320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Foorumi tulevik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Foorumi tulevik

    Igal ettevõtmisel on omad kasvuraskused. Sama käib ka soccerneti kohta. Kui portaali osa on vägagi eeskujulik ja annab silmad ette nii mõnelegi ajalehe spordiveerule, siis foorum on otsekui peremehest lahti rabelenud tuletõrjevoolik, mis sihitult mööda majaesist ringi lõhub, omamata mingit sihti ega eesmärki.

    Hinnates seda seltskonda kes osales socceri suvepäevadel, saab aru, et siin on väga lahedaid ja teotahtelisi inimesi, keda ühendab ühine armastus vuti vastu. Tulles jällegi siinsesse virtuaalsesse suhtluskeskkonda, tekib koheselt täiesti vastupidine reaktsioon.

    Hetkeolukorra võiks kokku võtta terminiga negativism. Ükskõik kuivõrd positiivne mõni teema ka ei oleks, varem või hiljem on kõik jälle hirmus halvasti. Oma osa on ka segamatult teemast-teemasse liikuval trollikambal, kes sapiga üle pritsivad kõik mis vähegi kellelegi oluline tundub.

    Tulemus on see, et väga paljud mõistlikud inimesed, kes fännimaailmas reaalselt figureerivad, on siin sõnavõtmisest loobunud või loobumas. Iga kaotatud asjaliku inimese asemele tuleb, aga mitu anonüümset kommijat, kelle eesmärk on pigem oma frustratsiooni kusagil välja elada, kui konstruktiivses arutelus osaleda.

    Sellised arengud ei aita kaasa ei kohaliku fänluse arengule, ega ka portaali enda tulevikule. Võib ju mõelda, et vahet pole kes kasutajad on, peaasi, et klikke tuleb. Kuid olles enamus elujõulisest seltskonnast välja puksinud, kaob ka anonüümikutel motivatsioon siin edasi laamendada ja nad otsivad järgmise seina mida lagastada.

    Arvestades kasutajahulga potensiaali, mis hetkel soccernetis on, oleks kahju kui foorum muutuks kasutamiskõlbmatuks. Teen ettepaneku kaaluda eesti suurima jalgpallifoorumi tuleviku huvides korrastada reeglistiku. Mõningad ettepanekud:
    1. Keelustada igasugune "trollimine". Lahmivad, provotseerivad ja asjakohatud kommentaarid leiavad kas oma koha kusagil piinlikus alajaotuses või prügikastis. Peale korduvat trollimist ja hoiatamist saab kasutaja ban'i. Ban tähendab ka tema IP blokeerimist.
    2. Kaaluda anonüümsete registreerimiste asemel mingi jätkusuutlikuma süsteemi integreerimist. Ideaalseim variant oleks soovituste alusel registreerimine, aga see võib muutuda liialt kohmakaks. Üks variant on nõuda oma pärisnime esitamist registreerimisvormil. Isegi kui see on teada vaid administraatoritele, distsiplineerib see kindlasti kasutajat.
    3. Panna paika foorumi eesmärgid. Kui need on eesti jalgpalli ja selle fänluse toetamine, siis peaks ka taunima ebakonstruktiivset ja lahmivat kriitikat nii koondise kui ka Meistriliiga fännide ning fänluse vastu. Näiteks kommentaarid stiilis "lõpetage oma laulmine" või "taguge oma trummi kodus, äkki toon järgmine kord kidra mängule" võiksid koos oma kasutajatega leida koha ajaloo prügikastis. Kindlasti tuleb vahet teha pahatahtlikul lahmimisel ja fännide omavahelisel lõõpimisel.


    Andke märku kellele idee imponeerib. Ootaks konstruktiivset vastukaja.

    #2
    Kirjutan alla. Enamus teemades ei näe me ammu diskuteerivat arutelu, vaid tühipaljast teineteisele "mul on suurem kui sul" ärapanemist. Selge on ka see, et üldjuhul kõige suuremaid trolle ühiskogunemistel me ei näe, nende pärusmaaks jääbki alatine foorumis möllamine.

    Millal muidu võis viimati näiteks ML alafoorumis lugeda a.la selliseid lauseid:

    Kalju tegi teisel poolajal fantastilise esituse, sest...
    Transi uued täiendused võivad hooaja teisele poolele vürtsi lisada, nüüd on neil...
    Artur Rättel on väga suure potentsiaaliga ründaja, kui ta vaid arendaks...

    mina tõesti ei mäleta.

    Kommentaar


      #3
      Foorumi kõige edukama trollijana ei nõustu ma ühegi eelkirjutatud punktiga.

      Kommentaar


        #4
        Iga uus on unustatud vana. Just eile tuhlasin ringi ja leidsin hoopis teise pealkirjaga teemast postitusi, mis foorumi tulevikuga seotud. Juba 2005 muretseti selle üle - võite sobiva poindi noppida välja nii Martini kui fitti postitustest.

        Erineval moel on teemat arendatud korduvalt ka hiljem, mõni parema mäluga foorumlane võib linkida ka teemasid või postitusi, kus arutletakse moderaatorite võimu kuritarvitamise ja politseifoorumiks muutumise üle.

        Mis puutub bänne ja IP blokeerimist, siis oled nii naiivne, et luban endale ühe korraliku hahahahahaaa!

        Konstruktiivne, eks?
        Supplies!

        Kommentaar


          #5
          Ma külastan foorumit tänapäeval sedavõrd valikuliselt (Eesti meistriliiga alamfoorumit näiteks mitte kunagi), et ei julge kõige kohta põhjapanevaid järeldusi teha. Aga vähemalt jalgpalli EM-i aegu nägin vastavates teemades küllalt mõistlikku ja sisukat teemaarendust. Erandeid oli, aga õnneks piisavalt vähe. Ei näe koledat tonti seina peal ja foorum võiks mu meelest jätkata nagu seni.
          the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
          because belle of st mark is a beauty extraordinaire

          Kommentaar


            #6
            Peale kullast kuju postitust, ei võta ma ühtegi Myrgeli postitust tõsiselt. See viimane postitus siin teemas pole samuti erand.
            Inimesed, olge valvsad! Ma armastan teid ikka veel! Minu armastus – see on jube ja õudne, seepärast te peategi olema valvsad.

            Kommentaar


              #7
              LOL ätt iiipeee bänn

              Soovitan tõsiselt kaaluda oma foorumi loomist,kus oleksid sissepääsukriteeriumid,erinevad turvasüsteemid,3000 leheküljeline manuaal teemal: "Kuidas käituda foorumis",sissepääsueksam,mis koosneks nii umbes 500 küsimusest ja mis välistaks kõik võimalused, et keegi trolliks või kasutaks oma potisuud.

              Aga dvj,TAMPAXEID VAHETAMA
              DAJEEE!

              E: Heamõteüks
              Lubada foorumit kasutada ainult suurema seisuse inimestel(aadlikute või kuningate sugulased,mööndustega arminkarud ja urmassõõrumaad) , eestlastel mitte nina toppida üldse siia, teadupärast on tegu matsirahvusega
              Suhkruhaige

              Kommentaar


                #8
                Mina sellele alla ei kirjuta - minu arvates on just õige, et foorum on kogu oma aja (juba kümne aasta) arenenud iseseisvalt ilma suurte vahelesekkumisteta. Selle tagajärjel ta ongi just seda nägu nagu on siinsed kasutajad ja ma ei ole seda meelt, et mõni tõsine postitus jääks selle pärast kirjutamata, et siin trolle leidub. Kui keegi on tahtnud midagi asjalikku öelda, siis reeglina keerab ka jutt asjalikuks.

                Ma olen täielikult vastu karmidele keeldudele-käskudele, need toovad palju määramatust - mis on lubatud ja mis mitte. Tavaliselt toovad sellised asjad ka kaasa oma õiguste liigse kasutamise. Lisaks jääb siin foorumis siis ilmselt liialt vaiskeks, sest nagu näeme, siiani pole eriti palju asjalikku juttu räägitud, vaevalt siis tulevikuski seda juurde tuleb, kui siis minimaalselt. Sedasi kaob aga sinu esile toodud praegune "kasutajahulga potensiaal" üpris kiiresti ära.

                Sinu kolmas punkt on aga sõna otseses mõttes väljendusvabaduse piiramine, see kriibib aga juba päris tugevalt põhiseadust - kui ikka kellegi arvates on õige fännamine vaikselt istumine, siis tal on õigus seda arvata ning ei sina ega keegi teine pole see, kellel oleks õigus öelda, et see on vale. Ei tasu olla arvamustepaljususe vastu, see on edasi viiv jõud. Soccernet ei saa määrata, et nüüd on asjad "nii" ja kes teisiti arvab, see on ketser ning tuleb "hukata" (bannida kas ajutiselt või alatiseks). Ma ei taha, et Soccerneti reeglid meenutaks ühte riigirežiimi, mille all sa ka ise eeldatavalt elada ei taha.

                Ja veel kord - ma ei näe hetkel midagi, mis pidurdaks asjaliku jutu ajamist.

                Soccernet on paraku jalgallifännide nägu ja kui me oleme sellised, siis on järelikult ka foorum just selline. Näita eeskuju, näidaku ka kõik teised kes sinuga on ning nõnda arenebki foorum selles suunas kuhu sa teda hetkel kunstlikult suunata tahad.
                BVB - Vaprus

                Kommentaar


                  #9
                  Algselt postitas Myrgel Vaata postitust
                  [*]Kaaluda anonüümsete registreerimiste asemel mingi jätkusuutlikuma süsteemi integreerimist. Ideaalseim variant oleks soovituste alusel registreerimine, aga see võib muutuda liialt kohmakaks.
                  Üks äge jalgpalliorganisatsioon just nii toimib. Nende elujõulisus, uute mõtete loomise võime, jalgpalli populariseerimine ja fännide esindamine on tänu sellele tõepoolest ajaloo kõrgpunktis. Sellist süsteemi soovitaks ja sooviks igale keskkonnale!

                  /iroonia
                  When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                  Kommentaar


                    #10
                    Täielikult vastu! Me kõik nägime, mis juhtus Itaalia alateemas , kui eelmisel moderaatoril katus ära sõitis ja oma raudset rusikat virtuaalselt kasutama hakkas. Kaotasime päris mitu aktiivset kasutajat ja posituste ja postitajate arv on vähenenud kriitiliselt minimaalseks.
                    FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                    sigpic

                    Kommentaar


                      #11
                      Algselt postitas count Vaata postitust
                      Täielikult vastu! Me kõik nägime, mis juhtus Itaalia alateemas , kui eelmisel moderaatoril katus ära sõitis ja oma raudset rusikat virtuaalselt kasutama hakkas. Kaotasime päris mitu aktiivset kasutajat ja posituste ja postitajate arv on vähenenud kriitiliselt minimaalseks.
                      Itaalia alateemat külastan minimaalselt, vaid ühe klubi teemas käin valdavalt. Aga kas see tähendab, et nüüd kannatab seal ka juba rohkem ringi vaadata ja ehk kohtab isegi sisukaid arutelusid ja huvitavaid mõttevahetusi?
                      olgem kristlased, vabandused on esitatud

                      Kommentaar


                        #12
                        Algselt postitas zaz Vaata postitust
                        Itaalia alateemat külastan minimaalselt, vaid ühe klubi teemas käin valdavalt. Aga kas see tähendab, et nüüd kannatab seal ka juba rohkem ringi vaadata ja ehk kohtab isegi sisukaid arutelusid ja huvitavaid mõttevahetusi?
                        Igas jutus on mõte ja iva sees.
                        sigpic

                        Kommentaar


                          #13
                          Kas see on ka piisavalt huvitav ja sisukas või lihtsalt tühipaljas lahmimine stiilis "sinu lemmikklubi on nõme, sest itaalias oleme rivaalid", "mängija on N.N. on räme reetur ja käin peale iga tema ebaõnnestunud mängu parastamas" jms.
                          olgem kristlased, vabandused on esitatud

                          Kommentaar


                            #14
                            Pärast seda kui Uuuuuuuuu lõpetas postitamise võib seda rahumeeli lugeda. Elx-i postitusele panen popilt ja noortepäraselt +1.

                            Kommentaar


                              #15
                              Pooldan praeguse süsteemi jätkamist. Ise postitan vähe, aga loen foorumit palju ja teen seda kõige informatiivse ja kasuliku seas ka huumori pärast ja mingit eranditult kuiva arutelu lugeda oleks mage. Mõnus oli õhtuti Roma ja Lazio teemades lõõgastuda ja lugeda, kuidas vihased Eesti mehed üksteisele lihtsalt ärapanemise pärast ära panevad (Uuu, come back). Kes ainult argumenteerida tahab, siis on olemas erinevad väitlusklubid. Meistriliiga kallal nokkimine on muidugi nõme, nõustun.
                              Once a Gooner, always a Gooner

                              Kommentaar

                              Working...
                              X