Eks neid hüpoteetilisi probleeme võikski siia välja tooma jääda, paari kirjandijagu materjali kindlasti. Kuid paraku viimased esitlused pallimurul ei ole just entusiasmisüstid olnud ajendamaks tegema mingit süvaanalüüsi ja sama laisalt ja süüdimatult, nagu mõni kloun täna kaitsesse tagasi jooksis ManU kontrate ajal, võiks lihtsalt piirduda Wenger out loosungitega. Igaljuhul, igasugune hinnang hooajale antakse teadupärast kevadel ja oletades, et see tiitel siiski ära suudetakse võita, siis retrospektiivil ei saa ju midagi viga olla. Napp kaotus maailma parimatele UCL's, cock-up CC finaalis, FA Cupi veerandfinaali kaotus OldTraffordil(tundub, et punanina võib Arsenali vastu kasvõi oma vanavanemad mängu panna, me ei suudaks neid siis ka seal väljakul võita), kus mängu parimaks oli vastaste väravavaht. Ei saaks ju nagu etteheiteid teha, kokkuvõttes võiks pidada siiski kordaläinud hooajaks. Aga karm reaalsus on siiski see, et tõenäoliselt see kapitulatsioon, mida mina ja ka paljud teised peale brumi mängu ennustasid, kandub ka liigasse üle ja pigem võideldakse 2-3 koha pärast, kui sekkutakse tiitliheitlusesse. Iseenesest on ju suurepärane võimalus mängida 1 mäng nädalas ja keskenduda ÜHELE karikale samal ajal kui ManU peab pead vaevama CL ja FA mängudega. Ja enne brumi mängu oleks ma vabalt panustanud Arsenali peale sest tõepoolest meeskond tundus olevat keeranud uue lehekülje aga nagu näha siis see kaotajate mentaliteet on ikka nii sügavalt sisse juurdunud, et ma ei näe ühtegi head põhjust, miks see liiga run-in teistmoodi peaks minema. Lisaks on meie kaitsetuumik nüüd Almunia-squibs ja oleme ühe vigastuse kaugusel täielikust katastroofist. Wenger võttis talvises aknas riski ja panustas sellele, et TV saab terveks ja rohkem vigastusi peale ei tule, juhtus aga see et kaotasime Songa, DJ, Chesney ja TV-d see hooaeg ilmselt siiski ei näe. Kui varasemate hooaegade ajalugu midagi näitab, siis kevadine vigastustelaine tabab meid ALATI rämedalt. Mulle ei mahu eriti pähe, miks üks nii intelligentne inimene pidevalt selliseid rumalaid riske teadlikult võtma kipub. Jah tõenäosus küll kedagi talvises aknas sisse tuua, kes oleks oma raha väärt ja saaks sarjades mängida, on muidugi väike. Aga mingit proaktiivset tegutsemist tahaks nagu näha managerilt.
Ja mentaliteet mentaliteediks, mulle lihtsalt tundub, et mängijatel pole otseselt mingit rämedat vajadust ennast tõestada. Jah muidugi oleks ju tore fännidele midagi vastu anda pärast kõiki neid kuulsusetuid aastaid aga Arsene tundub teatud mängijate koha pealt täiesti pime olevat. Kuidas Diaby'd, Denilsonid' Rosicky'd ikka veel manageri usaldusringis on, ok ikka müstika. Sama probleemi alla läheb ka Arsenali palgapoliitika, mis pidavat olema erinevalt teistest suurematest klubidest,nimelt on teine väga ühtlane. See tähendab seda, et staarmängijad on alamakstud ja rotatsioonirämps ülemakstud. Bendtner, Denilson, Diaby on kõik väidetavalt 50k+ kontrahtide peal. Naeruväärne. Walcott sai oma rasvase lepingu kätte juba enne, kui kellegile üldse midagi tõestada oli jõudnud. Selline ühtlane palgastruktuur toob ilmselt jällegi kaasa endaga fenomeni, kus staarmängijad ei tunne end teistest peajagu üle olevat ja second-stringi mehed ei tunne olulist vajadust ennast tõestada. Endalgi poleks midagi selle vastu, kui saaks nädalate kaupa sellise palga eest vahetuspingil jalga kõigutada. Eks sellisel palgasüsteemil on muidugi ka kindlasti ilmselgeid plusse. Wenger tundub olevat enamus mängijatele nn isafiguur ja võiks ette kujutada, et rihma peal need lapsed pole just ülesse kasvanud. Mitu aastat läks Arsene'l aega, et Almunia lõplikult kukutada? Mõned mängijad saavad endale lubada allaarvestust esitlusi teades, et tagajärjed tõenäoliselt puuduvad. Mõnes teises riietusruumis võib sellise asja eest putsaga vastu pead saada.
Lisaks on meeskonnas üks 6-7 nime, kes tõepoolest ei vääri särki kandma ja tõenäoliselt ei teadvustagi endale seda au, mis neile on osaks langenud ja kepsaks rõõmsasti kuskil City või Barca poole ajama, kui pakkumine tuleks. See kontigent tuleks suvel praamile panna, seda kas Wenger peaks minu arvates neile aumehena teed näitama, selle koha pealt avaldan arvamust mai lõpus.
Arsenali esimene 11 on minu silmis siiski Premieris vaieldamatult parim sats aga mured kipuvad tekkima kohe, kui 1-2 lüli puudu on. Rääkimata siis 5-6 lülist. Paraku selleks, et võita liiga ja mõni karikas on vaja midagi enamat kui 11 pätsi saia ja kaks kotti tühja sitta.
Ja mentaliteet mentaliteediks, mulle lihtsalt tundub, et mängijatel pole otseselt mingit rämedat vajadust ennast tõestada. Jah muidugi oleks ju tore fännidele midagi vastu anda pärast kõiki neid kuulsusetuid aastaid aga Arsene tundub teatud mängijate koha pealt täiesti pime olevat. Kuidas Diaby'd, Denilsonid' Rosicky'd ikka veel manageri usaldusringis on, ok ikka müstika. Sama probleemi alla läheb ka Arsenali palgapoliitika, mis pidavat olema erinevalt teistest suurematest klubidest,nimelt on teine väga ühtlane. See tähendab seda, et staarmängijad on alamakstud ja rotatsioonirämps ülemakstud. Bendtner, Denilson, Diaby on kõik väidetavalt 50k+ kontrahtide peal. Naeruväärne. Walcott sai oma rasvase lepingu kätte juba enne, kui kellegile üldse midagi tõestada oli jõudnud. Selline ühtlane palgastruktuur toob ilmselt jällegi kaasa endaga fenomeni, kus staarmängijad ei tunne end teistest peajagu üle olevat ja second-stringi mehed ei tunne olulist vajadust ennast tõestada. Endalgi poleks midagi selle vastu, kui saaks nädalate kaupa sellise palga eest vahetuspingil jalga kõigutada. Eks sellisel palgasüsteemil on muidugi ka kindlasti ilmselgeid plusse. Wenger tundub olevat enamus mängijatele nn isafiguur ja võiks ette kujutada, et rihma peal need lapsed pole just ülesse kasvanud. Mitu aastat läks Arsene'l aega, et Almunia lõplikult kukutada? Mõned mängijad saavad endale lubada allaarvestust esitlusi teades, et tagajärjed tõenäoliselt puuduvad. Mõnes teises riietusruumis võib sellise asja eest putsaga vastu pead saada.
Lisaks on meeskonnas üks 6-7 nime, kes tõepoolest ei vääri särki kandma ja tõenäoliselt ei teadvustagi endale seda au, mis neile on osaks langenud ja kepsaks rõõmsasti kuskil City või Barca poole ajama, kui pakkumine tuleks. See kontigent tuleks suvel praamile panna, seda kas Wenger peaks minu arvates neile aumehena teed näitama, selle koha pealt avaldan arvamust mai lõpus.
Arsenali esimene 11 on minu silmis siiski Premieris vaieldamatult parim sats aga mured kipuvad tekkima kohe, kui 1-2 lüli puudu on. Rääkimata siis 5-6 lülist. Paraku selleks, et võita liiga ja mõni karikas on vaja midagi enamat kui 11 pätsi saia ja kaks kotti tühja sitta.
Kommentaar