Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Lugerid ja e-raamatud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Lugerid ja e-raamatud

Raamatute ja lugemise teema on suuresti hõivatud koolikirjanduse soovituste esitamise ja nendele vastamisega. Sestap teen eraldi teema käesoleval aastal Eesti turule ilmunud vidinate kohta.

Niisiis, kas keegi on kokku puutunud tehnoloogilise imesaavutusega, mida maakeeli nimetatakse 'lugeriks' ja millega saab tarbida e-raamatuid. Näiteks Nook, Kindle, iPad, CoolEr jne.

On keegi foorumlastest selliste asjadega kokku puutunud ja oskab kommenteerida üldist kasutajasõbralikkust, ühilduvust eri formaatidega, vastupidavust, hinna/kvaliteedi suhet, sõbralikkust silmale, lisafunktsioone jne?

Samuti, kas keegi on ostnud ja oskab kommenteerida kogemusi e-raamatutega?
    Which ship has never docked at Liverpool?
    The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Eraldi vidinat selle jaoks pole, aga Kindle soft on telefonis (HTC Desire / Android).

E-raamatute ostmine Kindle jaoks: Amazon.com + krediitkaart + 1-click purchase = success Kõik käib kiiresti ja pärast kliki tegemist on raamat praktiliselt kohe ka telefonis (või siis muus lugeris) olemas.

Kasutusmugavus - telefoniekraan on raamatute lugemiseks siiski väiksevõitu. Käes olen hoidnud Apple-i vigurit ja vanema põlvkonna Kindle-it. UK amazoni hindu vaadates on Kindle praegu ligi 4x odavam kui nt iPad. Nii et kui pappi on, siis iPad pakub ka muud meelelahutust. Aga kui on piisab puhtalt raamatute lugemisest, siis võib Kindle-t küll soovitada. Oma silm on muidugi kuningas, nii et võimaluse korral võrdle aparaate ise erinevates valgustingimustes jne

Kommentaar

Endalgi sarnased küsimused aegajalt tekkinud. Niipalju kui internetist uurida olen saanud, siis tundub see Rahva Raamatu poolt müüdav Cool-ER luger kohutavalt kallis olema ning oma omadustelt pidi ta kehvake olema. Ilmselt aparaadid mis tähelepanu vääriks on Kindle ja erinevad Sony poolt toodetavad lugerid (Sony oli ka e-ink tehnoloogia pioneer). Mind siis eelkõige vaevab küsimus nii Kindle kui ka Sony lugerite puhul, kas nad ka suvalist pdf'i lugeda lubavad ja kui ei luba, siis näiteks kui hästi loetavad on Calibre tarkvaraga konverditud PDF'id. Ise olen katsetanud enda HTC Desire'i peal paari suvalise pdfi konvertimist epub formaati ja nende lugemist Aldiko nimelise tarkvaraga aga see pole siiski väikse ekraani tõttu päris see ja pealegi pole HTC ekraan e-ink'i toetav seega silmadele on suhteliselt kurnav.

http://www.last.fm/user/kurat_

Kommentaar

Kuku raadios oli saade "Digitund", esimeses saates kohe räägiti neist. Kui üles viitsid otsida, siis saad kas Kuku kodulehelt või http://www.digitund.net/

Kommentaar

kas need vidinad päikselisel päeval õues ka loetavad on? minu läpakas on küll ilusa ilmaga täiesti kasutu, isegi kui päike ekraanile ei paista.
          «Kuule, konn, kas vesi on soe?»
          «Mina istun siin, muide, nagu konn, aga mitte nagu termomeeter!»

Kommentaar

I padiga võid ka päikeselise ilmaga lutsu visata. lugeda ega vaadata ei kananta seal siis muhvigi.
            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

Kommentaar

Algselt postitas rohelineKonn Vaata postitust
              kas need vidinad päikselisel päeval õues ka loetavad on? minu läpakas on küll ilusa ilmaga täiesti kasutu, isegi kui päike ekraanile ei paista.
              E-ink displei (nagu Kindle) ei sõltu ekraani taustavalgustusest (nagu iPad või läpaka LCD). Seega on suhteliselt pädev ka päiksevalguse käes. Mingi peegeldus võib muidugi ekraani katvast kihist lihtsalt tulla. Pimedas on samas vaja lugemiseks lampi (nagu päris raamatuga)

Kommentaar

tänan seniste viidete eest, lisakommentaarid on jätkuvalt teretulnud.
                The Premiership.

"Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer" - Arnold Schwarzenegger, 1975

Kommentaar

Selgub, et vidinal on ka olulisi puudujääke:

The Premiership.

Kommentaar

E-raamatud, E-lugerid või E-lugejad – mis need on?
                    Joga Bonito!!!

Kommentaar

Ajakirja Digi novembri numbris on e-lugerite võrdlus (Kindle, Nook, Sony). Mingi ülevaate sealt saab

Kommentaar

Vahepeal on müüki tulnud krisosse ka Kindle, kes ei viitsi USA'st tellimisega jännata saab selle ka nüüd Eestist kätte. Tundub, et peale pikka ja põhjalikku eeltööd saan ma jõuluvanalt Sony PRS 650. Sony kasuks otsustasin eelkõige 2 asja pärast. Esiteks toetab ta epub'i ja teiseks on ka PDF'i loetavus temaga kõige parem. Miinuseks on wifi puudumine aga wifit ma pruugin niikuinii oma nutifonis.

Kommentaar

Algselt postitas Kurat Vaata postitust
                          Vahepeal on müüki tulnud krisosse ka Kindle, kes ei viitsi USA'st tellimisega jännata saab selle ka nüüd Eestist kätte.
                          See oli minu jaoks nüüd küll üllatus. Navigeerisin kohe amazon.co.uk lehele ja tõepoolest, kui kohaletoimetamist soovida UK-st välja, siis saadetakse see ikkagi USA amazon.com-ist. See tähendab muidugi ka tollimaksu...päris kummaline süsteem.

Kommentaar

Nüüd müüb ka Rahva Raamat kirvehinnaga Sony lugereid ja lisaks ka on juurde sortimenti võetud paar suvalist lugerit.

Kommentaar

Vahepeal on hakanud Eesti raamtupoed ka eesti keelset kirjandust epub formaadis müüma. Valik on hetkel küll veel päris kesina aga lubatakse pidevat sortimendi laienemist.

Eestikeelseid e-raamtuid müüvad Kriso, Apollo ning Rahavaraamat.

P.S. Kindle omanikud ei saa muidugi epub formaadis raamtutega ilma konvertimata midagi teha.

Kommentaar

Working...
                              X