320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Serie A 2022/23

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Serie A 2022/23

    Uued squadrad on Monza, Lecce ja Cremonese ja nendest Monzale ajaloo esimene Serie A kùlastus.
    B-ss kukkusid Genoa, Cagliari ja Venezia. Serie B saab olema ka pàris huvitav see hooaeg.
    Uus kalender on kah juba pagias ja uuel hooajale minnakse vastu ka uue palliga, nimelt Nike vahetati Puma vastu.
    FV7FC_QWYAAokrh?format=jpg&name=small.jpg
    Viva la serie A 2022/23!!!!!!
    FORZA ITALIA FORZA ROMA FORZA CAPITANO IL MIO CUORE è GIALLOROSSO
    FORZA ANCHE SAMP E GENOA

    Matteo Pessina e Nicolò Barella “Perché non hanno vinto loro? Perché sono invidiosi, gelosi”

    #2
    Maailma ägedaima liiga uus hooaeg kohe algamas. Let's go ja ennustame.

    20. Lecce – Serie B meistrid pärast kahe aastast pausi taas kõrgliigas. Peatreener on Marco Baroni, kes nii Benevento kui ka Frosinonega saanud Serie A-d proovida, aga üsna edutult. Beneventost sai kinga pärast paari kuud ja Frosinonega kukkus liigast välja. Juba jõudis ka Leccega Coppa Italiast välja kukkuda, kui Serie B klubi Cittadella vastu 2-3 kaotati.

    Koosseisust leiab päris palju skandinaavlasi. Poolkaitsesse võeti Sampdoriast laenule Askildsen, lisaks veel taanlane Hjulmand ja mõned noored soomlased, rootslased ja islandlased. Väravavahiks toodi jällegi Sampdoriast laenule Falcone, kes seni Serie B-s erinevaid klubisid esindanud. Vasakkaitsesse võeti Juvest laenule Frabotta, ründesse Milanist Colombo ning keskkaitsesse Veronast Cetin, aga Serie A kogemust on väga vähe. Mõned mehed nagu Strefezza ja Di Francesco on küll Serie A alumisi klubisid esindanud, aga erilist läbilööki pole praegusest Lecce koosseisust keegi teinud ja pakun, et peavad leppima viimase kohaga. Eelmine hooaeg 20 väravaga Serie B parimaks väravalööjaks tulnud Massimo Coda lahkus Genoasse ja pole näha, et keegi teda selle koosseisu juures suudaks asendada.
    19. Spezia – Thiago Motta suutis Spezia küll liigasse püsima jätta, aga sellegipoolest otsustati vastastikusel nõusolekul, et koos ei jätkata. Kas klubi soovis temast lahti saada või Motta ise ei tahtnud jätkata pole ilmselt avalikkusele teada. Uueks treeneriks Luca Gotti, kes viimati juhendus aastatel 2019-21 Udineset. Enne oli pikalt abitreener nt Donadoni Cagliaris ja Sarri Chelseas, aga peatreener peale ühe Udinese otsa eriti pole olnudki.
    Suvel on mõned lükked tehtud. Valdavalt laenule Serie A esiotsa klubidest. Atalantast Kovalenko ja Milanist nii Caldara kui Maldini on laenule võetud. Tasuta toodi Sampdoriast Albin Ekdal ja Fiorentinast 2 miljoni eest väravavaht Dragowski. Samas lahkujaid põhimõtteliselt pole, vaid väravavaht Provedel liikus Laziosse ehk jätkatakse pigem sarnase koosseisuga, mis Serie A alumise otsa klubi kohta eriti tavaline pole.
    Kuigi Motta suutis nad napilt püsima jätta, siis Gottiga ei usu, et teist korda sama õnnestub korrata. Eelmine hooaeg oli neil õnne päris palju ja koosseis on ikka üsna lahja ning konkurentide täiendused on olnud veenvamad. Sisekliima ei tundu ka parim, sest viimatises Coppa Italia mängus võttis peatreener Giolio Maggiorelt kaptenipaela, mille peale Maggiore solvus ja vaatas mängu tribüünilt.
    18. Cremonese – Viimati oldi Serie A-s hooajal 1995/96 ja nüüd tagati Serie B teise kohaga uuesti koht kõrgeimas liigas. Treeneriks olnud Fabio Pecchia lahkus ootamatult Parmasse ning uueks peatreeneriks võeti Massimiliano Alvini, kes oli eelnevalt Perugiaga saavutanud Serie B-s 8. koha. Valitud küll paar aastat tagasi Serie C aasta treeneriks Reggianat juhendades, aga kõrgliiga kogemust tal pole ja üsna küsitav kas ta kõrgseltskonnas kohe hakkama saab. Üldiseks uustulnukas vajaks pigem Serie A kogemustega treenerit.
    Koosseisust Serie A-s mänginud tegelasi siiski leidub. Väravasse võeti laenule eelmine hooaeg Milani legendiks saanud Ionut Radu, keskkaitsesse tuli Sassuolost Vlad Chiriches ning Genoast Johan Vasquez, meeskonna kapteniks on aastate eest Veronas ja Empolis mänginud keskkaitsja Bianchetti. Keskväljale võeti Genoast Ghiglione, kellel Serie A-s 70 mängu all ning Herthast tuli laenule Santiago Ascacibar, kel lausa Argentiina koondises mängud kirjas. Ründesse toodi David Okereke rekordsumma 10 miljoni eest. Veetis eelmine hooaeg Club Bruggest laenul Venezias ja lõi 7 väravat ehk mitte midagi väga säravat. Lisaks lisati ründeliini eelmise Konverentsi Liiga hooaja top skooritegija Cyriel Dessers. Ründes veel vanameister Di Carmine. Kuigi suvel on meeskonda täiendatud huvitavate meestega küll, eriti ründes, siis kvaliteeti kipub ikkagi väheks jääma ja pakun, et kukuvad alla tagasi.
    17. Empoli – Andreazzoli vedas Empoli eelmine hooaeg tublile 14. kohale, aga miskipärast uut lepingut ei pakutud. Uueks juhendajaks Paolo Zanetti, kes eelmine hooaeg Veneziaga liigas viimaseks jäi. Veider lüke, aga eks nad tea ise paremini.
    Suvel on mitmed tähtsad mängijad maha müüdud. Poolkaitsjad Asllani Interisse ja Ricci Torinosse ning keskkaitsja Mattia Viti Nice’i. Välja osteti väravavaht Vicario, kes eelmine hooaeg vägevaid tõrjeid tegi. Laenule võeti Interist ründaja Satriano (mängis enamasti Jürgensiga koos Interi noorte eest) ja Napolist kaitsja Luperto. Ründesse on toodud veel Mattia Destro, kes võiks selle meeskonna põhiraskust kanda. Keskkaitses jätkab kunagi suurlootus Tonelli, kellel hetkel küll ACList paranemine käsil.
    Pigem on suvega kehvemaks mindud nii peatreeneritoolil kui mängijate kvaliteedi osas. Välja vast ei langeta, aga eelmise hooaja õnnestumist ei usu. Juba suudeti ka Coppa Italias Serie B satsi SPAL-i vastu välja langeda.
    16. Salernitana – Davide Nicola võttis eelmine talv klubi üle ja päästis relegatsioonist. 15 mänguga kogus 18 punkti ja tunnustuseks uus kahe aastane leping.
    Lahkujaid on pugem vähe, suure tehinguna lahkus poolkaitsja Ederson 20 miljoni eest Atalantasse. Vaid pool aastat jõudiski klubis olla kui juba teenis suure lepingu Bergamo klubiga. Serie A huvilistele teada nimed Joel Obi ja Milan Djuric lahkusid vabaagentidena.
    Suvel on korralikult end täiendatud. Keskkaitsesse saadi Atalantast nooruke Lovato, Lillest vasakkaitsja Bradaric ja Udinesest osteti välja poolkaitsja Coulibaly. Ründesse on lisatud Parmast Simy ja CSKA Moskvast Emil Bohinen. Kõik täitsa head üleminekud ja annavad nii kogemust kui noorust meeskonnale juurde. Väravast leiab Luigi Sepe, kaitsest Fazio ning meeskonnas jätkab ka vanameister Ribery. Päev enne hooaja algust laenati omale veel üks vanameister – Sampdoriast Candreva. Kõik korralikud mängumehed, kes Serie A-s häid etteasteid teinud. Kui Nicola jätkab nagu eelmine hooaeg lõpetati, siis võiks Salernitana püsima jääda küll, samas nii palju neil ka klassi pole, et kõrgemate kohtade eest võidelda kui napp püsimajäämine.
    15. Torino – Juric alustab teist hooaega Torino eesotsas ja eelmisel aastal sai päris hästi hakkama. Samas suutis Juric juuli lõpus klubi direktori Vagnatiga nii tülli minna, et mindi lausa kättpidi kokku. Põhjuseks vähesed ostud, sest meeskonna tähtsaimad lahkujad Bremer ja Belotti on täiesti asendamata. Interist on tulnud laenule Valentino Lazaro, Atalantast Miranchuk ja West hamist poolkaitsja Nikola Vlasic. Poolkaitsesse osteti veel Empolist Samuele Ricci. Pietro Pellegri küll võeti ründesse, aga ta on küll valgusaastate kaugusel Belotti tasemest. Isegi see Lazaro võtmine võib vihjata Singo lahkumisele, kes wingbackis eelmised paar aastat väga häid esitusi teinud.
    Esialgu ei paista küll midagi positiivset Torino hooajast tulemas. Liiga üks parimaid kaitsjaid ning parimaid ründajaid on lahkunud ja nende asendamine sisuliselt võimatu Torino suguse klubi jaoks. Eelmise hooaja top10 kohta ei paista hetkel küll tulemas.
    14. Udinese – Uuest hooajast uus peatreener Andrea Sottil (Fiorentina mängija Riccardo Sottili isa). Varasemalt Serie A-s juhendanud pole, aga Ascoli viis eelmine hooaeg Serie B play-offi. Eelmisel hooajal suutis Gabriele Cioffi peale Luca Gotti vallandamist Udinese edukalt relegatsioonist üsna kaugel hoida, aga uut lepingut temaga ei sõlmitud ja võeti Sottil. Jällegi oleks võinud ju võtta klubiga head tööd teinud treeneri, aga otsustati riskida treeneriga, kellel Serie A kogemus puudub.
    Eelmisel hooajal paremkaitses super esitusi teinud Nahuel Molina müüdi Atleticosse ning teine äärekaitsja Udogie on suure raha eest lahkumas Tottenhami, aga selleks hooajaks jääb veel Udinesesse laenul. Ründaja Beto osteti välja, kes eelmine hooaeg 11 väravat lõi ja oma pikkuse ja jõulisusega kõigile kaitsjatele probleeme valmistas. Ründes on neil võtta veel Deulofeu ning väravaid võiksid lüüa ka nigeerlane Isaac Success ja kunagi Juveski mänginud Roberto Pereyra. Väiksemaid oste on tehtud palju, kellest ühegi nimi aga midagi ei ütle.
    Ei paista, et nad erilist edasiminekut oleks teinud suvega ja pakun, et lõpetavad allpool kui eelmise hooaja 12. koht.

    Kommentaar


      #3
      13. Sampdoria – Jätkatakse Marco Giampaologa treeneripukil, kes eelmise hooaja keskel tuli. Päästis küll relekast, aga Sampdoria suguse klubi jaoks ei tohiks see küll eesmärk olla. Aastate eest Sampdoria stabiilselt tabeli keskel hoidnud Giampaololt oodatakse ilmselt midagi sarnast ka nüüd.
      Suvel on kaotatud mitmeid põhimehi – Candreva, Ekdal, Thorsby, Bonazzoli ja Caprari on kõik lahkunud ja mitte eriti suurte summade eest. Damsgaard müüdi nüüd ikkagi ka maha, eelmine suvi magati peale EM-i tema müük maha, oleks kindlasti rohkem teenitud kui see 15 miljonit mis nüüd taanlase eest saadi.
      Samas on sisse toodud ka pigem säästuostud, tasuta on saadud Torinost Rincon ja Sasssuolost Djuricic, kellel suur Serie A kogemustepagas all. Laenule võeti Romast poolkaitsja Villar. Ründes jätkavad nii Caputo kui ka vanameister Quagliarella, kelle parim enne pole vist ikka veel läbi saanud. Keskkaitses on Ferrari ja Colley ka suuremate klubide eest võimelised hakkama saama. Äärekaitsest leiab nt Conti ja Bereszynski ja väravast Audero ehk väljalangemine ei tohiks küll probleemiks saada, isegi kui Giampaolo hakkab Milani aegseid rumalusi tegema.
      12. Monza – kindlasti huvitavaim Serie B-st tulevatest klubidest. Debüüt Serie A-s. Klubi juhtkond koosneb Berlusconist ja Gallianist ehk endised Milani suurkujud võtsid aastal 2018 Serie C-st klubi peale pankrotti üle ja tõid nad kõrgliigasse välja.
      Peatreeneriks on Massimo Stroppa, kes varem Crotonega on Serie A-d saanud proovida, aga vallandati siiski hooaja käigus. Erinevalt kahest teisest uustulnukast on meeskonda täiendatud väga korralike Serie A mängijatega. Väravasse toodi aastaid tippklubisse minema pidanud Alessio Cragno. Keskkaitsest leiab jällegi Cagliarist toodud Carboni, Interist toodi Ranocchia ning Šahtarist Marlon. Lisaks leiab kaitsest Serie A-s aastaid mänginud Caldirola, Paletta ja Sampirisi. Poolkaitsesse võeti laenule Atalantast Pessina ja Interist Sensi ehk mehed, kes ei jääks hätta ilmselt mitte üheski Serie A klubis. Ründesse, jällegi laenule, toodi Veronast Caprari, kel all hooaeg 12 värava ja 7 sööduga ning Napolist Petagna.
      Täiendusi on muidugi palju ja kuidas see kõik meeskonnavaimu ja koostööle mõjub näeme hooaja vältel, aga täiendused on tõesti väga korralikud ja ei tohiks neil olla probleeme, et liigasse püsima jääda.
      11. Hellas Verona – Eelmine hooaeg väga tubli 9. koht ja mingi aeg oldi ka euroopa kohtadele mängimas, aga Igor Tudor lahkus Marseille’sse. Asemele võeti juba Udinese all mainitud Cioffi, kes nad eduka hooaja lõpuga relekast päästis. Ehk eelmine tööots oli Cioffil tõesti edukas ja kuigi tal peale selle poole aasta rohkem Serie A kogemust pole, siis Verona võiks jällegi samale kohale pretendeerida nagu eelmine hooaeg.
      Simeone oli eelmine hooaeg Verona ründes super, aga paistab, et on Napolisse kolimas tema asendamine saab olema ülikeeruline. Keskkaitsest lahkus noor Casale Laziosse, keda seni asendatud pole.
      Poolkaitses olid Ilic, Barak ja Tameze täitsa soliidsed eelmisel hooajal. Kaitses jätkab kogenud Ceccherini ja üldiselt pole üleminekutega rapsitud.
      Päris top10 kohta ilma Simeoneta enam ei usu, aga tuumik on enam-vähem säilinud ja suurt kollapsi ei usu. Ilmselt on ründesse keegi Simeone asemele ikka tulemas.
      10. Sassuolo – Jätkatase Dionisiga, kes oma väga lõbusa mängustiiliga 11. kohale platseerus. Võis mingi hetk eelmise hooaja käigus ka kõrgemat kohta loota, aga viimaste voorudega anti paar kohta ära. Sassuolo mängib puhtalt kontratele ja seega pole ime, et suuri meeskondi suudeti võita (nii Interit, Juvet kui Milani võõrsil), aga väikestelt saadi pidevalt üllatuskaotusi. Kui buss oli vastas, siis oma kiirete ründajatega ei suudetud edu saavutada. Kaitses ka pigem keskpärased mängijad, aga kedagi uut pole seni sinna ka toodud.
      Ründajatest on Scamacca ja Boga tänaseks juba maha müüdud ja poleks ime kui lähiajal ka Raspadori minekut teeb. Jube kahju muidugi, samas paratamatu. Ründesse on toodud mõned võõrad nimed Lõuna-Ameerikast ja Genkist norralane Thorstvedt, kes siis Scamacca ja Raspadori koha peaks üle võtma. Lisaks laenati Interist Pinamonti.
      17 aastat klubis olnud Magnanelli lõpetas karjääri ja liitub Sassuolo treeneritetiimiga.

      Mängupilt ilmselt nii lustakaks ei jää, aga samas Berardi paistab, et on meeskonda jäämas ja juba tema üksi võib palju ära päästa. Kui ta just jälle kellegagi tänaval kaklema ei lähe ja meeskonnast ära ei saadeta.
      9. Bologna – Mihajlovic juba 3 ja pool aastat Bologna eesotsas olnud ning vedanud kohtadele vahemikus 10-13. Kindlasti positiivne saldo ja enamat sellise koosseisuga üsna keeruline saavutada. Loodame, et tervis püsib ja saab Bolognaga võidukalt jätkata.
      Üleminekuid on tehtud pigem vähe, laenule toodi Juvest vasakkaitsja Cambiaso ning Young Boysist osteti Šveitsi poolkaitsja Aebischer. Kaitsjad Theate ja Hickey müüdi väga korralike summade eest maha ja hetkel ollakse selles üleminekuaknas üle 30 miljoniga kasumis.
      Ründeliin on neil väga äge olnud ja Sansone-Soriano-Orsolini ning nende ees Arnautovic nägi platsil väga nauditav välja. Kõik mehed endiselt olemas ning ka alumised poolkaitsjad Schouten-Dominguez on täitsa kvaliteetsed. Samas on meeskonnas endiselt vanameister Gary Medel, kes küll põhimees enam pole, aga ilmselt riietusruumis üsna oluline lüli. Üldiselt on suve rahulikult võetud ja võib eeldada lõppkohta äkki isegi kõrgemale, kuhu Sinisa nad seni alati vedanud on.
      8. Atalanta – Gasperini alustab kuuendat hooaega Atalanta peatreenerina ja on ülekaalukalt Serie A pikimalt ametis olev peatreener (järgmisena nii Mihajlovic kui ka Pioli ca 3a). Eelmine hooaeg jäädi euroopa kohtadelt välja, aga see Gasperini kohta kõikuma ei pannud. Eelmise hooaja teine pool oli küll suur küsimärk, sest tulemused olid kohutavad, aga äkki suvepuhkus aitab. Sellise ründava ja agressiivse stiili juures pole ime, et hooaja teisel poolele meestel kehad vastu ei pea.
      Keskkaitsja Palomino suutis suvel dopinguga vahele jääda ja näis, mis tema karjäärist üldse saab. Samasugune küsimärk on Ilicic, kel vaimsed mured mitu aastat seganud.
      Seni pole turul väga aktiivsed oldud. Edurivisse toodi Leipzigist nigeerlane Lookman ning Salernitanast poolkaitsja Ederson. Ühtegi oluliset lüli pole maha müüdud, kuigi jutte nt Murieli minekust on olnud.
      Enne uue hooaja algust on mu arust suht mõistlikult turul tegutsetud ja rapsimist pole. Samas on Gasperini oma üliründava stiiliga vist ikkagi ajale jalgu jäämas ja hammustatakse juba läbi küll. Samas on neid väga meelelahutustlik alati vaadata, aga pigem ei usu enam nende suurt edu.

      Kommentaar


        #4
        7. Fiorentina – Vincenzo Italiano tuli eelmine hooaeg tüüri ja suutis Viola üle 5 aasta taas Euroopasse viia, kui 7. koha Konverentsi liigasse pääseti. Mängitakse üsna ründavalt ja suuri meeskondi võideti eelmisel hooajal rohkelt (võidud kodus nii Milani, Juve kui Roma vastu).
        Suvel vabaneti nii Jose Callejonist (tasuta Granadasse) kui ka Erick Pulgarist (2,5m eest Flamengosse), kes küll pingimehed olid, aga tiimi sügavust andsid.
        Väravavahina võeti laenule Atalantast Gollini, sest Terracciano eelmine hooaeg väravas väga särav just ei olnud. Juurde on toodud veel mõned päris huvitavad mängijad. Real Madridist võeti Luka Jovic, kes Realis küll põrus, aga enne seda oli super ning lootust on, et Vlaho suudetakse asendada teise balkani mehega. Paremkaitsesse tuli Šahtjorist Dodo ja poolkaitsesse Juvest Mandragora.
        Kui keskkaitsja Milenkovic suudetakse endal hoida, siis vähemalt samasugust kohta võiks loota ka uuest hooajast kui mitte kõrgemat.
        6. Napoli – Spallettilt väga hea esimene hooaeg, 3. koht kindlasti parem kui hooaja eel eeldada võis. Spalletti tegi oma ära nagu alati on teinud.
        Samas see suvi on Napolil olnud pettumust valmistav. Tasuta lahkusid klubi legendid Insigne ja Mertens. Lisaks läksid tasuta ka väravavaht Ospina, äärekaitsja Ghoulam ning 38 miljoniga müüdi keskkaitsja Koulibaly. Ehk jäädi ilma liiga ühest parimast kaitsjast ning kahest väga heast ääreründajast. Ka keskväljastaar Fabian Ruiz on PSGsse siirdumas.
        Asendused on paberil päris küsitavad – keskkaitsesse tuli Fenerbahcest Lõuna-Korealane Kim Min-Jae ning ääremängijaks grusiin Kvaratskhelia ning ilmselt lisandub ka Giovanni Simeone. Peale nende on vasakkaitsesse toodud Getafest Uruguay koondislane Olivera ning Fulhamist osteti välja Zambo-Anguissa, kes eelmine aasta kohati väga hea oli. Ehk tähtmängijad on asendatud üsna tundmatute suurutega ning saapad mida täita on neil väga suured. Ospina asemele võeti vanameister Sirigu, aga äkki saab hoopis Meretist põhiväravavaht.
        Hooaja eel ei usu, et neil Meistrite Liigasse asja peaks olema, sest konkurentide suved on olnud oluliselt pädevamad.
        5. Lazio – Teine hooaeg Sarriga. Päris Sarriballi veel eelmine aasta ei näinud, aga sellegipoolest löödi liigas kõige rohkem väravaid. Tal võtab ilmselt mõned aastad aega, et oma mängujoonis lõpuni paika saada.
        Suvel on täiendatud end päris heade mängijatega – Milanost saadi tasuta Matias Vecino ja Alessio Romagnoli, kel korralikult Serie A mänge all ja põrumist vaevalt sealt tuleb. Väravavahiks toodi Granadast 10 miljoni eest Luis Maximiano, sest nii Strakosha kui Pepe Reina lahkusid klubist tasuta.
        Tehinguid on tehtud veel päris palju – tasuta lahkusid ka Lucas Leiva, Luiz Felipe ja J. Lukaku ning 8 miljoni eest suudeti maha ärida isegi ründaja Muriqi, mille üle Lazio fännid kindlasti õnnelikud on. Juurde on toodud kaitseliini Real Madridist Mario Gila ja Veronast Nicolo Casale ning poolkaitsesse Šahtjorist Marcos Antonio.
        Eks kaitseliin oli Laziol eelmine aasta suurim mure ja sinna on täitsa head täiendused saadud Casale ja Romagnoli näol. Ründes Immobile lööb 20 väravat vast ikka ning kui Milinkovic-Savicit maha ei müüda, on liiga üks parimaid poolkaitsjaid suuteline vähemalt 10 väravasöötu ikka andma.
        4. Roma – Mourinho teine hooaeg ja lubab oluliselt paremat kohta kui kuues, millega Roma eelmine hooaeg pidi leppima.
        Üleminekud on tõesti olnud võimsad – kirsiks tordil Dybala, aga lisaks veel poolkaitsjad Nemanja Matic ja Wijnaldum, paremkaitsesse Türgi koondslane Celik ning väravavaht Mile Svilar Benficast.
        Lahkujatest olulisemad on Mkhitarjan, kes tasuta Interisse läks, Veretout müüdi Marseille’sse ning lahkusid ka väravavahid Pau Lopez ja Robin Olsen. Kõik nad on saanud paberil paremad asendused. Dybala on Mikist kindlasti parem, loodetavasti vigastused argentiinlast segama ei hakka. Veretout oli ka pigem meh, Wijnaldum-Matic asendavad kenasti ära. Keskkaitsesse võiks veel midagi pädevamat olla, sest kui Ibanez on täitsa ok, siis Smalling, Mancini ja Kumbulla pole eriti stabiilsed.
        Ehk minimaalselt Meistrite Liiga koht peaks sellise koosseisuga teostatav olema, aga mine tea, äkki Mou tõmbab isegi midagi väga suurt välja. Josel võtab üldiselt mõned aastad aega, et oma meeskond käima saada ja selliste täienduste juures võivad Roma fännid ikka väga elevil olla.
        3. Milan – Pioli alustab juba kolmandat hooaega Milani eesotsas ja vaadates koosseisu, siis on üsna imet teinud. Enne eelmist hooaega oskasid vähesed Scudettot ennustada, aga Pioli suutis meeskonnavaimuga ära tuua, kui kvaliteeti oli vastastel tegelikult rohkem.
        Suvel lahkusid kaks tähtsat meest tasuta – Kessie Barcelonasse ja Romagnoli Laziosse. Sisse on toodud tasuta Origi Liverpoolist, Bordeaux’st Adli ja lausa 35 miljoni eest Belgia liigas säranud ründava poolkaitsja Charles de Ketelaere. Ehk vähemalt paberil pole meeskond eriti tugevamaks muutunud ja Kessie sugust mängijat asendatud ei ole.
        Uut Scudettot on keeruline uskuda, samas nii paljuks on Pioli ja tema meeskond suutelised, et päris CL kohalt ei tohiks välja langeda.
        2. Juventus – Juvele eelmine hooaeg kindlasti pettumus, sest 4. koht liigas ja CL-is Villarealilt sisse saamine on liiga endisele valitsejale väga nigel tulemus. Allegri alustab oma teise perioodi teist hooaega Juves kindlasti suuremate ootuste ja lootustega kui 4. koht.
        Ja koosseisu kindlasti on, et eelmisest aastast edukam olla. Toodi Pogba, kes küll kohe vigastada sai, aga eelmisel Juve perioodil super oli. Lisaks vanameister Di Maria, kellel parim enne ilmselt veel möödas pole. Keskkaitsesse saadi Torinost eelmine hooaeg liiga parimaks kaitsjaks valitud Bremer. Lisaks veel Eintrachtist Kostic ja PSG-st Paredes, kes keskväljale kõvasti kvaliteeti lisavad.
        Samas on ka olulisi lahkujaid. Chiellini polnud platsil enam eriti hea, aga riietusruumis kindlasti oluline liige. Lisaks lahkusid tasuta Dybala ja Bernardeschi ning suur summa saadi Bayernisse läinud de Ligti eest. Segane on veel seis Morataga, keda Allegri soovib, aga hetkel paistab, et ei ole Juves jätkamas.
        Kui Vlaho oma Viola aegse vormi leiab, Di Maria endiselt särab ja Chiesa terveks saab, siis rünne on küll Juvel super. Samas küsimärke on nii nende osas kui ka nt mis Pogbast saab ja kas äärekaitses Cuadrado ning Alex Sandro ikka on veel tippmeeskonna jaoks kõlbulikud.
        1. Inter –Inzaghi teine hooaeg Interi peatreenerikohal. See hooaeg eesmärk kindlasti tiitel tagasi võita, mis paistab ka üsna reaalne olevat. Lukaku oli Interis olles ilmselt liiga parim mängija, Inglismaal ta ebaõnnestus ja nüüd on tagasi Serie A kaitseliine kollitamas. Ründes veel Dzeko, Lautaro ja Correa võtta, nii et valikut ja kvaliteeti kõvasti. Poolkaitsesse lisati Mkhitarjan, kes ilmselt hakkab Hakaniga koha eest võitlema.
        Väravavahiks toodi Andre Onana, sest Handanovic on vanaks jäämas. Tasuta saadud ja paistab küll väga hea diilina välja. Mõned väiksemad ostud veel nagu Asllani Empolist ja Bellanova Cagliarist.
        Lahti on saadud vanadest ja suure palgaga kohatäidetest nagu Alexis Sanchez, Vidal, Vecino ja Ranocchia. Ainus tõsisem lahkuja oli Ivan Perisic ja teda tegelikult veel asendatud polegi, hooaja lõpus vigastusest taastunud Gosens peab vast horvaadi kohe üle võtma. Inzaghi on oma 3-5-2s väga kinni ja süsteemi ta vaevalt muudab.
        Võib eeldada, et ainuüksi Lukaku tulek muudab selle meeskonna peamiseks Scudetto soosikuks. Inzaghi on saanud oma süsteemi aasta aega katsetada ja võimsust ning sügavust on meeskonnas teistest enim.

        Kommentaar


          #5
          Juve teine koht oleks välk selgest taevast.
          Arvan, et tiitli otsustavad taaskord Milano klubid ja loodetavasti sekkub mängu ka Roma! Nende võit oleks üli seksikas. Ja Napolil võib päris keeruliseks minna suurde mängu sekkumisega.

          Kommentaar


            #6
            Minu ennustus

            1.Milan
            2.Inter
            3.Juventus
            4.Roma- Roma tifosina loodan muidugi Scudettod, aga vaatab jooksvalt. Mujalt votta mingi karikas saab olema kah ùli super. Forza Roma!
            5. Fiorentina
            6.Lazio
            7. Napoli- miks alles seitsmes, oli viimane meeskond kelle ma pani paberile, ma lihtsalt unustasin Napoli , voivad vabalt kah lopetada korgemal.
            8. Atalanta
            9. Torino
            10. Sassuolo
            11. Bologna
            12. Verona
            13. Sampdoria
            14. Udinese
            15. Spezi
            16. Empoli
            17. Monza
            18. Salernitana
            19. Cremonese
            20. Lecce

            FORZA ITALIA FORZA ROMA FORZA CAPITANO IL MIO CUORE è GIALLOROSSO
            FORZA ANCHE SAMP E GENOA

            Matteo Pessina e Nicolò Barella “Perché non hanno vinto loro? Perché sono invidiosi, gelosi”

            Kommentaar


              #7
              Salernitana, kes eelmine hooaeg napilt püsima jäi, on päris korralikult alustanud

              Kommentaar


                #8

                Kommentaar

                Working...
                X