Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

veiniteema

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas eestimees Vaata postitust
    mega sur veini sõber, 2 korda koolitusel ka käind, meeldivad austraalia ja tšiili veinid
    Kohe näha, et tõeline ekspert. Isiklikult eelistan sellist kraami. Sõber John tegeleb sellega, peabki meelde tuletama, et uue laari hakkama paneks. Kõigi huviliste jaoks avalikustan ka retsepti
    sigpic

Kommentaar

Banaan tuletas meelde et keldris ootab paarkümmend liitrit 4 aastat käinud koduveini pudelitesse villimist
      maitse oli eelmine aasta juba täiesti talutav

Kommentaar

Algselt postitas ek Vaata postitust
        Banaan tuletas meelde et keldris ootab paarkümmend liitrit 4 aastat käinud koduveini pudelitesse villimist
        maitse oli eelmine aasta juba täiesti talutav
        Kodus villitud veinidest tuleb üks kunagine ülikooliaegne külaskäik mingi tüdruku juurde meelde. Venda küll kodus polnud, aga tal oli paar pudelit aastal 1977 villitud karusmarjaveini (aasta oli sel hetkel 2000 või 2001) varuks ja janu tõttu sai kogu kraam mõnuga ära limpsitud (tüdruku käest küsisime ikka luba ka ). Päris hea oli . Seda, mis näoga kutt pärast tühju pudeleid vaatas, ma ei tea, aga ega ta vist rõõmus polnud.

Kodus on viimasel ajal erinevad riesling veinid laual oma koha leidnud.
        May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

üldiselt on veinisõpradel hetkel sitad ajad. ükskõik mis üritus või külaskäik on, ikka on mõni tropp ostnud poliitilistel põhjustel tohutu lasu Hispaanias toodetud Khvanchkarad, Old Thbilisit, Kindzmaraulit või muud sarnast ilgust.

aga minuga on nii, et kui tahan päris kindla peale minna, siis ostan mõne punase Rioja Gran Reserva, ning kui tots selle peale ka ei sula, siis ma sellist primitivisti ei tahagi.
          Jack of all trades, Master of nuns

Kommentaar

hetkel seisavad kodus sünnipäevakinkideks saadud 2 pudeli
            Shabo Isabella (ukraina toodang)
            Valckenberg Gewürtzaminer (saksa)
            eks varsti saab ära nagunii joodud, aga kas keegi on emba kumba proovinud
            kuidas maitsevad
            Слава Україні! Героям слава!

Kommentaar

koduveiniga selline mõnus lugu veel, et me ikka iga aasta paneme kuskil 60l käima
              saab valmis, siis pannakse 3 liitristesse purkidesse ja pidude käigus läheb paar purki nagu soe sai
              aga mõnele paneme törtsu viina sisse ja villime pudelisse
              eelmine aasta sai siis seda viinaga veini viidud ühikasse
              peale vana tallinna, õlle ja viina mõtlesime mis see koduvein meile ikka teeb
              sai siis see paar liitrit 3peale ära joodud
              mis ma sellega saavutasin on see, et tühjendsin enda magu arvatavasti kõrgemal kui üksi tartlane (torni 15 korrus) ja järgmine päeva julgesin koju minna 8 paiku õhtul
              aga muidu on koduveinid head

Kommentaar

Algselt postitas EgoTrip Vaata postitust
                kuidas maitsevad
                seda Gewürtzaminerit olen ma küll ja veel joonud, ühe sõbra lemmikvein nimelt. ma pean tunnistama, et valgetest veinidest pean ma seda üheks parimaks oma hinnaskaalas. samas ei tasu siinkohal minu arvamust liiga tõsiselt võtta, sest valgetest veinidest on u 90% Chardonnayd, aga mina seda ei joo, ning seega välistub minu jaoks suurem osa valgete valikust.
                «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
                «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

Algselt postitas EgoTrip Vaata postitust
                  kuidas maitsevad
                  Selle Isabella ainus väärtus on tema alkoholisisaldus. Izba klassist jook.
                  Ise eriti veinisõber ei ole. Kui siis suviti mingi Uue Maailma Chardonnay, külmalt ja mingi kerge nosimise kõrvale.
                  Kas sinu kommipood on ikka küllalt autentne?

Kommentaar

Kas veini saab teha niimoodi, et teen õuntest toormahla, lisan suhkrut ja siis jätan ta mingiks ajaks käärima? et ei peaks kasutama mingeid pärme ega spets nõusi, torusi ja värke, tavalise pudelisse pannes?

Kommentaar

Algselt postitas ukuullevald Vaata postitust
                      Kas veini saab teha niimoodi, et teen õuntest toormahla, lisan suhkrut ja siis jätan ta mingiks ajaks käärima? et ei peaks kasutama mingeid pärme ega spets nõusi, torusi ja värke, tavalise pudelisse pannes?
                      Veini küll ei saa. Parimal juhul saad siidrit mis aga ei pruugigi kõige halvem välja kukkuda. Ilmselt tead isegi aga igaks juhuks mainin: kuni käima läheb, hoia anum või anumad avatuna ja toasoojas 2) pane natuke pärmi ka.

Kommentaar

Algselt postitas ukuullevald Vaata postitust
                        Pärmi on käivitamiseks vaja. Need torud ja spets värgid ei ole päris ilmaasjata seal. Pärmibakterite puuksud tuleb käärimise ajal kuidagi pudelist välja saada nii, et õhku juurde ei tuleks. Seepärast pannaksegi 1 toru välja ja ots vette.

Kommentaar

kõige lollikindlam variant
                          suurde pudelisse mahl ja suhkur. peenike toru pudeli suu juurest välja, mis läheb purki, kus on vesi sees
                          veinipudeli suu teibid plasteliiniga kinni, et siis ainult toru tuleb välja
                          PS kui esimene mulks käib, ei sobi veel juua

Kommentaar

Austraalia veinide kohta ei ytleks, et nad miskid erilist oleks, samas Uus-Meremaa valge on selline suhteliselt huvitav variant, kui kuskil silma jaab, siis voite julgelt proovida...

Kommentaar

Veine ainult riigi järgi valida on hullem, kui autot riigi järgi valida. Kui sa ainult Fiati proovinud oled siis puudub sul õigus samasse kaussi Alfat ja Ferrarit panna.

Kommentaar

Algselt postitas lostprophet Vaata postitust
                                Austraalia veinide kohta ei ytleks, et nad miskid erilist oleks, samas Uus-Meremaa valge on selline suhteliselt huvitav variant, kui kuskil silma jaab, siis voite julgelt proovida...
                                Tõeline veiniekspert, aitähh soovituste eest...

Kommentaar

Working...
                                X