Algselt postitas nonoh
Vaata postitust
320x50 ülemine bänner
Collapse
Teadaanne
Collapse
No announcement yet.
tähelepanekuid elust enesest
Collapse
X
-
Algselt postitas zaz Vaata postitustSellega seoses... olen alati mõelnud, et kumb see kirjanikule hullem on: su raamatut ei avaldatagi või su raamatut müüakse 1-2 euroga odavmüügis.
Kommentaar
-
Algselt postitas zaz Vaata postitustSellega seoses... olen alati mõelnud, et kumb see kirjanikule hullem on: su raamatut ei avaldatagi või su raamatut müüakse 1-2 euroga odavmüügis.Lootus sureb viimasena, ütles usk ja tappis armastuse.
My spell checking is second to nine!
Kommentaar
-
Algselt postitas futbolidipaul Vaata postitustOlemata küll nüüd kirjanik, aga Eestis vist sellega eriti elatist ei teeni niikuinii enamus. Idee vist on pigem see, et keegi loeks ka neid ja see korda läheks. Selle loogika järgi ei tahaks keegi ju, et tema raamat oleks ka raamatukogus. Et tore on, kui keegi ostab täishinnaga, aga eriti hull oleks, kui isegi alega ei osteta.
Kommentaar
-
Algselt postitas Mõnuagent 007 Vaata postitustRaamatukogust saab ikka head kopikat. Müügist tuleb pigem kirjastajale kopikas.
Kommentaar
-
Algselt postitas Nasfal Vaata postitustMa kirjastuste ja kirjanike raha teenimise kohapealt olen täiesti võhik. Kuid, kuidas see asi toimib, et raamatukogust head kopikat teenitakse? Kas laenutuste arvu pealt kultuuriministeerium või kirjanike liit maksab või kuidas?
Nimekamad tegelased saavad suurema protsendi, aga üldjuhul on see ka selline oma heaks tehtav töö ja ühelt müügilt jõuab autorile ikka väga väike osa.
Kommentaar
-
Meenub rahvakirjanik Erik Tohvri biif Kalle Käsperiga.
Tohvri:
Kalle Käsper on küll staažikas tegija, aga millegipärast pole lugejate erilist poolehoidu saavutanud, ning seega ei ole kirjastajad eriti valmis oma rahadega riskima. Olen alati oma teoste laenutatavust internetis jälginud ja paar aastat tagasi heitsin pilgu ka Käsperi kaheksaköitelise superromaani „Buridanid“ laenutusele. Üle terve Eesti oli raamatukogudest laenutatus ainult kuus üksikeksemplari.Käsper:
Tänan Teid ka nende jõupingutuste osas, mida olete teinud „Buridanide“ loetavuse väljaselgitamiseks. Ainus, millega ma ei saa nõustuda, on Teie hinnang sellele näitajale. Kuus laenutust – see on ju tipp-topp tulemus nii pika, tõsise, ning, mis siin salata, käibivaid ajaloodogmasid ning poliitilisi hoiakuid trotsiva teose kohta! Olen siiralt õnnelik. Seni arvasin, et epopöad loetakse ainult Austraalias, Venemaal ja Hundisilma talus. Vaatame, mida toovad järgmised sajandid. Teile – edu edasiseks!
Kommentaar
-
Algselt postitas futbolidipaul Vaata postitustOlemata küll nüüd kirjanik, aga Eestis vist sellega eriti elatist ei teeni niikuinii enamus. Idee vist on pigem see, et keegi loeks ka neid ja see korda läheks. Selle loogika järgi ei tahaks keegi ju, et tema raamat oleks ka raamatukogus. Et tore on, kui keegi ostab täishinnaga, aga eriti hull oleks, kui isegi alega ei osteta.
kirjanikud olid enda meelest kavalad, kui laenutushüvitis läbi suruti,
arvates, et poest ei osta nende teoseid seepärast keegi, et kõik massiliselt võtavad raamatukogust
Arvestama peab ka sellega, et laenutushüvitus on loodud hüvitamaks kirjastusturul tegutsejate saamata jäänud tulu, mis tekib sellest, et inimesed ostmise asemel laenutavad raamatuid raamatukogust
- ent siis selgus, et seda hüvitist saavad enim ikka need, kel ka muidu hästi läheb nagu Kivirähk,
kellele lisandusid nüüd hoopis igasugu naistekate tõlkijadGEORGE: No, no, no! Nothing happens /-/ RUSSELL: Well, why am I watching it?
GEORGE: Because it's on TV RUSSELL: Not yet..
(Seinfeld, The Pitch)
Kommentaar
-
Algselt postitas vaikiv mees Vaata postitust- ent siis selgus, et seda hüvitist saavad enim ikka need, kel ka muidu hästi läheb nagu Kivirähk,
kellele lisandusid nüüd hoopis igasugu naistekate tõlkijad
Kommentaar
-
Vaatasin seda Mõnu antud listi ja jäi silma, et mõni kirjanik on lausa 0 laenutust saanud enda raamatutele. Teades, et on olemas fanaatikuid, kes loevad rohkem kui raamatukokku jõuab, siis otsustasin üle kaeda just antud kirjaniku Regina Jaaksoni raamatu.
Antud naisterahva teos on ,,KÕIGE MAGUSAM VILI. ALISTUMINE''
Chris tõusis püsti, et mulle džentelmenlikult toa uks lahti teha. Meie kehad sattusid hetkeks kohakuti, tema suu oli minu omast vaid sentimeetrite kaugusel. Minu hingamine kiirenes, keha läbistas jälle kerge värin, vaatasin mehele oma suurte, ilmselt nagu hirmunud hirvesilmadega otsa ning neelatasin.
Chris silmitses mind oma kelmika naistemehe pilguga ning lausus heasoovlikult: „Ilusaid unenägusid sulle, Lara! Loodan, et puhkad end homseks mõnusasti välja!“
Kommentaar
-
Mul on ainult hea meel, kui raamatuid loetakse, ostmine on teisejärguline (ent kah oluline, sest halbade müüginumbritega on keeruline kirjastajat leida).
Raamatult teenib teatava protsendi, millest pool makstakse tiraazi arvult (ehk justkui ette) ja teine pool iga müüdud eksemplari eest (jooksvalt). Samas, ma olen täiesti tundmatu tegija kah, võib-olla proffideda on kuidagi teisiti.
Raamatukogu laenutuste raha saamiseks tuleb taotlus kirjutada ja vastavalt taotluste summale ning laenutuste arvule jaotatakse riigieelarvest eraldatud fikseeritud summa taotlejate vahel laiali.
Kommentaar
-
Algselt postitas StokPäris paljusid müügil olevaid raamatuid ei oleks pidanud üldse kirjastatamagi. Kui on tõesti vältimatu tung sopakaid kirjutada, siis internetis on ruumi küllalt. Enda näitel väidan, et ma ei külasta raamatupoode, sest ma ei tea, milline on väärtkirjandus ja milline sopakas, sest uusi raamatuid tuleb peale nagu spämmi. Kivirähk on minu jaoks täielik sopakas.the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
because belle of st mark is a beauty extraordinaire
Kommentaar
Bottom 300x250
Collapse
Kommentaar