Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Tuumajaamaga või tuumajaamata?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Maarek Vaata postitust
    Erik Puura annab samal lehel hea vastuse sinu Jaapani hirmudele:
    http://www.novaator.ee/ET/teised/eri...la_selja_taga/
    Minu Jaapani hirmudele? Ütled mulle, et ma ütlesin, et Sa oled m... ja vastad, et "ise oled"?

Tänud kypsile, millegi asjaliku eest.

Kommentaar

Algselt postitas dwideng Vaata postitust
      Ehk, selleks, et argumenteerida tuumenergia vastu peaksin ma olema vähemalt Raukase kaksivend või äärmisel juhul Lippmaa poeg, muul juhul on tegemist pseudeoteaduse või emotsioonide või millegi sellisega.
      Pean ennast parandama, kui olen jätnud kuidagi mitmetimõistetava mulje. Ma ei väida, et on olemas õige ja vale vastus. Seda ei väida kunagi ka ükski teadlane (olgu ta teadur või akadeemik). Maailm ei ole must ja valge. Selline lihtsustamine on üldiselt ajakirjanike teema, kes ei saa kajastatavatest teemadest aru (kurvakstegevalt sage olukord) või soovivad lihtsamalt hakkama saada. Kõik teadlased räägivad erinevate energiatootmisviiside võimalustest ja ohtudest. Kuid selle asemel, et hakata rääkima tavainimese jaoks enamasti mõistmatutest numbritest tundmatute muutujatega seonduvalt teiste näitajatega, mis omakorda on seotud kolmandate ja sajandatega, üritavad nad rääkida lihtsas Maali keeles. Kahjuks kaasneb Maali keeles rääkimisega oht, et kui keegi hakkab karjuma, siis kostub kisa argumenteeritud vestlusest oluliselt kaugemale ja tundub, et karjujal on suurem õigus. Selle lihtsa tõdemuseni viib olukord, et ta teeb ju kõvemat häält. Järelikult peab tal ka õigus olema. Ehk vaidluses ja väitluses võidab avalikkuse silmis see, kes rohkem hirmutab ja kisab. Sama taktikat kasutab ka Keskerakond. Seega jääb kogu argumenteerimine teisejärguliseks.

Kõigile on selge, et tuumajaamaga kaasnevad ohud. Samas on sellel ka suur hulk võimalusi, mistõttu on paljud eelistanud just seda.

Kuid tegelikult tahtsin öelda, et ma ei ole eeldanud ega oodanudki, et oleksid Raukase vend või Lippmaa poeg. See ei mõjuta inimese teadmisi konkreetses valdkonnas. Minu silmis alandab sinu pädevust antud valdkonnas üsna rumalad lihtsustatud seisukohad ja puudulik teadlikkus, mida sa üritad kompenseerida hüüdlausetega "maailm väriseb ja vesi haiseb". Ehk sul puuduvad sisuliselt valdkonna uurimise taust, mis üsna sageli väljendub valdkondlikes teadustöödes ja publikatsioonides. Infoks niipalju, et Raukasel on juba teadusartiklite nimekiri ühe paarisaja leheküljelise raamatu paksune. Sa võid sellega mõnes raamatupoes tutvuda. See näitab tema pädevust, sest teadusartiklite publitseerimine rahvsvaheliselt tunnustatud ajakirjades eeldab väga tõsist ning heal tasemel tööd (erinevalt eesti ajakirjandusest). Enamik saadetud teadustöödest lükatakse teadusajakirja poolt tagasi. Sinul ei ole sellele kahjuks peale eeldatavalt sileda naeratuse muud vastu panna.

Kommentaar

Minu Jaapani hirmudele? Ütled mulle, et ma ütlesin, et Sa oled m... ja vastad, et "ise oled"?

Tänud kypsile, millegi asjaliku eest.
        Postitad 3 linki, millest 2 on seotud Jaapaniga ja kuna need puutu Eestisse rajamise puhul eriti asjasse, siis panin sulle lihtsalt pisikese vastuse, et me pole Jaapan ja sellised asjad nagu seal juhtusid, meil juhtuda ei saa. Mis muutub siia m... ja "ise oled"
        Sa vist ei saa enam ise ka väga hästi oma seisukohtadest aru
        Jätka samas vaimus . Minu poolt on kõik.
        May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Algselt postitas Vähetuntud vutivaatleja Vaata postitust
          Kuid tegelikult tahtsin öelda, et ma ei ole eeldanud ega oodanudki, et oleksid Raukase vend või Lippmaa poeg. See ei mõjuta inimese teadmisi konkreetses valdkonnas. Minu silmis alandab sinu pädevust antud valdkonnas üsna rumalad lihtsustatud seisukohad ja puudulik teadlikkus, mida sa üritad kompenseerida hüüdlausetega "maailm väriseb ja vesi haiseb". Ehk sul puuduvad sisuliselt valdkonna uurimise taust, mis üsna sageli väljendub valdkondlikes teadustöödes ja publikatsioonides. Infoks niipalju, et Raukasel on juba teadusartiklite nimekiri ühe paarisaja leheküljelise raamatu paksune. Sa võid sellega mõnes raamatupoes tutvuda. See näitab tema pädevust, sest teadusartiklite publitseerimine rahvsvaheliselt tunnustatud ajakirjades eeldab väga tõsist ning heal tasemel tööd (erinevalt eesti ajakirjandusest). Enamik saadetud teadustöödest lükatakse teadusajakirja poolt tagasi. Sinul ei ole sellele kahjuks peale eeldatavalt sileda naeratuse muud vastu panna.
          Ma tõesti ei arvanud, et sellise supi otsa satun.

Nüüd ma saan aru, et põhimõtteliselt oma arvamust avaldades nii erergeetikast kokkuvõttes, kui üldse oleksin ma pidanud arvestama sellega, et siin teemas tuleb mul sarved akadeemiku endaga ristata Tõesti, oleksin pidanud kirjutama kohe akadeemikule endale

Ma küll ei tea, millised on minu rumalad ja lihtsustatud seisukohad, aga palun ütle enda omad, millised on Sinu seisukohad nendes küsimustes, mis esitasin. Millised on Sinu erialased oskused hindamaks minu pädevust?

Hea et Keskerakonna mängu tõid. Kust Savi oma hääled saab? Lasnamäelt! Miks saab? Sest venelased annavad? Miks venelased annavad? Sest neil on vaja oma batjat, isakest tsaari, keda kummardada? Kas Sinule on vaja akadeemikut keda kummardada?

Ühesõnaga lähtudes siinsest mentaliteedist, siis iseseisev mõtlemisvõime ja kriitiline mõtlemivõime peavad puuduma. Küsimused tuleb esitada otse akadeemikutele. Siit minu peamine küsimus. Milleks selline teema Soccerneti foorumis, kui ma pean akadeemiku endaga suhtlema hakkama, et vastuseid saada? Sa hindad mind ebapädevaks, omamata ise muud pädevust, kui akadeemikule alt üles vaadata!?
          Milleks selline teemapüstitus, kui vastus on ette teada ja vastavad akadeemikud? Pange "Liiga hea" rubriiki Raukase artiklid siis, ja usu, keegi ei tule sinna oma arvamust avaldama.

Kommentaar

Postitad 3 linki, millest 2 on seotud Jaapaniga ja kuna need puutu Eestisse rajamise puhul eriti asjasse, siis panin sulle lihtsalt pisikese vastuse, et me pole Jaapan ja sellised asjad nagu seal juhtusid, meil juhtuda ei saa. Mis muutub siia m... ja "ise oled"
            Jõudsin samale seisukohale hea mitu posti tagasi, kuid miskipärast lasin emotsioonidel omavõtta. Kuid miks allusin trollimisele? Over and out.
            L
            How does Freddy Kruger wipe his butt?

Kommentaar

Sinuga on mul ammu juba kõik, sain aru et sealt ei tule mitte midagi. Ometigi üritad Sa mind paika panna. Ei ole vaja. Ma olen paigas paika panematagi. Teema on tuumaenergia ja need kolm lõiku olid kõik energeetikaga seotud, juhtumisi kaks ka Jaapaniga, aga kolm olid energeetikaga. Ma ei karda veel maavärinat.

Pidutsev naabrimees läheb kahe naisega sauna. Kiibitsevad naabrid jälgivad seda aia tagant:
              Isa: Maarek, mitu inimest on saunas.
              Maarek: Kaks naist.
              Isa: Sa pole ammu saanud või mis?

Kommentaar

Algselt postitas Roosaelevant Vaata postitust
                Jõudsin samale seisukohale hea mitu posti tagasi, kuid miskipärast lasin emotsioonidel omavõtta. Kuid miks allusin trollimisele? Over and out.
                L
                Kummaline, ka mina mõtlen samuti!

Ehk teeme siis järelduse:

Enamus siin teab, et Raukas teab energeetikast rohkem kui mina.

Mina tean, et Raukas teab energeetikast rohkem kui mina.

Raukas teab, et Ta teab energeetikast rohkem kui enamus ja ka mina.

Energeetikast tean ma rohkem kui enamus siinsest seltskonnast.

Usun, et enamus võib rahul olla, mis on demokraatliku ühiskonna vaatepunktist vaadatuna ülimalt demokraatlik - kõik teavad midagi!

Kommentaar

armastan ma headust üle kõige vihkan lolle

Kommentaar

Õnneks on professor Raukas lahke mees, kes oli nõus minu poolt esitatud küsimustele vastama ja täiendavaid küsimusi ei esita ma Talle, ega ka Teile siin mitte, ehkki neid tekkis(N: 4 küsimus, kus akad. Raukas ei pea vajalikuks ehitada igale riigile oma hoidlat, aga peab vajalikuks igale riigile oma tuumajaama ehitamist.). Päikesetormidest näikse austet akadeemik mitte midagi teadvat. Aga see selleks. Tuumajaama vastaliseks jään ma nii ehk nii - hipide värk. Siin Teile siis minu küsimused ja hr Raukase vastused, nagu lubatud. Aga see küsimus, milleks selline teema siia foorumisse oli vaja tekitada, see jääb tükiks ajaks kummitama

"On 29.03.2011 13:00, Kristjan wrote:

Austatud professor Raukas!

Ühes internetifoorumis tekkis meil vaidlus teemal Tuumaenergia
                    poolt ja vastu. Sellest lähtuvalt tekkis hulk küsimusi. Loodetavasti
                    leiate aega neile vastamiseks.

1. Milliseid geoloogilisi uuringuid tehakse enne tuumajaama ehitamist
                    ja millistele kriteeriumitele peab see vastama, et see oleks sobilik
                    paik tuumajaama jaoks?

Eestis saab tuumajaama rajada igale poole, kus vaid jahutusvett on lähedal. Leningradi tuumajaam paikneb ju savidel ja ka meie kõige raskem tehas Talleks paiknes savidel.

2. Milliseid materjale kasutatakse tuumajaama ehitamisel? Vundament jne..

Läheb vaja palju raudbetooni

..

3. Kuidas transporditakse tuumakütuseid, millised on turvemeetmed ja
                    tehnoloogiad, mida transportimisel rakendatakse?

See on üks ohtlikumaid lõike, ilmselt Eestisse raudteed pidi või laevaga Hispaaniast.Esimest on turvata raskem, sest ka rohelised võivad viskuda raudteele ja rongiõnnetuste eest pole keegi kaitstud.

4. Kuidas transporditakse tuumajäätmeid? Kuhu transporditakse ja kas
                    Eestis on tuumajäätmete matmiseks sobilikku paika?

Eestis on loomulikult sobiv paik Maardu graniidis, kuid ilmselt seda ei lähe vaja, sest selleks ajaks kui vaja, on Euroopa Liidu keskhoidlad olemas. Pole ju otstarbekas, et iga riik ehitaks oma lõpphjoidla.

5. Mis eristab erineva põlvkonna tuumajaamu?

On oluline erinevus. Esimene põlvkond olid eksperimentaaljaamad, teine põlvkond suur osa tegutsevaid jaamu ja 3+ on jaamad, kus on nii aktiivne kui ka passiivne kaitsesüsteem ja millised suudavad vastu seistea ka jaama rammivale reaktiivlennukile. Neljanda põlvkonna (tooriumi) jaamu alles disainitakse ja nende turule tulek võtab aastakümneid-

6. Millised reaktoritüübid on olemas ja milline on kõige mõistlikum
                    Eestisse paigaldada ja miks?

See vastus on liialt pikk ja nõuab mituit lehekülge, sest tüüpe on väga palju.

7. Kuidas toimitakse võimalike lekete puhul? Kas on olemas tehnoloogiaid
                    lenduva või vette lekkiva radiatsiooni leviku tõkestamiseks? Kui jah
                    siis millised?

Me ei tohi jälgida Jaapanis erakordselt tugeva looduskatastroofi puhul toimunut ja tavajaamas võimalikku avariid, kus leke on mitmekordse kaitsesüsteemiga praktiliselt välistatud

8. Kas saaksite anda ülevaate sellest kui suur hulk Eesti energiatarbest
                    on võimalik täita taastuvate energiaallikatega. Bioküte, päikese ja
                    tuule-energia(avameretuulikud). Kui palju oleks optimaalne tuulikute
                    vajadus Eesti jaoks.

25%

9. Kui suur on tõenäosus, et lähima 20 aasta jooksul leitakse
                    tehnoloogiline lahendus tuule- ja päikeseenergia akumuleerimiseks?

Suuremastaapselt ei leita.

10. Kas leibkonna energiatarve suureneb tulevikus kesmiselt leibkonna
                    kohta kesmiselt riigis? Mis tingib suurenemise, kas tööstuse energitarbe
                    kasv või leibkonna, elu-oluks vajaliku energia kasv?

Kokkku saab hoida soojust, mitte elektritarbimist. Mida rikkam riik, seda rohkerm elektrit kulutatakse.

11. Kui suur on eesti rahvaarv aastal 2025?

Sama kui praegu, sest immigratsioon kasvab.

12. Kas tulevikus tõusevad kiiremini energiahinnad või toiduainete
                    hinnad? Arvestades maakera elanike arvu kasvu.

Eestis kindlasti energiahind, mis juba lähiaastatel kahekordistub. Sama on kogu maailmas, sest kui toitu ei jätku, surevad miljonid inimesed lihtsalt nälga.

13. Kui pikk on Eesti seismoloogiliste mõõtmiste ajalugu ja kui kaugele
                    tulevikku võimaldab see teha järeldusi suhtelisest "seismoloogilisest
                    rahust" Eestis? Kui suur on tõenäosus üle 5 palliliseks maavärinaks?

Eesti on mitteseismilisel platvormsel alal ja kui meil tuleks 5 magnituudiline maavärin, ei teeks see olulist kahju (Osmussare maavärin oli 4.7 ja mingit kahju ei tekitanud.) Eestis oli seismojaam juba 1897-1912, seejärel 1931-1942 ja nüüd alates 1989.

14. Päikesetormide võimalik mõju tuumajaamadele, aga ka
                    alternatiivsetele ernergiatootmise viisidele? Palun võimalikult
                    detailselt kirjeldada.

Ega ma artiklit kirjuta, vaid vastan küsimustele. Kui nüüdistuumajaamale ei mõju pealekukkuv lennuk, siis ei mõju ka päikesetormid.

15. Kas on tehtud võrdlev uuring, mis kajastab andmeid lindude hukkumise
                    kohta tuulegeneraatorites ja elektriliinides? Kas on olemas meetodeid,
                    millega rändlinde tuuleparkidest eemale juhtida?

Ega neid linde seal nii palju hukka saa. Kuid inimesi on tuulegeneraatorite paigaldamisel rohkem hukka saanud kui tuumajaamades.

16. Kui palju suurendab üks tuulegeneraator infralainete "arvu". Ehk
                    milline on tuulegeneraatori infralainete tekitamise tegelik võime ning
                    millest see sõltub?

Kui tuul oleks odavam, siis poleks tal viga midagi, suur osa on ju vaid pseudoprobleemid. Kõige hullem on loodusmaastiku risustamine.

17. Kas tuulegeneraatori poolt tekitatav lärm on mõõdetuna suurem, kui
                    linnakeskkonna keskmine lärm?

Ilmselt mitte.

18. Kui palju maksaks:1) Paigaldada Eestisse, riigi vajadustele vastav
                    tuumajaam? 2) Riigi vajadustele vastav tuulepargistik(avamere tuulikud)
                    3) leibkonna igapäevaseid vajadusi kattev päikesepatareistik(majale).

Päikesepatarei majale on odav ja koguLõuna-Euroopa on neid täis. Riigi vajadusi tuulepargistik EI SAA ÜLDSE KATTA!
                    Tuumajaam on 30-50 miljardit EEK-i

19. Kuidas kommenteerite lasteaed "Kasekese" tulemust ja passivmajade
                    ehitamise kohustust Eestis? Väidetevalt tulevad nad oma
                    päikesepatareidega toime

Päikesepatareidega saab teha vee eelsoojendust ja Vähi kavatseb pannas elle oma Pühajärve spaasse.Kõik sellised asjad on VÄGA KALLID ja suuremastaapseltpraegu mitterakendatavad, Elektriauto on tore, aga need meile tulevad tillukesed elektriautod maksavad oma pool miljonit krooni."

Kahjuks jah, sain siiski vastused sellised nagu ajakirjanikud neid saavad(kuigi soovisin vähemalt kespärasel tasemel detailsust) ja selleks, et antud teemas kaasa rääkida pean nüüd ehk IRL'i ja tasuta ülikoolihariduse egiidi all taas ülikooli astuma, et tulevikus teemaarendusega liituda. Seniks aga uurin asju isekeskis edasi. Loodetevasti ei korraldata referendumit, sest selge on see, et kui pole akadeemik, siis ei tohi olla arvamust ja kui oled (roheline või punane, siis on maailmavaade vale) vaesed inimesed, kes nende "kärajate" vahele satuvad.

Ühtlasi soovitan kõigil pereprobleemide lahenamiseks kindlasti spetsialisti poole pöörduda nagu ka õli vahetada alati sevices ja noad teritada sepa juures.

Peace!

Kommentaar

Energeetikast tean ma rohkem kui enamus siinsest seltskonnast.
                      õige. kasuta enda teadmisi säästlikumalt, sest eesmärk on ühine.
                      see ei ole minu süü, et sa okaspuu oled

"joon palju ma tahan, aga ikka ta ei saa minust aru"

"Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple."

Kommentaar

Jätke nüüd Kristjan rahule, minu arust on väga tore, et vanade ja kiilakate akadeemikute asemele sirguvad uued noored. Ja ega praeguses maailmakorras muudmoodi läbi ei löögi - oma arvamus ja vale arvamus. Ole sa siis hariduselt psihh või psihholoog.

Kommentaar

ERIK PUURA: Energia säästmise müüdist
                          How does Freddy Kruger wipe his butt?

Kommentaar

Algselt postitas espen Vaata postitust
                            Jätke nüüd Kristjan rahule, minu arust on väga tore, et vanade ja kiilakate akadeemikute asemele sirguvad uued noored. Ja ega praeguses maailmakorras muudmoodi läbi ei löögi - oma arvamus ja vale arvamus. Ole sa siis hariduselt psihh või psihholoog.
                            Vaata, arvamusel ja arvamuse avaldamisel on väga suur vahe. Nagu ennegi välja toodud, karjuvad nimetatud härra emotsionaalsed seisukohad üle tema argumentide, mistõttu on teda väga raske tõsiselt võtta. Pigem jääb mulje, et ta on endale leidnud/otsinud nö kergema kaalukategooria võitlusvälja, kus hammas potentsiaalsetele vastastele paremini peale võiks hakata.
                            I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Algselt postitas dareth Vaata postitust
                              Vaata, arvamusel ja arvamuse avaldamisel on väga suur vahe. Nagu ennegi välja toodud, karjuvad nimetatud härra emotsionaalsed seisukohad üle tema argumentide, mistõttu on teda väga raske tõsiselt võtta. Pigem jääb mulje, et ta on endale leidnud/otsinud nö kergema kaalukategooria võitlusvälja, kus hammas potentsiaalsetele vastastele paremini peale võiks hakata.
                              Espeni nõretava iroonia võiks ikka ära tunda ju Eriti paranoiline on muidugi arvata, et ma käin mööda foorumeid kaalukategooriale vastavaid oponente otsimas Nagu ma teaks antud foorumi kõiki ma ei tea mitut kümmet tuhendet liiget - no ei ole loogiline, ei ole tõenäoline. Vabandan tõesti et siin sõna võtsin. Mingem nüüd edasi ja aitab OT'st ning minu isikust.

P.S. Keegi võiks mulle privamessi saata, olen siiani huvitatud tegelase ESPEN pärisnimest.

Kommentaar

Pluss muidugi see, et sa loed tekstist täpselt seda välja, mida tahad, mitte seda, mis sinna kirjutatud on.
                                I don't write erotica but I do write. Don't get paid for it though. My writing is a little more high profile than erotica generally. I stay anonymous though so I can never be compensated for my work.

Kommentaar

Working...
                                X