320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

ETV- kommentaatorid

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

    ETV- kommentaatorid

    Teen ettepaneku alustada kommentaatorite arvustamist ning MM-i lõpuks selgitada välja nii parim kui ka kõige tobedam ning siis neile ka vastavad auhinnad anda .
    Arvatavasti saame nimed ka pressis üldsusele välja hõigata. Samuti poleks paha ka parima saatekülalise valimine,mõtlen siinkohal neid kes vaheajal stuudios istuvad.
    Nii,et hakake pingereaga pihta- see moodus on vist parim valikuprintsiip.

    Omalt poolt veel nii palju ,et kui lodisev lõualott-ehk Tiit Rääk seletama hakkab siis
    tahaks telemajja pommi panna. Ülejäänud kannatab ära ,keda rohkem ,keda vähem.
    FCF Forever

    #2
    Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

    Rootsi Kunni poolt suurepärane idee
    Mingil määral mul respekt Räägu vastu on, aga jalgpalli ta kohe kindlasti kommenteerima ei sobi. Lihtsalt aeglase ja unise jutuga
    Eriti tipp oli aga minu arust Uruguai-Taani vahelise kohtumise külaline, kes siis oli ju täiega Uruguai fänn. Milleks ma pean kuulama ühepoolset asja, a la "Taani lõi kahjuks jälle värava", krt.
    Ajaloost aga selline tore seik, et kunagi kommenteeris ju üht Eesti koondise mängu Kristen Viikmäe vanaema

    Kommentaar


      #3
      Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

      Ise olen kuulnud suurt kriitikat Mardisalu ja Kanniku aadressil, paraku vaatan nüüd ETV-d ja pean tõdema, et Tiit Rääk ja Ivar Jurtsenko on palju hullemad. Öelge mulle, kas meie armasal Eestil ei ole siis tõesti inimesi, kes oleksid võimelised tipptasemel jalgpalli kommenteerima. Taani - Uruguai mängu ajal piirdusid nt. Räägu teadmised jalgpallist meeste koondisemängude arvu-väravate üleslugemisega, või kui siis täpsem olla, siis paberilt mahalugemisega. Ise ei taibanud mees ikka absoluutselt mitte midagi. Mäletan MM-i avapäeva päevilt, kui Jurtsenko proovis seal enda arust tarka mängida, üritas Luige kõrval mõne targa sõna juurde paotada, aga kui ikka ei tea ja ei oska, siis äre tee! Las vaatab kodus või pubis või kusiganes nagu tavalised inimesed jalgpalli, saades targemaks mingu aga Eesti riigitelevisiooni spordimaailma nelja aasta tähtsündmust kajastama. Rääk, noh, mingil määral ta midagi taipab spordist, kergejõustikust ja murdmaasuusatamisest võib-olla, kuid jalgpallist, ise soovitaks tõsiselt ETV-l spetsiaalsete jalgpallikommentaatoride väljakoolitamisega alustada. Nii see ikka edasi minna ei saa, et võetakse mingisugused suvalised spordiarmastajad kokku ja pannakse jalgpalli kommenteerima. Marko Kaljuveer minu arust väga hull polnudki, vahepeal, kuigi harva, ajab mees päris asjaliku juttu. Luigest ma ei räägi, sest selle mehe tasemest teame me niigi kõik. Luige kommentaare on tõesti lust kuulata, arvan, et väga hea jalgpallikommentaator võib ka keskpärase kohtumise rahva jaoks huvitavaks teha. Luik on kindlasti selline mees, ja kui päris aus olla, siis see paljukritiseeritud Indrek Kannik teab samuti jalgpallist rohkem kui kõik Räägud, Kaljuveerid ja Jurtsenkod ja kes kõik muud kokku.


      Nimekiri, mida proovisin koostada, ei ole küll konkreetselt ETV kommentaatoride edetabel, vaid proovisin lihtsalt siinkohal ära nimetada kõik Eestis jalgpalli kommenteerimisega tegelavad inimesed.

      1.Margus Luik
      2.Mart Tarmak
      3.Marko Kaljuveer
      4.Aaro Mõttus
      5.Mart Mardisalu
      6.Marko Kaljuveer
      7.Hanno Tomberg
      8.Ivar Jurtsenko
      9.Helar Osila
      10.Tiit Rääk

      Enjoy

      Kommentaar


        #4
        Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

        Smuti ETV-sse kommentaatoriks luik ja kaljuveer on pandavad, kannik imeb !

        Kommentaar


          #5
          Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

          see vend kes uruguay ja taani mängu komenteeris oli uruguaylane!

          Kommentaar


            #6
            Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

            Et siis Rootsi Kunni kategooriad natuke paremini selgitada, siis teeks sellise tabeli:

            Mänge kommenteerivad:
            Tiit Rääk
            Ivar Jurtšenko
            Elar Osila
            Marko Kaljuveer

            Ainult stuudios:
            Priit Kuusk

            Külalised, kes on ka hetkel kohal olnud:
            Tarmo Rüütli, Mario Raul Pizzolanti, Aavo Sarap (täna lisanduvad veel Aaro Mõttus ning Janno Kivisild) ning tegelikult peaks siia kuuluma ka Margus Luik, kuigi tema kommenteerib mänge vist ainult koos Kaljuveeriga.
            When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

            Kommentaar


              #7
              Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

              praegu käib mäng Paraguai ja LAV'i vahel. Pime ei tohiks jalgpalli kommentaator olla, sest kui härra Tiit Rääk ei saa ikka aru, kas väravavahil lüüakse pall käte vahelt minema või tõrjub väravavaht palli rusikatega.. no mida ta siis üldse enam näeb? Sama suur probleem oli ka siis kui alles peale neljandat või viiendat kordust Paraguai poolt löödud väravat sai ta aru, et tegemist oli omaväravaga. Kuid võibolla on inimene lihtsalt kommenteerimisega nii ametis, et ei jõua mängu jälgida? mine sa tea aga sel juhul võiks ta siiski midagi muud kommenteerida, mitte jalgpalli!
              BVB - Vaprus

              Kommentaar


                #8
                Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                Minu jaoks oli tipphetk ikkagi see lausetiraad (umbes üritan taastada): "Ja ekraanil on näha väravavaht Chilaverti, kes näost võib näha, et ta on kindlasti teise poolaja etteastega rahul. Just siis ju aktiveeris Lõuna-Aafrika Vabariik oma mängu ning lõi kaks üliolulist vastuväravat, üks neist pennaltist. Chilavert on ju ka tuntud kui suur väravalööja jne..."

                Samal ajal nägi Chilavert ekraanil välja, nagu oleks talle just ploomid taha pandud ning põhjus peitus ehk selles, et tegemist ikka Paraguai, mitte LAV-i väravavahiga.

                Aga noh, Räägu kohta mitte just kõige hullem, sest hilisem taust oli päris hia.

                Mis puutub väravasse, siis minu arvates polnud tegemist omaväravaga, sest kaitsjast küll läks, kuid mitte just nagu otseselt, sest lööja tahtis ju ikkagi väravat lüüa ning kaitsjat lihtsalt riko, kuid FIFA asjamehed arvasid kah teisiti ning lugesid omaväravaks.
                When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story!

                Kommentaar


                  #9
                  Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                  Tere tegelased

                  Inglased panevad praegu peris hästi 1- 0
                  Tore, et sa Martin ka märkasid seda Räägu kala. Ma hakkasin ju ba endas kahtlema, et kas ma kuuslin õieti, sest nii loll ei saa ju ometigi üks spordikommentaator olla. Muuseas sarnase vihje tegi ta ka mängu esimesel poolajal. Täitsa sassis

                  Aga tegemist oli selgelt oma värvaga, sest see pall poleks mingi valemiga muidu väravasse sattunud ja penalt...noh ei julge veel seisukohta võtta tahaks veelkord näha, aga mina poleks küll andnud. Kui puude oli, siis õhkõrn. Kahju lausa Paraguaist.
                  Eestlane Finsbury Parkis

                  Kommentaar


                    #10
                    Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                    Ka see polnud paha:
                    "Kohtunik Lubos on selline, et üritab kohtumist ohjes hoida." vms.
                    piis!

                    Kommentaar


                      #11
                      Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                      Originally posted by elx

                      sest kui härra Tiit Rääk ei saa ikka aru, kas väravavahil lüüakse pall käte vahelt minema või tõrjub väravavaht palli rusikatega.. no mida ta siis üldse enam näeb? Sama suur probleem oli ka siis kui alles peale neljandat või viiendat kordust Paraguai poolt löödud väravat sai ta aru, et tegemist oli omaväravaga.
                      kuule mulle tundub, et osad kritiseeriad siin võtavad sõna a la "räägitakse, et rääk on s*tt, olen kõvamees ja ütlen ka midagi". Rääk näeb ju ka mängu telerist nagu meiegi, mina ka ei saanud aru sellest olukorrast kus väravavaht palli tõrjus aga pimedaks ennast ei loe. Pole ETV sellist raha, et mehi kohapeale saata.

                      Ta sai aru, et tegu oli omaväravaga, ega ta ka esimest korda jalgpalli vaata/kommenteeri. Point oli mu arust selles, et erinevad allikad märkisid värava lööjaks algul LAV-i mehe, hiljem Paraguai mehe. Sellest see segadus, kes selle värava just lõi. Seda kuidas ta löödi nägid ju kõik ise..

                      Ma olen nõus, et rääk pole suurem asi kommentaator aga nii mõttetuid argumente ja süüdistusi pole ka mõtet esitada.

                      Eriti tipp oli aga minu arust Uruguai-Taani vahelise kohtumise külaline, kes siis oli ju täiega Uruguai fänn. Milleks ma pean kuulama ühepoolset asja, a la "Taani lõi kahjuks jälle värava", krt.
                      Minu arust ta küll nii eriti hoolega oma eelistust ei näidanud..Ega ta muidugi ei saanud õnnest lakke hüpata kui meeskond taha jäi. Mind see eriti ei häirinud igatahes.

                      Kokkuvõttes on Luik jah parim ja oodatud on mängud mida ta kommenteerib. Väga imeliku mulje jättis mulle Aivar Tiidus igatahes. Ei teagi täpselt miks..

                      Mamps on tubli, nii päeval laudas kui ka õhtul klubist tulles hilja..

                      Kommentaar


                        #12
                        Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                        Eelkirjutajaga 100% nõus. Rääk ei ole mingi leid, aga mõningaid asju näed ikka ise ka vahest valesti. Telekast vaatame seda kõik ühte moodi.
                        Uruguailane peabki oma maa poolt olema...
                        Ja lisaks veel siisa, et viimase Hispaania ja Sloveenia mängu kommentaatorite paar Osila ja Mõtus olid väga sümpaatsed. Osila üllatas eriti positiivselt.

                        tervitades
                        Eestlane Finsbury Parkis

                        Kommentaar


                          #13
                          Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                          Margus Luik - ilma igasuguste kahtlusteta parim kommentaator Eestis. Tema puhul pole kohe mitte midagi ette heita, kui välja arvata see, et ta võiks seda ametit tihedamini pidada. Teab palju fakte ja oskab ka igavat mängu huvitavana hoida.

                          Marko Kaljuveer - tugev pluss on emotsionaalsus. Arvan, et põhikohaga kommenteerijatest ETV-s on ta siiski parim. Eks eksimusi tuleb temalgi, aga üldiselt võib ta tööga siiski rahule jääda.

                          Helar Osila - täna Hispaania-Sloveenia mängus rääkis väga hästi. Siinkohal Chazloriga nõus, et üllatas positiivselt. Teab samuti fakte ning ütleb neid õigel ajal õiges kohas. Mõnikord võiks ka rohkem emotsioone näidata, kuid see sõltub vist iseloomust.

                          Ivar Jurtshenko - häirib see, et tema kommenteerimise ajal tundub pilt kuidagi häälest ees olevat. Jurtshenko hääl tõuseb alles siis, kui olukord on juba ära olnud stiilis a'la "...ja see OLI väga ohtlik pealelöök..". Samas see osa, kuidas löögini jõuti, teda ei tundu kõigutavat.

                          Tiit Rääk - on rohkem väärt, kui räägitakse. Siiski selge see, et vanale koerale uusi trikke ei õpeta ja Rääk ei õpi ka jalka kommenteerimist kunagi ära. Aga üldiselt ei häiri tema jutt siiski niipalju, et peaks kanalit vahetama.


                          Üks mees aga, keda ei sooviks ETV-s näha, on Mart Mardisalu.

                          Kommentaar


                            #14
                            Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                            Nagu ma aru sain, oli nende mõttetute sõnavõtjate all mõeldud ka mind. Mul ei ole Tiit Räägu kui inimese ja spordikommentaatori vastu mitte midagi, kuid tekib küsimus, kas tema on ikkagi see õige mees kommenteerima MM-i? Kas tema jalgpallialased teadmised ja kommenteerimisoskused, mida, kui tegemist ei oleks jalgpalliga, ma kahtluse alla ei seaks, on ikka piisavad? Vastus on ei. Sellega ongi kõik öeldud. Ma saan aru, et ka kommentaatorid on inimesed ja teevad vigu, kuid vähemalt minu arvates poole Tiit Räägu puhul tegemist ei kehvades prillides ega halvas nägemises, vaid lihtsalt teadmatuses.

                            Muuseas, Mõttus-Osila oli tõesti Hispaania - Sloveenia mängu ajal päris hea, kuid see on ka mõneti mõistetav, sest Mõttus end Hispaania liiga vaatlejaks (oi, kuidas mulle meeldib see sõna) peabki. Osila ei loopinud samuti huupi, vaid rääkis asjast, vähemalt niipalju, kui ta teadis. Igal juhul Aaro Mõttuse poolt ülihästi esitatud mäng.

                            Tiidus jättis tõesti natuke ebasümpaatse mulje, ei saanud ta sõna suust, kuid ärgem unustagem seda, et tegemist ei ole elukutselise spordikommentaatoriga, vaid jalgpallitreeneriga, on see ju igati loomulik, et ta ei ajanud Kanniku-stiilis juttu. Vaatas vaikselt mängu endamisi ja pärast proovis ka sõna sekka öelda, kui teadis ja sai. Ärgem teda siis liialt kritiseerigem.

                            Kommentaar


                              #15
                              Replying to Topic ' ETV- kommentaatorid'

                              Üldiselt ei sobi kohe kindlasti jalgpalli kommenteerima Rääk. Jurtšenko on küll "teadmiste-äss" aga näe sõnad ei tule kuidagi suust välja - lihstalt ei ÜTLE lauset lõpuni, samuti on tal probleeme mängijate tuvastamisega. Kaljuvere ajab küll palju lolli loba kuid see-eest oskab värava löömisel natukenegi elavamat õhkkonda tekitada samas kui duod Rääk - Mõttus jms. ainult suure ähkimise ja puhkimise ning kokutamisega hiilata oskaksid.

                              Abikommentaatoritest on parimad Luik ja Mõttus (kes siis juhtkommentaatoriks ei sobiksi). Tiidus näiteks ei ole üldse kommentaatori iseloomuga nagu ka Piiroja. Ise ootan pingsalt Poomi eetrissetulekut, sest 2000. a Hispaania - Sloveenia mängu ajal tegi ta täitsa korralikku "tööd".

                              EESTI KOMMENTAATORID ELAVAMAKS!!!
                              Muidu hakkan Soome pealt vaatama.
                              See kiri siin on all

                              Kommentaar

                              Working...
                              X