Algselt postitas Laligaspetsialist
Vaata postitust
Thomase osas ma nii karm samuti ei oleks. Hooaja esimese poole esimeses pooles oli ta minu meelest kohati isegi meeskonna parim – tema veidi riskeeriv mängustiil aitas minu meelest nii mõneski kohtumises vastast murda ning teatud mängulistes olukordades ülekaalu tekitada. Samas sellega olen küll nõus, et mingi hetk langes talle vast liiga suur koormus ja sellest tulenevalt käis ka kerge vormikõvera langus läbi. Samuti segas ilmselt mängurütmi ka see, et olude sunnil pidi Simeone teda vahepeal ka paremkaitses rakendama. Aga noh, üles-alla kõikumised ongi noore mängumehe asi. Samuti on järgmine hooaeg huvitav näha, mis mõju avaldaks puhta kaitsva pooliku (Rodri) olemasolu teistele keskväljapalluritele (Koke, Thomas, Saúl) - teoorias võiks positiivselt mõjuda ning neid rohkem vabastada.
Mis kaitset puudutab, siis mul endalgi on mixed emotions selle suhtes. Kui platsil toimuvat vaadata, siis kerge maik on küll juures, et veidi ollakse tagasi antud võrreldes paari aasta taguse ajaga. Samas numbrid laulavad teist keelt ning neid vaadates liigutakse võimsas rütmis. Ehk visuaalne pilt ja statistiline pilt on siin veidi vastuolus.
Samas ma tooks siin välja selle, et võrreldes hooaja algusega on siiski märgatav edasiminek tehtud. Septembris, oktoobris oli selge probleem sellega, et ääred lekkisid ning see tõi suure surve keskkaitsjatele (kas nad pidid siis positsioonist välja tulema või tegelema vabalt antud tsenderduste klaarimistega) ning kokkuvõttes väljendus see selles, et ca 80% meile löödud väravatest tulid äärte kaudu tulnud tsenderdustest.
Kui aga vaadata viimast kahte kuud, siis selle osas saadi stopp peale ning ülejäänud aeg on olnud meile kuratlikult keeruline väravat lüüa. Kui puhtalt liigat vaadata, siis millal meile enne viimatist mängu Espanyoli vastu värav löödi? 02. detsembril tuli Real Sociedadi vastu pall väravast võtta, aga see tuli penaltist ning enne seda tuleb minna juba 28. oktoobrisse. Ehk sisuliselt kaks kuud tagasi.
Mis mängijatevalikut puudutab, siis Godinile mänguaja doseerimine on alanud ning Lucas on tema koha senini väga kenasti välja kandnud. Ideaalis võiks Lucas ja Godin koos mängida, aga paraku on mõlema puhul tegemist vasakujalgsete keskkaitsjatega, mistõttu see seni väga kõne alla pole tulnud. Ma usun, et järgmisel hooajal on mänguminutid senisest enam Lucase poole kaldu. Gimenez-Savici osas olen nõus, et ka mina näeks pigem Gimenezit rohkem pallimas. Samas Gimenez peab selgelt kannatlikum olema ning õppima emotsioone kontrollima - ma ütleks, et hetkel on tema puhul kõige enam selliseid olukordi, kus ta positsioonist välja tõmmatakse või veel hullem - kui ta end ise olukorrast täklingutega välja libistab. Rohkem kainet ja kalkuleeritud mõtlemist on vaja ning siinkohal on Lucas talle suurepäraseks eeskujuks.
Lisaks – kui juba kaitseliini toimetamistest rääkida, siis hiljuti jäi silma huvitav graafik, kust võis välja lugeda kaks kõnekat tõsiasja:
(a) Filipe teeb oma äärel sigahead tööd ning on loodud võimaluste osas liigas oma positsioonil 2. kohal.
(b) Paremkaitses pallinud (Juanfran, Vrsaljko, Gimenez) on seevastu loodud võimaluste osas liigas halvimate hulgas.
Ehk siis lühike kokkuvõte on see, et me oleme tasakaalust väljas. Eks see mõjutab ka üleüldist võimaluste loomist, sest kui Filipe äär ära nullida, siis on üsna kerge sein vms ette ehitada.
Teoorias on muidugi see ka tõsi, et ilmselt mõjutab äärekaitsjate efektiivsust rünnakul see, kellega seal kokku mängida saab. Miskipärast on viimase aja valuks kujunenud see, et ühtegi soliidset paremäärt meeskonnas ei ole olnud.
Carrasco töötab ainult vasakul äärel ning Correa ei ole loomult nii või naa äär. Esiti võinuks loota, et Vitolo tulekuga saame nüüd vajamineva lüli paremale juurde, aga kui Carrasco end platsile tagasi võidelda ei suuda, siis võib juhtuda nii, et Vitolo peab hoopis tema kohta vasakul lappima (Vitolo vigastuse osas on muide hetkel nii, et sel nädalal võiks teda juba treeningutele oodata).
Kommentaar