Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Vastasseisud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Replying to Topic \'Vastasseisud\'

Tulge mõistusele! Keegi ei eita siin seda, et jalgpall ning selle klubikultuur omavad UK-s suurt tähtsust. Loomulikult on klubidel nö lähimad rivaalid, kuid tänapäeval ei tähenda see ilmtingimata mingit vihavaenu või teineteisele vastu molli andmist.
    Selge see, et ühe meeskonna fännidel on kergem ennast identifitseerida läbi TEISE st kui leitakse vaenlane, siis MEIE identiteet vormub selgemini välja. Meie õiged, nemad valed!!!
    Selle kohta on üks hea näide. Oli vist 2000/01 hooaja lõpp, kus Man U ja Tottenham mängisid teineteise vastu viimase liigamängu, millest sõltus, kas Man U tuleb meistriks või mitte ning väidetavalt oli terve staadion üüranud laulda ?We hate Arsenal!? Läbi TEISE defineerimise, muutus tol hetkel staadionil ka MEIE.
    Seega enda vastandamine on oluline fännikultuuri osa ja ma olen täiesti kindel, et klubide Eestis elavad poolehoidjad teavad väga hästi, kes on nende klubide nö vastased.
    Ja kommentaariks veel niipalju, et näit Liverpooli puhul on nö vaenlase võrdkuju 90ndatel oluliselt teisenenud. Nii mängijad kui ka poolehoidja (ja need ?õiged? st Liverpoolis elavad punased, mitte sellised isehakanud nagu meie) on öelnud, et vastuseis Man U-ga on viimastel aastatel olulisem kui Evertoniga.
    Ja ses suhtes olen mcnamaraga ühel meelel, et ka minu jaoks on oluline klubi iga mäng, sest meie võitleme tiitlite ja trofeede eest, mitte Evertoni ja Man U vastu.
    BACK WHERE WE BELONG

Kommentaar

Kui selleks fänni jutuks juba läks, siis ma ei pea ennast mitte millegi fänniks - ei Eesti koondise, ei Sunderland AFC ega ka mõne ansambli omaks. Ise defineerin seda nii, et fänn on see kes on mõnele asjale ennast täielikult pühendanud. Kelle aja, eelarve ja muud prioriteedid on lähtuvalt sellest asjast mille fännid nad on.
      Vajadusel hoiavad nad kasvõi oma töötuabirahast nii palju kokku, et sõita lemmikmeeskonda toetama, bändi kontserdile või osta bändi plaat.
      memer of Gaskoff fan club

Kommentaar

west midlands derbydest niipalju et villa põhirivaal on kohalik bluescum. ilmselt on tegu ühe vanima vaenuga sest klubid on asutatud 1874 ja 1875. vastavalt villa ja scum. kuigi 20 sajandi algul oli selline aeg kus kohalikud hoidsid pöialt mõlemale meeskonnale

wolves ja wba on ka nenede rivaalid, kuid põhiline kitkumine käib nende endi vahel sest pärit on mõlemad meeskonnad black county maakonnast

coventry jääb juba natuke kaugemale ja päris õigeks derbyks seda ei loeta. kuigi kui veel paar aastat tagasi villa ja coventry olid ainsad klubid west midlandsist premieris siis käis see kah. eriti coventry fännidele

Kommentaar

Originally posted by Melwood
          Selge see, et ühe meeskonna fännidel on kergem ennast identifitseerida läbi TEISE st kui leitakse vaenlane, siis MEIE identiteet vormub selgemini välja. Meie õiged, nemad valed!!!
          Selle kohta on üks hea näide. Oli vist 2000/01 hooaja lõpp, kus Man U ja Tottenham mängisid teineteise vastu viimase liigamängu, millest sõltus, kas Man U tuleb meistriks või mitte ning väidetavalt oli terve staadion üüranud laulda ?We hate Arsenal!? Läbi TEISE defineerimise, muutus tol hetkel staadionil ka MEIE.
          Hmm, 2000/2001 hooaeg lõppes tõesti ManUle mänguga Totten*ami vastu ja viimatimainitu võitis ManUt 3-1 kuid see ei otsustanud midagi, sest ManU juhtis liigat enne seda mängu 10 punktiga. Tõenäoliselt mõtled Sa 98/99 hooaega, kus ManU lõpetas hooaja sama vastasega mängides, võites 2-1 ja viies liigavõidu ühepunktise eduga Manchesteri. Viik oleks andnud liigavõidu Totten*ami kallile naabrile - ilmselt saadi sellest isegi aru ja võeti kaotus auga vastu.

Kommentaar

Inglismaa kultuurikontekst ning traditsioonid on teised. Eestis eri klubide pooldajate vahel mingit kunstlikku vihavaenu tekitada pole minu meelest õige.
            Ma arvan, et sa McNamara oled selle teema mõttest veidi valesti aru saanud ning ka teised kaasa kiskunud. Ma ei tahtnudki mingit vaenu õhutada, pigem tahtsin selgust mõnes asjas. Näiteks vahest oskad sa öelda, kuid jagunevad Liverpoolis Evertoni ja Pooli fännid? Kas geograafiliselt või mingil muul moel?

Samuti oleks tore, kui keegi seletaks minu jaoks segast olukorda Kesk ning Lääne-Londonis.

Teema avamise mõte ei olnud mitte mingil juhul mingi vaenu õhutamine.

Kommentaar

muidugi on villal kana kitkuda ka selliste meeskondadega nagu west scum ununited, burnley ja scunthrope pühade värvide varastamise pärast.

Kommentaar

Originally posted by Kaarel

Näiteks vahest oskad sa öelda, kuid jagunevad Liverpoolis Evertoni ja Pooli fännid? Kas geograafiliselt või mingil muul moel?
                Ma ise olen üritanud ka sellele küsimusele vastust leida, aga paraku kindlalt ma siiski midagi väita ei oska.
                Aga pakun välja 2 võimalikku põhjust:
                1. regligioossed põhjused. Loodi kunagi Evertoni mingi metodistide pundi poolt ning kandis see ka koguduse nime. Liverpool on huvitav Inglise linn ses suhtes, et seal elavatest on 45% katoliiklased (suur iiri kogukond). Ja pole ju harvad juhused, kus klubisid lahutab usk. (siingi toodud Glasgow näide)
                2. geograafiline, sest enne kui nad Anfieldil tegutsema hakkasid tegutsesid nad linnajaos, mille algupärane nimi oli midagi Evertoni sarnast ning see asus kohe selle metodistikiriku juures.

Need on ajaloolised faktid, aga kuidas see täna on, seda ma kahjuks tõesti ei tea.
                BACK WHERE WE BELONG

Kommentaar

Näiteks vahest oskad sa öelda, kuid jagunevad Liverpoolis Evertoni ja Pooli fännid? Kas geograafiliselt või mingil muul moel?
                  Kaarel ega ma sind teema avajana ei süüdistagi milleski - avaldasin lihtsalt oma arvamust eri klubide fännide rivaalitsemise koht1 Eestis. Ilmselt sain siis tõesti valesti aru.
                  Aga püüan siis ka Liverpooli-Evertoni kohta midagi uut lisada. Teatavasti alustas Inglise liiga 1888. aastal. Üks avalöögi tegijaist oli meeskond nimega Everton, Liverpooli õllekuningas John Houlding\'ile kuulunud meeskond. Houlding\'i omanduses oli ka Evertoni kodustaadion Anfield Road. 1892.aastal aga läksid Everton Football Club ja Houlding tülli - küsimus oli rendimaksmises väljaku kasutamise eest. Everton lahkus Anfieldilt, aga Houlding otsustas luua uue meeskonna Liverpool Football Club. Liverpooli mängijad tulid alguses peaaegu kõik Shotimaalt - seega on LFC alati olnud väga tihedate Shotimaa-sidemetega. Liverpooli kutsutigi mac-ide meeskonnaks. Alguses mängis meeskonnas vaid üks inglane, väravavaht nimega...Bill McOwen!
                  Niisiis on Everton ja Liverpool algusest peale väga tihedalt seotud olnud. Kindlasti ei jagune nende kahe fännid linnas geograafiliselt (kahe meeskonna kodustaadionite vaheline kaugus pole suur), küll aga võib-olla mingil määral religioossel pinnal. Oma tugevate Shoti-sidemete tõttu oli Liverpool alguses katoliiklaste meeskond. Sellele viitavad traditsiooniline punane mänguvorm ja ka seotus Glasgow\' katoliikliku klubi Celtic\'uga. Celtic\'ust on tulnud ajaloo juooksul mitmed Liverpooli suurmängijad, mh näiteks Kenny Dalglish. Everton oma sinise vormiga oli siis pigem protestantliku Liverpooli meeskond.
                  Nüüd on need rajajooned muidugi ammu ähmastunud. Mulle ongi aastate jooksul tundunud, et vihavaenu on pigem õhutanud Evertoni fännid. On see siis tingitud kadedusest või millestki muust. Goodison Park\'i derbyd ongi alati kraadi võrra kangemad kui Anfield\'i omad.
                  Aga kordan, mulle on Everton üsnagi sümpaatne meeskond ja olen juba aastaid neile kaasa elanud, et Premier\'is ikka oleks ka edaspidi kaks Liverpooli meeskonda.
                  the woman who hurt him must surely have trouble sleeping
                  because belle of st mark is a beauty extraordinaire

Kommentaar

Originally posted by SleepWalking

Originally posted by Melwood
                    Tõenäoliselt mõtled Sa 98/99 hooaega, kus ManU lõpetas hooaja sama vastasega mängides, võites 2-1 ja viies liigavõidu ühepunktise eduga Manchesteri. Viik oleks andnud liigavõidu Totten*ami kallile naabrile - ilmselt saadi sellest isegi aru ja võeti kaotus auga vastu.
                    Mis oli huvitav siis enne seda mängu tehti küsitlus Spursi fännide vahel ja valik \"Kaotame, et kurjus ei võidaks\" sai tunduvalt vähem hääli kui võiduvariant. Ja arvestades kuidas Spurs mängis selle mängu, minnes ka Ferdinandi väravast ette, siis sinu väide kaotuse auga vastuvõtmisest on otse persest.
                    "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Originally posted by vello99
                      Mis oli huvitav siis enne seda mängu tehti küsitlus Spursi fännide vahel ja valik \"Kaotame, et kurjus ei võidaks\" sai tunduvalt vähem hääli kui võiduvariant. Ja arvestades kuidas Spurs mängis selle mängu, minnes ka Ferdinandi väravast ette, siis sinu väide kaotuse auga vastuvõtmisest on otse persest.
                      otse loomulikult oleks ma pidanud kohe mõistma ... spuds kaotas ju ainult 1-2! müts maha, kõva tulemus - üheväravaline kaotus ON totten*ami jaoks väga kõva tulemus ja näitab ilmekalt, et mindi mängu võitma.

Kommentaar

otse loomulikult oleks ma pidanud kohe mõistma ... spuds kaotas ju ainult 1-2! müts maha, kõva tulemus - üheväravaline kaotus ON totten*ami jaoks väga kõva tulemus ja näitab ilmekalt, et mindi mängu võitma.
                        Oh juma küll...Kus ma seda olen öelnud, et kaotas \"ainult\" 1-2 ja see näitab ilmekalt, et mindi mängu võitma?????? Mulle hakkas vastu sinu vihje, et meelega kaotati. Ja teisiti ei saa tõlgendada lauset \"ilmselt saadi sellest isegi aru ja võeti kaotus auga vastu.\" Ja nagu ma enne ütlesin, enamus Spursi fänne tahtis võita seda mängu, seega oli kaotus nende jaoks ka teataval määral pettumus.
                        "The great fallacy is that the game is first and last about winning. It’s nothing of the kind. The game is about glory. It’s about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom". - Danny Blanchflower, legend

Kommentaar

Ja nagu ma enne ütlesin, enamus Spursi fänne tahtis võita seda mängu, seega oli kaotus nende jaoks ka teataval määral pettumus.
                          Nojah, ilmselt nõustud (või usud) kui ütlen, et enamus Arsenali fänne usub siiralt senini, et Sp*rs ei olnud selle kaotuse järel \"mitte just kuigi pettunud\" ... aga see selleks.

Kommentaar

Ja nagu ma enne ütlesin, enamus Spursi fänne tahtis võita seda mängu, seega oli kaotus nende jaoks ka teataval määral pettumus.
                            Nojah, ilmselt nõustud (või usud) kui ütlen, et enamus Arsenali fänne usub siiralt senini, et Sp*rs ei olnud selle kaotuse järel \"mitte just kuigi pettunud\" ... aga see selleks.
                            Selles osas sinuga nõus, et enamusel (ka minul) vähendas pettumust tunduvalt see, et kaotuse tagajärjel Arse*** ei tulnud meistriks, aga see ei tähenda, et mindi kaotama. Miks ma selle teema puhul \"põlema\" läksin oli, et lugesin välja sinu kirjast vihjet, et mindi meelega kaotama, et jumalapärast Arse****le ära teha... Kusjuures paljud Arse***** fännid, keda ma sellel teemal olen näinud sõna võtmas on siiamaani arvamusel, et 98/99 ei tuldud meistriks ainult seepärast, et Spurs kaotas meelega viimase mängu. Ja see on otse persest...

Kommentaar

...mina ei saa seda vana foorumit vaadata:P
                              mul tekib masendus, sest näen nüüd ise ka, et enne ajasin VEEL hullemat möla kui praegu (ei saa aru kuida see võimalik:P)

Kommentaar

Manchester Utd vs Manchester City Kahel Manchesteri klubil on viimastel aegadel üsna erinevalt läinud, seega rivaliteet on natuka soiku jäänud, samuti ei ole neil seal see vist eriti terav, sest enamus valdav osa linnast in City fännid, ManU omad aga teatavasti long way from London... Ka Leedsil on Manuga kerge hõõrumine, kuid nii tõsine see ei ole.
                                Leeds vs Manu kohta niipalju, et seda nähakse vastaseisuna eelkõige Leedsi fännide poolt. Selles pole küll sellist sügavust nagu paljudes teistes Inglise liiga rivaliteetides, kuid praegu Premiershipis olevatest klubidest on Manu ainuke, keda Leeds oma põlisrivaaliks nimetab (kui mitte muidu, siis vähemalt omavaheliste mängude eel).
                                Ja Leedsi fännid loevad parimaks aastaks klubi ajaloos ikka 1974-t, sest esiteks võideti siis meistritiitel ja teiseks Scum united kukkus välja.
                                Y R A

Kommentaar

Working...
                                X