320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Üldine Prantsuse jalgpall

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts



    PSG ja Monaco varjus on uue jôuka omaniku endale leidnud ka 1998. aasta Prantsusmaa meister RC Lens. Klubi läks eelmise aasta suvel Aserbaidzaani ärimehe Hafiz Mammadovi omandusse, kes muide omab osalusi veel ka Atletico Madridis ja FC Portos. Lisaks kuulub mehele ka oma kodumaa klubi FK Baku.

    2012. aastal oli klubi lengendaarne president Gervais Martel, kelle valitsemisajal klubi ka ainukese meistritiitli vôitis, sunnitud oma osaku müüma Crédit Agricolele ja lahkuma presidenditoolilt, et päästa klubi finantsraskustest. Kusjuures lahkudes lubas Martel veel, et ta tulevikus naaseb ja nüüd ongi mees seoses Mammadovi klubi ülevôtmisega aasta hiljem tagasi presidenditoolil ja lubab klubi uuesti tippu tôsta.

    Fännidel ei tasu küll oodata Monaco ja PSG stiilis laristamist, kuid Mammadov on lubanud klubisse piisavalt raha süstida, et kôrgliigasse tagasi jôuda ja ka seal konkurentsis püsida. Hetkel pärast poolt hooaega asutaksegi Ligue 2-s kolmandal positsioonil, mis hooaja lôppedes tagaks kôrgliigapileti.

    Klubi peatreeneriks on hetkel vana tuntud Antoine Kombouare, kes mäletatavasti môned hooajad tagasi PSG-st kinga sai ja glamuursema nime Carlo Ancelottiga asendati, kuigi oli meeskonna peale poolt hooaega liigatippu tüürinud. PSG ja Lensi vahele jäi pisut edutum periood Saudi Araabia klubi Al-Hilali tüüri juures, kus ta peale poolt hooaega samuti töötuks jäi.

    Huvitavatest mängijates leiab meeskonna nimekirjast näiteks vanameistri Danijel Ljuboja, kes peamiselt tegi endale nime Sochaux's ja Strasbourgis. Adama Coulibaly nimi peaks tuttav olema Levadia fännidele 2009-10 hooaja Meistrite Liiga eelvoorust, kui pikakasvuline prantslane Debreceni eest ühe palli Martin Kaalma selja taha saatis. Tuttavaid nimesi leiab veelgi: Ahmed Kantari (Bresti eest kôrgliigas paar hooaega pallinud), Ludovic Baal (endine Le Mansi kaitsja), Pierre Ducasse (Prantsusmaa meister Bordeaux päevilt) ning pikalt klubis pallinud ja seda ka kôrgliigas teinud Alaeddine Yahi ja Yohan Demont. Lisaks kuulub meeskonda paar talendikat noormängijat nagu PSG-st laenul olev esiväravavaht Alphonse Areole, Monacost laenatud äärerüdnaja Edgar Salli, oma enda kasvandikud Wylan Cyprien (poolkaitsja) ja Jean-Phillipe Gbamin (keskkaitsja). Meeskonna suurimaks väravakütiks kaheksa väravaga sel hooajal on argentiinlane Pablo Chavarria, kes senise karjääri on enamasti veetnud Belgias.

    Ilmselt plaanitakse jaanuaris pisut oma ridu täiendada, et tôus kôrgliigasse ei jäeks juhuse hooleks. Nii ongi meeskonda juba paari pandud tuntumatest nimedest näiteks äärekaitsja Sebastien Corchiaga, keda soovivad oma ridades näha teiste seas ka Lyon ja Marseille, ning Auxerre`i andeka ääreründaja Paul-Georges Ntepiga, kes samuti on Lyoni ja Marseille ning ka Arsenali radaril. Klubi seostati ka Kombouare endise hoolealusega PSG päevilt - Guillaume Hoarauga, kes küll eelistas kôrgliigat ja liitus Bordeaux ridadega.

    Kommentaar


      Peale poolt hooaega relegatsioonis istuv Sochaux on talvisel üleminekuteperioodil oodatult aktiivne olnud ja oma ridu täiendanud kolme aafriklasega. Klubi peatreenerile Herve Renardile tuttavad Nathan Sinkala ja Stoppila Sunzu, kes Renardi juhendamisel 2012. aastal Sambia koondisega Aafrika meistriks krooniti, saabusid môlemad TP Mazembe klubist, mis muide tegi omakorda ajalugu 2010. aasta klubide MM-il, kui jôuti esimese Aafrika klubina finaali, kus küll tuli Milano Interile alla vanduda. Enamasti poolkaitses tegutsev Sinkala saabus laenulepinguga, samas kui keskkaitsja (vajadusel ka madalal poolkaitses mängiv) Sunzu osteti päriseks endale. Lisaks endisele peatreenerile on uutele saabujatele tuttavaid nägusi klubis veelgi - Sambia koondise ründaja Emmanuel Mayuka saabus mäletatavasti Sochaux'sse suvel, laenule Southamptonist. Veel on jôutud oma ridu täiendada ka ründajaga - Marseille'st laenati pooleks hooajak ghana koondislane Jordan Ayew.



      Sochaux'st veel rääkides, siis meeskonnas on tagasi Pierre-Alain Frau, kes on klubi oma kasvandik ja veetis ilmselt säravama perioodi oma karjääris just Sochaux's aastatel 1997-2004. Vahepeal jôudis 33-aastane vanameister tiitleid koguda Lyoni ja Lille`i ridades (Lyoni karjäär möödus küll individuaalses plaanis üsna edutult). Lisaks on mees mänginud veel PSG ja Caeni eest ning selja taga on ka hooaeg Katari liigas, kus ta pensipôlveks raha käis kogumas AL-Wakrah klubi ridades mängides. Frau taasliitus Sochaux'ga novembri lôpus vabaagendina ja on jôudnud juba paar korda ka klubi eest mängida.

      Kommentaar




        Visates vahepeal pilk peale Korsika saare klubide tegemistele, siis tuleb tôdeda, et üsna sandist olukorrast leiame me AC Ajaccio meeskonna - tabeli pôhjast. SC Bastia küll asetseb peale poolt hooaega tabeli keskmike seas, kuid ka nende viimase aja vorm on pigem murettekitav (viimasest viiest kohtumisest on saadud kolm kaotust ja kaks viiki) ning relegatsioonitsoonist lahutab neid hetkel veel seitse silma.

        AJ Ajaccio seisu teeb vast eriti kurvaks asjaolu, et peale Fabrizio Ravanelli vabastamist peatreeneri ametipostilt novembri algul ei ole asjaolud paranenud. Tulemused on jätkuvalt kehvad (kirja on saadud vaid kaks hädist viigipunkti), tabelis asutakse selgelt ja sirgelt viimasel positsioonil ning päästev 17. positsioon kaugeneb iga vooruga (nüüdseks juba üheksa punkti kaugusel). Lisaks pole suudetud Ravanellile selle kahe kuu jooksul asendust leida, mistôttu täidab ajutiselt peatreeneri kohustusi jätkuvalt Christian Bracconi, kel sellel tasemel kogemusi napib. Eelnevalt tegeles mees klubis noorteakadeemiaga.

        Bracconi käsutuses olevate mängijate nimekirja sirvides tuleb raske südamega tôdeda, et kvaliteeti ikka napib kôrgliiga jaoks ja vaevalt jaanuari aknas selle (kvaliteedi) tôstmiseks ka midagi olulist ette vôetakse, sest nagu enamus Prantsusmaa liiga klubidel (va PSG ja Monaco), nii ka Ajacciol, raha lihtsalt pole. Eriti kuri seis on muidugi ründes, kus on vôtta "parim enne ületatud" ründajad (Eduardo, Oliech, Arrache) vôi noored kollanokad (Camara, Tallo, Yakovenko), kelle kael veel ei kanna.

        Palgafondi vähendamiseks on talvepausil vabanetud hooaja esimeses pooles kahvatult esinenud Adrian Mutust ja eelmise hooaja ühest peategelasest ellujäämises - Chahir Belghazouanist. Eelmisel hooajal lôid eelpool nimetatud härrad kahe peale kokku 17 väravat, käimasoleval - null. Klubi senine kapten Jean-Baptiste Pierazzi, kes kogu oma senise karjääri Ajaccios veetis, lahkus jaanuari aknas samuti, ookeani taha MLS-i San Jose Earthquakesi ridadesse.

        Kui aga midagi positiivset otsida, siis viimases mängus PSG vastu tehti väga korralik esitus ja oldi lähedal taaskord punkti vôtmisele (eelmises kolmes mängus pealinlastega seda suudeti), millest küll lôpus kahjuks ilma jäädi. Lohutavaks faktiks peaks ka see olema, et kaks hooaega tagasi asuti samuti peale talvepausi tabeli pôhjas, kuid hooaja teises pooles suudeti end sealt välja rabeleda ja liigasse püsima jääda. Tôsi, tollal oli meeskonnal kuus punkti rohkem ja päästev 17. positsioon asus vaid kolme silma kaugusel.


        SC Bastia seis peale poolt hooaega on Ajaccioga vôrreldes kôvasti positiivsem isegi arvesse vôttes nende praegust kehvat seeriat. Kehva seeria just liigas, sest Prantsusmaa karikasarjas lülitati möödunud nädalal konkurentsist Eviani meeskond. Muide viimane liigavôit pärineb samuti Eviani vastu, kui neid detsembri keskel löödi.

        Talvel on noort ründeliini (Gianni Bruno ja Wahbi Khazri 22a, Florian Raspentino 24a) täiendatud kogenud Djibril Cissega, kes jätkuvalt hellitab MM-i lootusi. Nimekasse poolkaitsesse (nimed nagu Milos Krasic, Romaric ja Ryad Boudebouz peaksid keskmisele jalgpalli huvilisele tuttavad olema) on pärast poolt hooaega Kreekas naasnud Sambou Yatabaré, kes möödunud hooajal korsika klubi eest väga korralikke esitusi tegi. Kui nôrka kohta otsida, siis selleks on ebakindel ja ôhuke kaitseliin, mille tôestuseks lasti eilses liigamängus Valenciennes`il kolm väravat lüüa.

        Hetkel (peale 20. vooru) asutakse siis tabelirea 13. positsioonil. Relegatsioon on seitsme punkti kaugusel. Samas tabeli keskosa on üsna tihe ning esikümnest lahutab vaid neli silma. Eelmisel hooajal saavutatud 12. positsioon on täiesti reaalne sel hooajal ületada.

        Üks Korsika saare klubi on meil veel ka aste madalamal pallimas. Selleks on CA Bastia, kelle seis peale poolt hooaega on umbes sama "roosiline" nagu Ajaccio seis kôrgliigas. Asutakse siis kindlalt tabeli pôhjas ning päästev joon asub juba kümne silma kaugusel. Kui imet ei juhtu, siis ilmselt jääb ligue 2-e seiklus üsna lühikeseks.

        Samas Korsika klubide fännid üleliiga muretsema ei pea, sest Championnat Nationalis (tugevuselt kolmas liiga) asub hetkel kolmandal promotsiooni tagaval positsioonil Gazélec Ajaccio, kes möödunud hooajal veel Ligue 2-s pallis, kuid sealt üsna kindlalt alla kolises. Asjaolude kokkusattumisel vôime järgmisel hooajal esiliigas kahte Korsika pealinna klubi näha, mis oleks esmakordne sellel tasemel.

        Kommentaar


          bastia on päris veider sats üldse oma hea kuhja parim enne möödas prantuse liiga mõistes tähtedega:landreau, squillaci,romaric, krasic,maoulida,ilan ja nüüd ka cisse. aga noh eks probleem ongi, et nad kõik on tegelikult ikka üle oma parima ea juba ammu ja pealegi kõik ka väga kõikuva tasemega mängijad nii ehk naa.

          Kommentaar


            Ärasõnumine my ass, ka täna võeti 2:0 Reimsi üle võit

            Kommentaar


              Väike transferinurgake:
              *Rennes on 2,5 milku eest ostmas PSV-st ründaja Ola Toivoneni. Samuti tahetakse Barcast Ibrahim Afellay ära tuua. Optimistlik.
              *Monaco hiljuti hangitud Lacina Traore on liikumas Evertoni laenule.
              *St-Etienne'i noor kaitsja Kurt Zouma saatus selgub järgmisel nädalal. Kõneall on liitumine Chelsea või Interiga, kuid eeldatavasti jääb suveni klubisse.
              *Südames prantslane Newcastle on nillimas Montpellier' juveel Remy Cabella'd, keda tahetakse juba jaanuaris ära viia.
              *PSG on läbirääkimas Newcastle'iga, et ära tuua ca 26 milku eest Yohan Cabaye. Pealinlastel on tõsi taga ning see tähendaks tõenäoliselt ka eelmise punkti toimumist.
              *Kalou ihkab Lille'ist Premmi tagasi ning Spurs on teinud 3,5 millise pakkumise. Jäägem ootama.
              *Tom Ince on liitumas Monacoga.
              *Marseille võib teha Khelifa-taolise diili, tahtes tuua Nice'ist ära mullu säranud Dario Cvitanichi, kes läheks maksma ca 5 milli. Pigem ebareaalne.
              *Lille OSC võidakse müüa Hiina investoritele.
              "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

              Kommentaar


                Kõik huvitavad transferid. Kurt Zouma oma eriti.
                Lionel Messi - Parim jalgpallur maailmas

                Kommentaar


                  Algselt postitas football2u Vaata postitust
                  Väike transferinurgake:
                  *Rennes on 2,5 milku eest ostmas PSV-st ründaja Ola Toivoneni. Samuti tahetakse Barcast Ibrahim Afellay ära tuua. Optimistlik.
                  Saabus juba täna Rennes`i ja kui klubi juures meditsiinilise kontrolli tõrgeteta läbib, siis läheb diiliks. Paar hooaega tagasi oli PSV üks olulisemaid lülisi ründes. Viimased hooajad pole enam nii hästi läinud (eks midfielder oska vast lähemalt rääkida). Siin tooks paralleeli Gregory Van der Wieliga, kellele keskkonna vahetus kasuks tuli. Ma usun, et tegemist on Rennes`ile hea täiendusega, eriti arvestades, kui õhuke nende ründeliin on (sisuliselt peale Nelson Oliveira pole kedagi tippu panna). Siin vahepeal seostati neid ka Sochaux' Cedric Bakambuga aga mehe praegune klubi vaevalt soovib oma suurimat väravakütti keset hooaega loovutada. Eriti arvestades Rene Herve hoolealuste positsiooni liigatabelis.


                  *Monaco hiljuti hangitud Lacina Traore on liikumas Evertoni laenule.
                  Pidi juba Evertonis meditsiinilises kontrollis viibimas. Minu jaoks pisut arusaamatu saaga. Miks ta üldse talvel ära toodi ja kohe laenule saadeti? Järgmise hooaja Meistrite Liigat silmas pidades?

                  *St-Etienne'i noor kaitsja Kurt Zouma saatus selgub järgmisel nädalal. Kõneall on liitumine Chelsea või Interiga, kuid eeldatavasti jääb suveni klubisse.
                  Kurb kui tõeks osutub aga vist parem, kui see vahepealne Monaco kuulujutt. Ranieri on juba seal pingile istutanud noored* nagu Isimat-Mirin, Kondogbia, Lopez ja Germain. Viimane neist on õnneks vist laenule saamas.

                  *23a Germaini ja 22a Kondogbiat võib vast veel noorteks kutsuda.


                  *Südames prantslane Newcastle on nillimas Montpellier' juveel Remy Cabella'd, keda tahetakse juba jaanuaris ära viia.
                  *PSG on läbirääkimas Newcastle'iga, et ära tuua ca 26 milku eest Yohan Cabaye. Pealinlastel on tõsi taga ning see tähendaks tõenäoliselt ka eelmise punkti toimumist.
                  Montpellier president Laurent Nicollin olevat meediale öelnud, et Newcastle`iga on Cabella üleminekus kokkuleppele jõutud, kuid tehinguks läheb alles suvel. Seega vaevalt ka Cabaye sel talvel kuhugi liigub. Ulme valdkonda kuulub aga jutt Hatem Ben Arfa liikumisest Pariisi. Väidetavalt soovivat Blanc ja co vabaneda Pastorest, Menezest ja Lavezzist. Esiteks on Ben Arfa pidevalt katki ja kui juhtubki terve olevat, siis pole eriti head vormi näidanud. Teiseks Pastore ja Menez võivad liikuda vähese mänguaja tõttu. Lavezzi pigem mitte, kuna ta olenemata tagasihoidlikust vormist (võrreldes eelmise hooajaga) on korralikult mänginud


                  *Kalou ihkab Lille'ist Premmi tagasi ning Spurs on teinud 3,5 millise pakkumise. Jäägem ootama.
                  Suure tõenäosusega mitte. Mehe enda kommentaar kuulujuttudele:

                  "I'm happy here," said the 28-year-old, who signed a four-year contract when he joined from Chelsea in 2012. "Why change clubs mid-season? We started well and I would like to continue until the end. We have a state of mind here which I will not find anywhere else."

                  *Tom Ince on liitumas Monacoga.
                  Lugesin ka neid jutte. Tundub rohkem nagu Inglismaa meedia väljamõeldis. PSG olevat ka huvitatud. Minu jaoks lööb alarmikella tööle see, et tegemist on esiliiga mängijaga. Tegemist veel noore mängumehega aga pole ta ennast veel kõrgliigas tõestanud. Miks peaks rahalaevad nagu Monaco ja PSG Inglismaa esiliiga mängijat taga ajama?

                  *Marseille võib teha Khelifa-taolise diili, tahtes tuua Nice'ist ära mullu säranud Dario Cvitanichi, kes läheks maksma ca 5 milli. Pigem ebareaalne.
                  5 milli väidetavalt pole. Kui keegi tuuakse siis laenulepinguga.


                  *Lille OSC võidakse müüa Hiina investoritele.
                  Huvitav uudis aga loodetavasti nii ei lähe.



                  Paar vahepeal teoks saanud üleminekut kah:

                  Toulouse on oma keskvälja täiendanud Poola koondislase ja nüüd siis juba endise Henrik Ojamaa klubikaaslase Dominik Furmaniga. 21-aastane poolakas sõlmis Toulouse'ga 4-ja pooleaastase lepingu. Maksma läks väidetavalt 2,7 miljonit €-t.


                  Guingamp on ründesse toonud 25-aastase Mana Dembele, kes seni pallis aste madalamal Clermont' ridades. Eelmine hooaeg kõmmutas Ligue 2-s 13 väravat. Sel hooajal oli seni kirjas tagasihoidlikum saldo - kolm liigaväravat.

                  Kommentaar


                    Algselt postitas Mask Vaata postitust
                    Siin tooks paralleeli Gregory Van der Wieliga, kellele keskkonna vahetus kasuks tuli.
                    Tuli? Päriselt?

                    Algselt postitas Mask Vaata postitust
                    Minu jaoks lööb alarmikella tööle see, et tegemist on esiliiga mängijaga. Tegemist veel noore mängumehega aga pole ta ennast veel kõrgliigas tõestanud. Miks peaks rahalaevad nagu Monaco ja PSG Inglismaa esiliiga mängijat taga ajama?
                    Marco Verratti?
                    The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy My brothers. And you will know I am the Lord when I lay My vengeance upon you.

                    Kommentaar


                      Algselt postitas Tofoa Vaata postitust
                      Tuli? Päriselt?

                      Päriselt, päriselt. Ajaxi viimastel hooaegadel oli ta oma arengus ühe koha peal tammumas (või isegi väikest vähikäiku tegemas) Ja sai ta ju ka kõvasti kriitikat ebastabiilsete esituste eest Hollandi koondises. Tase kõrgemal PSG-s on ta sel hooajal (tegelikult juba möödunud hooaja lõpus) tõusnud meeskonna põhikaitsjaks paremal äärel.

                      Marco Verratti?
                      Esiteks oli Verratti 19. Ince on kohe 22. Teiseks oli Verratti juba Itaalia koondises. Kolmandaks oli PSG-l toona veel meeskonna üles ehitamise protsess käsil. Viimast silmas pidades Ince Monacosse võibolla isegi oleks mõeldav. Arvestades ka nende praegust üsna veidrat ja kõrvaltvaatajale kohati arusaamatut üleminekute poliitikat. Vastukaaluks jällegi, et inglased väga tihti Prantsusmaal ei maandu.

                      Ma arvan, et reaalsem on noormehe liikumine mõnda PL-i klubisse. Eriti arvestades, kui hinnas noored inglased kodumaal on.

                      Kommentaar


                        Võtame ka arvesse selle, et inglastest memmepojad üldiselt oma saarelt ei lahku. Palju on nimekaid inglasi kusagil välisliigades?
                        Inter - ausaim klubi Itaalias.

                        Kommentaar


                          Prantsusmaa karikasarjas on omadega 1/8finaalideni jõutud. Eelmises ringis sündis aga kuhjaga üllatusi.

                          Suurim üllatuspomm lõhkes Korsikal, kus amatöörklubi Monticello, kes pallib Prantsusmaa tugevuselt viiendas liigas, kukutas konkurentsist karikakaitsja Bordeaux penaltiseeria järel tulemusega 4:3. Normaal-ja lisaaeg väravaid ei toonud.

                          Sama saatuse osaliseks sai ka Toulouse, kes põrus tugevuselt neljandas liigas mängiva Moulins'i vastu skooriga 1:2.

                          Suurtest langesid vaal ka Paris Saint-Germain, kes kaotas kodus Montpellier'le, ning Marseille, kes samuti pidi kodus kaotuse vastu võtma. Seda siis Nice vastu hokiskooriga 4:5.

                          Pärast PSG pudenemist konkurentsist üheks peafavoriidiks karikale tõusnud AS Monaco edenes järgmisse ringi 3:0 võõrsilvõiduga amatöörklubi Montsi vastu, kelle ridades muide pallib hetkel Ludovic Giuly. Teistest suurtest pääsesid veel järgmisse ringi Lyon, kes viimase 15 minutiga 0:1 kaotusseisu amatöörklubi Yzeure vastu 3:1 võiduks pööras, ning Lille, kes raskusteta lõi tugevuselt viiendas pallivat Iris Club de Croix'd.

                          1/8finaalides kohtuvad omavahel kõrgliiga klubidest Nice ja Monaco. Lyon mängib kodus aste madalamal mängiva Lensiga ning Lille samuti Ligue 2-s palliva Caeniga. Hiidlasemurdja Monticello saab end taaskord proovile panna kõrgliiga klubi vastu. Sel korral siis Guingamp, kes ise mõned aastad tagasi madalamal liigas pallides kõrgliiga klubide vastu vägitegusi tegi ja 2009. aastal Prantsusmaa karikavõitjaks krooniti. Teine veel konkurentsis olev viienda liiga klubi Sete kohtub 16- parema seas aste kõrgemal mängiva Moulins'iga.

                          Prantsusmaa karika 10. ringi (32 parimat) tulemused:

                          AC Ajaccio (1) - Caen (2) 0:2
                          Lens (2) - SC Bastia (1) LA 2:1
                          Angers (2) - Sochaux (1) 1:0
                          Boulogne (3) - Rennes (1) 0:2
                          Sete (5) - Jura Sud (4) 2:0
                          Iris Club de Croix (5) - Lille (1) 0:3
                          Concarneau (4) - Guingamp (1) LA 2:3
                          CA Bastia (2) - Niort (2) 2:2 PEN 5:4
                          Marseille (1) - Nice (1) 4:5
                          Monts (4) - Monaco (1) 0:3
                          Monticello (5) - Bordeaux (1) 0:0 PEN 4:3
                          Yzeure (4) - Lyon (1) 1:3
                          Moulins (4) - Toulouse (1) 2:1
                          PSG (1) - Montpellier (1) 1:2
                          Auxerre (2) - Dijon (2) LA 3:2
                          Cannes (4) - Plabennec (4) 1:0

                          1/8-finaalide paarid:

                          Moulins (4) - Sete (5)
                          Lille (1) - Caen (2)
                          Monticello (5) - Guingamp (1)
                          Lyon (1) - Lens (2)
                          Auxerre (2) - Rennes (1)
                          Angers (2) - CA Bastia (2)
                          Cannes (4) - Montpellier (1)
                          Nice (1) - Monaco (1)

                          Prantsusmaa liigakarikas on jõutud poolfinaalideni, kus 4. veebruaril kohtuvad omavahel Nantes ja PSG ning päev hiljem Lyon ning ainukene järele jäänud madalama liiga klubi - Troyes.

                          Kommentaar


                            Vahepealsetest üleminekutest ka veel.

                            Rennes on üllatuslikult suutnud Auxerre`i noorukese ääreründaja Paul-Georges Ntep endale napsata, kuigi mehe vastu tundsid teiste seas huvi Arsenal, AS Roma ja Marseille. Homme on medical ja selle läbides sõlmib ta väidetavalt 4-ja pooleaastase lepingu. Lisaks on Rennes`iga liitunud Poola koondise 25-aastane äärepoolik Kamil Grosicki, kes toodi Türgi klubist Sivasspor.



                            Valenciennes`is nime teinud poolkaitsja Fahid Ben Khalfallah karjäär Bordeaux's enam nii edukalt ei jätkunud. Nüüd on tuneeslane Ligue 2-s mängiva Troyes'ga pooleteistaastase lepingu sõlminud. Montpellier on Prantsusmaa U-21 koondislase Bryan Dabo pooleks hooajaks Inglismaa esiliigas mängivasse Blackburni laenule saatnud.

                            Tulio De Melo Lille`ist pooleks hooajaks Evian meeskonda laenule, Lacine Traore Monacost Evertoni samuti laenule pooleks hooajaks ning Sebastien Corchia Sochaux'st Lille'i sai juba vastavate meeskondade teemades räägitud. Nagu ka Cabaye Newcastle`ist PSG-sse (pole veel ametlikult kinnitatud) ja Brice Dja Djedje ja Kassim Abdallah vahetusdiil Eviani ja Marseille vahel.

                            Kommentaar




                              Jaanuariakna viimase päeva aktiivseim klubi oli Sain-Etienne, kes tegi rahaks kaks oma noort ja talendikat põhikaitsjat. Vasak äärekaitsja Faouzi Ghoulam (23a) liikus viie ja poole-miljoni € eest Napoli ridadesse ning keskkaitses opereeriv Kurt Zouma (19a) müüdi lausa 15miljoni € eest Chelsea ridadesse, kuid päris ilma veel noormehest ei jäedud, kuna inglased laenasid Zouma hooaja lõpuks tagasi Roheliste ridadesse. Ghoulami toodi asendama Ukrainas kergelt ebaõnnestunud Benoit Tremoulinas', kes saabus hooaja lõpuni laenule Kiievi Dinamo ridadest. Üks 'vana' tuttav on veel tagasi Prantsusmaal! Nimelt alles suvel St. Etienne'ist Madridi Atleticosse liikunud poolkaitsja Josha Guilavogui on pooleks hooajaks tagasi ASSE ridades laenulepingu alusel. Hispaanias kesiselt mänguminuteid saanud Guilavogui loodab St. Etienne'i eest end tagasi koondise vaatevälja mängida.

                              Teised millegi väga erilisega hakkama ei saanud. Märkimist väärib vast Yohan Pele, kes oma vigastused ja haiguse hetkel seljatanud on, liitus Sochaux'ga. Pele oli klubita viimssed poolteist aastat. Postide vahel seisis aga 31-aastane prantslane viimati ametlikus mängus 2010 aasta septembri kuus. Sarnaselt Pelega vabaagendi staatust "nautinud" endine Bordeaux kaitsja Florian Marange on samuti Sochaux'ga liitund. Prantsusmaa-poolakas Ludovic Obraniak (29a äärepoolik) on Bordeaux särgi Bundesligas mängiva Werderi Bremeni oma vastu vahetanud.

                              Kommentaar


                                Suurim üllatus kahtlemata ühe endise lemmiku vasakkaitsja Benoit Tremoulinas' liitumine Saint-Etienne'iga, üldsegi selle klubi aktiivsus ja suurepärased diilid. Üsna palju läks ka "kõlakaid" täppi, kuid enim tahaks rõõmust lakke hüpata Lyoni poole pealt, kuna Grenier jäi paigale ning ülejäänud kärsad ka. Meistrite Liigasse!!!
                                "Ajakirjaniku eelis on see, et tema saab oma arvamuse avaldamise eest raha, tavainimene aga peksa."

                                Kommentaar

                                Working...
                                X