320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

SC Freiburg

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    Algselt postitas telekavaataja Vaata postitust
    Streich teeb üldse ulmelist tööd see hooaeg. Olgem ausad, materjal on ju megasitt, aga tulemus on suurepärane.
    Sellega ma väga nõus pole. Ründefaasis vähemalt pole Freiburgil ammu sellist kvaliteeti ja valikut olnud. Viimati kvaliteedi mõttes ilmselt siis, kui Cisse hullu pani. Samas toona rünnak sisuliselt temaga piirduski, valik puudus.

    Samas hetkel on ründes Grifo, Philipp, Niederlechner, Petersen ja Haberer. Minu meelest pole lähematest konkurentidest kellelgi midagi sellist vastu panna. Ja isegi mõnede suuremate klubide "puitu" vaadates on seis ikka väga helge. Usun, et Philippi ja Grifo hoidmine läheb juba järgmisel aastal väga keeruliseks. Kuigi lepingud on mõlemal sellised, mis lubavad läbirääkimistel korralikku hinda küsida. Kui Haberer samamoodi jätkab, siis tekitab ka tema kindlasti paljudes huvi. Ilmselt siiski suvel temal minekut ei ole. Ja noh, kui klubil on ikka võimalus pingilt tuua Petersen (kes ka järjepidevat skoorib), siis pole materjal sugugi nii halb. Minu meelest ükski meist tagapool olev klubi hetkel küll sellist luksust endale lubada ei saaks.

    Kaitsefaasis tuleb küll Streichile kiitust avaldada, et selle materjali on tööle saanud. Minna hooajale vastu olukorras, kus terve kaitseliini ja väravavai peale on praktiliselt ainult kahel mängijal arvestatav Bundesliga kogemus, oli risk (arvestades, et Kempf oli vigane ja Niedermeier ei liigitu jalgpalluri alla). Sügisel maksti ka kõvasti lõivu selle pealt, aga esimese ringi lõpus ja praegu paistavad asjad juba toimivat. Selles osas küll respekt, et materjalist peaaegu maksimumi välja on võtnud.

    Aga jah. Minu meelest oli 2012/2013 hooaja, kui Bundesligas 5 koht saadi ja DFB karikas poolfinaalis mängiti, materjal oluliselt sitem. Vähemalt ründes. Guede, Santini, Dembele, Jendrisek, Freis. Kogu see punt lõi hooaja peale 4 väravat. Hirmuvärinad tulevad peale.

    Praegu on Grifo, Philipp, Haberer ja Stenzel (kui Dortmundilt päriseks ostetakse) päris korralikud müügiartiklid. Usun, et lähitulevikus teenitakse nende mängijate pealt päris arvestatav nuts.

    Kommentaar


      Stenzel korjab oma kodinad Freiburgis kokku, kui härra Piszczek pensile jääb.
      Magava kauboi suhu viski ei jookse.

      Kommentaar


        Algselt postitas cobras Vaata postitust
        Stenzel korjab oma kodinad Freiburgis kokku, kui härra Piszczek pensile jääb.
        Eks Stenzelit puudutav on hetkel kõik väga tinglik nkn. Laskmata karu nahk Freiburgi seisukohast. Hooaja lõpuni on ta veel Freiburgis laenul. Aga kõlakad on, et Freiburg soovib teda päriseks. Dortmundiga leping kestab aastani 2019 ja see tähendab, et Freiburgil on vaja raha kulutada. Eks paistab milliseks Dortmundi soovitud hind kujuneb. Samuti, kas äkki on mingeid teisi huvilisi. Või Dortmund soovib juba järgmisest hooajast endale teda....

        Usun, et mingeid kolmandaid klubisid siiski mängu ei tule. Stenzel on ise mitmetes intervjuudes rõhutanud, et kogu see Freiburgis oldud aeg on siiani tema ootused selgelt ületanud. Et on niivõrd palju mängida saanud ja positsioon sobib samuti. Varasemalt on ta ju keskväljal mänginud, aga Freiburgis mängib paremkaitsjana. Minu meelest sobib see talle paremini. Ta pole ehk päris selline üüübertalent, kes keskväljal suudaks tipptasemel niite tõmmata. Samas äärekaitsjana tegutsemiseks on need oskused enam kui piisavad. Samuti on ta piisavalt kiire ja kohusetundlik.

        Minu meelest oleks parim lahendus kõigile osapooltele see, kui Stenzel müüdaks suvel Freiburgi, aga Dortmund jätaks endale võimaluse summa eest X ta mingil hekel tagasi osta. Usun, et mingi paar hooaega väiksema klubi eest Bundesligas mängimist tuleks talle kasuks. Surve oleks kõvasti väiksem, aga mänguaega oleks küllaga, et areneda. Dortmund oleks järgmisel hooajal ehk liiga suur tükk. Klubi on ikka kaliibri mõttes võrreldamatu ja pinge üüratu. Umbes nagu Ginteriga oli/on. Ka tema võinuks vähemalt hooaja jagu kauem Freiburgi jääda.

        Eks paistab, mis Stenzeliga saama hakkab. Praegu igatahes on fakt see, et mingi 5-6 nädalat on ta Bayerni vastu mängus saadud õlavigastuse tõttu audis.

        Kommentaar


          Oppa. Üleminekute viimasel päeval siiski toimus ühtteist. Nimelt hangiti FC Sionist keskväljal mängiv Vincent Sierro. 21 aastane mängija, kes juba omajagu ka Šveitsi liigas on mänginud. Tundub huvitav üleminek. Peaks olema loomingulisem mängija kui Abrashi või Höfler. Loodetavasti midagi Darida sarnast.

          Teises suunas liikumist on ka. Jonas Meffert ja Lucas Hufnagel liikusid mõlemad laenule 2.Bundesligasse. Esimene mängib suveni Karlsruhes ning teine Nürnbergis. Igati mõistlik otsus. Praegu oleks ülikeeruline kui mitte võimatu Bundesligas platsile saada.

          Kommentaar


            Kuuldavasti tegi Peterburi Zeniit jaanuaris päris tõsise pakkumise Söyüncü eest. Väidetavalt isegi 15 miljonit pakuti, aga Freiburg ei müünud. Huvitatud olid ka Rennes ja Lille. Kuigi ma ei kujuta etta, kuidas see peaks Freiburgiga võrreldes edasiminek olema.

            Ka Manchester City on pilgu peale pannud. Kindel on see, et Söyüncü seisukohalt oleks Freiburgi jäämine parim võimalik otsus. Saaks pidevalt mängida ja ei huiata iga vea pärast nagu Inglismaal.

            Selge on ka see, et kui ta samamoodi edasi areneb, siis saab ta lähematel hooaegadel kindlasti Freiburgi rekordmüügiks.

            Täna aga mäng võõrsil Gladbachi vastu. Saab põnev olema. Nagu pole Gladbach Freiburgis juba mingi 10 aastat võitnud, siis pole ka Freiburg seda Gladbachi kodustaadionil suutnud tükk aega.

            Kommentaar


              Kummaline mäng. 0-3 tala, aga tegelikult oli väga hea võõrsilmäng Freiburgi poolt. Enne Gladbachi väravat oli olukordi küll ja veel, et juhtima minna. Lõpus mindi veel üritama ja tuli kaks vastu. Praegu väga vahet pole, mis skooriga kaotada. Igatahes mänguliselt ollakse õiges suunas minemas. Selels mõttes probleemi pole. Loodetavasti lüüakse järgmisel nädalal vs Köln oma variandid ära.

              Kommentaar


                Täna väga hea esitus, millega teeniti 2-1 võit Kölni vastu. Seega see voor kaotasid esimesest seitsmest võistkonnast kuus. Ainult Bayern sai oma võidu raskelt kätte.

                Tänane parim kindlalt Grifo. Esimene oli tema löödud ning teine pmst tema söödust. Lõpuks toitis Grifo karistuslöök. Väravavaht küll tõrjus, aga otse Philippi jalale.

                29 punktiga ollakse 8.kohal. Järgmine nädal mängitakse võõrsil ootamatult heas hoos oleva HSV-ga.

                Ahjaa. Ja kes iganes järgmises voorus esimese värava lööb, siis on see Bundesliga ajaloo 50 000 värav. Reedel on selleks võimalus Augsburgi ja Leverkuseni mängijatel.

                Kommentaar




                  21. vooru kohtumine HSV vs SC Freibueg lõppes seisuga 2-2. Kokkuvõttes peab vist rahul olema, sest võinuks hullemini. Samas jääb kripeldama see, et mängu käigus, veel 1-1 seisul oli variante küll, et mäng endale kallutada. Selle asemel lasti endale lüüa. Pärast seda oli punkt juba kindlasti võidetud. Pärast 21.vooru 30 teenitud punktiga 9 kohal olla - peab kindlasti tervikpilti vaadates rahul olema. Hetkel on Küln ja Leverkusen käeulatuses. Selja taga on veel 4 punktiline puhver Schalke ja Gladbachi ees.

                  Kui mängust rääkida, siis Petersen, Grifo ja Philipp on ikka uskumatult hea trio. Kohati päris ulme, et sellised tüübid mängivad Freiburgis. Grifol on pärast eilset kirjas 5 väravat ja 10 söötu. Söötude arvestuses jagatakse koos Forsbergiga esimest kohta. Grifo kõrvale veel Petersen 6 värava ja 4 sööduga, Philipp 7 värava ja 1 sööduga ning Niederlechner 5 värava ja 1 sööduga.

                  Järgmine voor on muidugi paus. Nimelt mäng kodus Dortmundiga. Ükskõik mis seisus Freiburg või Dortmund on, siis nendega mängu suudame alati kaotada. Alati. Et eriti optimistlik pole. Seda toredam muidugi oleks üllatus.

                  Seega tuleb looda, et Leverksusen - Mainzi jääb viikit, Leipzig võidab Kölni, Hoffenheim võidab Schalket ja Ingosltadt võidab Gladbachi. Sellisel juhul jääksid vahed üsna samaks. Isegi kui Freiburgil Dortmundi vastu nagu alati peaks minema.


                  Ahjaa. Ennist ununes Schwolowit kiita. Vaikselt hakkab ka punkte päästma. Kui hooaja alguses oli tunne, et teda ei saa küll väravates eriti süüdistada, aga samas ei ole ta ka väravavaht, kes meeskonnale punkte päästakse. Praegu on päris konkreetselt kaks punkti päästnud juba ainuüksi penaltitõrjetega. Nii Leverksuneni vastu kui HSV vastu on võtnud pmst viimase minuti penaltid ära. Super.

                  Kommentaar


                    Ei viitsigi sellest jurast pikalt kirjutada. Nagu arvata oligi. Nii kui Dormundi vastu mängitakse, on mingisugune kollektiivne harakiri. Ükskõik kuna me Dortmundiga mängime, ükskõik kui sitas vormis Dortmund on, ükskõik kui heas vormis Freiburg on, ükskõik kes mängivad. Alati on üks ja sama pask. Kui on vaja head näidet väljendile "same shit different day", siis on see Freiburg-Dortmund mängud. Masendav. Kuna see oli üks mäng ja see on alati nii olnud, siis pikemaid järeldusi ei tee. On ennegi nii olnud, et vahetult enne ja pärast Dortmundiga mängu teeb Freiburg mingi ulme esituse. Sinna vahele mahub aga alati mingisugune must auk.

                    Ma lihtsalt ei saa aru, millest see on. Terve Streichi aeg on nii olnud. Ehk mingi 12 mängu. Null varianti on neis olnud. Dortmundis stiilis peab olema midagi, mis Freiburgile absoluutselt ei sobi. Dortmundile muidugi hea partner. Saavad juba hooaja alguses ristid kalendrisse teha, et kuna on kindlalt mäng, kust enesekindlust saab. Aubameyangil lasta ka kaks lüüa. Tüüp on nii sitas vormis, et CL-is Benfica vastu oli tema suurim õnnestumine see, et suutis lihtsalt püsti püsida. Eriti närvidele käiv on see, et sisi tulevad mingid Darmstadtid ja lükkavad sirge molliga Dortmundile ära. Või mingid Augsburgid ja Ingosltadtid, kes korralikke viike neilt saavad.

                    Positiivne oli see, et Kempf sai mingeid minuteid Bundesligas pärast ülipikka pausi. Kunatulemuse mõttes vahet polnud, siis hea, et veidi praktikat sai. Negatiivne lisaks tulemusele muidugi ka see, et Petersen sai mingi kõksu/tõmbas midagi ära. See veel puudus.

                    Ega lihtsamaks ei lähe. Järgmised mängud on võõrsil Eintrachti ja kodus Hoffenheimi vastu. Midagi peaks neist kaasa saama. Tagumised klubid on hakanud ka punkte võtma.

                    PS. Ahjaa, muidugi see "pisiasi"ka, et Philipp sai kaardi ehk järgmise mängu jätab vahele. Tuleb Guede pealt tolm maha pühkida vist.

                    Kommentaar


                      No suurepärane. Dortmundi mängu õudus oli tänaseks minema pühitud. Suurepärase esitusega saadi võõralt väljakult Eintrachti vastu võit. Mis tähendab, et Freiburgil on kokku juba 33 punkti. Enne mängu eriti optimistlik ei olnud ning ka koosseis polnud eriti kindlust sisendav. Philipp oli kaartidega väljas, kaitseliin oli Kempf-Gulde, kes pole kokku mänginudki. Keskväljal alustas Schuster, kellel samuti pidev mängupraktika puudub. Ei uskunud, et selliste vangerdustega ja ilma Philippita suudetakse punkte teenida. Aga õnnestus ja koguni kolm tükki.

                      Mäng ei alanud hästi. Juba 11. minutil viis Hrgota Eintrachti ette. Olukorras võinuks ka viga heal juhul näha, aga minu meelest siiski pigem õige vilistamata jätta. Kempf pidanuks tugevamalt olukorda minema. Õnneks suudeti juba 13 minutit hiljem viigistada. Höflerilt geniaalne sööt keskvälja sügavusest Niederlechnerini, kes ennetas suluseisu ja kõige lõpuks mängis külmavereliselt väravavahist mööda. Eintracht pidanuks ilmselt ka juhtima minema, kui nurgalöögist pall võrgu saadeti. Aga kohtunik nägi viga Schwolowi vastu. Blokeering tegelt oli. Kuigi Eintrachti mängija ei teinud otseselt väga palju, siis blokeeris ta üsna selgelt Schwolowi liikumist. Mina pean seda karmavileks, sest sellel hooajal on mitmeid olukordi olnud, kus Schwolowi vastu on viga tehtud kastis, aga seda pole ära vilistatud. Nüüd siis vilistati üks pigem kergem olukord ära, mis päästis Freiburgi kaotusseisu jäämisest. Seega on nende olukordadega asi tasa.

                      Teisel poolajal viis Niederlechner Freiburgi juba juhtima, kui Grifo hea söödu realiseeris. Olukorras oli muidugi suluseis, aga kuna Eintracht oli selleks hetkeks juba nii m**nilt käitunud, siis pole grammigi kahju neist. Mängu lõpu eest tuleb taaskord Schwolowit kiita. Täna päästis selgelt 2 punkti Freiburgile, kui Üleminutitel Meieri lähilöögi tõrjus. Viimasel ajal on ta hakanud ikka heale väravavahile omaselt meeskonnale punkte päästma. Tänane oli järjekordne näide.

                      Igatahes ilus pärastlõuna. Järgmisel nädalal kodus Hoffenheimi vastu.

                      Kommentaar


                        Jäi nii puhtjuhuslikult silma, et täna olid algkoosseisus ainult sakslased. Kuna ma tean, et tegemist ei ole väga tiheda nähtusega, siis kontrollisin teised mängud üle ning tõesti, päris huvitav kokkusattumus, et Freiburgil polnud mitte ühtegi välismaalast ning Hoffenheimil samuti ainult 2, mis oligi järgmine tulemus peale Freiburgi. Üldiselt vähemalt 4 välismaalast paistis ikka kõigil algkoosseisus olema...

                        Omamoodi armas ju... ning punkt ilmselt ka üsnagi kulla hinnaga...
                        et temas tmingid man of the matchi küll ei tehta sellepärast,sest kui aus olla ega ta ju midagi väga erilist seal ei teinud,viis aint portugali poolfinaali

                        Kommentaar


                          Algselt postitas Väravavaht Vaata postitust
                          Jäi nii puhtjuhuslikult silma, et täna olid algkoosseisus ainult sakslased. Kuna ma tean, et tegemist ei ole väga tiheda nähtusega, siis kontrollisin teised mängud üle ning tõesti, päris huvitav kokkusattumus, et Freiburgil polnud mitte ühtegi välismaalast ning Hoffenheimil samuti ainult 2, mis oligi järgmine tulemus peale Freiburgi. Üldiselt vähemalt 4 välismaalast paistis ikka kõigil algkoosseisus olema...

                          Omamoodi armas ju... ning punkt ilmselt ka üsnagi kulla hinnaga...
                          See sai seoses Streichi taktikalisele lükkele võimalikuks. Loogiliselt pidanuks Grifo alustama, aga Streich otsustas Schusteri keskväljale lükata. Üldiselt ikka paar välismaalast satub ka hulka.

                          Mis punkti puudutab, siis nii ja naa. Suures plaanis õiglane punkt, aga tänast päris kulla hinnaga võidetud punktiks ei loeks. Esimesel poolajal pidi Schwolow paar head tõrjet tegema, aga samas lõi Haberer 1-1 seisul posti. Võinuks mõlemale poole kukkuda see mäng.

                          Kommentaar


                            Pole kaua siia kirjutanud.Vahepeal on mõned uudised.

                            Vahepeal mängiti veel Augsburgiga, kellega tehti 1-1 viik. Aus tulemus. Esimesel poolajal oldi megasitad ning oli üsna suur ime, et see viigiliselt lõppes. Pole kokkuvõttes põhjust nuriseda. Peaasi, et ei kaotanud. See nädal on kodus mäng Bremeniga. Bremeniga on väga heasse hoogu tõusnud. Samas kodus pole põhjust vähema peale, kui võit mängima minna. Teoreetilisel on võidu korral variant isegi eurokohtadele tõusta. Pigem on see siiski teoreetiline.

                            Täiesti debiilne uudis on see, et kui Adler HSV-st lahkuma peaks, siis võib Schwolow olla nende jaoks teema. HSV peaks muidugi selleks püsima jääma. Samas nende seis on võrreldes vahepealsega oluliselt parandanud. Kuna HSV on nagu paha hais, mis ära ei haju, siis ma nende püsimajäämises kokkuvõttes ei kahtle. Aga üldiselt ma ei usu, et sellest asja saaks.Sportlikult ei näe ma ühtegi põhjust, miks Schwolow peaks sinna hädaorgu minema. Palk on muidugi teine küsimus. Kui ta üldse minema peaks, siis leiaks ta ka sportlikult parema koha koos suurema palgaga.

                            Teine uudis on see, et Karim Guede lahkub suvel meeskonnast. On jutte, et 2.Bundesligas on mitmed klubid temast huvitatud. Guedele pole mingeid etteheiteid. Ei näe kuidagi, et praeguse valiku juures talle kohta võiks olla. Isegi kui suvel Grifo või Philipp lahkub, siis toodaks keegi uus. Kuigi ma olen Gueded aastate jooksul palju sõimanud, siis tuleb tunnistada, et oma rolli ta on täitnud. Esiteks on ta meeskonna sisekliima mõttes olnud suurepärane mängija. Teiseks on ta alati olnud kompromissitu võitleja väljakul. Kolmandaks pole ta selle aja jooksul kordagi avalikult vigisenud vähese mänguaja osas. Guedel on mõned aastad normaalsel tasemel veel ees. Las veedab need 2.Bundesligas.

                            Lisaks on uudis see, et kolmasväravavaht Patrick Klandt pikendas lepingut. Eks tal selline "isaroll" on rohkem vanema väravavahina. Ilmselt ka suur roll treeningprotsessis.

                            Kommentaar


                              Ulme, et sellises mängus sudueti 0-2 poolajaks taha jääda. Bremenil tekkis üldse alles 20.minutil esimene võimalus, mille Kruse risti lõi. Ning siis viimasel üleminutil teine, kis samuti ära realiseeriti. Ignjovski, Gulde ja Abrashi on ikka ülisitad täna. Haberer samuti suht tühi koht. Petersen mängu, kiiremas korras.

                              Kommentaar


                                Nii sitta mängu ei mäletagi ausalt öeldes. Vb Leipzigi vastu kodus. Aga no täna. Tra, Bremeni vastu kodus 2-5 saada. Ulme. Kogu kaitseliin tuleks järgmiseks mänguks välja vahetada. Kempf ja Gulde alla igasugust arvestust. Stenzelist ja Höflerist on räme puudus. Mingil faking kaitsval poolikul endale kübar lasta lüüa. Wtf...

                                Streichil tuleb sellele pasale kiiresti ja jõuliselt reageerida.

                                Kommentaar

                                Working...
                                X