320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Ligue 1 2016-17

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    31. voor

    Kuna liiga kaks esimest PSG ja Monaco mängisid nädalavahetusel Liigakarika finaali, mille Pariisi meeskond võitis neljandat aastat järjest, oli liigatabeli kolmandal meeskonnal Nice`il oivaline võimalus vahet kahe esimesega vähendada, kui Allianz Riviera`l võõrustati Euroopa Liiga kohta taga ajavat Bordeaux`d. Ja kuigi Gaetan Laborde viis külalismeeskonna juba 6. minutil juhtima, võtsid Lucien Favre hoolealused siiski oma tänu Mario Balotelli (penaltist) ja Valentine Eysserici tabamustele. Tipust lahutab Nice`i ühe enam peetud mängu juures nüüd neli silma, kuid sellest olulisem on 16 punktiliseks paisunud edu neljandal kohal paikneva Lyoni eest.

    Lyoni meeskond pidi oma 31. vooru kohtumises leppima pettumustvalmistava 1-1 viigiga võõrsil Rennes`i vastu, kuigi juba alates 5. minutist mängiti ühemehelises eduseisus pärast Ramy Bensebaini punast kaarti ning kasutada oli ka penalti, millel meeskonna suurim väravakütt Alexandre Lacazette eksis. Euroopa Liiga kohtade heitluses püsiv Marseille pidi samuti läinud voorus viigipunktiga leppima, kui kodus ei suudetud Dimitri Payeti suurpärasest karistuslöögist hoolimata püsimajäämise eest heitlevast Dijonist jagu saada. St. Etienne`i 31. vooru kohtumine tabeliliidri Monaco vastu lükkus aga Liigakarikafinaali tõttu edasi hetkel teadmata kuupäevale.

    Väljakukkumistsoonis teenis 31. voorus üliolulise võidu Lorient` meeskond, kes alistas tänu Benjamin Moukandjo väravast lähirivaali Caen`i ja tõusis esmakordselt pärast eelmise aasta oktoobrit tabeli põhjast välja 19. astmele. Päästvast joonest lahutab Bernard Casoni hoolealused nüüd vaid üks punkt. Tunduvalt kehvemini käib aga tabeli punase laterna positsiooni Lorient`ilt üle võtnud Bastia meeskonnal, kes püsib võiduta alates eelmise aasta detsembri keskpaigast ehk viimases 13 liigamängus. Viimati kaotati Korsikal napilt Lille`ile. Viimases üheksas mängus võiduta püsiv Nancy meeskond jäi aga oma 31. vooru kohtumises võõrsil alla Guingamp`le ja jätkab relegatsioonitsooni play-off kohal. Kaotuse pidi läinud voorus vastu võtma ka Montpellier, kes pidi kodupubliku silme all Toulouse`i nappi paremust tunnistama.


    31. vooru tulemused:
    Guingamp - Nancy 1:0
    Marseille - Dijon 1:1
    Bastia - Lille 0:1
    Rennes - Lyon 1:1
    Lorient - Caen 1:0
    Montpellier - Toulouse 0:1
    Nantes - Angers 2:1
    Nice - Bordeaux 2:1
    Monaco - St. Etienne - TBA
    Metz - PSG - 18. aprill

    Liigatabel: http://www.ligue1.com/ligue1/classement


    L'Equipe`i 31. vooru sümboolne koosseis:

    Kommentaar


      31. voor

      1. Kuidagi särtsu oli vähe selles voorus. Kas asi oli kahe suure puudumises?

      2. Caen oli üks ülesanne see voor- mitte kaotada Lorientile. Selle asemel sai punane latern indu juurde ja Caenile endale lähemale. Samas seda põnevam on kogu seda püsimajäämist jälgida. Minu hinnangul on Lorient hetkel tugevam nii Bastiast (täiesti lootusetu sats - isegi valgustus ei pea enam staadionil vastu) kui ka Nancyst (võistkonna sisekliima on hetkel kohutav).

      3. Marseille suutis kinkida kodus punkti Dijonile, kes on ka selline Bottom5 materjal hetkel. Kinkida kusjuures otseses mõttes, sest Sertic konverteeris vastase nurgalöögi õnnetuks omaväravaks. Muide Marseille on suutnud vaid ühe sellise mängu võita see hooaeg, kus esimesena värav lasti. Dijon samas suutnud vaid ühe võõrsilmängu võita nendest, kus esimesena värav löödi. Viik oli selles mängus määratud tulemas.

      4. Vooru tasavägiseim mäng oli Montpellier - Toulouse, mis siiski viigiga ei lõppenud. Samas see värav, mille Toulouse lõi oli selline noh, pehmelt öeldes kobin.

      5. Ja kuigi see penalt oli õige otsus (ja ka punane Rennes'le), siis on Lyonil ikka päris omajagu neid penalteid see hooaeg olnud. Samas Lyon on selline tore sats, kes suudab endale isegi ühe mängu sees asjad ülimalt keeruliseks ajada. Kuidas lasti Rennes'l viigistada jääb vaid müstika valdkonda.

      6. Kuigi Nice teenitult penalt oli minu hinnangul dive ja teisegi värava puhul oli kauglöögiga õnne, tasub Nice võitlusvaimu ära märkida. Viimastes voorudes on tihtipeale taha jäädud, kuid kaotust üldjuhul ei tunnistata. Võistkond väärib see hooaeg CL-i kohta.

      Keda tasub see voor välja tuua?

      a) Ma toon see aasta välja Prejuce Nakoulma Nantesist. Jah, eelkõige sellepärast, et ta lõi 2 väravat. Tasub märkida, et Burkina Faso mängija jaoks on Prantsuse liiga tugevaim, kus ta seni mänginud on. Tulles talvel Türgi liigast on mees juba 4 väravat löönud. Nii jätkata!

      Mis väravaid tasub kordusest vaadata?


      a) Payet karistuslööke võib alati vaadata. Seekordne tabamus võimaldas Marseille vähemalt selle ühe punktigi kätte saada.



      b) Valentin Eysseric ja tema kauglöök võimaldasid Nice'l saada kodumängus ülivajalikud 3 punkti.

      Instagram

      Twitter

      Eesti Lokomotiv Moskva fännid

      telekavaataja.blogabet.com

      Kommentaar


        Bastia fännid suutsid jälle seda teha. Võibolla olekski parem kui nad alla kukkuksid.



        SC Bastia in Corsica unveil banner in adoration for Lille player Eder who deprived France of a EURO 2016 win: "Here we worship you."
        Fino alla fine FORZA JUVE

        Kommentaar


          Märtsi parima mängija hääletusel osaleb Thauvin, Pastore ja Mbappe

          Fino alla fine FORZA JUVE

          Kommentaar


            MH Studio disainibüroo mängis natuke Ligue1 klubide logodega ning üritas neid NBA meeskondade logode järgi teha. Toon siin välja mõned näited, mis välja tuli.














            Nancy oma vist kõige lahedam






            Ülejäänud klubide logod võib siit lingist leida.

            http://www.sportetstyle.fr/design/di...style-nba/3617
            Fino alla fine FORZA JUVE

            Kommentaar


              32. voor

              Liiderkolmikust keegi 32. voorus ei vääratanud. Tabeliliider Monaco võttis vahelduseks ka ühe meistrile omase rabeda võidu, kui võõrsil alistati vigastuspausilt naasnud Radamel Falcao väravast napilt Angers`i meeskond. Tipust kolme punkti kaugusel jätkav tiitlikaitsja PSG aga oli kodus Edinson Cavani vedamisel kindlalt parem Guingamp`st. Pealinlastest omakorda punkti kaugusel asuv Nice võitis oma 32 vooru kohtumises võõrsil tänu Mario Balotelli kahele tabamusele Lille`i meeskonda.

              Euroopa Liiga kohtade heitluses oli 32 voorus võidukas vaid Bordeaux`, kes alistas kodus suurelt Metzi ja tõusis liigatabeli viiendale astmele. Liiga kuues meeskond Marseille leppis väravateta viigiga võõrsil Toulouse`i vastu ning St. Etienne poolitas kodus punkte Nantes`iga. Liigatabeli neljas meeskond Lyon aga sai hakkama vooru suurima üllatusega, kui oskas kodus relegatsioonitsoonis paiknevale Lorient`ile 1-0 eduseisust koguni 1-4 kaotada.

              Väljakukkumistsoonis sündis 32. voorus ka teisi üllatusi. Liigatabeli põhjas jätkav Bastia meeskond lõpetas oma 13-mängulise võitudeta seeria võõrsil lähikonkurendi Dijoni vast, kes alistati napilt skooriga 2-1. Viimases üheksas mängus võiduta püsinud Nancy oli aga omas kodus üllatavalt kindlalt parem Rennes`i meeskonnast ja tõusis viimase kolme seast välja. Napilt joone peal paiknevad Caen ja Montpellier kohtusid esimese kodus ning sel korral jäi peale võõrsilmeeskond Montpellier.


              32. vooru tulemused:

              Lille - Nice 1:2

              Angers - Monaco 0:1
              Bordeaux - Metz 3:0
              Caen - Montpellier 0:2
              Dijon - Bastia 1:2
              Lyon - Lorient 1:4
              Nancy - Rennes 3:0
              Toulouse - Marseille 0:0
              St. Etienne - Nantes 1:1
              PSG - Guingamp 4:0

              Liigatabel:

              Kommentaar


                32. voor

                1. Monaco sai tõepoolest väga raske võidu ja ma ütleks, et isegi väga ebaloogilise. Õnne peavad nad seekord tänama. Ei suuda juba Dortmund - Monaco mängu ära oodata.

                2. Guingamp avas poolaja alguses tehtud eksimusega tõelise Pandora laeka. Kuni 1. väravani polnud külalistel häda midagi.

                3. Muide omavahel mängisid selles voorus võistkonnad, kes said karika poolfinaali, seejuures Angersi ja Guingampi jaoks tundub karikas elutähtsa prioriteediga hetkel, sest liigas jäävad nad keskmikuteks, kuid finaalikoht (ja sealt edasi miks mitte ka võit) tundub hetkel väga reaalne.

                4. Nice (teoreetiliselt veel mitte) kindlustas endale koha CL-s. Suure tõenäosusega saavad nad sinna 3. kohast, seega ees on ootamas play-off. Hetkel on väga raske neid ette kujutada näiteks Napoli või Sevilla vastu võitmas...

                5. Depay twitteri postitus oli tõeline jinx. Eriti arvestades seda, et kuni 30. minutini oli kõik enam kui kontrolli all. 2. poolajale tuli Lyon üldse väga vesiselt väljakule.

                6. Metz murdub tugevale survele kõige kergemini selles liigas. Täiesti ime on see, et nad veel väljalangemistsoonis pole.

                7. Nancy, Bastia, Lorienti võidud keerasid püsimajäämisheitluse tavapäraselt põnevaks Prantsusmaal. 6 vooru on jäänud...

                Vooru kangelane ja ilusaima värava autor

                Majeed Waris- kunagi hilissügisel ütlesin, et kui Lorient pääseb relegatsioonist, siis suurelt tänu Warisile. Viimasel ajal pole ta liiga palju paugutanud, kuid ta on alati südamega asja juures ja võitleb lõpuni. Tema ilus tabamus selles voorus muutis mängu kulgu Lyoni vastu ja võimaldas väga raskest võõrsilmängust 3 punkti koju tuua.

                Instagram

                Twitter

                Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                telekavaataja.blogabet.com

                Kommentaar


                  Angers-Monaco mängu kommentaariks juurde, et eks Jardimi ja co mõtted oli pisut ka juba Dortmundi mängu juures. Seda enam kiiduväärt, et suudeti end piisavalt kokku võtta ja kolme punktiga Angers'st tulema saada, kuigi õnne oli tõesti päris palju (kuidas suutis Diedhiou vabalt värava ees palli posti panna?). Jardim andis sealjuures ka mitmele põhimehele nagu Mbappele, Lemarile ja Sidibé'le puhkust. Sidibe`ga on aga asi nii kehva, et mees on pimesoolepõletiku tõttu haiglas ja homset CL-i mängu kaasa ei tee. Nagu ka mitte mängukeeldu kandev Bakayoko.

                  Läinud voorust tasub ka mainida seda, et Balotelli kaks tabamust võõrsil Lille`i vastu, mis siis Nice`ile lõpuks ka kolm võidupunkti tõid, olid tema hooaja esimesed võõrsil löödud väravad. Eelmised 11 tulid kõik kodusel Allianz Riveral. Cavani sai samuti kaks kirja Guingamp' vastu ja kasvatas kuldse saapa arvestuses oma edu taas viiele väravale Lacazette`i ees, kes läinud voorus jäi sootuks kuivale (altustas Lorient'i vastu ka pingilt). Ibra eelmise hooaja tulemusest (38) jääb Cavani nüüd üheksa liigavärava kaugusele, mille kordamiseks või ületamiseks on tal jäänud seitse mängu.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Pogba Vaata postitust
                    Märtsi parima mängija hääletusel osaleb Thauvin, Pastore ja Mbappe

                    FloTov võitis:

                    Kommentaar


                      Seda vooru jäävad meenutama platsivälised intsidendid fännide poolt. Peale Bastia fännide suutsid ka Nantes fännid sigadusi. Rakettiega üritati Bordeaux väravavahti vist tabada.

                      Fino alla fine FORZA JUVE

                      Kommentaar


                        Pidu käib Corsikal edasi. Mäng OL-i vastu katkestati kakluste pärast ja Lyoni mängijad sõitsid bussiga kodu poole peale I pa.
                        Messi...The never ending legend!

                        Kommentaar


                          33. voor

                          33. voor esikolmikus muutusi ei toonud, sest kõik kolm: Monaco, PSG ja Nice olid nädalavahetusel võidukad.

                          Esikolmikust tuli enim higistada liidermeeskonnal Monacol, kes kodus Dijoni vastu eesseisvat Meistrite Liiga korduskohtumist Dortmundiga silmas pidades mitmele põhimehele puhkust andis ja osati end seetõttu poolajal Dijoni vastu ka 0-1 kaotusseisust leidis, kuid selle tänu vahetusest sekkunud Radamel Falcao kahele karistuslöögile, millest esimese lükkas üle väravajoone Nabil Dirar, 2-1 võiduks pööras. Monacost jätkuvalt kolme punkti kaugusel jätkav tiitlikaitsja PSG alistas oma 33. vooru kohtumises võõrsil Angers` meeskonna kahest Angel Di Maria tabamusest 2-0.
                          Pariisi meeskonnast ühe enam peetud mängu juures omakorda punkti kaugusele jääv Nice alistas läinud voorus väljakukkumistsooni lähistel paikneva Nancy meeskonna 3-1 ja kindlustas sellega viis vooru enne hooaja lõppu vähemalt Meistrite Liiga eelringi viiva 3. positsiooni, sest edu ühe mängu vähem pidanud Lyoni ees on nüüd 19 punkti.

                          Kommentaar


                            33. voor

                            1. Oi kui raske ja samas väga vajaliku võidu Monaco endale napsas. Kõik ülejäänud hooaja kohtumised on finaalihõnguga. Tiitlirallis olen mina Monacole pöialt hoidmas (Nice'i ma ei usu).

                            2. Kõige vaatemängulisem mäng? Ilmselt Metz - Caen, kuigi väravaid hakati paugutama alles mängu lõpus. Kumbki pool ei rahuldu viigiga lõppkokkuvõttes.

                            3. Lille kaotus Rennesile oli erakordne kahel põhjusel: a) eksimused, mis väravateni viisid, olid ülijaburad b) löömata jäänud olukordi on olnud kriminaalselt palju.

                            4. Nice suutis jälle esimesena endale sisse lasta ja jälle ei kaotatud. Usun, et CL-i koht saadi küll teenitult.

                            5. Lorienti jaoks oli Montpellier võõrsil liiast. 3-võiduline seeria katkes, aga nüüd ollakse päris heas positsioonis. Ma hoian salamisi neile pöialt.

                            6. See, kuidas Bordeaux TOP5 suunas liigub on imetlusväärne. Kõige naljakam selle juures on fakt, et Bordeaux lihtsalt hakkas distsiplineeritumalt mängima. Ega palju polegi vaja...

                            7. Marseille võitis väga kindlalt Saint Ettienni.

                            8. Bastia võib rahulikult Ligue2-te liikuda minu poolest.

                            Värav, mis mulle meeldis

                            Ismaila Sarr (Metz)- suurepärane finiš pikale tsenderdusele.



                            Kelle ma välja tooks?

                            Ma arvan, et Radamel Falcao tähtsus on Monaco jaoks väga suur olnud sel hooajal. Laupäeval tegi kolumbialane mängu ära.

                            Instagram

                            Twitter

                            Eesti Lokomotiv Moskva fännid

                            telekavaataja.blogabet.com

                            Kommentaar


                              Kuna Monaco väravate vahe on hetkel tunduvalt parem võrreldes PSG-ga (+63 vs +45), siis korra võivad monacolased järele jäänud kuue mängu jooksul ka tegelikult komistamist endale lubada. Potentsiaalseid komistamise kohti on muidugi rohkem, kui üks. Lyon võõrsil näiteks või St. Etienne kodus, keda ei tasu veel maha kanda, kuigi eelmises voorus Marseille vastu olid nad ikka väga kehvakesed. PSG-l on rasketest vastastes ees ootamas näiteks Nice võõrsil, kellega nad sügisel Pariisis viiki mängisid ja ka St. Etienne võõrsil.

                              Monacol on liigas mängida jäänud Lyoniga (võõrsil), Toulouse`iga (kodus), Nancy (v), Lille (k), Rennes`iga (v) ja St. Etienne'iga (k).
                              PSG-l on jäänud Metz (v), Montpellier (k), Nice (v), Bastia (k), St. Etienne (v), Caen (k).

                              Nice`i võimalustesse ei usu enam ka mina, aga kui nad peaksid näiteks eelseisvas kodumängus suutma PSG-d näpistada, siis teise koha püüdmine võib veel isegi reaalne olla.

                              Monaco meistriks tulemist vast ei looda vaid PSG pooldajad. Kasvõi vahelduse mõttes oleks ja jube kahju oleks, kui Monacole nii ägeda hooaja järel midagi karikakappi ei ole panna (liigatiitel eelistatult).


                              Üldiselt rääkides, siis Hollandis paneb ehk Feyenoord üle pika aja liiga kinni ja Venemaal vist Spartaki võitu ka väga keegi väärata ei suuda. Itaalias ja Saksamaal paraku jätkub kahe hiiu hegemoonia ja ega ka Inglismaal ning Hispaanias midagi uut siin päikesel all ei juhtu. Ses mõttes Monaco, Feyenoordi ja Spartaki liigavõidud oleks ühele keskmisele jalkafännile positiivsed tulemused küll.

                              Kommentaar


                                34. voor

                                34. voorus vahetus üheks päevaks liidermeeskond, kui tiitlikaitsja PSG esmalt möödunud teisipäeval 31. vooru järele peetud kohtumises võõrsil Metzi napilt alistas ja seejärel laupäeval toimunud 34. vooru kohtumises kodus Montpellier`st Edinson Cavani ja Angel Di Maria väravatest parem oli, kuid pealinlaste liigatabeli tipus troonimine kestist napilt vaid ühe päeva, sest vooru viimases kohtumises alistas Monaco meeskond ülitähtsas võõrsilkohtumises Radamal Falcao ja Kylian Mbappe väravatest Lyoni, mis tõstis Leonardo Jardimi hoolealused tänu paremale väravate vahele taas liigatabeli tippu. Monaco meeskonnal on sealjuures ka mäng St. Etienne`iga varuks.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X