Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Sporting Club de Portugal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

Suurepärane mäng!
    Besiktas 1-4 Sporting

Türklased feilisud totaalselt. Iga kuradi rynnak oli neil suluseis. Sporting oleks vōinud isegi suuremaskooriliselt vōita.

Kommentaar

Sporting vōiks nyyd ōhtule normaalse kirsi tordile panna…

Edit: nii vōib ennast hauda tähistada… ajax, spartak, sporting, real

Edit vol 2: kes siin väitis, et sporting on joppasats. Nagu ma ütlesin: EI OLE! Soorting vääris portugali meistritiitlit ja ka vääris tänast vōitu! Igati too tiim!

Kommentaar

Spurs kotis 2:0 võtke välja poisid 6 punkti tabelis lets go!
        “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

Kommentaar

Väga hea meel Sportingu üle. Koduliigas on nad alles 7! kohal jäädes liider Benficast maha juba 8 silmaga. Portugali tippklubid tõestavad taas oma kõrget klassi ja mulle kui mitte tippliigade fännile teeb see kahtlemata rõõmu kui rahaklubid kolakat saavad.
          Wij komen terug met de cup in de hands

Kommentaar

Johhaidii kuidas 19 mindiga edu maha mängiti
            312823672_3130070143951458_7611874329305501549_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=eBLH2m5gL1UAX8N7AK7&_nc_ht=scontent.fqlf1-2.fna&oh=00_AfBFh1Y1BG_3Jf5uZffkegx41jJMUCCPopReiWu0_m6qDA&oe=636897A7.jpg
            “Just because you're offended, doesn't mean you're right.”

Kommentaar

Kommentaar

Sai äsja Lissabonis käidud ja tegelikult oli juba sügisel plaan minna vaatama Sportingu mõnda kodumängu. Miks just nemad? Kui juba kogenud foorumlane teab on mu lemmiksats nr 1 muidugi PSV, kuid teatud sümpaatia on olnud ka Celticu vastu,mis tekkis omal ajal Belfastis iirlaste linnaosas elades. Tõsi Celtic Parkile ei pole saanud, kuna sinna on keeruline isegi suva liigamängule piletit saada. Kui Hoops loositi 2019 CL eelringis kokku Nõmme Kaljuga, siis muidugi kordusmängu sai ise koha peal kaemas käidud. Tea kas Celtic Parkile kunagi lähen, kuna sinna on tõesti väga tricky piletit saada ehkki Śotimaal käidud (Edinburghis). Selle Kalju mänguga võib risti panna. Philips Stadionit sai siis eelmine kevad külastatud, kuid ka sinna on tegelt suht keeruline välismaalasel piletit saada (vaid tänu otsesuhtlusele klubi administratsiooniga ja spetsiaalsele välismaalasele mõeldud paketile-pilet pluss voucher fännipoest).

Kolmas sats, kes mulle sümpaatne on FC Porto. Elu esimene CL finaal mida toona 1987 kesktelevisioonist nägin oli just FCP-Bayern München. Pöialt hoidsin muidugi sini-valgetele (kuna sinine on absoluutne lemmikvärv, siis just Porto kodusärk on mu lemmik kogu aeg olnud sõltumata lõikest, tegumoest või reklaamist rinna peal). Paolo Futre oli toona nende supertaar, kes pidanuks tegelikult 1987 ka Ballon d´Ori võitma, kuid selle sai toona Ruud Gullit.

Oligi plaan minna mai algul nende kodumängu vaatama, kuigi neil see hooaeg oli kehvake, kuid ostsin lennupiletid liiga vara ja mängu aeg muudeti just päev varasemaks kui pidin Riiast sinna lendama. Kuna Air Baltic lendab sinna vaid 2 korda nädalas, siis ei saa päris igal ajal sinna minna kui pole puhkust võetud. Kantseldasingi reisi ära ja sain 400+ euroga vastu pükse, sest peapõhjus sinna minekuks oli Estadio Do Dragaol Porto kodumängu vaatamine. Muu asi sinna juurde oli sekundaarne (Porto vaatamisväärsused jne). Ilmselt järgmisel hooajal ehk õnnestub niimoodi sättida, et mängupileti saan nende kodukalt kätte kui lennukile asetan.

Ja nüüd siis Sporting. Lissaboni on muidugi Riiast lihtsam lennata,kuna 3 lendu nädalas (reedel, laupäeval ja esmaspäeval). Ideaalne trip just nv-se mängule minekuks ja linnaga tutvumiseks. Sporting Club de Portugal oli muuseas kõige esimene mitte N. Liidu klubi kelle mängu ma elus üldse esimest korda telekast nägin. Aasta siis oli 1984 oktoober UEFA Cupi teise ringi mäng Dinamo Minskiga. Muuseas aasta arvu kinnituse sain wikipediast, sest Dinamo Minsk oli üldse NL ajaloo jooksul ainus sats, kellega Sporting eurosarjas pallis. Ma ise ei mäleta mängust ja seisust midagi kuid toonase kesktelevisiooni vahendusel vaadatud mängust mäletan vaid nende lahedaid rohe-valgete horisontaalsete triipudega särke ja seda, et tegu oli Sportinguga. Mida 8 aastane poiss ikka sel ajal detailselt peaks aru saama.

Kuna Porto reis läks tühja, siis plaan B oligi just Sportingu kodumäng Jose Alvaladel. Õnneks saab töölt võtta nö tervisepäevi (5 päeva aastas 1 päeva kaupa) ja seda varianti ka kasutasin. Saab kiirelt tagasi. Kui plaanisin lendu, siis oligi variant vaid see viimase vooru mäng Vitoria Guimaraesiga. Ei osanud siis ette näha, et see mäng osutub hooaja tähtsamaiks tänu võrdsetele punktidele Benficale. Mingil põhjusel nad muutsid kodumängu algusaega 18.00 pealt 15.30 peale ja kuna mu lennuk maandus just 15.30, siis loobusin algselt pileti ostust, sest ma ei pruugi enne staadionile jõuda kui mäng juba lõppemas. Veel 9. mail oli oma 10 piletit nende kodukal saada, kuid arvestasin, et kas soetan 60 euroga pileti, et umbes mängu viimasteks minutiteks kohale jõuda. Tõsi Jose Alvalade on Lissaboni lennujaamast vaid ca 4 km ja hotell oli võetud 3,6 km eemal lennujaamast, siis protsessid lennujaamast välja, ühistranspordi pileti soetamine, taksoga hotellist staadionile jne oleks ikka võtnud nii palju aega, et enamus mängust oleks jäänud nägemata.

Tagantjärgi kahetsen, et isegi sellises olukorras piletit ei soetanud, sest kümned tuhanded SCP fännid ei saanud piletit.

Kuskil eelmisel teisipäeval avastasin, et mängu algusaeg oli toodud tagasi 18.00 peale Portugali aja järgi, st. oleks reaalne variant jõuda ikkagi mänguks kohale. Proovisin nende kodulehe kaudu uuesti piletit soetada, aga ei saanud midagi bronnida. Imselt olid need vabad piletid mõeldud scp klubiliikmetele. Üritasin korduvalt end sinna regada, aga tuli pidevalt teade refused to connect. Leppisin juba mõttes, et ei saa piletit. Staadionilt pileti soetamine oli lootusetu ja otsustasin siis Lissaboni juba sõites kogeda seda atmosfääri ja võimaliku 21 meistritiitli võitmispidu koos teiste scp fännidega. Ja see oli ikkagi once in a lifetime experience. See kirg, emotsioon ning temperament olid võimsad. Kui PSV eelmise aasta mängu puhul oli tegu reamänguga, siis SCP-Vitoria Guimareas oli potential title winning game ja see oligi game changer.

Sattusin rääkima ühe SCP fänniga, kes ei saanud mängule piletit elades ise Lissabonis ja mainisin ka seda optsiooni, et mul oli 8 päeva varem reaalne võimalus üks pilet mängule saada, aga eelmises lõigus toodud põhjustel siis loobusin.

Samas see emotsioon seal Jose Alvalade ees oli ikkagi võimas ja Lissaboni reisi väärt ehkki uuel hooajal on plaan ikkagi rohe-valgete kodumängu näha ja siis ehk mõnda sellist kodumängu,kus piletite vastu pole sellist tormi kui laupäeval. Üldiselt on nii Sportingu kui Porto kodumängudele pileti saamine kergem kui Celticu või PSV omale, sest nende average attendance on staadioni mahutavust arvestades väiksem. Pileti hinnadki soodsamad. Uurisin veel tollelt SCP fännilt, kuidas ta suhtub Portosse, kes minu jaoks on samuti sümpaatne, kuid kohe tuli vastus, et ta on ikkagi otsene konkurent ning siis taipasin, et Portugalis saad sa tõeliselt toetada vaid 1 klubi jäägitult.

Muuseas mängule minnes ja sealt tulles sattusid mulle taksojuhid, kes mõlemad olid Benfica fännid Üks neist oli 4 a eest Brasiiliast Portugali kolinud ja suur Santose fänn. Irooniline oli see, et kui ta mind Jose Alvalade juures maha pani, siis mingi tema sõber taksojuht sõitis ta kõrvale ja sattus temag sõbralikult vestlema. Kummaline oli selle kõige juures asjaolu, et too sõber kandis Sportingu särki.

Lisan juurde ka mõned fotod ja videod, mis laupäeval mängu ajal ja peale mängu sai tehtud ja sealt on ehk tajutav see emotsioon, mida vutt Portugalis tähendab. Hiljem peale mängu hotellis tv kanaleid vaadates kandis 6 erinevat Portugali kanalit (sh MTV Portugal ja CNN Portugal) üle Lisśaboni keskväljakul toimunud Sportingu tiitlivõidu pidu. Ma ei tea palju seal rahvast oli, aga kindlasti tv pildi järgi oma 50 tuhat kindlasti, sest järgmisel päeval sattusin sealt bussiga mööda sõitma ja sellise arvu inimesi võis see ehk majutada.

Veider oli see, et kui meie meedia kajastas eelmisel nv-sel suurel määral Portugali rallit, siis mina ei näinud kohalike tv kanalite pealt mitte sekunditki uudispilti sellest rallist. Küll aga kanti tunde üle siis Sportingu 21. meistritiitli võitmise pidu. Muuseas viimati võitis SCP kaks aastat järjest Portugali liiga 1953, 1954!

Miskipärast ei lase pikemaid videosid laadida ja lisasin paar klippi oma fb lehelt, kus oli ajaline piirang.

IMG_0145.jpgIMG_0146.jpghttps://www.facebook.com/10000081415...46696541837538

Facebook

Facebook

​​Jose Alvalade 17.05.2025 IMG 0142

https://www.youtube.com/shorts/tmX4L8Xr8vc

Kommentaar

Täna võideti Taca de Portugal ka alistades Oeirase staadionil,kus tavapäraselt karikafinaale peetakse Benfica lisaajal 3:1. Kokku võtte baasil oli Benfica suurema osa normaalajast parem kui skooris 47. minutil teine värav võeti õiglaselt VAR-i abiga ära kui oli enne tehtud Sportingu mängijale viga. Päris normaalaja lõpus sai SCP pendla kui Gyökerese vastu tehti 16 kastis viga. Ise ta realiseeris selle ka kindlalt. Lisaajal domineerisid juba rohe-valged selgelt ja taanlane Conrad Harder ning Trincao lisasid veel kaks juurde ja niimoodi nädala jooksul teine karikas ka oma auhinnakappi soetati.

Kommentaar

Working...
                  X