320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2016/2017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    #46
    No alates Allegri sackist (too hooaeg kaasa arvatud) on seis ikka väga perses olnud. Mitte ainult tabeliosas - mängijad, keda on laenatud -ostetud, treenerite vahetused, pasa ilusaks silumine (ebaõnnestunult), ehk ühesõnaga suht panges.

    Kommentaar


      #47
      Algselt postitas eika Vaata postitust
      Jep, selliseid kahe-aastaseid auke on Milanil olnud küll, aga pidasin silmas just kolme järjestikust täiesti perses hooaega. 96-98 hooaegadele eelnes ja järgnes tiitel, et sesmõttes toonane auk nii kohutav vast pole?
      kukkumine ja reaktsioonid olid järsemad. sesmõttes on.
      jokers to the right
      clowns to the left of me

      Kommentaar


        #48
        Paar klassikalist tabelit ka, et ei peaks neid hooaja käigus otsima vms.

        Võõrmängijaid koosseisudes. Juhib Fiorentina (21/25), viimasel kohal Sassuolo (4/27)


        hooajapiletite müük

        Kommentaar


          #49
          Ja loomulikult ka klassikalised palgatabelid

          üldnumbrid + enimteeniv mängija (tähelepanu väärivad enim vast Inter ja Napoli)


          kollektiivne (eelmise aastaga võrreldes 5% kasvu)

          klubide kaupa peatreenerid

          ja mängijad


          Kommentaar


            #50
            Ja paluks hooaja ennustus lõpetada, 4 klubi veel teha.
            Elu on lühike, pidu on pikk.

            Kommentaar


              #51
              Algselt postitas GoldenEagle Vaata postitust
              Ja paluks hooaja ennustus lõpetada, 4 klubi veel teha.
              Tuleb-tuleb, lubasin ju enne kolmandat vooru. Põhimõtteliselt kõik peale Roma kirjutatud ka, et tsill

              Kommentaar


                #52
                19 - Roma have not lost any of their last 19 league games, currently the longest unbeaten run in Serie A. Regularity.

                They have taken 49 points from a possible 57.
                FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                sigpic

                Kommentaar


                  #53
                  Algselt postitas count Vaata postitust
                  19 - Roma have not lost any of their last 19 league games, currently the longest unbeaten run in Serie A. Regularity.

                  They have taken 49 points from a possible 57.
                  väga nunnu.
                  Juventus have won 28 of their last 30 matches (Serie A).

                  Kommentaar


                    #54
                    *goes to check the red card stats*
                    jokers to the right
                    clowns to the left of me

                    Kommentaar


                      #55
                      finiš juba paistab.

                      INTER
                      Eelmise hooaja 4.

                      Inter sai eelmise hooaja eel kõvasti haipi, kui meeskond täiendas suvel nimedega igat liini ja oodati, et tiim tõuseb kõige suuremasse mängu. Meeskonna hooaja esimene pool vastas täiesti haibile, kui aasta esimene pool lõpetati, suuresti küll tänu jobistatud 1:0 võitudega, tabeli esimesel real. Kuid hooaja teisel poolel hakkasid tulemused vastama rohkem mängupildile ning lõppkokkuvõttes jäädi Meistrite Liiga kohast päris kaugele.

                      See suvi pole eelmisest erinev, sest ka tänavu loetakse sellest suvest Hiina rahadega toimetavat Interi ostu-müügisuve üheks liiga parimaks, sest meeskond suutis säilitada kõik oma võtmemängijaid ning uusi mängijaid toodi enam kui 110m euro eest. Kokkuvõttes tehingutega nõksa üle 100m miinusesse jäämisega on Inter konkurentsitult enim kulutanud meeskond liigas (teisel kohal Roma -25m, kolmas Napoli -12m. Sealjuures jäi kokku 11 meeskonda, sealhulgas Juventus, ostude-müükidega plussi). Nii on arusaadav, et Interi lootused on tänavu suured ja kõik alla Meistrite Liiga koha oleks pettumus.

                      Suurimad muudatused tehti meeskonnas poolkaitses ja ründes, mis on ka igati loogiline, sest möödudunud hooaja 50 liigaväravat oli tippklubi kohta vähe mis vähe (võrdlusena näiteks Roma ja Napoli lõid 80+ väravat). Eelmise aasta poolikaitse põhitegijad Medel-Brozovic-Melo-Kondogbia erilist muljet ründesuunal ei suutnud jätta ja tänavuseks hooajaks jäid kõik neli meeskonda alles, kuid peavad algkoosseisus ruumi tegema 40m liitunud Joao Mariole ja tasuta tulnud Banegale (viimase mehe tasuta saamine on muidugi totaalne lotovõit). Arvestades seda, et mõlemad uued poolkaitsjad suudavad ka palliga mängida, siis antud osakonnas peaks edasiminek olema massiivne. Suur varu peaks olema ka eelmisel suvel 30+m ostetud Kondogbial, kes oli eelmise aasta suurimaid floppe ja kes ideaalis nüüd kahe osavama mängumehe kõrval võiks saada korralikult lõhkuda. Ja kui tema ei vea välja, siis Medel oli eelmisel aastal täiesti ok.

                      Sarnane edasiminek näib olevat ka ründes. Eelmisel aastal ei suudetud taaskord korralikult skoorinud Icardile kuidagi võrdväärilisi partnereid leida. Eder-Ljajic-Palacios-Jovetici seltskond oli pehmelt öeldes kohutav ja ainus enamvähem taset näidanud äär oli Perisic, kes niisamuti liigset stabiilsust ei suutnud hoida. Antud situatsiooni asuvad uuest hooajast parandama viimastel hooaegadel järjepidevalt Serie A parimate mängijate seas olnud Candreva kui ka noor Brasiilia ründetäht Gabigol. Viimast peavad uljamad fännid Neymari uueks tulemiseks, aga see võib olla kuna Gabigolgi näeb täispedekas väljas.

                      Sellega positiivsed uudised ka lõpevad, sest ründe parendamise tuhinas jäeti kaitse täiesti tähelepanuta. Paremkaitsesse toodi küll Ansaldi, kes eelmisel hooajal oli Genoas päris hea, aga tema päris tipptasemel mees ei tundu olevat. Sama keskpärased (võrreldes ülejäänud liiga tipptiimidega) tunduvad olevat ülejäänud äärekaitsjad, sest Santon-Nagatomo-D`Ambrosio kooslus on pehmelt öeldes suvaline. Ja kui keskkaitses on olemas eelmisel hooajal päris korralikud olnud Miranda ja Murillo, siis ühe või teise eemalejäämisel peab Inter mängitama Ranocchiat. Usun, et juba eelmisel hooajal oma paraadmängudega Interit vee peal hoidnud Handanovic olukorra üle õnnelik pole. Suureks küsimärgiks on ka peatreener Frank de Boer. Kuigi mees alustas Ajaxi aastaid nelja järjestikuse tiitliga, siis viimasel kahel aastal jäi tema juhendatud Ajax PSVle alla ja see väga julgustav märk pole.

                      Üldiselt mulle personaalselt Interi täiendused ja koosseis meeldivad, kui kõrvale jätta kolm küsimärki: Kas kaitse suudetakse saada pidama? Kui kaua läheb Interiga väga hiliselt liitunud de Boeril aega, et meeskond ühtselt hingama saada? Kui kaua läheb uutel meestel aega, et vanade olijatega kohanduda? Kui Inter oleks sama meeskonna saanud kokku suve alguseks, siis võiks nad üsna sirjooneliselt esikolmikusse ennustada. Nüüd olen mõneti skeptilisem, sest eelmisel hooajal läks kolmandaks kohaks vaja 80 punkti ja selle kogumiseks väga palju libastuda ei tohi. Aga fakt on see, et Interi koosseis näeb paberil väga-väga seksikas välja ja Euroopasse registreeritud koosseis vihjab ka sellele, et tänavu minnakse liigas all-in ja Euroopas tehakse niisama nalja.

                      Eika ennustab: Kolmas

                      ROMA
                      Eelmise hooaja 3.

                      Eelmine aasta võinuks olla justkui Roma oma, kui suvel toodi sisse Dzeko-Salah-Digne-jne kamp ning tundus, et meeskond võib teha otsustava sammu ning minna Scudettole. Reaaluses tõsiseltvõetavaks konkurendiks Juventusele ei oldud. Rudi Garcia käe all lonkas mäng mõlemat jalga ja tema juhtimisel hoiti tabelis jaanuaris alles viiendat kohta. Seis läks ilusamaks alles legendaarse Spalletti naasmisel pulti, kui hooaeg lõpetati 17 mängulise kaotuseta seeria (14 võitu / 3 viiki) ja üsna kindla kolmana kohaga.

                      Roma on olnud aastaid hädas stabiilse tippväravavahi ning kaitseliini leidmisega, kus kaadrivoolavus on olnud suurklubi kohta piinlik. Ka eelmise hooaja esikinnas Szczesny väga suurt kindlust üles ei näidanud ja nii toodi poolakaga algkoosseisukoha eest võitlema Alisson. Ajalooliselt sõnapaar “Brasiilia esiväravavaht” ei tähista suurt kvaliteedimärki ja nii näib Roma olevat ikka seisus, kus hooaja eel ideaalset lahendust väravasuule pole leitud.

                      Kaugel ideaalsest on seis ka kaitses. Eelmisel aastal oli näha, et Rüdiger päris tipptasemel mees (veel) pole ja Manolas vajab abi. Selle asemel, et lõpuks tuua üks maailmaklassi keskkaitsja, toodi kaks väga riskantset laenu: Fazio Tottenhamist ja Vermaelen Barcelonast. Mõlemad on varasemas nooruses näidanud taset, aga samas on mõlemal mehel viimastest aastatest kirjas 25 liigamängu. Kahe peale kokku. Kahel viimasel hooajal. Ideaalias võib Rüdiger teha tasemes sammu edasi või Vermaelan püsida terve, aga kummagi juhtumisele raha ei julgeks panna. Ka äärekaitses tehtud liigutused olid kummalised. Digne 15+ miljoniline ostuklausel oli noormehe vanust ja taset arvestades väga mõistlik, aga miskipärast seda ei kasutatud. Selle asemel on nüüd vasakkaitses Juan Jesus-Emerson-Rui trio, kes kõik on vähem või rohkem “meh” ja viimane neist ka päris pikalt vigastusega väljas. Raha, mida Dignele ei pandud, kasutati Brune Perese hankimiseks, kes on viimastel aastatel olnud liiga parimate paremkaitsjate seas. Kuid teisalt oli samale positsioonile võtta Florenzi, kes brasiillasega üsna samal tasemel mees. Võiks ju kaaluda ka Florenzi paremkaitses/Peres vasakkaitses kombot, aga samas on mõlemad mehed oma stiililt nii sarnased (rünne super, kaitse nigel), et mängijate samaaegne kasutamine ei tundu väga reaalne. Ühesõnaga pole näha, mille pealt Roma kaitse, mis eelmisel aastal imes sisse 2 korda rohkem palle kui Juventus ja näiteks ka rohkem kui Sassuolo või Inter, selleks hooajaks pidama peaks saama.

                      Kõige suurem kadu tabas meeskonda keskväljal, kust kaotati maestro Pjanic, keda kummalisem kombel suvel otseselt ei asendatud. Paberil näeb Nainggolan-DeRossi-Strootman piisvalt hea välja, et Pjanicita hakkama saada. Kuid Strootmani ja De Rossi puhul on küsimus, et kas neist on vastavalt tänu vigastustele ja tänu vanusele veel tippmängijat ning lisaks on üleval ka küsimus, et kes hakkab Pjaniclikult mängu juhtima. Noorem De Rossi võinuks selle rolli üle võtta, aga eelmise aasta De Rossi enam seda masti mees polnud. Muidugi on olemas ka uued noored nagu Paredes ja Gerson, keda suure tõenäosusega ootab ees ilus tulevik, aga neilt Roma dirigendipulga ülevõtmist näib veel vara oodata. Taaskord seis ideaalsest kaugel.

                      Mõneti usaldusväärsem ja ilusam on seis rünnakul, kus jätkatakse sama seltskonnaga, kes eelmise aasta lõpetas. Salah on nüüd pooleteist aastaga näidanud, et on Serie A mõistes tippmees ning El Shaarawy ja Perotti eelmine poolaasta oli paljulubav, kuid esimese puhul on alati terviseküsimused ja teise headusest ma ei saa siiani aru. Lisaks peaks olema suur varu Dzeko pealt, sest bosnialase nii järsk ärakukkumine väga loogiline pole ja Edini jalas peaks 15+ liigaväravat siiski olemas olema. Lisaks on alati viimaseks pooltunniks võtta elav legend Totti (ja, noh, Iturbe on ka tiimis). Valikut on.

                      Nii on Roma seis tänavu kummaline. Eelmisel aastal sai sisuliselt identne meeskond ennustatud scudettole, kuid tänavu Roma seis ei tundu enam üldse nii roosiline- olenemata sellest, et Spalletti käe all on näidatud täiesti suurepärast mängu. Vaevalt Roma tänavugi väravatelöömisega hätta jääb, kuid ülejäänud liinides on ootamatult palju küsimärke ja muresid, millega suvel ei tegeletud. Kui kõik asjad klikivad (tekib üks kindel esikinnas, kaitses leitakse toimiv nelik, poolkaitse toimib jne), siis võiks Spalletti meeskond ideaalis Juventust ohustada. Kuid Roma on viimastel hooaegadel näidanud, et kui meeskonnas hooaja eel on mingid hüpoteetilsed murekohad, siis need varem või hiljem ka reaalseteks probleemideks kujunevad. Ja miskipärast tundub nii Napoli seis reaalselt kui Interi seis paberil parem.

                      Eika ennustab: Neljas

                      Kommentaar


                        #56
                        ja finito

                        NAPOLI

                        Eelmise hooaja 2.

                        Napoli esimene hooaeg übertreener Sarri käe all oli ägedam, kui võinuks loota. Mehe käe all tegid pea kõik mängijad selge sammu oma karjääris edasi ja kirsiks tordil oli Gonzalo Higuaini, kes oli nii vaimselt kui ka füüsiliselt oma elu parimas vormis, uskumatuna näivad 36 liigaväravat. Meeskonnana saadud 82 puntki on samuti suurepärane tulemus, aga Juventus oli eelmisel hooajal lihtsalt täiesti omast klassist. Kui Napolil näib olevat treeneripingil geenius, siis vähem geniaalseteks ei saa pidada ka Napoli ostude-müükide eest vastutavaid mehi. 28-aastase Higuaini eest saadi nõksa üle 90 miljoni euro ja lihtne tee oleks olnud kulutada suurem osa antud summast mõne tippründaja peale. Napoli läks teist teed ning otsustas tuua meeskonna igasse liini talenti ja sügavust.

                        Mõneti kummalised on küll lisandused keskkaitses. Albiol-Koulibaly kooslus toimis eelmisel aastal täiesti viisakalt, sealjuures neegerkaitsja tõusis joonelt suurklubide ostulistidesse. Nende kahega toodi mänguaja eest võitlema Tonelli Empolist ja Maksimovic Torinost. Tonellil on seljataga kaks suurepärast liigahooaega (miskipärast on küll puudu debüüt koondises) ja Maksimovic haip oli suvel päris massiivne (viimasest ma ise küll aru ei saa), aga tekib küsimus, et kuidas kõigile neljale (või isegi viiele kui arvestada, et ka Chirches on veel nimekirjas) mänguaega peaks jaguma või mis see Sarri masterplaan on. Veidi rahulikum on seis äärekaitses, kus eelmisel aastal stabiilselt head olnud Hysaj-Ghoulami jätkavad ka tänavu ja kui kumbki raudmehest peaks vigaseks jääma, siis on võtta pingilt kogenud Maggio-Strinic kombo.

                        Peamine talendihange toimus poolkaitses, kui meeskonda toodi eelmise liigahooaja 2 säravaimat noort poolikut- Zielinski Empolist ja Diawara Bolognast. Lisaks osteti Horvaatiast sealne noor koondislane Rog, kes juttude põhjal olevat ka särava tulevikuga mängumees. Vaevalt ükski kolmest veel tänavu põhitegijate hulka tõuseb, sest eelmisel aastal omavahel suurepärase keemia leidnud Allan-Jorginho-Hamsik on ka tänavu rivis. Arvestades Juventuse ja Roma kadusid, siis võib antud triot tõusta väga vabalt liiga parimaks keskväljaks ja Serie A viimased hooajad on näidanud, et pohui mis sul kaitses või ründes toimub- tugev poolkaitse on edu alus.

                        Ka ründes ei läinud Napoli peale Higuaini lahkumist all-in`i mõne niiöelda kindla peale ründajaga vaid panustati noorele Arkadiusz Milikule. Milik lõi Hollandi liigas viimasel hooajal üle 20 värava, kuid ajalugu on näidanud, et iga Suarezi ja Zlatani kohta tuleb Hollandi liigast mõni Kezman või Alfonso Alves. Saab näha, kuidas Milikuga läheb. Isegi kui poolakas ei peaks välja vedama, siis on alles kõik eelmisel aastal säranud ründemängijad Insigne-Callejon-Mertens-Gabbiadini ja jokkerina lisaks uue nimena Giaccherini. Higuaini asendamine on raske, kuid vaevalt Napoli väravalöömisega päris hätta jääb. Meeskonna võtmelüli asub muidugi peatreeneripingil, sest Sarri näitas, et suudab mängijatel õigeid nuppe vajutada ja õigetesse rollidesse panna.

                        Napoli suvi üldiselt tundub väga tulevikkuvaatav, sest suurem osa toodud meestest on napilt kahekümne peale või alla ja pigem tsementeeris prügipealinn ostudega endale aastateks koha Itaalia tipus kui ostustas tõsiselt Scudettole minna. Nii ei saa eeldada, et Napoli eelmise hooajaga võrreldes suure sammu edasi teeb. Pigem on loogiline, et Higuainita antakse ründes mõnevõrra tagasi, kuid samas peaks Sarri meeskonnal olema väga suur varu kaitses, mis ideaalis võiks ja peaks Juventuslikult pidav olema. Peaks teiseks kohaks piisav kombo olema küll.

                        Eika ennustab: Teine

                        JUVENTUS
                        Eelmise hooaja võitja

                        Nagu ikka, jauratud juba piisavalt. Vaadates suvel toimunut, siis Scudetto pole mitte teistel võita vaid Juventusel kaotada, sest koosseis on võrreldes konkurentidega klassi võrra kõvem. Kui suuremat vigasustelainet poolkaitses või ründes ei tule või meeskonna sisekliima perse ei lähe, siis peaks edu tabelis olema vähemalt 10+ punkti. Kui üks kahest peaks juhtuma, siis võib Napoli-Inter-Roma kolmikul mingi võimalus tekkida.

                        tl;dr Jasperile, kuigi mul on tunne, et ta luges!

                        1. Juventus
                        2. Napoli
                        3. Inter
                        4. Roma
                        5. Fiorentina
                        6. Milan
                        7. Lazio
                        8. Sassuolo
                        9. Torino
                        10. Genoa
                        11. Sampdoria
                        12. Bologna
                        13. Udinese
                        14. Atalanta
                        15. Chievo
                        16. Cagliari
                        17. Palermo
                        18. Empoli
                        19. Pescara
                        20. Crotone

                        Kommentaar


                          #57
                          Algselt postitas eika Vaata postitust
                          j
                          tl;dr Jasperile, kuigi mul on tunne, et ta luges!

                          1. Juventus
                          2. Napoli
                          3. Inter
                          4. Roma
                          5. Fiorentina
                          6. Milan
                          7. Lazio
                          8. Sassuolo
                          9. Torino
                          10. Genoa
                          11. Sampdoria
                          12. Bologna
                          13. Udinese
                          14. Atalanta
                          15. Chievo
                          16. Cagliari
                          17. Palermo
                          18. Empoli
                          19. Pescara
                          20. Crotone
                          nnnnnope (varem olen ikka lugenud, kasvõi üle rea, et möliseda)
                          jokers to the right
                          clowns to the left of me

                          Kommentaar


                            #58
                            Äge värk Eika, nagu alati.

                            Kommentaar


                              #59
                              Algselt postitas eika Vaata postitust
                              Ja miskipärast tundub nii Napoli seis reaalselt kui Interi seis paberil parem.

                              Eika ennustab: Neljas
                              Ilmselgelt on tegemist põlise AS Roma vihkajaga ja objektiivsusest rohkem kõrvale kalduda pole võimalik. (vnoh annaks Jasperile võimaluse seda teha, aga ei usu et sellist asja mis eika just vorpis biidib)

                              FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                              sigpic

                              Kommentaar


                                #60
                                hea kokkuvõte Eika

                                Fino alla fine FORZA JUVE

                                Kommentaar

                                Working...
                                X