetavad soomlased. Kusjuures Soomes on see teema vist samatihti arutusel kui meil siin Eestis. Nemad siis oma Finlandiaga.

Aga artikkel oli vägagi hea. Tänud :-)

Kommentaar

see on asi, mis minus ei tekita soovi diskuteerida vaid ainult pimedat isegi selline intelligentne mees nagu enn soosaar on sellele lipuvahetamise ronglie astunud! kurat, meie lipp on üks ilusaimaid ja omapärasemaid terves maailmas. ja riigilipp ei ole midagi sellist, mida iga valitsuse ajal ja isegi mitte igal sajandil muutma peaks. ma ei tea, mida oleksid vanad eestlased teinud nende meestega, kes oleksid meie oma riigi kohale ristilippu püstitada tahtnud! väga kuri olen.
              the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
              because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Miks peaksime meie hümni vahetama?

Las vahetavad soomlased oma hümni parem, Eestil peaks ikka kõik sümbolid ja värgid samaks jääma.

Äkki vahetame vapi ka ära, sest pole kindel, kas seal peal on 3 lõvi või leopardi?
                Which ship has never docked at Liverpool?
                The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

Tegemist on soomlaste vandenõuga

Paistab, et viimasel ajal tahetakse Eestit võimalikult palju Soomele lähendada:

1) Hümn meil juba on samasugune

2) Viimasel ajal tahetakse Eesti rahvusvahelist nime muuta Estlandiks, et siis on samasugune nagu Finland :P

3) Nüüd on kuskilt välja ujund mingi põtrade riigilipu hübriid, mis targemate meeste arvates sobiks paremini Eesti lipuks.
                  No k*rat praegune lipp on hea ja tore ning värvikombinatsiooni poolest küllaltki omapärane ja silmapaistev.
                  It says so in the scriptures!

Kommentaar

Orginally posted by Martin

Lippu ja mingeid linde-loomi pole küll mitte mingisugune mõte muuta, samas tasub kaaluda hümni vahetamist ,sest ei taha küll nende soomlastega sama viisi kuulata, kuigi praegune on iseenesest täiesti pandav lugu.

Kuid ikkagi - vahetagu hümni ning ärgu lippu puutugu.
                    Cmon mit sa juuss old?Ühti himni alati!!!
                    P.S. Sommid vist varsti vastu ei pea ja muudavad oma songi ära.
                    P.P.S. Kui sõda tuleb siis purjus sommid arvavad et Soome on eesti ning et kaasmaalased on täis ja laulavad segaselt hümni:P

Kommentaar

J2tke nyid j2rgi. Mida vanem ja arhailisem hymn on, seda parem. Muidugi p2ris keskaja algusesse tagasi minna pole m6tet. Aga no v2ike n2ide. Inglise hymn, mis on tehtud 17. sajandi alguses kui ma ei eksi ja banaanivabariikide ylil6busad ja joviaalsed marsistiilis hymnid (nende s6nadega ma yldiselt kursis pole, muidugi). Kumb ob kenam ja soliidsem? Mina tean. Kas teie ka?
                      “The state of our pitch wouldn’t have affected Liverpool — with their game the ball is in the air most of the time.”
                      The Special One

Kommentaar

Working...
                      X