320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2016/2017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Soliidne. Kõigest kolmes mängus viimasel minutil penalti.

    Kommentaar


      Galliani idee osa Seria A mängudest läbi viia väljaspool Itaaliat. Tõeline tootearendus!
      Instagram

      Twitter

      Eesti Lokomotiv Moskva fännid

      telekavaataja.blogabet.com

      Kommentaar


        Serie A president rääkis sama juttu ja tahab ka jõuluvaheajal mänge pidama hakata nagu Inglismaal:


        Samas Itaalia jalgpalli föderatsiooni president on selle vastu ja peaks seda pühade rüvetuseks.

        Kommentaar


          Minu jaoks on näiteks täiesti üllatav see et Serie B mängud on jõulude ajal.

          Kommentaar


            Kuna hooaeg poole peal (ja mul tööl sitaks igav), siis võib vaadata põhjalikult otsa ka senise hooaja suurimale positiivsele ja negatiivsele üllatajale ehk Atalantale ja Sassuolole.

            Atalanta tuli hooajale meeskonnana, kes viimased 7 aastat kõrgliigas on lõpetanud hooajad kohtadel 11-18 (lisaks oldi ühe hooaja Serie Bs) ja kõik vihjas hooaja eel sellele, et sinimustad on tänavu taaskord relegatsioonijoone peal hooaega veetev keskpäraste mängijate ning näotu mängupildiga meeskond. Sassuolost oodati meeskonda, kes peale eelmise hooaja Euroopa Liigasse jõudmist teeb äkki veel ühe sammu edasi ning astub ideaalis liidritele päris kannule. Reaalsuses on olukord vastupidine. Atalanta on hetkeseisuga vägagi reaalne kandidaat Euroopa Liiga kohale ja Sassuolo on liiga kõige viletsam tiim kui tabeli tagumise otsa pasakvartett (ja olgem ausad, Empoli-Palermo-Crotone-Pescara väärivad nimetust pasakvartett) välja arvata. Kuidas see nii läks?

            Kuidas Atalanta jõudis liiga tippu?
            Esmapilgul on asi lihtne, sest Atalanta võiks panna ühte patta viimastel hooaegadel noortele panustanud tiimidega, kes on esile kerkinud. Mõne aasta taguse Sassuolo tulekuga võib seda nimetada ka “sassuolo tegemiseks” ja eelmisel aastal “tegi sassuolot” väga edukalt Empoli. Kusjuures mõlemad panustasid suuresti napilt kahekümne eluaasta peale olevatele mängijatele. Sarnane lähenemine on toonud ka Atalantale edu, sest sinimustad olid vahepeal parima vormiga meeskond liigas (10 mänguga 9 võitu ja 1 viik), kusjuures võideti pea kõiki tipptiime, kellega kokku mindi (Napoli, Roma, Inter jne). Antud seeriale järgnes küll väike ärakukkumine, aga puhkusele minnakse siiski vaid mõne punkti kaugusel CL kohast. Atalanta juhtumi teeb aga eriliseks see, et noortele panustamine polnud masterplaan kui selline.

            La Dea hooaja algus ei vihjanud kuidagi sellele, et tegu võiks olla pea kõikidel suurtiimidel selga pürgiseks tegeva noortele panustava tiimiga. Esimeses viies mängus oli Atalanta hädas kõigiga ja peale viienda vooru sissesaamist Palermolt oldi tabelis eelviimasel real. Meeskonnal ei toiminud ei Paloschi või Pinillaga mehitatud rünnak, veteranidest koosnev kaitseliin ega polnud ka toimivat kooslust poolkaitses. 3-4-3 taktika entusiastil Gasperinil oli sein vastu seina ja munadega mehena otsutas ta panustada pigem mitte-midagi-ütleva karjääriga noortele ja täesti ootamatult see ka toimis.

            Järjest väga suvalisi Serie B hooaegu teinud 21-aastane Milani ründekasvandik Petagna tuli, skooris võiduvärava Napoli vastu ja on nüüdseks meeskonna esiründaja. Erinevates Serie B klubides, viimati Cesenas, pallinud 22-aastane Caldara tuli keskkaitse südamesse ja on ennast kümnekonna mänguga mänginud ennast üheks suurimaks kaitsetalediks Itaalias, kes lisaks kõvale kaitseboonusele skoorinud juba 3 väravat. Ka 22-aastane Gaglardini, kelle eelmine hooaeg möödus sarnaselt Serie Bs ja Atalanta süvapingil, tegi oma algkoosseisu debüüdi Napoli vastu ja suutis end lühikese ajaga mängida ennast lausa koondisesse välja.

            Lisame siia noorte nagu Kessie (täiesti tundmatust Serie B mängijast ennast kõigi tipptiimide ostulisti mänginud noorpoolik, kes juba piisavalt igal pool haipi saanud), Spinazzola (eelmine hooaeg Serie Bs mänginud ja ammu Juventuse poolt mahakantud äärekaitsja), Conti (eelmine hooaeg peamiselt pingil olnud äärekaitsja) esiletõusud või veidi suuremate kogemustega Masiello, Gomeze ja Kurtici eluhooajad ning saamegi kokku täiesti ebaloogiliselt kokku saanud kuid müstiliselt hästi toimuva koosluse.

            Kas Atalanta suudab tempot hoida?
            Kurat seda teab. Vahepeal oli tunne, et Atalanta võibki nö Leicesterit teha, sest meeskond ei koperdanud kellegi vastu. Kuid viimastes mängudes on Atalanta olnud mõneti hädas, sest on sisse saadud nii Juventuselt kui Udineselt, Milaniga tehti viik ning Empolit võideti alles neljanda lisaminuti väravast. Kuigi antud seeria pole ilus, siis tuleb tähele panna seda, et Udinese kaotus oli jabur (sisuliselt iga Udinese värava poole saadetud pealelöök lõpetas väravana), Milaniga mängiti väga võrdselt ja Empoli vastu oldi statistiliselt totaalselt üle (pealelöögid 31-3) ehk mängitud on siiski nagu Euroopa Liiga kohale mängiv tiim. Põhiküsimus on muidugi, et kui suured on meeskonna kaod jaanuariaknas, sest meeskonna noortele on suurtiimide poolt silmad peale pandud ja kui Kessie/Gagliardini peaksid lahkuma, siis jääb keskväljale päris suur auk.

            Miks Sassuolo on tabeli põhjas?
            Sassuolol on seni läinud valesti kõik, mis on saanud valesti minna. 18st mängust on kaotatud tervelt 11 ja probleeme on nii skoormisega kuid eriti just oma värava kaitsmisega. Kui eelmisel hooajal, mis lõpetati kuuenda kohaga, lasti 38 mänguga sisse 40 väravat, siis tänavu on 18 mänguga juba sisse lastud 33 väravat. Sassuolo probleemid võib jagada kolmeks: vigastused, noorte meeste ebaõnnestumine ja kogenud mängijate ootamatu ärakukkumine.

            Ründes on rohe-mustadel kaks olulist kadu. Nicola Sansone kolis suvel Hispaaniasse ning Berardi paugutas augustis 6 mänguga 7 väravat ja peale seda on noormees neli kuud müstilise vigastusega eemal olnud (algselt pidi Berardi naasma oktoobri lõpuks, aga pole seda siiani teinud). Sisuliselt kaotati kaks võtmemängijat ning nende asendamisega on oldud väga hädas. Ründeliinis on ainult üks mängija, kes suutnud üle kahe liigavärava lüüa- Defrel (kuue tabamusega, mis pole ka teab mis saavutus). Tema kõrval on proovitud erinevaid kogenud kui ka noori mängijaid alates Ragusast lõpetades Matriga, kuid kogu antud kamp on sirge molliga lati alt läbi sõitnud ja pole ka näha, et keegi hooaja teises pooles paugutama võiks hakata.

            Samasugune kaos on üle käinud poolkaitsest. Eelmise hooaja põhipoolkaitsjad Magnanelli-Missiroli-Duncan-Biondini on kõik olnud tänavu rohkem või vähem vigased. Missiroli ja Duncan on saanud kirja mõlemad 5 mängu, kuid on lootust, et uuel aastal nad naasevad. Keerulisem on Biondini ja Magnanelliga, kes on raskete vigasustega väljas sisuliselt hooaja lõpuni (Magnanelli oli sealjuures antud nelikust ainus, kes hooaja esimeses pooles enamvähem terve oli). Nii on tänavu saanud rohkelt mänguaega ja startida 21 aastased Sensi, Mazzitelli ja Pellegrini, kellest on seni ainult viimane suutnud näidata enamvähem mängu. Kui eelmisel aastal iseloomustas Sassuolot üsna vastik ja jõuline poolkaitseliin, siis noored on seni teiste tiimide poolt üsna selgelt ülejoostud ja -mängitud ning meeskonnale kuluks hirmsasti ühe-kahe kogenud poolkaistja abi ära.

            Kaitseliinis pole olnud selliseid vigastusprobleeme, kuid sealgi on mure, et eelmisel aastal stabiilselt head olnud veteranid on täiesti ära kukkunud. Vasakkaitsja Peluso on olnud täiesti null ja Sassuolo õnnestuseks pole ka pingilt võrdväärilist asendust võtta. Eelmisel aastal hästi toiminud Acerbi-Cannavaro paarile ei saa ka meeskond enam toetuda, sest viimasele on selga tulnud vanus ilmselgelt liiga teinud. Nii on Acerbi kõrval proovitud Anteid, aga temagi väga hea pole olnud. Lisame siia võrrandisse veel suvel lahkunud paremkaistja Vrsjalko, kelle asendamisega verinoor Lirola kui ka kogenud Gazzola pole seni hakkama saanud. Ühesõnaga on igas liinis küsimärke märgatavalt rohkem kui vastuseid.

            Kas Sassuolo tõuseb hooaja teises pooles?
            Kuna Sassuolo peamised probleemid on tänavu mängijate tervises kinni, siis polegi Neroverdi treeneril Di Francescol muud kui oodata ja loota, et Berardi ja osad poolkaitsjad terveks saaksid. Samuti võiks Sassuololt oodata üsna aktiivset ostuakent, sest seni on meeskonna omanikud näidanud, et vajadusel ollakse valmis kulutama ja hetkel on käes see koht, kus Eurorahad (ja suvised üleminekurahad) peaks aktiivselt turule viima. Aga 2-3 uue mängija ja tervenenud mängijate abil peaks Sassuolo üsna lihtsalt esikümne tasemel mängupildi tagasi saama.

            Kommentaar


              Eks peale vigastuste võis Sassuolo vormi kurnavalt mõjutada ka Europa League's osalemine.
              Fino alla fine FORZA JUVE

              Kommentaar


                Algselt postitas eika Vaata postitust

                Kas Atalanta suudab tempot hoida?
                Põhiküsimus on muidugi, et kui suured on meeskonna kaod jaanuariaknas, sest meeskonna noortele on suurtiimide poolt silmad peale pandud ja kui Kessie/Gagliardini peaksid lahkuma, siis jääb keskväljale päris suur auk.
                No Cagliardini tõmbab Interisse ilmselt nah.

                Kommentaar


                  Sassuolo on endale korraliku rännumehe laenanud

                  Sassuolo have officially confirmed the loan signing of Alberto Aquilani from Pescara.
                  Fino alla fine FORZA JUVE

                  Kommentaar


                    26 - Juventus have won 26 league home games in a row, a new Serie A record in the history. Hegemony.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas cannuman Vaata postitust
                      26 - Juventus have won 26 league home games in a row, a new Serie A record in the history. Hegemony.
                      Miks sellist imelikku saasta siia riputad?

                      22 - Federico Fazio made 22 defensive clearances today, a match-high in Serie A this season. Wall. #genoaroma

                      Sajandi super mega paraad tõrjet Dzeko vastu tehes hüppas Perin oma hooaja lõppenuks - Official: Season over for Perin
                      FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                      sigpic

                      Kommentaar


                        Järgmisest hooajast ilmselt ka jõulude ja aastavahetuse ajal Serie A mängud. Full-kristlaste kohta väga kummaline käik, aga ju toob pappi sisse, et on kasulik. See siis tähendaks, et hooaeg saab enne läbi ja MM-iks pikem ettevalmistus? Premmis eriti ei pooldata mänge sel ajal nagu olen aru saanud.

                        Kommentaar


                          Algselt postitas keenjus250 Vaata postitust
                          Järgmisest hooajast ilmselt ka jõulude ja aastavahetuse ajal Serie A mängud. Full-kristlaste kohta väga kummaline käik, aga ju toob pappi sisse, et on kasulik. See siis tähendaks, et hooaeg saab enne läbi ja MM-iks pikem ettevalmistus? Premmis eriti ei pooldata mänge sel ajal nagu olen aru saanud.
                          kummaline jah. Serie B-s esimest kroda nüüd katsetati ja väidetavalt edukalt.

                          Kommentaar


                            Muidu oleks vist hooaja parim värav, aga kuna on Matri, siis....nomaeitea...ma arvan, et ta tahtis tegelt tsenderdada

                            Kommentaar


                              The 50 best young footballers in Italy

                              Kommentaar


                                93% – Fazio and Nainggolan have managed the best tackle success rate among players with 20+ tackles in Serie A this season.
                                Gladiators.

                                FORZA ITALIA FORZA ROMA - "A Scudetto in Rome is worth a thousand elsewhere."
                                sigpic

                                Kommentaar

                                Working...
                                X