Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Vabaduse sammas / Vabadussõja monument

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

millal sai vabadussambast vabadussõija võidusammas?

Kommentaar

Sammas on kole küll, kuid ausalt öeldes on mul sellest ka jummala poogen. Olen enda töö tõttu pidanud selle samba tegijate ja valmistajate ning ka oponentidega piisavalt rääkima ja ütlen, et mul on sellest kogu kammajaast totaalselt kõrini. Tõsiselt. Ja isiklikult olen seisukohal, et tänavu novembriks nad seda püsti ka ei saa.

Ühesõnaga mind isiklikult ei morjenda selle samba olemine või mitte olemine. Seega on minul pohhui.

Kultuuriiinimesed kurdavad alati, sest kunst jääb väga subjektiivseks.

Vanad peerud, kes s'õdimas käisid ja seda jubedalt tõsiselt võtavad, saaksid enne surma korra rõõmsad olla. Et las nad saavad siis selle samba. Või midagi. MIs siis, et koleda jne, kuid vähemalt hakkab selle sambaga nabani nalja saama. Sest turvaklaas, mis sinna peale pannakse, on väga kergesti määrduv materjal. Lisaks saavb olema ideaalse kohaga grafitikunstnike jaoks ning voolav vesi ja purskkaev on nagu loodud šampoonipervertidele.

p.s. kui ma nüüd järele mõtlen, siis vabadussõjaveterane on meil alles 0, aga vanu peere, kes samba pärast pisaraid valavad on ikka jube palju. Kahjuks ei anna nemad internetis oma hääli ka, et sisuliselt petitsioonide arve me vaadata ja võrrelda ei saa

Kommentaar

Kusjuures RK argumenti rahva lõhestamisest ma ei usu. Tegu on lihtsa vaidlusega kodus veiniklaasi ääres või internetifoorumides. Kahjuks leiab tõesti mõningaid, kes seda ülimalt tõsiselt võtab, kuid samas on selline vaidlus väga kasulik valitsevatele poliitikutele. Sel ajal kui pööbel jaurab mingi suvalise samba üle, saab vastu v'õtta igasugu huvitavaid seaduseid. Näiteks töölepinguseadus ja muud toredat. Varsti saame negatiivse lisaeelarve, aga ega see pole hullem kui sammas jne jne.

Kommentaar

ei ole mingit sammast püsti ja jutul lõpp juttu. sõjamin võiks tunnistada, et vilets konkurss tehti ja asja uuele ringile saata. no cum on, kui klemmidel ei tule mõttesse, et enne hankelepingute sõlmimist on vaja keskkonnateenistuse nõusolekut sinna midagi ehitada, siis millest me räägime. minu arust ei saa mööda vaadata ka asjaolust, et komisjoni 12 liikmest 5 olid selle vastu, see annab veel suurema vastuprotsendi kui kolmandik. nagu meist enamik, ei ole ma ühegi kunstivalla asjatundja, aga kui sellele jurakale lisaks kaetakse ilgelt suur ala hallide kividega, siis lükaku see rist maarjamäele püsti. seal kive ootamas küll. mis kunstiasjatundjaid puudutab, siis ma ei imesta, et nad oma kavandeid ei saatnud, kui varsti kogu ilm tauno kangro jurakaid täis on. kunstnikul on pohlad, kes kuskil võimul on, kui praktika on näidanud, et neist üle rullitakse, siis ei ole mõtet jännatagi. ja üldse, see monument võiks olla postmodernsem, see jurakas sobinuks teha aastal 1935 vms ja praeguseks teda enam õnneks alles ei oleks. muidugi, mis kolmandiku vastuseisu puutub, siis on ju jamps küll, kui kolmandik eesti elanikkonnast sellest sambast nina vingus mööda käiks. kui juba irriteerida tahetakse, siis pangu mittepöörlev ja vastassuunaline svastika lenksu, mis kurjade jõudude vastu võitlemist vist sümboliseerib ja öeldagu, et näe, kus ta siis haakrist on, kui teistpidi ja mitteliikuv. õnneks leitakse sealt bastioni seest terve hunnik igasugu huvitavat kraami luude, kontide, müürijuppide jne näol ja ehitus seiskub määramata ajaks. ja see, et rahvas allkirju kogub on ka vinge, ei ole midagi, et mingid võimurid otsustavad ja ülejäänud seltskonda üle lasevad.
          www.jalgpall.ee
          http://www.last.fm/user/lennartk

Kommentaar

Algselt postitas dannar Vaata postitust
            Kusjuures RK argumenti rahva lõhestamisest ma ei usu. Tegu on lihtsa vaidlusega kodus veiniklaasi ääres või internetifoorumides. Kahjuks leiab tõesti mõningaid, kes seda ülimalt tõsiselt võtab, kuid samas on selline vaidlus väga kasulik valitsevatele poliitikutele. Sel ajal kui pööbel jaurab mingi suvalise samba üle, saab vastu v'õtta igasugu huvitavaid seaduseid. Näiteks töölepinguseadus ja muud toredat. Varsti saame negatiivse lisaeelarve, aga ega see pole hullem kui sammas jne jne.
            Sammas on siiski põhimõtte ja maailmavaate küsimus ning seetõttu oluline selgeks vaielda.
            Kollane ajakirjandus tegeleb hoopis hullema pseudoprobleemiga, sorides inimeste rahakotis. Vaat see rahvale meeldib! Tuletan meelde, et töölepinguseaduse kõrval tegeleb me kallis koalitsioon ka politseiriigi loomise, mehe ja naise seadusliku abielu kui ainsa kooseluvormi põlistamise ja Eestisse tuumajaama planeerimisega. Nendelt tõeliselt olulistelt teemadelt tuleb pööbel eemale hoida. Ja sellega saadakse palkade üle vigisemisega kenasti hakkama.
            the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
            because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

tuumajaam meie vabaduse monumendiks!

Kommentaar

tõelise patrioodina ei hoidnud ma oma meelsust vaka all ka ülestõusmispühadel:

sammas püsti!
                «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Hea idee - kohutav sammas !

Kommentaar

hea teema, aga mis olevus see sõjaministeerium on? :/
                    olgem kristlased, vabandused on esitatud

Kommentaar

4 x 112654 = 450516 ehk umbes kõik siin elavad venelased. eesti vabaks ja kõik levadikud minge perse kuradi tiblapeded

Kommentaar

Teema on sammas, kuid natuke vist vabadus ka.

Seega ehk sobib: http://singingrevolution.com/
                        When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Viimane lause on väga hea.
                          slimm.ee

Kommentaar

Televiisoriekraanilt tundub päris korralik .

Kommentaar

Algselt postitas Shermann Vaata postitust
                              Televiisoriekraanilt tundub päris korralik .
                              Muidugi on korralik. Väga hästi sobib kogu selle muu üldteemaga seal.

Kommentaar

ma pole eelnevaid poste muidugi lugenud, aga minu arvamus:
                                kui raha oleks riigil siis miks mitte, praeguses seisus ei.

Kommentaar

Working...
                                X