Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Pöff 2008

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Pöff 2008

Lehekülg: www.poff.ee

Okei, ma olen praeguseks juba päris närvis. Et Tartus on nüüd endagi kobarkino, on filmidegi arv tavalisest kõrgem. Kuid see tekitab probleemi, et liiga palju tahaks või võiks üldse vaadata.

Õnneks on olemas asi nimega tööpäev, mis vähemalt nädala sees mõnele linateosele kohe kriipsu tõmbab, kuid nimekirjas on filme niikuinii liiga palju. Mõned ka kattuvad, mis muudab olukorra ideeliselt lihtsamaks, kuid siiski on vaja otsustada, et miks üks teisest parem on.

Et ise on nõme kõike valida, siis äkki keegi oskab täieliku rämpsu või kompu kohe esile tõsta. Ideaalne oleks alla kümne. Parim viis-kuus, sest elada tuleb ka.

Igatahes esimese hooga valitud:
    Reede, 28.11.2008
    » 16:00 Olen alati tahtnud gängster olla (Cinamon PÖFF I)
    » 17:30 Hea riist (Cinamon PÖFF II)
    » 18:30 Araabia ööd (Cinamon PÖFF I)
    » 19:30 Maria Larssoni igavesed hetked (Athena Keskus)
    » 22:30 Täiuslik päev (Cinamon PÖFF I)
    » 23:59 Eliitrühm (Cinamon PÖFF III)

Laupäev, 29.11.2008
    » 14:00 Hirmõnnelik (Cinamon PÖFF II)
    » 18:00 Humboldti maa (Cinamon PÖFF II)
    » 20:00 See on vaba maailm (Cinamon PÖFF I)

Pühapäev, 30.11.2008
    » 14:30 Rachel abiellub (Cinamon PÖFF I)
    » 17:00 Vaikne kaos (Athena Keskus)
    » 19:30 Kodu (Cinamon PÖFF I)
    » 22:00 Külaline (Cinamon PÖFF I)

Esmaspäev, 01.12.2008
    » 14:00 Getolapsed (Athena Keskus)
    » 18:00 Kapten Abu Raed (Cinamon PÖFF I)
    » 19:30 Vabatahtmatud (Cinamon PÖFF II)
    » 22:00 Gomorra (Athena Keskus)
    » 22:30 Külmunud jõgi (Cinamon PÖFF I)

Teisipäev, 02.12.2008
    » 14:00 Max Minsky ja mina (Athena Keskus)
    » 16:30 Happy-Go-Lucky (Athena Keskus)
    » 21:00 Mees köiel (Athena Keskus)
    » 22:00 Lorna vaikimine (Cinamon PÖFF II)
    » 23:00 Hiljem (Cinamon PÖFF I)

Kolmapäev, 03.12.2008
    » 14:00 Diskoussid (Athena Keskus)
    » 16:30 Rumba (Cinamon PÖFF I)
    » 18:30 Koer pureb koera (Cinamon PÖFF I)
    » 21:00 Vabatahtmatud (Cinamon PÖFF I)
    » 23:00 Fermat' tuba (Cinamon PÖFF I)

Neljapäev, 04.12.2008
    » 20:00 Boogie (Cinamon PÖFF I)
    » 22:30 Märtrid (Cinamon PÖFF I)

Reede, 05.12.2008
    » 19:30 Lämbumine (Cinamon PÖFF I)
    » 21:30 Pimedus (Cinamon PÖFF I)

Laupäev, 06.12.2008
    » 18:00 Üle piiri (Cinamon PÖFF I)
    » 18:00 Nälg (Athena Keskus)
    » 20:00 Wendy ja Lucy (Cinamon PÖFF I)
    » 22:00 Maadleja (Cinamon PÖFF I)

Pühapäev, 07.12.2008
    » 15:00 Varblaste laul (Cinamon PÖFF I)
    » 17:00 Kus on Osama Bin Laden? (Cinamon PÖFF I)
    » 19:00 Seinte vahel (Cinamon PÖFF I)
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Algselt postitas Martin Vaata postitust
    Reede, 28.11.2008
    » 17:30 Hea riist (Cinamon PÖFF II)
    Millest see räägib?
    jokers to the right
    clowns to the left of me

Kommentaar

Algselt postitas Jasper Vaata postitust
      Millest see räägib?
      Tundus natuke naljakas, kuid tõenäoliselt jääb nimekirjast välja: http://2008.poff.ee/?lang=1&id=2314&module=1&todo=film
      When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Kas keegi midagi soovitada oskaks?

Eelmine aasta käisin vaatamas "Tuukrikell ja liblikat" ning selle peale on küll mõlema käe pöidlad püsti!

Kommentaar

Esmapilgul tahaks kindlasti ära näha Maadleja, Fermat' tuba, Kus on Osama Bin Laden? ja Piinakamber. Paart tükki sai veel kavva, aga suht pealiskaudselt sai üle käidud see nimekiri.

Täna kell 21:35 ETV-s OP! Pöff-eri. Seda tuleks vaadata, ehk saab ideid.
          "You didn't realize that they had guns? Big, long, dangerous machine guns. With war criminals attached to the trigger."

RocknRolla (2008)

Kommentaar

Vägivalla sõpradele läheb kindlasti peale "Nälg" (Hunger). See ikka üpris jõhker, kuidas seal inimesi piinatakse ja pekstakse. Omamoodi huvitav oli ka üks dialoog, kus u 10 minutit kaks meest omavahel räägivad ja see toimub kõik ühes staatilises plaanis, mehed on üldplaanis profiilis. Sellist julget lahendust ei näe tänapäeva filmides just tihti.

Kommentaar

Ma mõtlesin, et võiks "Külmunud jõge" minna vaatama... Kiidetakse palju, ehk on hea.

Kommentaar

Palju filme siis nähtud on?
                Hinnangud?
                Mul on valiku tegemisega raskusi, seega oleks vihjed väga teretulnud nähtus.
                May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Mis siis Tartu härrade valik on?
                  Mida soovitate Esmasp. ja Kolmap. filmidest?

Kommentaar

Teisipäev, 02.12.2008
                    » 16:30 Happy-Go-Lucky (Athena Keskus)

Laupäev, 06.12.2008
                    » 22:00 Maadleja (Cinamon PÖFF I)

Esimesele võin andeks anda igasuguse süžee absoluutse ja täieliku puudumise, aga mitte neurootilise peakangelanna, kelle põhjusetu optimism, dialoogide vahele pikitud tüütud häälitsused ja pidev kätega vehkimine mind täiesti ahastusse ajasid. Fakkjuu, ära esine, elu on lits, mis kuradi lilleke sina selline oled! Ise veel kunstiõpetaja. Meenutas mulle üht mu eksnaist. Kes ei olnud kunstiõpetaja. Ja tisse ka ei näidatud. Bääh.

Aga 'Maadleja' on tiptop. Neljad-viied. Mickey on ikka täiesti üle prahi näitleja. Stoori on muidugi juust, sesmõttes, et mida sa oma karjääri lõppu jõudnud sportlase (kuipalju see wrestling sport on muidugi, selle tsirkuse tagatuppa oli ka täitsa põnev vaade) enese ja maailmaga leppimise teemast ikka välja pigistad (justjust, vältimatud paralleelid rockyga jms), aga Mickey on lihtsalt niivõrd võrratu. Ja Marisa Tomeil on äärmiselt kobedad tissid. Ühesõnaga meie generatsiooni härrasmeestel must-see-film.

e: seda ka muidugi veel, et mõnus festarifiilis on sees küll. Igasse päeva peaks järgmisel nädalal paar filmi ikka ära mahtuma.
                    We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Neljapäev, 04.12.2008
                      » 22:30 Märtrid (Cinamon PÖFF I)
                      Noovot, et tulin siis meeleolukalt õhtult vincenti juurest ja mõtlesin, et ega ma ju koju küll ei lähe. Pühapäevaõhtu ikkagi, ja kuis nii kõlbab. Õnneks mu vend helistas, kui ma parasjagu kesklinna sõitsin, et kle kell 11 kosmoses Good Dick, näeme seal. Ok, nagunii tahtsin seda näha. Kaks minutit peale 11 olin kosmoses, ostsin mingile filmile pileti ja olin valmis saali tormama. No saali ma ikkagi ei jõudnud, sest selgus, et sääl kinos on kõik filmid juba ammu peal ja et mul pilet hoopis kell 12 algavale 'Märtritele' ja mu vend hoopistükkis mitte Kosmoses vaid Sõpruses. Saa siis nüüd aru kuidas see asi niimoodi läks. Õnneks aitas üks kaunis piletikontrollitüdruk mul ülearuse tunni sisustada.

Aga 'märtrid' oli esimesed neli viiendikku kohutavalt halva grimmiga täiesti suvaline splätter ja ma tahtsin ära minna. Viies viiendik oli minu jaoks isegi suht häiriv, aga keskmine saagi-sõber tõenäoliselt haigutab sealgi. Sesmõttes paras jamps.

Ja ma ei kirjuta siia teemasse enne, kui selgub, et kellelgi teisel ka pöffiemotsioone on.
                      We have to disorganise their organisation so we have to be very creative.

Kommentaar

Ma vaatasin kodustes tingimustes ära järgmisel laupäeval linastuva The Cottage nimelise filmi. Kui eelmisel aastal Must Lammas meeldis, siis potensiaalselt võiks see film ka meeldida. Mul igatahes oli väga naljakas ja seda ei juhtu just tihti filme vaadates.
                        Ja tänasest saab ennast siis korralikult Pöffi lainele viidud.

Kommentaar

Happy-Go-Lucky

Et fitti jutt siia üksikuna rippuma ei jääks. Vaatasin ka.
                          Laiemas laastus kirjeldab noorsand filmi adekvaatselt. tõesti-tõesti on selles teatud hälbimusele kalduv ülioptimistli peategelanna, ent oluline on märkida, et teda tasakaalustab rida tüüpilisi "toredaid" kaaskodanikke, kes peaksid tingimusteta viibima psühhoneuroloogia haigla vägagi kinniste uste taga. aga ei viibi. ja kui rahulikult ringi vaadata, siis märkab samasuguse närvikavaga, nagu sõiduõpetaja, raamatukaupmees jne. kodanikke meid ümbritsevas elus rohkem kui endale tunnistada tahaks. ja rohkem kui neid, kellel puhas poogen muredest. ühesõnaga, väga üheplaaniline see film siiski ei ole.

Kommentaar

Il Divo
                            pühapäeva öösel cc-plss.

Erakordselt narkootiline filmilaks. Perfektne itaalia. Giulio Andreotti ja tema kaasaegsed ning teod on vorm, sisu on tänase poliitmaailma grotesk. Kahjuks puudub võime näha seda filmi seestpoolt. Selleks on suutelised ilmeselt üsna vähesed itaallasedki. aga väline dekoor on võimas. Filmis on visuaalseid fraase, mille eneste pärast on põhjust 2 tundi kinos istuda.

Kommentaar

Algselt postitas fitti Vaata postitust
                              Ja ma ei kirjuta siia teemasse enne, kui selgub, et kellelgi teisel ka pöffiemotsioone on.
                              Ma käisin reedel vaatamas itaallaste Gomorrat. Elu esimene pöffi film btw. Kuna olen pigem Independence Day >>>>>>>>>>>>> igasugune fellini jms kunstiteos, siis pean tunnistama et ootasin halvemat. Tsipa palju süzeeliine minu maitse tarbeks, väga vähe mutantämblikke, aga igav otseselt ei hakanud (tagasivaates isegi üllatav, kuna film ise kestis üle 2 tunni). Ei hakka spoilerdama.

Infrastruktuuri osas oli ka esimene kokkupuude Vene Teatriga, isiklikult tundus et tegemist on esimese teatrisaaliga maailmas, kus põranda tasapind läheb kõrgemaks, mida lähemale lavale. Ma ei kujuta, kui ette istuma peaks sattuma mõni korvpallur.

Kindlasti soovitan minna vaatama Veripunaseid hingi:

Tokyo, seitse aastat peale II maailmasõja lõppu. Taevast alla langevaid lendlehti jahtides avastab väike poiss end üksikust maamajast, kuhu on suletud neli kummalisest haigusest piinatud inimest - käteta sündinud kalligraaf Hizume ja endine prostituut Nean, Maria, kes ei kuule, näe ega liigu ning Kakera, kes on sooritanud enesetapu. Neliku valvuriks on lombakas sõdur Hinomaru jagades valvatutega üksindust ja eraldatust.

Nad ootavad lõppu, mida valitsus on neile lubanud, seeläbi lootes pääseda haigusest ning mineviku painavatest koletistest.

Oma ootamatuses ja meditatiivsuses lummav VERIPUNASED HINGED seisab filmikunsti ja butš filosoofia piirimail, andes mõista, et tõeliselt elada saab vaid see, kes julgeb elada teadmisega paratamatust lahkumisest. Filmi unikaalse ning populaarsest Jaapani kinost erineva atmosfääri aitavad luua maailmakuulsate buto tantsijate "olemine ja elamine kaamerale".
                              "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Working...
                              X