Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Maamaks.Kas peaks tõstma või mitte???

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis ei tohi maamaks moodustada üle 1,5% maa maksustamishinnast (mitte segi ajada maa hinnaga). Seega ei tohiks see 2% jutt paika pidada. Aga võibolla tõesti oli see piir 2,5, või on SW seda vahepeal muutnud.

Üldiselt arvan ma aga, et maksumäärade muutmisel ollakse põhimõtteliselt õigel teel. Aasta-aastalt maksutatakse vähem teenimist (tulumaksu langus, maksuvaba miinimumi tõus, ettevõtte tulumaksu "kaotamine"), ning rohkem tarbimist (käibekas, maamaks, aktsiisid jne). Minu arust normaalne. Muidugi meeldiks igale maksumaksjale, kui makse kogutaks nii umbes 0 krooni, aga riigi poolt pakutavate teenuste tase oleks umbes nagu Rootsis, aga noh, vabandage.

Allkirjade kogumise kampaaniad nii Reformi, kui Keski poolt on mõlemad täielik BS, aga seda tuleb vaadelda, kui sellise ühiskonnakorraldusega kaasnevat paratamatust, ning sellest lihtsalt üle olla.

Konn, maamaksu tõusu ohver, kinnistumanik Nõmmel
    «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
    «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas mcnamara Vaata postitust
      Mina arvan, et raudselt peab tõstma. Igal pool ja võrdse kangusega. Las maaomanikest kapitalistid maksavad oma rõõmude eest.
      Kui nalja üritasid teha, siis vist väga hästi välja ei kukkunud.
      May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Algselt postitas Maarek Vaata postitust
        Kui nalja üritasid teha, siis vist väga hästi välja ei kukkunud.
        Ma teen harva nalja. Tublim maksuprotsent on mulle kui vasakpoolsete vaadetega inimesele meelt mööda. Ainult nii saab riik normaalselt toimida ja kodanike eest hoolitseda.
        the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
        because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Tublim maksuprotsent on mulle kui vasakpoolsete vaadetega inimesele meelt mööda. Ainult nii saab riik normaalselt toimida ja kodanike eest hoolitseda.
          maamaks on fiskaalses mõttes ehk valitsussektori tegevuste finantseerimisel täiesti marginaalse osatähtsusega, moodustades kõikidest laekuvatest tuludest ligi pool protsenti. lisaks on selle maksu administreerimine üks kallemaid - pool miljonit maksuteatist igal aastal ning enamus neist väga väikese summa peale. ühesõnaga saab linn võtta selle muudatuse järel tööle veel mõne propagandainimese ja anda värvilist linnalehte välja mõnevõrra tihemini, rohkem mitte midagi.

Kommentaar

Mina arvan, et raudselt peab tõstma. Igal pool ja võrdse kangusega. Las maaomanikest kapitalistid maksavad oma rõõmude eest.
            Ma olen sel juhul maamaksu tõusuga nõus kui see tõuseb vastavalt maaomaniku sissetulekule. kuidas saab tõsta võrdse kangusega, see on ju ebavõrdsusele rõhuv, nö vaesed muutuvad veel vaesemaks ja rikkad..neile on see tõus lihtsalt väike väljaminek.
            AILTON

Kommentaar

Algselt postitas Mikk4 Vaata postitust
              Ma olen sel juhul maamaksu tõusuga nõus kui see tõuseb vastavalt maaomaniku sissetulekule. kuidas saab tõsta võrdse kangusega, see on ju ebavõrdsusele rõhuv, nö vaesed muutuvad veel vaesemaks ja rikkad..neile on see tõus lihtsalt väike väljaminek.
              nooh. lähme nüüd astmelise tulumaksu manu?

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
                nooh. lähme nüüd astmelise tulumaksu manu?
                miks mitte, minu arust on inimesed seaduse ees võrdsed, kes teenib rohkem, see maksab rohkem...simpel.
                AILTON

Kommentaar

miks mitte, minu arust on inimesed seaduse ees võrdsed, kes teenib rohkem, see maksab rohkem...simpel.
                  mina palju ei teeni, aga minu arvates võiks räigelt tõsta alkoholiaktsiisi, äkki ma jooks siis vähem :S

Kommentaar

kes teenib rohkem, maksab niigi rohkem. ka täna.
                    aga tarbimis- ja omandimaksude puhul viib selline lähenemine absurdini ja seda ei kasutata kusagil. kui ei jaksa tarbida ja omada, ära tarbi ja ära oma. simpel.

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
                      kes teenib rohkem, maksab niigi rohkem. ka täna.
                      aga tarbimis- ja omandimaksude puhul viib selline lähenemine absurdini ja seda ei kasutata kusagil. kui ei jaksa tarbida ja omada, ära tarbi ja ära oma. simpel.
                      aga milles on süüdi inimesed kes on 30-40ha päranduse vms saanud ja kas see on normaalne et nad peavad oma maad hakkan maha müüma, kuna ei jaksa maamaksu maksta, pisut absurdne olukord...muidugi maksab see rohkem kes rohkem teenib, aga suhe miinimumpalgalise ja 40000k palgaga inimese vahel on paigast ära.
                      AILTON

Kommentaar

Miks peab inimene kes teenib rohkem makse maksma???
                        See on nagu inimese karistamine.
                        Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

aga milles on süüdi inimesed kes on 30-40ha päranduse vms saanud ja kas see on normaalne et nad peavad oma maad hakkan maha müüma, kuna ei jaksa maamaksu maksta ...
                          kahetsusväärne aga jah, on normaalne.

Kommentaar

Algselt postitas Rein Vaata postitust
                            Miks peab inimene kes teenib rohkem makse maksma???
                            See on nagu inimese karistamine.
                            kui me tahame kuhugi samale tasemel nagu rootsi või soome tõusta, siis tuleb see mingi hetk käiku viia. sellega ühtlustataks taset rikkuse ja vaesuse vahel, mida rohkem riik areneb, seda rohkem see lõhe kasvab ja mingi hetk on see möödapääsmatu
                            AILTON

Kommentaar

aga milles on süüdi inimesed kes on 30-40ha päranduse vms saanud ja kas see on normaalne et nad peavad oma maad hakkan maha müüma, kuna ei jaksa maamaksu maksta, pisut absurdne olukord...muidugi maksab see rohkem kes rohkem teenib, aga suhe miinimumpalgalise ja 40000k palgaga inimese vahel on paigast ära.
                              See on nüüd natuke tobe retoorika, aga kui sulle kingib vanaonu ameerikast Hummeri ning bensiiniaktsiisiga ei saa sinu rahakott hakkama, siis pead sa ka ju auto maha müüma ning riigi süüdistamine on kuidagi tobe selle juures. või mis?

Kommentaar

Algselt postitas SleepWalking Vaata postitust
                                kahetsusväärne aga jah, on normaalne.
                                kahetsusväärne asi ei ole normaalne..
                                AILTON

Kommentaar

Working...
                                X