Algselt postitas Linnupoja
Vaata postitust
Ei, Atlético pole tugev eliit, sest suutis napilt Leicesteri välja süüa.
Atléticot võiks (ei pea tingimata) tugevaks eliidiks pidada, sest 13/14 ja 15/16 jõuti finaali, 16/17 poolfinaali ning 14/15 veerandfinaali. Muuhulgas on neil aastatel olnud ainsaks meeskonnaks, kes suutnud Atlético auti lükata, Real. Ei keegi teine, mh ei ole kohtutud päris külasatsidega, vaid Bayerniga, Barcelonaga (2x), Chelseaga, Milaniga.
Jah, sa võid arvata, et "suutsime napilt" Leicesteri välja lükata ja kõik on olnud üks suur hirmus fluke, aga kui seda on stabiilselt viimased aastad suudetud teha, siis võibolla ehk polegi fluke? Jah, sa võid tuua kihlveokontorite koefitsientide tabeleid jms, aga millal üleüldse on Atlético näiteks suureks favoriidiks olnud viimastel aastatel? Jah, sa võid seda kõike lotoks nimetada, aga minu teada lotoga nii tihti ei tohiks võita.
Kui tahad tabeleid, võid ka seda silmitseda: https://www.uefa.com/memberassociati...lub/index.html
Huvitav, miks küll Inglise klubid viimaste aastate valguses nii taga on?
Ja ausalt, mul polegi niivõrd Inglise klubide vastu midagi, kuivõrd pigem selle üleüldise ülbe suhtumise vastu, mis tihti saarelt kõlab, et kõik on olnud üks suur fluke, et Hispaanias on vaid kaks klubi ja ülejäänud on sealses liigas täielikud mikihiired, et Serie A ja Ligue 1 on mingid kuus astet madalamad liigad võrreldes Premieriga ja et kohe-kohe tuleb taas suur inglaste esiletõus ning küll siis alles näidatakse, kuidas tõeliselt jalgpalli mängitakse.
Ja ausalt, vabalt võib juhtuda, et Atlético saab nüüd alanud hooajal Chelsea käest kaks korda labidaga pähe ja läheb uhkelt Euroopa Liigat mängima ning täiesti võimalik, et ka Juventus, Barcelona, Bayern jmt klubid katapulteeruvad varasemas faasis, aga sellise olukorra puhul oleks see vähemalt siis teenitud ning vähemalt oleks sul siis oma võitluses millegi soliidse peale tugineda. Praegusel hetkel on taaskord vaid mingid eeldused, mis tegelikkuses ei tugine eriti millelgi ja ei päde absull.
Ma ei väidagi, et Inglise klubid ei pruugiks lähiajal taas poolfinaali või finaali jõuda, vabalt võivad - teatud klubid liiguvad õiges suunas ning mulle näiteks tohutult sümpatiseerivad viimase aja Tottenhami tegemised, kus ehitatakse satsi tõesti loogilistel alustel üles. Point on selles, et see kõik ei tee olematuks asjaolu, et viimastel aastatel on Inglise klubid olnud madalseisus ja lati alt läbi jooksnud ning vähemalt praegusel hetkel võiks teatud reaalsustaju veel olla. Enne kui maailma vallutama hakatakse oma peas, võiks esimesed tõkked kenasti ületada.
Kommentaar