320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Üldine Prantsuse jalgpall

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas soccer90 Vaata postitust
    Pigem oli vooru suurim üllatus see, et Caen kaotas Brestile
    Kui ainult tulemust vaadata siis võibolla küll, kuid kui arvestada, et Caen mängis 18. minutist vähemuses, siis ei saa tulemust siiski üllatuseks nimetada.

    Kommentaar




      Üleminekute aken sulgus eile ka Prantsusmaal ja viimastel päevadel tehti veel päris mitmeid märkimisväärseid üleminekuid.

      Saabujad

      Vigastustega hädas Lyon laenas viimasel üleminekute päeval Kiievi Dynamolt keskkaitsja Pape Diakhaté, kes eelmine hooaeg oli laenul Saint-Etinne`is. 26-aastane Senegali koondislane on varem esindanud Prantsusmaa klubidest veel ka Nancy meeskonda aastatel 2001-2007.

      Taas tagasihoidlikult hooaega alustanud Pariisi SG ostis Valenciennes`ilt Elevandiluuranniku koondise kaitsja Siaka Tiéné, kelle eest maksti VAFC-le 1 miljon €-t. 20-aastane poolkaitsja Younousse Sankharé on aga pealinnlaste poolt laenatud hooajaks Ligue 2 klubile Djion.

      Lens on oma ridu täiendanud Bordeaux`st laenule saabunud noore ründava poolkaitsja Grégory Serticiga. Noor ründaja Kévin Monnet-Paquet on aga klubist hooajaks laen saadetud Christian Gourcuffi juhendatavasse Lorient` meeskonda. Keskkaitsja Romain Sertre, kellega Lens lepingu lõpetas, liitus Ligue 2 mängiva Tourse`iga.

      Meistrite Liiga alagrupiturniirile pääsenud Auxerre täendas oma ridu viimasel üleminekute päeval ründava poolkaitsja Frédéric Sammaritanoga, kes saabus Vannesi meeskonnast. Auxerre tahtis meeskonda veel tigevdada ka Kongo koondislase Chris Malongaga, kuid endine Nancy mängija valis järgmiseks sihtkohaks AS Monaco meeskonna.

      Senimaani punktideta Arles-Avignon on meeskonda täiendanud veel kahe mängijaga. Endine Real Madridi kaitsja Francisco Pavón toodi Real Zaragozast ja vaid 19-aastane ründaja Jonathan saabus hooajaks laenule Brasiilia klubist Goiás. 18 uue suvise liituja seas on ka Francisco Pavóni endine meeskonna kaaslane Reali päevilt - Álvaro Mejía.

      Grenoble`iga selleks hooajaks aste madalamale kukkunud Serbia ründaja Danijel Ljuboja liitus eilsel päeval Nice`i meeskonnaga, kes teatavasti on suvejooksul müünud kõrgelt hinnatud ründajad Loïc Rémy (Marseille) ja Anthony Modesteste (Bordeaux). Nice`i hooajaks laenule saabus veel ka noor Abdou Traoré Bordeaux`st.

      Hooaja algul neljast mängust neli järjestikulist viiki võtnud Lille laenas hooajaks Tšehhi koondise kogenud kaitsja David Rozehnali Bundesliga klubilt Hamburg. Lille`il on hooaja lõpus soovikorral võimalus ka Rozehnal Hamburgilt endale osta. Kaitsja Nicolas Plestan on aga liitunud teise Bundesliga klubiga Schalke.

      Lahkujad

      Viimaste päevade nimekaimaks lahkujaks on aga suvel Ghana koondise eest hiilanud ründaja Asamoah Gyan, kelle Rennes`i meeskond müüs kuulduste kohaselt lausa 18 miljoni € eest Inglismaa Premier League`i klubile Sunderland. Gyani lahkumisega arvestati aga juba ette ja tema asendajaks toodi juba suve algul Kolumbia koondislane Victor Hugo Montaño, kes on uue meeskonna eest juba kolmes liigamängus kahel korral võrku sahistanud.

      Saint-Etienne meeskond on loobunud kahest noorest mehest: kaitsva suunitlusega poolkaitsja Gelson Fernandes laenati hooajaks Itaalia Serie A klubile Chievo ja noor kaitsja Yohan Benalouane lahkus samuti Itaaliasse, Cesena meeskonda, kes selleks hooajaks tõusis Serie A-se.

      Itaaliasse on veel lahkunud ka Uruguai koondislane Diego Pérez, kes lahkus Monacost Bologne meeskonda. Islandi koondislane Eidur Gudjohnson, kes Prantsusmaal oma jalga kinnitada ei suutnudki, on lahkus pärast poolt hooaega Monacos tagasi Inglismaale Stoke City ridadesse.


      Ülejäänud suvised Ligue 1 üleminekud.

      Kommentaar


        Algselt postitas Mask Vaata postitust
        Monaco nimekirja kuuluv Eidur Gudjohnsen siirdus taas hooajaks laenule Inglismaale - seekord Stoke City meeskonda.
        Muide ei läinud laenule. Mõni aeg tagasi teatati et islandlasega sõlmitud leping on permanentne.

        Kommentaar


          Algselt postitas TheGunner Vaata postitust
          Muide ei läinud laenule. Mõni aeg tagasi teatati et islandlasega sõlmitud leping on permanentne.
          Tuleb nii välja jah. Ligue1.com, kus kohast ma seda lugesin, kirjutas aga:
          Meanwhile, Icelandic international Eidur Gudjohnsen, who already spent the second-half of last season with Tottenham, has once again left Monaco to move to the Premier League on loan, his destination this time being Stoke City.

          Kommentaar


            Algselt postitas Epic Vaata postitust
            Press kitis väga huvitavalt Henrique kohta märgitud - (medical secret) came back to France this summer injured after holidaying in Brazil.
            Huvitavad vigastused jätkuvad Tulio De Meloga - (buttocks).

            On ikka brasiilased.

            Kas suudate uskuda, et 35 varasema Ligue 1 kohtumise jooksul ei ole Toulouse ja Saint-Etienne esimese koduväljakul kordagi viiki väljamänginud? See peaks küll olema mingit sorti rekord.

            Kommentaar


              Algselt postitas Epic Vaata postitust

              Kas suudate uskuda, et 35 varasema Ligue 1 kohtumise jooksul ei ole Toulouse ja Saint-Etienne esimese koduväljakul kordagi viiki väljamänginud? See peaks küll olema mingit sorti rekord.
              Oleks uskunud, kui poleks Ligue 1 kodulehelt üle kontrollinud () : http://www.ligue1.com/ligue1/confron...code_jr_tr=J05

              Kommentaar


                Algselt postitas Mask Vaata postitust
                Oleks uskunud, kui poleks Ligue 1 kodulehelt üle kontrollinud () : http://www.ligue1.com/ligue1/confron...code_jr_tr=J05
                Ah, põrgut. Press kitis lihtsalt ei mahtunud viikide arv enam samale lehele ära.

                Kommentaar


                  5. voorus sai hooaja esimese kaotuse kirja tabeliliider Toulouse`i, kes jäi tulemusega 0:1 alla Saint-Etienne`ile, kes tänu võidule tõusis tabelirea kolmandale astmele jäädes TFC-st maha vaid kahe punktiga. Eelnimetatud paari vahele on end pressinud Rennes`i meeskond, kes viimati alistas tänu Kader Managane viimaste minutite väravast Sochaux meeskonna skooriga 2:1.

                  Kehvalt läheb aga jätkuvalt suurel kolmikul. Kui Marseille ja Lyon said 5. voorust kirja viigipunkti, siis juba hooaja kolmanda kaotuse pidi vastu võtma tunamullune meister Bordeaux, kes alistus võõrsil Nice`ile tulemusega 1:2. Marseille tuli kahel korral välja kaotusseisust Monaco vastu ja mängis 2:2 viiki. Lyoni meeskond läks küll tänu noorele mängujuhile Jeremy Piedile Valenciennes`i vastu esimesel poolajal juhtima, kuid eduseisu kaitsta ei suudetud ja tänu Gaetan Bongi väravale lepiti viigipunktiga.

                  Liiga punane latern Arles Avignon hävis 5. voorus Pariisi SG vastu tulemusega 0:4. Kahe värava autoriks oli PSG suve tähtsaim täiendus Nenê. Peale Arlesi on võiduta ka veel eelmise hooaja pronksine Auxerre, kes küll viimases voorus oli sellele väga lähedal Caeni vastu, kuid lõpuminutil suutis Caeni meeskonnale viigipunkti päästa Youssef El Arabi.



                  5. vooru tulemused:

                  Auxerre - Caen 1:1
                  19' Pedretti 1:0
                  90'+2 El Arabi 1:1


                  Lyon - Valenciennes 1:1
                  26' Pied 1:0
                  69' Bong 1:1


                  Montpellier - Nancy 1:2
                  5' Bakar 0:1
                  34' B. Traoré 0:2
                  49' Estrada 1:2
                  Eemaldamine: 48' Sami (Nancy)


                  Paris Saint-Germain - Arles Avignong 4:0
                  18' Hoarau 1:0
                  29' Sakho 2:0
                  49' Nenê 3:0
                  56' Nenê 3:0


                  Rennes - Sochaux 2:1
                  5' Theophile Catherine 1:0
                  37' Perquis 1:1
                  90'+3 Mangane 2:1


                  Toulouse - Saint-Etienne 0:1
                  34' Batlles 0:1

                  Lens - Lille 1:4
                  23' Gervinho 0:1
                  61' Boukari 1:1
                  79' Frau 1:2
                  81' Frau 1:3
                  87' Gervinho 1:4
                  Eemaldamine: 42' Roudet (Lens)
                  Eemaldamine: 48' Jemâa (Lens)


                  Stade Brest - Lorient 0:0

                  Nice - Bordeaux 2:1
                  35' Mouloungui 1:0
                  90'+4 Bamogo 2:0
                  90'+6 (pen) Modeste 2:1


                  Marseille - Monaco 2:2
                  15' Niculae 0:1
                  42' Valbuena 1:1
                  79' C.Y. Park 1:2
                  80' (ov) Adriano 2:2


                  Liigatabel

                  Vooru effektseima tabamuse kannaks seekord Mathieu Valbuena nimele:

                  Kommentaar




                    Prantsusmaa meeskondadel läks sellel nädalal Euroopa sarjades suhteliselt kesiselt. Viie meeskonna peale koguti kaks võitu ja kolm kaotust.

                    Meistrite Liiga alagrupiturniiri esimeses voorus sai ainukesena võidurõõmu maitsta Lyoni meeskond, kes oli ka eelmine hooaeg Prantsusmaa edukaim klubi ML-i, jõudes lausa poolfinaali. Koduväljakul toimunud kohtumises võideti sakslaste Schalket Michel Bastose 21. minuti väravast 1:0. Ära tuleb veel mainida, et sakslased mängisid alates 38. minutist vähemuses, kuna Jimmy Briandi vastu tehtud vea eest saadeti platsil punase kaardiga Benedikt Höwedes.

                    Liigameister Marseille, kes eelmisel kahel hooajal on Meistrite Liiga esimese mängu kaotanud, sai ka selle hooaja esimeses kohtumises kaotuse kirja. Kui kahel eelmisel aastal kaotati Euroopa suurtele - Liverpoolile ja AC Milanile, siis seekord tuli kodus kibe kaotus vastu võtta Venemaa klubilt Moskva Spartak, keda neli hooaega tagasi UEFA karikas võideti lausa tulemusega 3:0. Mängus, kus domineerivamaks pooleks oli kodumeeskond, kaotati äärekaitsja Cesar Azpilicueta omaväravast 0:1.

                    Meistrite Liiga sumagruppi koos Real Madridi, Ajaxi ja AC Milaniga loositud Auxerre jäi just viimati nimetatud klubile võõrsil alla tulemusega 0:2. AC Milani mõlemad väravad sündisid teisel poolajal 66. ja 69. minutil. Auxerre`il olid ka omad head võimalused esimesel poolajal, kui Adama Coulibaly lõi latti ja Valter Birsa löögi võttis ära vastaste väravavaht Abiatti.

                    Euroopa liigas sai tähtsa võõrsilvõidu PSG meeskond, kes alistas Hispaania klubi Sevilla tänu Nenê teise poolaja väravast tulemusega 1:0. Lille kehva hooaja algust sai jätku kodus kaotusega Lissaboni Sportingu vastu skooriga 1:2.


                    Liiga juurde tagasi pöördudes: selle hooaja uustulnuk Arles Avignoni meeskond on kuulduste kohaselt peatreenerile Michel Estevanile lähipäevadel ust näitamas. Arlesi meeskond on hooaja algul kõik viis esimest mängu liigas kaotanud.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Mask Vaata postitust
                      Liiga juurde tagasi pöördudes: selle hooaja uustulnuk Arles Avignoni meeskond on kuulduste kohaselt peatreenerile Michel Estevanile lähipäevadel ust näitamas. Arlesi meeskond on hooaja algul kõik viis esimest mängu liigas kaotanud.
                      See oleks küll ääretult loll tegu. Mees on ise klubi siiamaani viinud, tehes igasugu imesid. Nüüd suvel oli vaja täiesti uus meeskond kokku panna. Võiks ju väheke veel aega anda. Ma usun, et Esteven oleks isegi väärt tervet hooaega.

                      Olen jälginud Arlesi käe käiku. Viimane mäng muidugi kaotati veenvalt 0:4, aga varasemalt on vastaste edu olnud vaid minimaalne. Samuti pole mõnes olukorras õnne olnud (kohtuniku määramata penalti) ja põhiprobleem tundub olevat kaitseliin. PSG vastu ka avavärav õnnetult, kui suluseisu tegemine ei õnnestunud, teine nurgalöögist, kolmas lihtsalt Nene geniaalne karistuslöök ja neljanda värava puhul kuskil unedemaal suikumine, kui vastaste audisissevise oli.

                      Kommentaar


                        Algselt postitas Epic Vaata postitust
                        See oleks küll ääretult loll tegu. Mees on ise klubi siiamaani viinud, tehes igasugu imesid. Nüüd suvel oli vaja täiesti uus meeskond kokku panna. Võiks ju väheke veel aega anda. Ma usun, et Esteven oleks isegi väärt tervet hooaega.

                        Olen jälginud Arlesi käe käiku. Viimane mäng muidugi kaotati veenvalt 0:4, aga varasemalt on vastaste edu olnud vaid minimaalne. Samuti pole mõnes olukorras õnne olnud (kohtuniku määramata penalti) ja põhiprobleem tundub olevat kaitseliin. PSG vastu ka avavärav õnnetult, kui suluseisu tegemine ei õnnestunud, teine nurgalöögist, kolmas lihtsalt Nene geniaalne karistuslöök ja neljanda värava puhul kuskil unedemaal suikumine, kui vastaste audisissevise oli.
                        Eks kiputakse kärsitud olema jah ja ega keegi ei taha ju hooaja lõpus alla kukkuda. Ega Arlesi rünnak ka midagi erilist pole olnud. Ainukesena on sellel hooajal võrku sahistanud Franck Dja Djedje ja sedagi vaid kahel korral.

                        Vahepeal on aga minu jaoks märkamatult Rennes`ist lahkunud Ismael Bangoura, kes eelmine suvi suure raha eest (11 m€) Ukrainast saabus. Ega ta eelmise hooaja jooksul väga säravaid esitusi ei teinud ja liigaski lõi vaid kuus väravat. Uueks sihtkohaks on (nagu aafriklastel sellel suvel moes) paksu rahakotiga Ühendemiraatide klubi Al-Nasr SC.

                        Kommentaar


                          Mask, kuidas St. Etienne'il nii hästi läheb, et lausa liigaliidrid ollaks ? kas on tegu tõesti sellel aastal hea meeskonnaga või lihtsalt on hooaja algus õnnestunud ?

                          Kommentaar


                            Ma eriti pole Saint-Etienne`i mänge sellel hooajal näinud, kuid nii palju kui ma kokkuvõtteid vaadanud ja lugenud olen, siis kolm ostu kaitsesse (Bocanegra, Marchal ja Ebondo) on eelmise hooajal kaitsemuret kõvasti parandanud ja vanameistri Laurent Batllesi ost on võrreldes eelmise hooajaga loovust juurde toonud. Plus veel noored Payet, Sako ja Riviere on veel aasta vanemaks ja targemaks saanud. Koos võitudega kasvab ka enesekindlus ja nii ta läheb.

                            Edit: Ära ei saa unustada ka peatreenerit Christophe Galtieri, kes eelmine hooaeg poole hooajapealt abitreenerina peatreeneripukki lükati pärast Alain Perrini vallandamist. Galtier sai aga nii hästi hakkama, et suutis St. Etienne`i relegatsioonist päästa ja jätkab ka see hooaeg head tööd.

                            Kommentaar


                              Hooaja kuues voor tõi muutusi tabelitipus. Nii uskumatuna kui see ka ei kõla, tõusis Prantsusmaa kõrgliiga üks edukamaid meeskondi St. Etienne esimest korda taas tabeliliidriks pärast 1982. aastat, mil nauditi esimest kohta veebruari kuus. Kuuendas voorus lõi St. Etienne kodusel Geoffroy-Guichard`i staadionil eelmise hooaja üllatajat Montpellier` meeskonda koguni skooriga 3:0. St. Etienne`i poolt oli kahel korral täpne üliheas hoos olev Dimitry Payet, kes on kuue esimese vooruga löönud kuus väravat.

                              Senine liider Toulouse taandus pärast väravateta viiki Monaco vastu tabelirea teisele kohale, kuid seda vaid vähem löödud väravate tõttu, sest punkte on Toulouse`il, nagu ka St. Etienne meeskonnal, kolmteist.

                              Punktiga jääb kahest esimesest maha Rennes`i meeskond, kes samuti pidi viimati viigipunktiga leppima. Pariisis toimunud mängus PSG vastu väravaid ei nähtud, kuigi võimalusi oli mõlemal poolel küll.

                              Vooru eeldatavamas põnevuskohtumises said kokku tunamullune meister Bordeaux ja sajandi algul seitse liigatiitlit järjest võitnud Lyon. Suvel Bordeaux`st Lyoni siirdunud Yoann Gourcuffi "kojutulek" lõppes aga 0:2 kaotusega, mis oli Lyonile juba hooaja kolmandaks kaotuseks. Lyon on kuue vooruga teeninud vaid 5 punkti ning asub väljakukkumistsooni lähistel. Bordeaux võit tõstis nad aga ohutsoonist välja 13. kohale.

                              Kehvalt läheb jätkuvalt ka eelmise hooaja pronksisel Auxerre`il, kes on ka pärast kuut mängu võiduta. Kuuendas voorus pidid Jean Fernandezi hoolealused tänu kohtuniku veale 0:1 kaotuse vastu võtma Lille`i meeskonnalt. Mängu ainukene värav sündis mängu viimastel minutitel, kui Lille`i suvine ost Moussa Sow lõi värava selgest suluseisust, mis kohtunikule jäi märkamatuks.

                              Tiitlikaitsja Marseille tõusis esimest korda sellel hooajal liigas esikümnesse (kaheksandaks) pärast 3:0 võitu naabrite Arles Avignon`i vastu. Kahe väravaga kostitas kodumeeskonda Andre Ayew, kes eelmine hooaeg laenul olles aitas Arles` meeskonnal kõrgliigasse tõusta. Arles jätkab punktideta ja hetkel ka peatreenerita, sest senisele peatreenerile Michel Estevanile näidati mõned päevad tagasi ust.

                              Kuuenda vooru suurima hävitustööga sai hakkama Sochaux, kes kodus peetud kohtumises lõi Nice`i tulemusega 4:0.

                              6. vooru tulemused:

                              Lorient - Caen 0:1
                              41' El Arabi 0:1

                              Monaco - Toulouse 0:0

                              Nancy - Stade Brest 0:2
                              70' Micola 0:1
                              90'+3 L.Toure 0:2


                              Saint-Etienne - Montpellier 3:0
                              21' Payet 1:0
                              32' Riviere 2:0
                              66' Payet 3:0


                              Sochaux - Nice 4:0
                              45'+1 Ideye 1:0
                              66' Boudebouz 2:0
                              78' Martin 3:0
                              89' Maiga 4:0


                              Valenciennes - Lens 1:1
                              55' Samassa 1:0
                              90' Boukari 1:1


                              Arles - Marseille 0:3
                              32' Cheyrou 0:1
                              37' A.Ayew 0:2
                              54' A.Ayew 0:3


                              Lille - Auxerre 1:0
                              89' Sow 1:0

                              Paris Saint-Germain - Rennes 0:0

                              Bordeaux - Lyon 2:0
                              60' A.Diarra 1:0
                              90'+2 Jussie 2:0


                              Liigatabel

                              Vooru ilusaim värav läheb ‘The Magiciani’ nimele:

                              Kommentaar


                                Kaks nimekat mängijat, kes suvel vabaagendiks said, on nüüdseks uued klubid leidnud. Francois Clerc, kelle leping suvel Lyoniga lõppes, liitus Nice`i meeskonnaga ja eelmine hooaeg liigatiitli ja liigakarika Marseille ridades võitnud Laurent Bonnart Monaco meeskonnaga.

                                Liiga karikasarjast rääkides peeti üleeile ja eile selle hooaja kolmanda ringi kohtumisi, kus sündis ka mitu suurüllatust. Hetkel kõrgliigas kolmandal kohal olev Rennes`i meeskond kaotas Guingampi meeskonnale, kes hetkel mängib Prantusmaa tugevuselt kolmandas liigas. Kui aga Guingampi viimaste hooaegade tulemusi vaadata, siis võit võibolla polnudki üllatus. Näiteks kaks hooaega tagasi alistas Guingamp Prantsusmaa karika finaalis samuti Rennes`i. Kõrgliiga klubidest kaotasid madalama liiga klubidele veel ka Toulouse (1:2 Boulogne vastu) ja Sochaux (0:2 Bastia vastu).

                                Coupe de la Ligue`i 3. ringi tulemused:

                                Nîmes - Valenciennes 1:1 (pen: 4:5)
                                Ajaccio - Le Havre 3:0
                                Lorient - Brest 1:0
                                Monaco - Lens 1:0
                                Nancy - Bordeaux 1:2
                                Saint-Etienne - Nice 2:0
                                Arles - Caen 0:1
                                Boulogne - Toulouse 2:1
                                Sochaux - Bastia 0:2
                                Guingamp - Rennes 3:1

                                Järgmises ringi lisaks eelmise vooru võitjatale lisanduvad ka tiitlikaitsja Marseille ja teised viis meeskonda (Lyon, Auxerre, Lille, Montpellier ja PSG), kes selleks hooajaks pääsesid Euroopa sarjadesse.

                                Saint-Etienne`i fännidele: Bakary Sako: 'Galtier has opened our eyes'

                                Kommentaar

                                Working...
                                X