Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Piraatlus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Algselt postitas Devil Vaata postitust
    Reaalselt oleme mina ja sina ja teised meie riigi maksumaksjad selle kinni maksnud.
    Jah, sellel teemal hakkasin muistse mehe väitele eile vastust kirjutama, aga selle postitamiseni ma ei jõudnudki. Maksame küll, aga mingit muusikat nagu eriti vist ei telli ehk paratamatus, et meie riigis asjad nii käivadki.

Ma heameleega vaataks TV3 uudistes ERR poolt üle kantud spordivõistluste tipphetki ning vastupidi, aga meie riigis on juba aastaid käinud erakanalid vs. riik vahel pidev hõõrumine, sest selle kullakalli riigi käitumine, kus 100% reegleid ei järgita, käib erakanalitele närvidele ja siis käibki üks pidev ittimine ja mingist koostööst rääkida ei saa.
    May the Violet flag flutter in the wind on all fields of challenge and valour, a vivid hope is our solace, we have eleven athletes and one heart. Go, Fiorentina, we want you to be the queen of all teams, go, Fiorentina, fight with bravery and prowess everywhere! In any hour of dismay and victory, remember you're the history of football!

Kommentaar

Algselt postitas Devil Vaata postitust
      Reaalselt oleme mina ja sina ja teised meie riigi maksumaksjad selle kinni maksnud.
      Algselt postitas Maarek Vaata postitust
      Jah, sellel teemal hakkasin muistse mehe väitele eile vastust kirjutama, aga selle postitamiseni ma ei jõudnudki. Maksame küll, aga mingit muusikat nagu eriti vist ei telli ehk paratamatus, et meie riigis asjad nii käivadki.

Ma heameleega vaataks TV3 uudistes ERR poolt üle kantud spordivõistluste tipphetki ning vastupidi, aga meie riigis on juba aastaid käinud erakanalid vs. riik vahel pidev hõõrumine, sest selle kullakalli riigi käitumine, kus 100% reegleid ei järgita, käib erakanalitele närvidele ja siis käibki üks pidev ittimine ja mingist koostööst rääkida ei saa.
      pigem mitte. riik on teinud erakanalitele peaaegu 50 miljoni kroonise kingituse, kui loobus sellest, et erakanalid peavad ERRile iga aasta (!) sellise summa raha maksma, et see reklaami ei näitaks.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul teeb riigikogu ringhäälinguseaduse muutmisega eratelejaamadele põhjendamatu kingituse.

erakanalid võivad rääkida, et ooo ERR elab nii hästi jne. Samas unustavad nad ära, et nad ise tihti kasutavad ERRi tehnikat ja stuudiot ja rendivad seda suht mõistliku hinnaga (ok, nemad ei rendi, vaid nende jaoks saateid tootvad firmad teevad seda). aga kuidagi peavad ju stuudiod ka toimima, tehnika olema kaasaegne jne. Tähetantsudel oli enamik operaatoreid ERRi omad ja tehnika samuti jne.

Miks peaks ERR andma erakanalitele tasuta pilti? Jalka puhul oli lihtne. Erakanlid võivad näidata kuni 1:30 mängu pilti (veebi ei tohi panna). Oli valik, kas ERR toodab selle 1:30 kõigile või saavad kanalid ise mängule tulla ja filmida seda mida tahavad. Mindi 2. rida pidi. Kui palju olete erakanalites Eesti koondise asju näinud? 3s vist vahel midagi on. Kui konkurentsi ei ole ja kõik on sõbrad, siis tahaks ma näha ka CLi highlight ETV ekraanil.

Ja ikkagi mis loogika see on, et ERR peaks andma tasuta pildi konkureerivatele kanalitele (kui siis lisaks ülalolevat juttu arvesse võtta)? Kui ERR annaksi mingi pildi ära, mida tihiti osade asjade puhul ei saaks juba pildiga kaasnevate õiguste pärast teha, siis ERR ei saa kontrollida kas pilt ikka edaspidigi täidab avalik õiguslikku huvi. Seega on pilt kõigile tasuta saadav ERRi eetrites, veebides jne.

praegune teie loogika on, et ERR andku kõik ära, aga vastu ei tohi midagi saada, kuna vastusaamne õgvendaks ausat konkurentsi. wtf?

Maarek, mida sa selle muusika tellimise all mõtled? Millist muusikat sa tellida tahaksid?

uskuge või ärge uskuge, aga ma ei tahtnud siin alul hakata ERRi advokaadiks. eks on ERRil ka omasid hädasid, millest mitmed jäävad ka finantside ja muuda põhjuste taha. Ent neid siin teemas pole käsitletud ja ma organisatsiooniväliselt ei hakka seda ka vast tegema.

Kommentaar

Algselt postitas meesmuiste Vaata postitust

mis puutub veel Eesti koondise asjadesse ja muudesse asjadesse mida ERR näitab ja mille õigusi omab (jalka MM, jalka EM, OM-id, suusatamised jne.), siis nende jälgimisel ollakse küll terased. ent see on arusaadav. taandame asja kõigile mõistetavaks ehk raha peale. ERR on maksnud mingi asja näitamise ja õiguste omamise eest reaalselt raha. teised ei ole. nii lihtne ongi.
        see küll vähe OT, kuid äkki seletad mulle lahti mispärast see küll hea peaks olema, et näiteks OM-i ja suusa MM-i ajal tehtud intervjuud Eesti oma sportlastega polnud nähtavad välismaal? minu arust see on veidi absurd. ma saan aru et ülekanne on teil õiguste pärast piiratud territooriumil, aga ka intervjuud sportlastega...
        Catalunya is not Spain!

Kommentaar

Algselt postitas lorenzo Vaata postitust
          see küll vähe OT, kuid äkki seletad mulle lahti mispärast see küll hea peaks olema, et näiteks OM-i ja suusa MM-i ajal tehtud intervjuud Eesti oma sportlastega polnud nähtavad välismaal? minu arust see on veidi absurd. ma saan aru et ülekanne on teil õiguste pärast piiratud territooriumil, aga ka intervjuud sportlastega...
          see on hea küsimus. OMil on näiteks olnud see probleem, et kui mõni olümpiarajatis on olnud pildis nähtav (kasvõi õrnalt intervjueeritava taustal - Ateena OM), siis oleme pidanud intervjuu maha võtma või viimasel ajal geoblocki peale panema. Oslo MMi kohta täpselt ei oska öelda, ent reegel oli vähemalt portaali inimestele ette pandud, et asjad peavad kõik läbi geoblocki käima.

nii omavahel öeldes, siis kahjuks muud ei oska öelda või soovitada, et ehk saad kuidagi nähtavat IP-d vastavalt vajadusele kuidagi muuta.

Kommentaar

nii omavahel öeldes, siis kahjuks muud ei oska öelda või soovitada, et ehk saad kuidagi nähtavat IP-d vastavalt vajadusele kuidagi muuta.
            Inimene, kes võitleb varastamise vastu, sildistab teisi varasteks ja hurjutab kõiki, kes võivad sellega ääriveeri seotud olla, õpetab varastama. Pole paha. Võiks ikka oma liinile kindlaks jääda.

Ehk, lorenzo, ime muna ja vaata oma riigi telesaateid. Ei ole sul vaja ERRi asju näha. Pai.
            When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Mina olen jälle sellise asja avastanud, et kui Soccernet teeb mingi uudise, kus ta kasutab näiteks FC Flora koduka uudist või selle uudise osa (protokolli), siis mingitmoodi ta ka viitab sellele kodukale. Viimati näiteks Flora naiskonna mängudest Portugalis. Seekord viksiti küll ka tekst maha, jättes algusest 2 lauset kõrvale, kusjuures lisati, et (vaid) protokoll Flora kodulehelt. Aga err, ilmselt taibates, kust uudis on võetud, viitab ometigi vaid Soccernetile, avaldades viimaste uudise koopia, lisades aga ennast veel kaasautoriks.
              Portugalis treeninglaagris viibinud FC Flora naiskond mängis eile 1:1 viiki kohaliku Setubali võistkonnaga.

Ma ei usu, et err-i loo ülespaneja Flora kodukalt seda uudist igaks juhuks üle ei vaadanud. Ega mul ei olegi midagi selle vastu, vastupidi, mulle vägagi meeldib, et info kuidagimoodi ikka liigub, aga lihtsalt teema on siin selline.

Omaette teema on jälle see, kui lennu teeb EJL-i kodukale mahuka uudise Eesti välismaal mängivatest jalgpalluritest, mida ilmselt poole tunniga valmis ei trüki, vaja on palju eeltööd teha, saadab selle siis lisaks kodukal avaldamisele ka pressiteatena laiali ja näiteks üks Eesti ajaleht avaldab selle pika teksti, lisades, et toimetaja on nende ajakirjanik. Jääb mulje, et tema ongi selle valmis kirjutanud. Ei hakka nimesid nimetama, kuna pressiteate saaja võib seda vist oma nime all avaldada, iseasi, kas see viisakas ja aumehelik on.

Kommentaar

Ma olen kunagi kirjutanud loo soccernetti, mille võttis postimees sõna-sõnalt isegi viiteta maha ja siis ma saatsin enda isikliku e-posti alt Maarja Värvile kirja, et kuule, viita vähemalt. Siis see sai väga kiire paranduse.

Kommentaar

Algselt postitas Martin Vaata postitust
                  Inimene, kes võitleb varastamise vastu, sildistab teisi varasteks ja hurjutab kõiki, kes võivad sellega ääriveeri seotud olla, õpetab varastama. Pole paha. Võiks ikka oma liinile kindlaks jääda.

Ehk, lorenzo, ime muna ja vaata oma riigi telesaateid. Ei ole sul vaja ERRi asju näha. Pai.
                  Ma nagu teadsin et sa sellise steitmendiga välja tuled... Kahjuks. Enda meelest seletasin lihtsalt härrale, et mis reaalselt ta ainus võimalus on. seda kuidas seda teha, pole mul õrna aimugi.

urmar. Rumal lugu. juhtub. kui ERRi spordiportaalis on viitamise probleem (mida võib ikka harva juhtuda), siis palun kirjutada online.sport@err.ee ja üldjuhul saab asi ka kiirelt korda. nii nagu Dannarilgi asjad said PMiga. ERR all näitab, kes uudise toimetas, nii nagu teistelgi meediaväljaannetel ja meie paneme siis sinna kõrvale ka allika koha. Lisaks siis viide tekstis.

Kommentaar

pigem mitte. riik on teinud erakanalitele peaaegu 50 miljoni kroonise kingituse, kui loobus sellest, et erakanalid peavad ERRile iga aasta (!) sellise summa raha maksma, et see reklaami ei näitaks.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnul teeb riigikogu ringhäälinguseaduse muutmisega eratelejaamadele põhjendamatu kingituse.
                    Miks see Reformile, Keskile ja IRL-ile kasulik oli? Selle tõttu odavam valimisreklaam?

Kommentaar

kusjuures ma arvan, et siiani ei ole ERR üle pingutanud. minu teada pole ERR läinud kellegi peale otseselt kaebama. ent leian, et avalikkusel on õigus teada, et selline käitumine ei ole kooskõlas seadusega ehk tegu on vargusega.

mis puutub veel Eesti koondise asjadesse ja muudesse asjadesse mida ERR näitab ja mille õigusi omab (jalka MM, jalka EM, OM-id, suusatamised jne.), siis nende jälgimisel ollakse küll terased. ent see on arusaadav. taandame asja kõigile mõistetavaks ehk raha peale. ERR on maksnud mingi asja näitamise ja õiguste omamise eest reaalselt raha. teised ei ole. nii lihtne ongi.
                      Natuke trolli kah:

http://www.last.fm/user/kurat_

Kommentaar

ERR võiks õppust võtta muusikatööstuselt ja nõuda Postimehelt nt 75 triljonit dollarit.

Dr Evil on poisike.

Kommentaar

Algselt postitas dnb Vaata postitust
                          Miks see Reformile, Keskile ja IRL-ile kasulik oli? Selle tõttu odavam valimisreklaam?
                          eks Luige mõte oli jah see, et siis on erakanalid valmis tegema nendega palju tõenäolisemalt soodsamat diili. kesikud ju karjusid või õiendasid ka, et erakanalid nõuavad neilt poole kõrgemat hinda jne. kui palju selles asjas tõtt on, ma ei tea.

Algselt postitas Kasepats-Pidur Vaata postitust
                          ERR võiks õppust võtta muusikatööstuselt ja nõuda Postimehelt nt 7,5 triljonit dollarit.
                          PM toodud näidete põhjal pole ERRi huve kahjustanud. Seda olen püüdnud ka öelda. Küll aga nende kompaniide ja õiguste hoidjate, keda Eestis esindatud pole. Lisaks ootaks ka Viasatilt ehk suuremat aktiivsust sel teemal. ERRi huve on viimastel päevadel torkinud vaid Delfi.

Eks see näitab ka, et ajakirjanikud reegleid tegelikult teavad väga hästi. Ent vahepeal püütakse seal lubatud ja mitte lubatud piiri peal mängida. Vahel pigem seda joont ületades.

Kommentaar

näed ÕL eesotsas vanameistri Martinsoniga sellele teele läinud

Kommentaar

Martin, ma küsin veel kord. Miks PM viitab piraadi videole youtube'is, mitte aga ametlikule ERRi videole, mida otsinguga teha annaks?

Eesti jalgpallikoondist soosib tänases üliolulises EM-valikmängus Serbiaga lisaks kodustaadionile ka ilm.

Kommentaar

Martin, ma küsin veel kord. Miks PM viitab piraadi videole youtube'is, mitte aga ametlikule ERRi videole, mida otsinguga teha annaks?

http://sport.postimees.ee/?id=410318
                                Sest vastasel korral ei saaks ma neid videosid oma telefoniga bussis olles ja Tartu poole sõites vaadata.

Aitäh, Postimees, sa oled ikka parim.
                                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

Kommentaar

Working...
                                X